Gyenge András üzente 12 éve

János. Megtörtént. Nem szoktam valótlanságokat leírni. És a végén pártfegyelmit kapott a Révész Sándor elvtárs. Én meg már akkor az Ápr.4 Ktsznél dolgoztam...Majd egy zárszámadási banketten, ahová apámmal mentem el, az udvaron négyszemközt "megköszöntem" , azt, hogy otthon maradt rokonaimat, barátaimat zaklatta, és megpróbálta őket kellemetlen helyzetbe hozni.
Soha többé nem intrikált, és nem zaklatott senkit. Ez a tipusú ember csak akkor nagy, ha egyenruha van rajta, és hatalom a kezében, és nem találkozik keményebb emberkével.
Ilyen volt a középső nővérem második férje, aki partizánvadász volt , de hétévesen megígértem neki, hogy ha megnövök, móresra tanítom. "Csak " 13 éves voltam (igaz 185 és 80 kiló), de már akkor átment az utca másik oldalára, mert nem mert velem találkozni..
Egyébként arra, hogy milyen is az a "magyar érdekek mentén végrehajtott", nem kaptunk.
Azt tudni illik, hogy van az országban több nemzetiség,-nemzet tagja...Aki itt él, itt dolgozik. Itt adózik. Itt van vállalkozása.
Tehát azokat nem lehet kizárni semmilyen jogszabállyal semmiből....Akkor miért Spec. Magyar érdekek mentén ?
Vagy a többség, vagy csak egy réteg, vagy csak egy csoport....?
Az, amit a Jobbik szeretne, a dzsentri Horthi világ, az NEM a szociális érzékenységéről, és a nagy többség jólétéről volt híres....Ők is a spec. Magyar érdekek mentén tevékenykedtek. Héjjas Iván, meg a Prónai Fhdgy is. Akik követői a Jobbikban, és kböző "csatolt" szervezetekben nyíltan jelen vannak. És a rendezvényeiken a Jobbiktól pártelnöki szintű a részvétel, meg a támogatás....
Egyébként azt mondta Ady , hogy "egész népemet fogom nem középiskolás fokon, tanítani." Mit tehet most az az értelmiség, aki megpróbál a maga szerény eszközeivel tanítani, de amint a mellékelt ábra nagyon jól reprezentálja, azok NEM hajlanak rá, nem akarnak tanulni. Csak a butító dumára vevők.. Lehet, hogy magas a mérce?
A színvonala némely írásnak. És sok benne az idegen sz.ó, a szakkifejezés.
Megpróbáltam anélkül fogalmazni. Érthető és közismert magyar szavakkal fogalmazni. Azt az idegen szót, amiről azt gondoltam, hogy nem közismert, annak leírtam már az utóbbi időkben a magyar értelmezését.
Ezt LEHET egyenlőre tenni . Megpróbálni szemeket felnyitni, gondolkodásra, felismerésre ösztönözni, ismeretek adni. Polgazból, gazdaság-társadalom, kül, bel, és politikai-gazdasági összefüggések, törvények-következmények ismereteiből.
De csak azoknak, aki hagyják.
A basebool ütős, meg városrombolós-gyújtogatós ellenzéki magatartás, vagy az Országház szuronyrohamos elfoglalása NEM javasolt olyan társadalomban, amelyik fejlődni szeretne, és a jobb élet reményében próbál meg tenni. Revolúció helyett evolúció. Élni, és élni hagyni ! És szerintem a ma értelmisége megteszi. Hogy van aki nem vesz észre, vagy nem akarja ezt észrevenni? Mint látjuk, - van. Hát az bizony az ő baja....is... meg végén mindannyiunké ... is.... De az ismeretszerzésre nem lehet senkit kötelezni....

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Palotai Úr!
Csak pár szót,mert kár az időért.Aki azt mondja,hogy az ő eszmevilágába minden belefér,ami a jobbítást szolgálja egy olyan ember akinek nincs kialakult eszmevilága,nincs határozott értékrendje..Nem tudja mi a baloldali,jobboldali eszmeiség,milyen eszmeviláguk van a szabad demokratáknak stb.Mindegyikben közös,hogy valakik számára a jobbítást szolgálják,csak az nem mindegy ,hogy kiknek.Ettől függ,hogy kik hová teszik le a voksukat.A jobb és baloldali eszmevilág egy kalapban nem fér meg.Aki ezeket nem tisztázza azzal én értelmes párbeszédet ne tudok folytatni.Az hogy vitassuk a semmit annak nincs értelme.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

