Gyenge András üzente 12 éve

És ezt sajnos magunk ástuk...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Sándor. A 14 tag nem stimmel. Ebbe csak a SZU-ból, az emigrációból visszajöttek vannak benne. Abban a Békés megyei nagyközsében, ahol születtem, az ukrán IV hadsereg 44. okt. 06-án bevonult. Az MKP 45 jan. közepére megalakult. A községben a tagok száma 17 fő volt, kik nagyrészt 19-es veteránok, és illegalitásban IS részt vettek az MKP.-ban. (apám már ott volt a debreceni "országgyűlésen, mint küldött).
Már én is leírtam, hogy közel sem igaz, amit a politika most el akar hitetni a 60-90-ig terjedő időszakról!!
Még korai annak a történelmét átírni, mert még egyenlőre élnek annak a tanúi.
Ezt azt hiszem a Győrffy úrnak kellene megértenie, aki a 44 előtti időket sírta-sírja vissza ! ! Most is, és abban az időben is, pedig a társadalom megbecsülte, tanulhatott, vezető állása volt, nem kapált, vagy bányászkodott...Büszkén hivatkozik a hazát védő apjára, és kárhoztatja az akkori, és későbbi rendszereket. Mert nem rehabilitálták,- gondolom, és nem lett apja érdemei alapján "nagyember".
Sajnos én a "múltban is elmondtam mindig őszintén és sumákolás nélkül a véleményemet, még a volt belügyminiszternek, Horváth. I.et.nak és másoknak is. Most sem teszek mást. Akkor is , most is a jobbítás szándékával. Akkor meghallgattak.Néha most is. Ki kellett maradnom a gimnáziumból, mert apám betegsége miatt sem a kollégiumi díjat nem tudtuk fizetni, sem egy 40 filléres szótárfüzetet nem tudtam venni, és családfenntartónak kellett lenem. Mivel az ottani tanácselnök et. alkalmatlansága miatt 57-ben kirúgott poltiszt volt,- és tényleg hülye,- összekülönböztünk, és ráborítottam az íróasztalt. Rafinált húzással tudtam papírt szerezni, hogy elmehessek Bpestre. Otthon a 22 forint "tervezett" munkaegység helyett mindössze 6-azaz hat forint volt a tényleges kifizetés. Pesten, azt akkor már bő félóra alatt megkerestem, és tudtam segíteni még a nővéremet is, aki 5 gyerekkel vált el akkoriban...
Sikerült életem nagy részét tanulással töltenem, és három szakmát., négy középfokú, és két felsőfokú végzettséget elérnem, és egy halom "cucilista" kitüntetést", amiért most ellenség vagyok már 20 éve. Mindig sokkal többet kellett teljesítenem,- a "pofám" miatt. Csakhogy el is ismerték. Ezért nem értem én a Győrffy urat, sem politikailag, sem emberileg. Sok hasonlóval volt szerencsém már találkozni. Nem lettünk velük sem barátok...
Ugyan úgy, mit ahogyan nem tudok megbarátkozni az orbánizmus szellemi és politikai, valamint gazdasági elveivel-céljaival-módszereivel-tetteivel sem.
Sem a KETTŐSBESZÉDÉVEL, SEM A HAZUGSÁGAIVAL. Mint pl. a fenti cikk témája is,- hogy nem kell kölcsön...

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Andás 1945 márciusában a MKP-nak 14 tagja volt ősszel meg több ezer.Szomorú,hogy sok ember diktatúrázik és azok főleg akik kimaradtak a hatalomból,akkor és most is.Ezek a fő elégedetlenek.
Az,hogy én este munka mellett tanultam mert nem vettek fel az egyetemre ..mert sok volt előttem az akit felvettek..azokat sem bántom.50 évesen lett felsőfokú végzettségem,,én annak is örültem. Két gyereket felneveltem,ők is diplomásak lettek.De ma gond lett a lakás,az unokák ruházása,iskola költsége stb..Kádár alatt ezt a gondot nem ismertem.Igaz nem volt 50 eft cipő de volt ma meg nem futja.A melós gyereke most már ne álmodjon,hogy olyan úr lesz belőle aki majd húsz év múlva szidhatja a mostani rendszert. .
Akik meg ma a híd alatt laknak azok boldogak lennének,ha most panel lakáshoz tudnának jutni.Mindez csak nézőpont kérdése.A Wartburg is jobb volt mint most a hitel terhelt autók sokasága.
Ha valaki annyira tudja,hogy akkor diktatúra volt? Miért nem tett ellene semmit? Miért lett akkor diplomás ? Miért nem áldozta fel életét az ellenállás oltárán??.