András ! Pedig égetően kellene,a VÁLASZ még pedig egyre konkrétabban, mert az idő és hatalom nem vár. Egyik sem tűri az ürességet. Az természetes, hogy olvasni kell, gondolom ez ellen nem tettem még vita hevében sem megjegyzést. Ami azt illeti a régiek összevetése a maiakkal ütköztetve, szerintem már nem biztos, hogy igazából irányadónak tekinthető.Vagy úgy gondolod, hogy a mai rohanó világban, van arra idő és energia, hogy bárki is ráérjen összevetni ütköztetni. Vagy azt gondolod, hogy a régi és a mai irodalmi művek mentesek a mindenkori cenzurától és csak is az igazságot írják?Gondolod, hogy a mai rafinált politikai helyzetekben, amik szintén a régi tapasztalatok és irományok segítségével lettek kitalálva kijátszhatók, vagy lehet, még az is, hogy vak vágányra vezetnek.Meglátásom szerint majd a kor tapasztalatai alapján eldőlnek a dolgok, hogy aztán mi lesz a fene tudja. Majd erről a korszakról a jövendő történészek és irodalmárok fogják leírni a frankót. Nem árt elolvasni őket, ezt aláírom, de, hogy útmutatást adnának a jövőre vonatkozóan, hát én kételkedem ennek megbízhatóságában. Nem beszélve a mai oktatás szintjéről, ami irodalmat és történelmet illeti.Nem értem, hogy mit értesz a burkolt fenyegetés alatt, vagy kikre gondolsz? Ha gondolod majd rá kérdezel.Nem haragszol ugye, ha azt írom, hogy azért kis tulzást találok abban a sztoriban, amit a politikai tisztel kapcsolatban leírtál. De az, hogy csak úgy valaki, olyan védett személyeknek neki ment volna ,ne adj isten asztalt rá borít? Na Ne azt azért még sem.Én csak azt nem értem, hogy a sztoriknak mi köze a jobbikhoz. Nem ártana kicsit ki fejteni ezt sem.Hát ezt a jobbik gulágos témát megvárom még Závodszki úr leírja ,mert lehet, hogy még én is tanulok belőle, meg nem akarom lelőni más érdemeit.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

János. A legutolsó írásban is van egy csomó javaslat. Az, hogy hogyan kell egy állítás, egy eszme, egy irányzat, egy PIÁR szöveg mögött megkeresni, meglátni, észrevenni a VALÓT.
Javaslatom is van.
Olvasni kell közírókat. Sokat.
Márai Sándort is, Adyt is. Meg a maiakat is. Még a Wass A. Méltóságos báró úr is belefér..( aki egyébkén részben eszmeiséget kölcsönzött a Jobbiknak ..). És a régieket "értelmezve" a maiakat "összevetve"és ütköztetve szert lehet tenni olyan ösztönösen működő szelektorra, ami aztán már kiszűri az "ocsut".
Viszontválasz van, csak a felmerült kérdésekre VÁLASZ NINCS. Konkrétum.
Csak megismételt burkolt fenyegetés, meg előítéletes mondatok. Pedig érdekelne.
Nem félek a Jobbikosoktól sem, mint ahogyan nem féltem szülőfalum tanácselnökétől sem 1958ban, aki tartalékos őrnagy, politikai tiszt volt. És egyszer egy vita alkalmával ráborítottam a Wenkheim gróftól"rámaradt" Párizsban készült remek szépségű, de dögnehéz íróasztalt. És az elvtársat otthagytam ölében az íróasztallal. Ott is éjszakázott.
Egyenruhában. Össze is szarta -hugyozta..
Ennek ellenére sem akkor, sem a későbbiektől nem féltem. Nem féltem akkor sem, amikor a Duna híd alatt kialakított jetsky pályán éppen én voltam ott éjszaka, amikor hat fiatal, fegyverrel elrabolta a két jetskynket.... És TT pisztollyal verték a fejem, míg el nem repült belőle a töltött tár. ( a rendőrök találták meg délelőtt, a helyszíneléskor.) Meg rugdostak is, hogy megtudják, azt, amit én sem tudtam. Miért féljek a Jobbiktól?
Pedig érdekelne ez is...( talán lesz Jobbikos "gulág" ? vagy internálás ? vagy mi ?
De majd a Závodszky Zoltán talán ... valaha... valamit... valamiről felvilágosít.
Mert ha nem, akkor úgy látszik hogy bután fogok meghalni....

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Borbála! Valóban az én eszme világomba csakugyan belefér minden olyan ideológia, amely ne adj isten a jobbítást szolgálja, még akkor is ha az egymásnak ellent mondó. Azt ugyan nem tudom mi alapján válogatja ki, hogy mi az ami ellentmond és minek. Ami a bárány bőrbe bujt farkast illeti, még mindig őszintébb, mint az állandó kritizálás, nem tetszés nyilvánítás, és aztán meg várni a készet, és utána tartani a markomat.A múltkor már írtam önnek, hogy az az értelmiség, aki képtelen arra, hogy a tudatlan kisebbséget összetartva, utat mutatva (az ökröknek példát mutatva) vezesse , az nem ér semmit. Arról nem tehetek, hogy azok akik vezetik az ellenzéki civil és politikai mozgalmakat, ők is értelmiségiek, de mivel ők tenni szeretnének valamit, ők is ökrök?Nem baj. Számomra annyival többek a kritizáló semmit tevőknél, hogy meg próbálják a helyzetet menteni. Ne legyen szemérmes a szakmáját ön is az átkosban végezte (abban az átkosban, akik utódai ma biztosítják számunkra a jó létet) és nagyon úgy tűnik számomra, hogy a kritkával ki is fujt, az ön felháborodása, na tenni ez ellen azt végképp nem. Hogy ekkora marhaságokat honnan vesznek emberek, hogy a régi világot akarják visszahozni azt nem tudom, nem is érdekel. Elvégre én is lehetek szem ellenzős a saját elveim szerint. Vagy nem? És ön szerint én leökröztem valaha is az ön véleményét.? mert ha igen akkor elnézést.Még a zagyvasághoz annyit . Ugyan észre vehetné már, hogy a jobbik gazdasági programjára való hivatkozás, az átverés eszköze, és meg valósítása az soha nem történik meg csak ORBÁN módon,a hülyítés szintjén.Azt gondolom, hogy az a "magyarabbul csinálás" valahogy szándékos nem megértés a háttere. Ezt a kifejezést már az Andrásnál is olvastam, csak átsiklottam felette.A magyarabbul csinálás azt jelenti, hogy nem az idegen érdekek hasznára és gazdagodására történnek az intézkedések és törvények.Remélem nem tűnik zagyvaságnak? Azt meg, hogy mi lesz, hogy az ígéretekből mi valósul meg azt nem tudjuk előre, de azt már tudjuk, hogy mi valósult meg. Apropó ez a mai, ez nem az úri magyar országot tükrözi?. Azért nem lenne baj, ha felsorolná, hogy ki az akit lepocskondiáztam, és gyűlölködtem. Persze a mai politikai vezetést és a helyzetet amibe bele vittek zárja ki a felsorolásból. Egyébként meg, tök mind egy, hogy mit ír vagy ökrözik, de jobb ha tudja ,ezekkel az ökrökkel együtt fogja elviselni az összes következményt.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves András! Én nem magyarázkodok, nem cáfolok. Minek. Értelme egy szál sem. Meg győzni meg aztán pláne nem akarom és nem is tudnám. Ön az okos racionális gondolkodó eldöntötte, hogy az ami van az nem jó. Élvezetes szatírikus írásait örömmel olvasom bármikor. Igaz, hogy ötlet javaslat vagy legalább kis szikrányi, halovány jövőre vonatkozó, tenni valókra való utalás soha sehol az írásaiban. Én úgy gondolom, hogy óvatos duhaj. Az a típus aki bármikor ,bárhol meg találja a kritikai lehetőséget, és befejezve. Ön leírja és mindenki értse ahogy akarja. De hát ez a maga dóga. Én jó magam maradok a zagyva semmit nem mondó véleményemnél, és senkit nem akarok meg győzni és főleg magyarázni sem. De azért kíváncsi leszek, hogy fog változni a szöveg, ha netán a zagyvaságaim közül netán valóra válik valami. Na nem féltem én önt meg senkit, hogy netán nem fogják tudni meg magyarázni és értelmezni akkor, a most leírtakat.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Palotai Úr!
Ha szabad kérdeznem ugyan miért lennék sértődött?Azt gondolja magamra vettem azt a sok ökörséget amit összehordott?Nem gondolom hogy ingem lenne.Amiért szót emeltem annak egyszerűen az az oka,hogy erkölcsi értékrendembe nem fér bele a zsigeri gyűlölködő,pocskondiázó hang,ami mögött semmi logikus vagy valós indok nincs.Attól még nem jutunk közelebb a problémák megoldásához,hogy durva,kirekesztő szavakat használunk.Amit leír nem azért tűnik zagyvaságnak,mert nem értem a társadalom,a gazdaság működésének alapelveit,hanem azért,mert önnek nincsenek meg az alapvető ismeretei,de hiányzik a józan paraszti ész is a gondolkodásából.Azt írja:"Semmivel nem értek egyet ami a hazugságról és a kizsákmányolásról szól,"Akkor ez hogyan fér meg a Jobbikos elkötelezettséggel?A szélső jobb oldallal.Szerény ismereteim szerint a Jobbik az úri Magyarországot akarná visszahozni.és esze ágában sincs a kapitalizmus útjáról letérni.Az úri Magyarország nem kizsákmányoló társadalom volt véletlenül?Vagy Ön szerint ez egy szociálisan érzékeny,az emberi értékek mentén elkötelezett párt?Fából vaskarika?
A Fideszt utálja nem vitás.Csakhogy a Jobbik és a Fidesz egy tőről fakad akár elismeri akár nem.Vona Orbán uszályából nőtt ki,két dudás egy csárdában ritkán fér meg.Kicsit még jobbra tolódott,az Ő szlógenjében már nem csak az nem magyar,aki másképpen gondolkozik,mint a Fidesznél,hanem idegen szívűekről,nem mi fajtánkról beszél,elhiteti a nem gondolkodó híveikkel,hogy ők valamiféle felsőbb rendű személyek,akiknek több joga van e hazában élni.Mind ketten azon munkálkodnak,hogy hogyan lehet az embereket megosztani,egymás ellen kijátszani.Vagy a másik:nagyon összecseng a félelem keltésének igénye is,hogy csak néhány dolgot említsek.Érdekes nem,hogy a Fidesz a Jobbik gazdasági programját koppintja le,de semmi közük egymáshoz?Mese,mese,meskete hiszékeny.magukat nagyon okos valakiknek képzelő embereknek.Vagy elhiszi,hogy lehetett volna "magyarabbul" csinálni és akkor nem lenne ekkora csődhalmaz?
Idézetek öntől:"És a zagyvaságot nap mint nap mondó politikusokkal mi a helyzet, őket nem minősiti ?"Itt nem olvastam egy kommentet sem politikustól.Vagy tévedek?
." Lehet, hogy önnek zagyvaságnak tűnik amit leírok, nekem meg az orvosi nyelvezet tűnik annak. Még sem mondhatom azt, hogy nem értelmes gyógyításról van szó"Ugyan idézzen már ,amikor orvosi nyelvezetet használtam,amit bárki is aki olvasni tud nem érthetett meg!Attól még amit ön összehord köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Felvilágosítom:funkcionális analfabéta az aki járt iskolába,de értő olvasás nem alakult ki,a leírt szöveget elolvassa,csak nem érti.
"ami meg a gyűlölködést illeti, mindenkit utálok (és nem gyűlölöm) aki élősködik és játca a felsőbb rendűt (mert csak más és nem különb)" Ugyan mondja már meg ki itt az élősködő és a felsőbb rendűt játszó?Aki többet tud az nem a felsőbb rendűt játssza,hanem szememben elismerendő személy,akit tisztelek a tudásáért.Olyan ember nincs aki mindenhez ért és egy eltérő vélemény nem ördögtől való.
A válaszával még inkább meggyőzött arról,hogy ön is mint a jobbikosok általában báránybőrbe bujtatott farkasok,akiknek eszmevilágába belefér az olyan ideológia amelyek egymást kizárják.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