Válasz

Erzsebet Janosi üzente 12 éve

Röviden ! baloldal ide ,,,jobb oda ... középen meg beleestünk a GÖDÖRBE....

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úr ! Hol írtam én olyasmit, amit ön állít ? Hol olvasta ? Honnan veszi ? Ja, ön így gondolja. Ha így gondolja....az más...sajátos értelmezés...
Látja, önnek az a szerencséje, hogy csak Orbán Viktor volt jobban elnyomva a Kádár rendszerben, mint ön...máskülönben minden baj oka akkor ön lenne???
Mert ezzel a mentalitással akár helyet is cserélhetne vele.
Nem csak túlkompenzál, hanem még hallucionál is, vagy tudatmódosító házi főzésűt alkalmaz. . Vagy csak simán értelmezési gondokkal küzd. Vagy-vagy.
Olvas valamit, és azt a saját ízlése, gondolatvilága szerint értelmezi.
És leírja.
Leírva sem veszi észre, hogy valami nem stimmel? Nem olvassa vissza? Nem ellenőrzi?
Állítása ismét megalapozatlan, és még bizonyíthatatlan is.
De most már biztos vagyok benne, hogy ez a meddő vita önnel pont olyan, mintha lóval kártyáznék...
Tudja mit! Írjon, amit akar, a stílustalanság IS meg a zavarosság is, meg a pontatlanság is azonos az emberrel...aki azt leírja.
Ezek után mindenben egyetértek Palotai János által megfogalmazottakkal. (bár némely dolgot másként, más stílusban fogalmaztam volna meg.)
Részemről ez ügyben (!) nem kívánok többet még egy kósza elektront sem elpocsékolni.