János. Nem kérdezek. Tőled semmit. Závodszky Zoltántól kérdeztem az előzőkben is.
Csak annyit, figyelted e? A Zoltán még eddig sosem válaszolt konkrét kérdésre. Legalább is nekem nem. SOHA EDDIG:
Amit itt nagy lendülettel két-három bejegyzésben leírtál , az sem válasz semmire. Arra biztos nem, amit a Zoltántól kérdeztem.
Annak valahogyan konkrétumokat kellene tartalmazni. Ami nincs benne. Csak szöveg. JENKI: azaz a könyökünkön jön ki már ez az erőszakoskodó, erőszakkal fenyegető, megalapozatlanul vádaskodó sablonszöveg, ami ráadásul annyi zavaros gondolatfoszlányt kever össze, hogy végül is csak a nagyon hívők fogadják be.
ROSSZABB MINT A PAPI DUMA ! Azt legalább tudjuk, hogy a HITRE alapoz, osztannyi.
De a Jobbikos szöveg meg olyan, "mintha" (!) értelmes és logikus, és megfontolt-meggondolt, alapos érvekkel alátámasztható, minden sarkpontjában szilárd elméleti kutatások alapoznák meg.
UGYANAKKOR MEG NEM MÁS, MINT ÉRZELMI-GYŰLÖLETI ALAPOKRA ÉPÍTETT HIT (!) alapján összehordott blabla, kábító szöveghalmaz. És ez a szöveghalmaz megalapozatlan, logikátlan, értelmetlen, erőszakosan fenyegető. EGYETLEN KOMOLY ÉS SZILÁRD ELMÉLETI ALAP NÉLKÜLI . Csak a mindenáron hatalomra törést szem előtt tartó, azért semmit sem drágálló emberek csoportjának,- hit-dac-érdekszövetségének törekvéseit kivitelezni akaró politikai csoportosulása általi "látszat ideológia " !
Akik ezek alapján a jelenleg regnáló hatalomnál egy fokkal rosszabb hatalmat akarnak létrehozni.
Az az igazi rendszerváltás ? Az mit takarhat? Mindig a szó, a gondolat mögötti szándék,-akarat , cél, és annak elérésének ÁRA az amit ki kell bogozni, a látszólagosan szép szavak mögül.
Aki érti, az érti. Aki tudja, az tudja. Aki nem, az megtanulhatja.
DE A HÍVŐ, sőt a gyűlölködő HÍVŐ, - az nem is AKARJA SEM MEGÉRTENI, SEM MEGTANULNI.
Ezért mondom, mint mindíg, - hívővel nem szabad vitatkozni.Mert csak hisz. Csak olyan emberrel szabad bármilyen kérdést megvitatni, aki megfelelő mértékben, de legalább is egy picit szkeptikus, és gondolkodásmódja racionális.
Leehet így születni is, de sok év tanulással elsajátítható....talán mindenkinek...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

János, ez párját ritkító marhaság. Izland, a maga 300ezer lakosával, tengerével, és az egyéni túlélési gyakorlat, tapasztalat, a természeti adottságok, a hatalmas vizienergiára alapozott villamos energia termelése, valamint az ott lévő, a világ legnagyobb alumínium előállító vállalata, ami a lakosság 10 %-át foglalkoztatja,- NEM HASONLÍTHATÓ ÖSSZE A MAGYAR VALÓSÁGGAL. A többi meg megél a halászat, meg a juhászat háziipari termékeiből ! Sem az áramért, sem a fűtésért NEM fizetnek, az állami szolgáltatás. A többit évszázadok óta megtermelik. Ebből nálunk SEMMI SINCS !
Ha ezt akarja a Jobbik, akkor nagy baj van. De neked látom, fogalmad sincs sem a közgazdasághoz, sem a társadalompolitikához. Amit válasznak leírtál, nem más, mint zavaros keveréke a lehetségesnek, a lehetetlennek, a valósnak, a valótlannak, utópiának és a nemzeti szocialista eszmék-gondolatok furcsa egyvelegének.
Sajnálom, hogy a zsigeri gyűlölet, a flusztráció és a beetetés, és az a neked kedvesnek tűnő duma, amivel a hintába ültettek Vonáék, teljes mértékben gátolják a JÓZAN MAGYAR PARASZTI GONDOLKODÁST NÁLAD.
Akárhányszor olvasom át, amit írtál,- egyáltalán nem találom benne arra a kérdésre a konkrét és tiszta gondolatokkal megfogalmazott választ. NINCS BENNE A VÁLASZ:
Rengeteg mindenről szó esik, amiknek amúgy közeli kapcsolat nincs is egymással.
Ellenben bizonyítja, hogy alapvető pénzügyi-gazdasági ismereteknek hiányában , meg a gazdasági összefüggések megértésének hiányában keletkező zavaros gondolatok milyen módon változtatják meg időnként egy ember ítélkező képességét.
KÜLÖNBEN IS A ZÁVODSZKY ZOLTÁNTÓL VÁROM A VÁLASZT ELEVE. Ő állított valamit. Ne te akard megmagyarázni más ember állítását.
Helyette inkább ismét csak azt tudom javasolni, hogy alaposabban ismerkedj meg a jobbik, és vezetői programjaival. és ne csak a felszínt vakargasd meg, hanem próbálj meg a mondatok az elvek mögötti szándékok, és célok felismerésére is egy kis erőt, energiát, és józan paraszti észt , no meg időt áldozni.
Rám áldozott idődet köszönöm, de sajnos eredménytelen volt a próbálkozásod.
Én a ZÁVODSZKY ZOLTÁNT KÉRDEZEM !!!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én nagyon meg értem a sértődöttségét, de nem zavar. Mint ahogy önt sem az eljövendő nemzedékek sorsa, az egészség ügy, vagy semmi ami történik. A biztos páholyból nézve azt is megértem, hogy a mások problámája és nyomora ,nem az öné.Nincs is ezzel semmi baj. Ami meg az értelmiséget illeti hát nem sokat tesznek, és nem is nagyon akaródzik tenni nekik, egyszerűbb ki magyarázni és meg magyarázni, hivatkozni.Nem én teremtettem ezt a helyzetet, vagy hiszi vagy nem. Mimóza lelkűségből, sértödötségből, még semmi nem született soha.Kérem a megnyilvánulásaimat tudja be annak, hogy a helyzet (mármint a megélhetés,) is egyre durvább. Én úgy gondolom, hogy finomkodással és anélkül, hogy néven vannak nevezve a problémák(melyek még durvábbak lesznek és előfordulhat, hogy ön ezt nem érzékeli drasztikusan) nem igen érdemes foglalkozni velük. Lehet, hogy önnek zagyvaságnak tűnik amit leírok, nekem meg az orvosi nyelvezet tűnik annak. Még sem mondhatom azt, hogy nem értelmes gyógyításról van szó. Ami azt illeti nagyon utálom a simliseket, provokátorokat és az élősködőket. Ez nem talált. Hogy funkcionális analfabéta lennék előfordulhat, na de hát kérem ebben hazudozós, álságos világban ,urambocsá még értelmiségivel is megesik, nem ,hogy velem a prosztóval.És a zagyvaságot nap mint nap mondó politikusokkal mi a helyzet, őket nem minősiti ?Hát ami az önérzetemet, kisebbségi érzésemet illeti, azzal nincs gondom, ami meg a gyűlölködést illeti, mindenkit utálok (és nem gyűlölöm) aki élősködik és játca a felsőbb rendűt (mert csak más és nem különb) Semmivel nem értek egyet ami a hazugságról és a kizsákmányolásról szól, ha tud ellenkezőjéről leírhatná.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Még annyit az első válasz mellé kérdés,(de jó lenne ha nem kérdéssel válaszolnál) Feltételezed, hogy az olyan pártnak, amely igazi rendszerváltó hatalomként tervezi további ellenzéki tevékenységét és jelentős erők állnak mögötte(és jelentős külföldi magyar erők) nem rendelkezik olyan szakember gárdával, hogy akár holnap ne tudná átvenni a hatalmat? És ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy kész lenyomozott ,elkészített vád iratok állnak az ellenzék rendelkezésére, ne tudna rögtön leváltani és számon kérni?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