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Igaza van Gyenge Ur, minden rossz eredője Orbán Viktor. Az elmult mszp-s két ciklus meg volt Magyarország aranykora!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úr, az ulti nem olcsó játék, hülye gyerekeknek.Nagyon is észjáték, és a magyarokon kívül nem is igen tud más... Nem olyan, mint a most divatos minden játékteremben és a neten is megtalálható kártyajáték, ami a blöffre, és a lapjárásra alapozódik.
Igen. Ön roppant elnyomott volt. Elvégezhette Kaposvárott az egyetemet. Vezető állasai voltak. Volt valaha rakodó munkás?Vagy kénytelen volt az építőiparban először mint segédmunkás maltert meg téglát hordani ?? Netán még az Mszmp-be is belépett... Nem tudom, de ez szokott lenni a folyamat.
És most túlkompenzál,-de alaposan !
Ha esetleg rendszeres látogatója a klubnak, és olvas is, -akkor eddigiekben megírtam már, soha semminek nyertese nem voltam.
A "kommunistáknak, túl jobbos, a jobbosoknak túl balos. Azt mondták,-apolitikus, mert akkor morog,- mikor pedig nyalni kéne.Lehet hogy most is ? Pontosan olyan , mint Márai Sándor a regényeiben megírta. Ha olvasta Márait,- akkor tudja most már. De ha jól sejtem ön inkább Wass A.-t olvassa CSAK , (én is olvastam minden művét, még a gyerekét is).
Nem is láthatjuk a világot azonosan, mert én realista vagyok, ön meg egy vélt sérelmekkel teli idealista.
Én ha valamit állítok, akkor bizonyítom is.
Ön "bedob" valamit,- mint cézár a gyöngyöt a disznók közé, és aztán semmi több !!
Sem bizonyított tények, sem indoklás! Kivétel ez a legutóbbi írása .
Nagyúri gőggel lenézi a klubtagokat, vagy önnél ez gyerekkorból megmaradt tulajdonság ? Mert az egymondatos, háromszavas beírások, minden realitás és adatok nélkül, azt mutatják.
Én már tettem fel olyan írást, ami az ezer hektárokkal foglalkozott ! Hol volt akkor ?
Sőt, a legutóbbi (nyári) "hitbizományosztással" is elég hosszasan foglalkoztunk !
Soha ! Soha nem néztem semmit egyoldalúan, mint ön. Ma is ragaszkodom a realitásokhoz...
Egyébként mostani írása lapján értem a profilképét...Részvétem.
Kérem, ha valamit állít, akkor az tegye megalapozottan.
A számok könyörtelenek. És a józan ész mindig felette áll a HITNEK. Az már kevés !
És sajnos nagyon egyet tudok érteni a Palotai János úr írásában szinte mindennel.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Kálmán! Csak nem ,hogy a régi úri világot sírja vissza? Az oszd meg és uralkodj, meg a földes úri világ, meg a cseléd világ ,meg útálok mindenkit akik miatt elvették vagy szét osztották a földemet? Ez mi ha nem a régi világból itt maradottak kesergése? Hát elhiszi azt, hogy nem kívánjuk a hátunk közepére sem azt az úri cseléd világot, akik után árvák, hadi özvegyek és még ki tudja milyen nyomorultak maradtak vissza a háború után.Nehogy már azt gondolja, hogy mert úri családban született, ezen az alapon mindenki csak kedves családjának a cselédje kellett, hogy legyen. Nem gondolja komolyan azt sem ugye, hogy a háború utáni éhinségben döglöttek volna éhen az emberek, mert a "kulákok" senkit nem szánva eldugták a kaját, vagy csak arany árban voltak hajlandók eladni? Lehet nem vette észre, még akkor is ha az ön földjét vagy bárki földjét vették is el akkor, most azoknak a földeknek a visszajátszása folyik magán kézbe. Egy különbség van a kettő között. Hogy az akkori emberek ha kellett elvették a földet és termelő közösségeket alkottak még ha kényszer hatására is. De ha nincs az a kényszer mára már a magyarság fele éhen döglött volna, az önök úri osztályától. Mint ahogy a most kialakuló úri osztálytól is. Ha nem vigyáz magára a magyar egy kettő a feudalizmus ban fog kikötni, csak annak majd más lesz a neve. Egy a lényeg, nincs itt szükség sem a modern rabszolga hajcsárokra, sem a volt úri osztályokra, és egyik dumájára sem. Igaz buta bantu magyarok zöme azért, hogy ne kelljen a seggüket megmozdítani, inkább elnézik a saját lenyomorodásukat. Ez háború ami napjainkban folyik, csak a fejüket a homokba dugják az emberek, azt hiszik, hogy majd ráérnek kihúzni ha valaki már kikaparta számukra a gesztenyét. Csakhogy a gesztenyét mindenki magának akarja és lesz@rja, hogy többen éhen döglenek. Lehet, hogy túl naturális amit leírtam, de igaz. cáfoljon ha tud, vagy akar.Jobb ha tudja itt mindenki vesztes lesz, és lesz egy nevető harmadik.

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Fogalmam nincs, mi is az az ulti. Valami olcsó játék ..........? Szubkontra.
Tudja Gyenge Ur, nem egyforma az indíttatásunk. Apám repülős katona volt a 2 világégés között, a családunk pedig tele volt "mocskos" kulákkal, akiket 30-50 ha miatt még a községükből is elűzték az igazságosztók, akik a mai napon akár 100-szoros területekkel is rendelkeznek, ellentétben a rokonaimmal, akik csak örökölték és nem a másokét bitorolták. Senkinek nem jutott eszébe megkérdezni, hogy miből lehetett 1000 ha szám földet szerezni, de ugyanez vonatkozik az egész iparra is. Nagyon minimális az esélye, hogy azonosan lássuk a világot, mindig voltak vesztesek és győztesek.Én a "vesztesek" oldalára kerültem, gratulálok Önnek, mint "győztesnek". -Oszd meg őket és uralkodj rajtuk " a mai napon a legjobban vonatkozik hazánk helyzetére.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úr ! REKONTRA.
HA TUD ULTIZNI, -TUDJA,- HA NEM. KÉRDEZZE MEG ATTÓL, AKI TUDJA, MERT TUD ULTIZNI...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ebben az a csodálatosan szép, hogy Győrffy úr ismét hű önmagához.
Sem kérdésre, sem másra nem reagál. Még azt sem teszi megf, hogy a Válasz ablakra kattintana, amire reagál. Nem. Nemes egyszerűséggel bedob egy mondatot. Ex-has !
Hiszen 75 évvel ezelőtt 1936.-ot írtunk, ha számolni még tudok.
A nagy Gazdasági Világválságon kívül miről is híres ez a dátum ?
Csak nem a Hitleri okosságokra céloz a derék fórumozó társunk ??
Mert azt nem hiszem, hogy a Spanyol polgárháború mozgatta volna meg a fantáziáját...
Avagy Guarnica ?
Mi is volt ott? Mintha egy agresszor földig bombázta volna a békés várost....Van róla egy híres festmény is. Meg Garcia Lorca vers. Ezt nem gondolnám, - nem vall rá...
Ződnek ződ. Na de ennyire?

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Van, akit most "kábítanak", van akit már 75 éve.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Győrffy Kálmán!
Az igaz,hogy itt leírt vélemény csak egy vélemény,s nem biztos,hogy mindenben megállja a helyét.Csak,hogy én azt gondolom,hogy az Ön által prognosztizált 50%százalék esély akkor állja meg a helyét,ha elméleti,ideológiai kérdésről folyik a polémia,pl.van-e Isten,vagy nincs?De ha a kérdés arról szól.hogy 2×2=4 vagy 5,itt már az eltérő vélemény igazság esélye 0%.még akkor is ha bármilyen vehemensen próbálja eladni igazát az illető.Ezt Próbálja Orbán is-sokszor eredménnyel,bizonyítja,hogy még mindig sokan hisznek neki-csak azt aki az eszét is használja,a memóriája nem szelektív nem tudja bevinni az utcájába.Szerencsére ma már az interneten a valós adatok fellelhetők,nem lehet elkábítani mindenkit mézes mázos szóval.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Igaza van Győrffy úr. Az én véleményem is csak egy vélemény.
Azonban véleményemet minden esetben a tényekre alapozom, és számokkal támasztom alá.
Ez az, amit önnél hiányolok.
És amikor téves adatokkal, és rossz dátumokkal, félrevezető és rossz irányú következtetéseket von le, akkor legnagyobb sajnálatomra ki kell igazítani, és helyesbíteni, mert vannak, akik hivatalból félremagyarázó értelmezéseket hoznak nyilvánosságra (pl.Sziíjjáértó-Gíró-Szász). Önt ezért ráadsuk nem fizetik. Vagy fizetik ?
Ön főnemesi nagyvonalúsággal átsiklik a tényeken-számokon-kérdéseken. Ez azonban még egy mai "ződbárótól" sem illik. A miniszterelnök megteheti. Meret ő megtehette már százszor-ezerszer...Más azonban nem.
Még akkor sem, ha ön és családja nyilvánvalóan haszonélvezője ennek a gazdaságpolitikai kanosszajárásnak.
Mert tapasztalhattuk már, hogy az időlegesen jól jártak is ráfizetnek ,- elszámoláskor...előbb-utóbb...ezért jobb volna, ha mindenki jól járna, OV. szlogenje szerint ! Ön szerint ? Mert az elszámolás előbb utóbb meg lesz. Vagy békés, vagy kevésbé békés. Tudja, a "milosevicsi" irány máshol sem vált be ! ( csoportok-rétegek egymással szembeállítása, . még mindig rossz véget hozott.)
A történelem mindig ismétli önmagát..Azonban a tények nemismerete, tudatos mellőzése, figyelmen kívül hagyása roppant veszélyes, mert okkor az ismétlődés nem csak LEHETSÉGES, hanem BIZONYOS !!
Ezért szeretném igen sokadmagammal, hogy csak a tények és a valóság alapján alapján ítéljenek a polgárok, és CSAK a HIT önmagában ne vezesse félre őket!
Azonban ROPPANT KÍVÁNCSI VAGYOK, hogy MILYEN GERENDÁT (!) nem vettem észre...ÉS HA SZÍVESKEDNE KONKRÉT KÉRDÉSRE KONKRÉT VÁLASZT ADNI,( mit még eddig sohasem tett meg !) AKKOR NEM LENNE OLYAN ÉRZÉSEM, MINTHA LÓVAL KÁRTYÁZNÉK....
És bemondom a rebetlit....