A Palotai úr csak azt írta le ami tőle várható volt..Mindig is ilyen zagyva és durva volt,-kivéve azt a néhány alkalmat amikor szerintem más írta a kommentet.Régóta azt gyanítom,hogy két ember nyilvánul meg a neve alatt,mert egy bőrben nehezen képzelhető el .hogy lakozzon egy logikusan érvelő ember ,másrészt csak zagyvaságokat összehordó,sokszor teljesen értelmezhetetlenül érvelő ember -ez a több.Tehát meglátásom szerint van egy Palotai János,ez az igazi, aki önérzetében sértett,kisebbségi komplexusban szenvedő ember,aki alapjaiban gyűlölködő,kifejezetten értelmiség ellenes,akinél nem szűrhető ki .hogy milyen világ felelne meg ízlésének.Nem emlékszem,hogy olvastam volna tőle arról,hogy valamivel egyetért,valamit követendőnek tart csak annyit ,hogy jobbik szimpatizáns.Az időnkénti durva támadásait annak tudom be,hogy így próbálja a tudatlanságát palástolni -legjobb védekezés a támadás.De az is lehet ,hogy csak egyszerűen provokáció.
Azt is furcsállom,hogy egyre durvább megnyilvánulásai vannak akkor amikor azt tapasztalom,hogy a jobbikosok most inkább visszafogják magukat.
Szerintem ha jót akarunk Palotait nem kell figyelembe venni.Erre a semmit sem mondó ordenáré szövegre semmi szükség.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

El kezdem a végén a válasz adást(nehogy bele keveredjünk.) Csak annyit a kérdés alapján, hogy Ókos, vagy is nem zársz ki lehetőségeket (lesz) Magyar érdekek első sorban : gazdasági, pénz ügyi és politikai függetlenség megteremtése.Első kőrben.Most az, hogy a kormányzat nem hajlandó elgondolkodni, hogy az EU függőség mindhármat szűk korlátok közé szorítja az országban, az egy dolog. Az is más dolog, hogy az ezekkel kapcsolatos sarkalatos kérdésekben hazudik országon belül és mást beszél országon kívül.Nagyon úgy néz ki, hogy az országot és annak hitelét ezzel lejáratja még a nemzetközi színtéren is.Gerinctelen és gyáva még ahhoz is, hogy odaálljon és azt mondja az EU-nak, hogy elég volt az ország gazdasági kirablásából, pénzügyi függőségéből, és a rejtett politikai irányításából. Ha nem tudunk meg egyezni, Görög vagy az Izlandi példa alapján , akkor el is köszönhetünk az uniótól a vissza fizetéstől. és innentől szépen lassan forintból felépítjük, amit eladtunk elloptunk. Innentől az ország belügye, hogy mint szerzi vissza az eltulajdonított állami vagyont. Vagy is a volt kormány tagjaival szemben állami felelőségre vonás(az általuk által megalkotott törvények alapján) Semmi lincselés(nem kellenek nemzeti hősök ,meg 309-es parcellák.És semmi szükség itt holmi felfordulásra(bűnözők meg egyéb külföldi felforgatók grasszálására, uszítására.Az így visszakerült és a Magyar gazdaság által megtermelt javak felhasználása felett majd a magyar állam rendelkezik.Nem az EU és külföldi bankok vinnék ki a hasznot és döntenék el, hogy mit gyárthatunk és mit hova adhatunk el.A lényeg még mielőtt vissza kérdezel. Az állam határokon belül marad és itt is kerül felosztásra az állami tulajdonba került vagyon, megtermelt érték és pénz. A magán tulajdon törvénye, a magyar tulajdonú érdekeltséget védené.Dió héjban ennyi az első kérdésre.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Apropó a következő hasonló szintű hozzászólásodra a válaszom a jobbikos hozzászólás gyűjtemény lesz.Abból kisilabizálhatod,mennyire le vagy maradva bajtársad szókincsének ismereteivel.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

A válasz remek,hasonló dehogy hasonló szinte azonos szövegű dumát olvastam jobbikos hozzászólásként pár ezret,igen pár ezret,mivel e témában igencsak gyakran tettem fel videót a jobbik szimpatizánsok által tanúsított nyilvános szereplésükről k.b. 3-4százat csak a videa.hun és más videó feltöltő oldalon.Így hát nem lep meg a stílus.Felvilágosításként mivel
az általános és titkos szavazó jog fogalma hiányzik a jobbik szimpatizánsok állampolgári jogról és demokráciáról szerzett ismeretköréből,így nem csodálkozom a személyiségi jogot sértő kérdéseden,-ha már a tegeződésnél tartasz-.Egyébként nem reszketek,mert se nem fázom,se nem félek.(igaz gyakran tették fel hasonszörü társaid nekem ezt a kérdést) a válaszom pedig az volt midíg,ugyan vajon mitől kéne félnem?De hogy hozzád megfelelő nivóju szöveget is olvashass bajtársaidtól,összegyűjtök néhány hozzászólást tőlük és ide felteszem azokat,hogy a neked megfelelő szellemi szintű társaságban érezhesd magad.Az idegenfajú,idegenszívű,hazátlan,magyargyülő kifejezések,Morvai Krisztina nagyasszony nyilvános beszédeiben hangzott el És Vona Zavrivec bajtárs meg úgyszintén felvette fogalmi és szókészletébe,és a jobbik szókincsét csaknem teljes mértékben kitölti.Amúgy meg ne találgass,nem megy az neked,még a végén megárt a nagy fejtörés.Az nem nagy kunszt idétlenségeket írni,hidd el sokkal fárasztóbb józan fejjel átgondolni a valóságot,és abból leszűrni a megfelelő következtetést.De ahhoz gondolkodni kell.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