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

T. fórumozó! Véleményem csak egy vélemény, lehet akár téves is. Viszont nincs szükségem arra, hogy a véleményem megmagyarázza, hisz minimum 50 % az esélye, hogy másikun k véleménye is lehet téves. Ezért jó volna, ha a saját véleménye mellett nem a másikéba keresné a hibát és ha már nem látja a saját szemében a gerendát, a másikéba ne keresse a szálkát!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nem mind egy a mi szemszögünkből, hogy fizetés nélkül, vagy hatalmas jövedelemmel ballagunk a ganyé dombra.Nem drukkolok ugyan a Mesterházi féle csapatnak, de még mindig jobb lesz ,mint ez a pökhendi csapat. (legalább tisztességesen kreatív) Van egy mondás mi szerint ha valaki már hazudni sem tud hihetően, annak a kreativitása 00. Az, hogy a következő O.V helyett mennyire fog kiállni a Magyar érdekek mellett, és nem majd dörgölődik(megint bele ugrik minden kakiba csak hogy pénzt lásson?) mint az eddigi mszp tette , az a jövő zenéje.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy Kálmán úr. Nem csak a szám rossz, de következtetései IS. Ha csak az a bűne lenne az I. Orbán kabinetnek. amiben ön "célzatosan" tévedett....
Mire következtet azokból a számokból, amiket én leírtam?
Mire következtet abból hogy a Manyup Milliárdjai ellenére az államadósság nőtt ?
Ugyanakkor más minden csökkent .
Csak vezérünk szavalataiban a kevés ige és főnév mellett sokasodtak meg a jelzők .
Mire következtet, hogy a gagyi kategóriába harcolta be magát pártunk és kormányunk ? Mire következtet abból, ahogyan az Orbán dinasztia a hatalom birtokában gyarapodott, gyarapodik?
Hova lett másfél év alatt még minusz 4200milliárd forint ?
Talicskára, vagy dömperre? Vagy kamionra, vagy bugyutaságra?
Ön szerint ki a tisztességesebb állami vezető?
Az aki mint magán ember gazdagodott meg, és aztán ingyen dolgozik?
Vagy az, aki mint állami vezető tette milliárdossá családját ?
Mert a számok beszédesek....

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

A számaim nem rosszak T. Gyenge András Ur, csupán annyit tévedtem, hogy a 22 milliárd USD-t 2008-ban nem az mszp, hanem a fidesz kormány vette fel az imf-től?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Egy kis őszinteség a részemről. Nekem már az agyamra megy, hogy mindenki csak az EU kapcsán tudja elképzelni ennek az országnak a boldogulását. Senkinek nem jut eszébe, hogy talán egy kis élelmi szer ,egy kis konzerv ipari, vagy netán ezek ellátását biztosító parasztgazdaságok Magyar pénzből finanszírozása ,minden megyében egy keveset és aztán egyre többet?Soha nem feszegeti senki azt a kérdést, hogy az a nemzetközi tőke, mely szándékosan okozza a pénz ügyi válságokat világ szerte, mitől lett ilyen jó szívű, hogy védő hálót kínál? Igaz kicsit nagy lyukú lesz, hogy minél többen átférjenek a szemek között, de ezt valaki is szóvá teszi, hogy kell ez nekünk?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Tudod te azt János, hogy a méret (!) fontos dolog.
Móricka meglát az asztalon egy nagy szelez zsíros kenyeret.
Kérdi : Idesanyám ! Kié lesz az a marha nagy szelet zsírosdeszka ?
A tiéd kisfiam !!
JAJ! DE KICSI !!
Tehát minél nagyobb, annál jobb.. Egy gazdasági közösség. Egy vámközösség, egy termelői kapacitás. Egy fogyasztói tömeg,- egy piac, egy fizetőeszközt használók száma...L.: USA. Nagybritannia.. Kína.. Eu...
A spanyolviaszt meg már rég kitalálták. Csak sokan újra ki akarják.
A megoldás talán-talán az, amit az Olaszok követnek. Úgy hívják : Szakértői kormány...
Szakértő NEM az, aki annak kiáltja magát ! L.: Orbán V. "mi tudjuk, mi felkészültünk, mi megoldjuk ".
A szakértő az aki felméri a helyzetet. Megkeresi a lehetőségeket. SZÁMOL. ELLENŐRIZ. MEGINT SZÁMOL. MEGINT ELLENŐRIZ ! Ráadásul nem csak mondja, hanem érti is !
Majd az alaposan kidolgozott terveket egyezteti-megbeszéli a társadalommal.
NEM levelezéssel.
A régesrégen jól bevált "asztal melletti" tárgylásokon,- és nem a bohócügyi államtitkárán keresztül.
MERT A KÖZVETLEN TÁRGYALÁS-EGYEZTETÉS CSAK ANNYIBA KERÜL, MINT AZ OTT ELFOGYASZTOTT ÁSVÁNYVÍZ-POGÁCSA, ÉS VILLAMOS ENERGIA A KIHANGOSÍTÁSHOZ, HOGY MINDENKI HALLJON ÉS ÉRTSEN MINDENT !
És a társadalmi szervezetek sem hülyék.
Az ok sem akarnak államcsődöt.
És megegyezés születése esetén nagy eséllyel senki sem marad az út szélén, sem az árokban !
Friss hír !
A mai napig MÁSFÉLSZER TÖBB ember hűlt ki otthonában és a közterületeken,- mint az elmúlt egész évben !
És még igazán nem is volt hideg !!
Ezek már nem az út szélén maradnak.
A temetőben !
Orbán meg a csúcson...