János. Ekkorra hülyeséget azért , amit itt a beírás mutat,- hát röhejes, egy értelmes embertől olvasni. Olyan, mint mikor valakinek elgurul a gyógyszere, nem találja, és az idegességét már valakin ki kell töltenie....
Először: A kérdés ZOLTÁNNAK szólt.
Megismételem: azt szeretném konkrétan megtudni, hogy mit is jelent : ""de a megvalósítás nem magyar érdekek mentén történt meg és nem úgy, ahogy a magyar emberek azt elképzelték.""
Hogyan? Miként? Mi az a speciális dolog, ami Magyarországon végrehajttatott, de idegen gondolkodás szerint történt ?
Ha nem tudod, mi az az újmagyari módi, és Jobbik szimpatizáns vagy, az öreg hiba. Én szoktam járni a nyilvános rendezvényeikre, és az amit ott látok, hallok tapasztalok, az a régi dzsentri világ letűnt korának gyászos mása. Az egész image olyan, mint a Horthi kor, alkalmanként belekeverve az úri, dzsentri viselkedésbe a "bűgatyás-sokszoknyás paraszti módit is. Mind öltözködésben, viselkedésben, beszélgetésekben.
Tőlük van a fogalom. Ők az új Magyarország megalapítói, az Újmagyarok.
Tán csak nem annyira mások arra felétek a jobbikosok, mint itt ?
Egyébiránt a közös érdekek mentén történő megvalósítást ÉN KÉRDEZEM A Zoltántól. Ergo, nem nekem kell megmagyarázni, mert nem én állítom, hogy ezt a 10 pontban felsorolt valamit, amit mondjuk félig-meddig a kormány lenyúlt, és megvalósított,- azt a Jobbik hogyan vitte volna végig ""magyar érdekek mentén""! És ezek Závodszky Zoltán szavai ! A Gizike-gőzeke speciális esete forog fenn.
Tehát Hogyan lett volna, vagy lesz ""magyar érdekek" mentén "" a végrehajtás ??

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Mi van pajtás, te meg mitől reszketsz, hogy állandóan, csak a fasizmustól reszketsz? Nincs otthon másik lemezed, kérjél a szomszédodtól hátha neki jobb lemeze is van. Mióta az oldalra beléptél azóta kevered itt a szart, de ahhoz már nincs gerinced, hogy bevállald hova tartozol. Én csak találgatok, de nem merem leírni, nehogy törvénysértést kövessek el.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Hát ez a hülye kérdés nagyon hasba akasztott. Tényleg csak ennyit tud?Vagy csak ennyit mer, hátha figyelik az oldalt? Szóval ez a SPECIÁLIS új magyarkodás fogalom ez meg kimondottan nagy cinizmust takar. Nem írhatnak svábról, vagy románról, mert akkor speciális új sváb fogalom, meg speciális új román fogalom lenne. Vagy nem? Ilyen hülye kérdést nem vártam. Mi az hogy hazaiúl, vagy idegenül? Ezt nem is magyarázom mert még félre talál érteni. Ugyan válaszolja már meg ,ha nem reszket, hogy mit ért az alatt, hogy közös érdek?Ami azt illeti a feltett kérdései alapján, ahhoz képest ne dicsekedjen az értelmiségi voltával, mert csak lejáratja magát ilyen hülye kérdesek feltevése kapcsán.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én azon gondolkodom, hogy a támához hozzá szóló urak ugy nyilatkoznak ,mint egy párzás időszakban meg zavarodott fácán vagy kakadu. Azt nem tudom ,hogy szándékosan, vagy csak a hülyeségtől vezérelten okoskodnak . Leírják ugyanazokat a tényeket amiket bárki más ebben az országban. Azután előveszik a hülye lemezt, hülye gyerekeknek és azt harsogják. Hát azt hiszem egy kis szoftver csere elkelne náluk. Ezeknek nem SZálasi, nem Hitler kell, hanem RÁKOSI elvtárs. Na ő sem lenne rossz,ahhoz, hogy helyre tegyék a dolgokat. Nem tudom , hogy az ernő honnan veszi, hogy idegen szivü, magyargyűlölők, TÖMEGE? Nem tudom milyen tömegről beszél, talán eszement sz@rházi fideszesekről? Lehet itt írogatni, lehet itt összemosni szándékokat meg pártokat, de a beszarás ideje nagyon közeleg. Abban a pillanatban, ahogy a szerződés érvénybe lép az IMF nem lesz ilyen finom. Akkor is majd, ilyen politikus és értelmiségi dumával jönnek majd az urak? Talán ha lennének az URAK olyan bátrak és őszinték, hogy lemernék vagy tudnák írni, hogy is képzelik, vagy netán milyen párt mentén gondolkodnak? Úgy gondolom magam részéről nem árulok zsákba macskát és maradok jobbikos szinpazáns és a voksom a radikális változás mellett teszem le, minden Szálasi, Hitleri, vagy RASSZISTA duma nélkül.

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

Szóval e szerint bővült a Magyar népesség idegenfajú,idegenszívű,hazátlan,magyargyülő
tömeg kiirtandó sora.Lesz hozzá elég csendőr és vagon?

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

A FIDESZ-es jobbikos program végrehajtása arra jó,hogy félig meddig mellőzve a jobbik nyíltan fasiszta politikai megoldásait,"sikeres" megoldásaival rávilágított a jobbik programjának gyengeségére,hibáira.És így bemutatta a Gömbös,Szálasi Horthy féle gazdasági.politikai programok megvalósításának eredményét.Így tán az értelmesebb jobbik szimpatizáns szemét is felnyitotta.Természetesen fel sem tételezem,hogy ez eredeti szándéka lett volna.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Zoltán !
Ez a pár sor most aztán roppant kíváncsivá tett !!
Megkérlek, hogy fejtsd ki mi s az a MAGYAR ÉRDEKEK MENTÉN TÖRTÉNŐ MEGVALÓSÍTÁSI PROGRAM ?
Mit takar ez ? Azt a speciális ""újmagyarkodást"" amit lépten nyomon látni a Jobbikosoknál,- főleg KÜLSŐSÉGEKBEN ?
Mondjuk a fenti 10 pont tekintetében? MI LENNE MÁS?
Tudod már sok "etetést" láttam. Meg kamu dumát. Végigéltem. Már nem olyan könnyen veszek be mindent...
Ugye : HAZAI, és IDEGEN gondolkodás? ! ? ! Miért gondolkodik Vona hazaiul, és Orbán NEM hazaiul,- ugye akkor "külföldiül" ?
Magyar ellenesség?
Mit értesz ezen.
Például: Ha a JOBBIK hozza meg az egykulcsost. És üt vele félbilliós lukat a Magyar gazdaságban,- Az miért lett volna nem ugyanez ?
Ha a jobbik tesz földönfutóvá programjával sok ezer embert, akkor az miért volna "Magyaribb" megoldás ?
Kíváncsian várom a korrekt pontos felvilágosítást !!
(ha lehet, akkor ne a barikádról, vagy a kurucinfóról másold ide,- köszi. )

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Hát ez bizony stimmel.... Nagyon. Szegény Vona Gábor. Most aztán törheti a fejét, hogy mit is találjon ki még ezek után, amivel kiléphet a hordóra a következő választásokon.
Ezt a tízest már elcsaklizták tőle. De van még, a fajgyűlöleten kívül más is talonban.
A csendőrség. Igen, az még milyen szép volna...Az még megmaradt a Jobbiknak. Csak azok a régi fajta parlagi kakasok vannak kevesen már, és nem lesz elég farktoll a csákó mellé. Mert csendőr-zsandár csákó és kakastoll nélkül olyan, mint a vőlegény bokréta nélkül.
A politikusbűnözés terén remek technikát talált a FideszKdnp. Egyszerűen úgy módosítgatják a törvényeket, hogy törvényes lesz. Gondoljunk itt arra, hogy a közbeszerzések kiírása, és ellenőrizhetősége hogyan változott.
Most már lényegében nagy részüket tendereztetni sem kell. Elég szólni három havernak.És megmondani, melyikőjük lesz a nyertes, és annak mi az ára ( mondjuk 20 %.) ( hogy miért is ez a Kósa Lajos debreceni csúfneve, nem is tudom...de már többször is hallottam Húsz százalék úr ? ) Ugye lesz a stadion 10milliárdért. Annak a 20 %a az kettő. Abból a "porlás, mint a malomban" ( kézen-közön mindig ragad egy kicsi) lesz olyan negyede, és akkor másfél milliárd marad a Fidesz következő választási hadjáratára. Így már érthető, hogy miért is oly fontos bármi áron a debreceni stadion építkezés ?
És megváltoztatták a "KÖZÉRDEKŰSÉGET IS. 150 millióig NEM KÖZÉRDEKŰ...,- még csak rá sem lehet kérdezni. Mivel négyen tudnak róla, aki szól a "három jelöltnek",. és a jelöltek, akik tudják, hogy minden harmadik tendert nyerik - felváltva ugye,- ha hallgatnak. Ha nem, akkor kiesnek a pixisből, ugrott a tendernyerés...)
Ügyes?
Nem .
Tisztességtelen, és korrupcióra ösztönöz, illetve EZ a korrupció törvényesítése.
Lehet hogy sikerült bebiztosítani, hogy őket nem vezetgetik vezetőszáron ? ?
Mert bármit is tettek, azt a jogszabályi feltételek betartásával tették....
(ha csak a négyesből valaki nem lesz túl mohó, akkor működik.)
Talán vicc, ma hallottam: MI A TÖRVÉNYESÍTETT MAFFIA ÚJ NEVE ?
- II. Orbán kormány....
Még tegnap este fel akartam tenni ezt a pár sort. DE NE LEHETETT, MERT ÖT PERC UTÁN MINDIG VISSZAADTA A WEBLAP. Kikapcsoltam. Majd többször próbáltam. Más oldalakat gyorsan behozott a gép. A Klubot öt perc után sem.
Tehát a hiba valahol meg van. De nem az én készülékemben. Most már kicsit jobb volt.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

A programelem ugyanaz,de a megvalósítás nem magyar érdekek mentén történt meg és nem úgy, ahogy a magyar emberek azt elképzelték. Ugyanis a gondolat az hazai, a végrehajtás idegen gondolkodás szerint történt és magyar ellenesen minden ízében és porcikájában.

Válasz