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én is gondoltam arra, hogy tényleg, szakértői kormány kéne. De megint felmerült a kérdés bennem, hogy mihez is kéne, hogy szakértő legyen?Mert a gazdasághoz, pénz ügyhöz ,meg a különböző ágazatokhoz már annyi szakértő van, hogy már sz ország nem győzi a szakértői díjakat kifizetni.Már lassan minden ház mestergerendája ettől recseg Magyar országon.Nem kellene már csak legalább egy kicsike szak értőcske aki ért a kormányzáshoz és tudja, hogy nép nélkül és annak munkája nélkül, nem létezik nemzet gazdaság? És tudja azt, hogy ha az aranytojást tojó tyúkot le vágják, a többi az csak görbét tojik. És egy kicsit azt is tudná, hogy kell az aranyat tojó pipiket megvédeni a csúnya farkasoktól. Ön nem erre gondolt?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nekem is lehet rossz napom, nem? Én kevés hasonszőrűt ismerek akinek jó napja lenne mostanában. No de félre bánat, rossz kedv.Való igaz, hogy a kis cserkész is lehet buta és segítő kész úttörő? Részemről csak azért a miértek, mert már annyira kilett vesézve az eddigi ténykedések zöme, hogy szerintem még száz iránytűvel sem lehetne jobban bemérni a követendő irányt. Lehet a kiscserkészeknek akárhány iránytűjük is, ha egyszer vak egerek, vagy az euró által behatárolt mozgástérre hagyatkoznak, ezerszer is ki nyalhatják az euró seggét az akkor sem fog engedni a saját globalizációs politikájából. Ha meg a cserkész olyan bugyuta, hogy mindig mástól kéri a segítséget, mert fene tudja miért saját csapat társaiban nem bízik (bízhat, mert jó párszor már átverte őket) mért akar cserkész lenni? Én úgy gondolom, hogy az eddig nyilatkozó tanult és művelt korosztályom írásai sugallják, azon a hol is vagyunkon, meg merre is menjünkön már túl kéne lépni.Az előző mondat nem irónia vagy kritika volt, hanem az eddigi írások végig olvasásának végeredménye. Ezen indokok alapján feszegetem a kérdést, hogy hogyan tovább? Igaz miért fájjon a fejünk, meg van már a kiscserkész helyett a nyertes, hogy mennyi lesz a köszönet, majd megtudjuk ,görögöktől, olaszoktól ,spanyoloktól. De egy biztos az események után kullogva. Hogy miért jó ez nekünk? Talán kevés az eszünk? Mint szőke nő a közlekedésben. (bocs a szőkéktől)

Válasz

Erzsebet Janosi üzente 12 éve

nem kell irogatni ! tv -is lehet néz ni .. HÁZONKIVÜL ... EGYENES BESZÉD
.
EZÉRT EZEK TÉNYEK !!! UGYE IGAZ ??.. NEM TESZÜNK SENKIT UTCÁRA !!! HÁT AKKOR ÉN MIT NÉZEK ??


ERRE MIT VÁLSZOL KEDVES Kálmán ?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Győrffy Kálmán!
Ha hiányolja azon tollforgatók véleményét,amelyek a kormányt dicsérik nosza rajta ,mindenki számára adott a lehetőség,hogy az általa valós adatokat,valós véleményt feltöltse.és egyúttal cáfolja a rémhíreket.Tudja vannak akik gondolkodnak,azok szeretik a maga valójában látni a dolgokat,s nem szeretik ha hülyítik őket.Lehet,hogy mi vagyunk többen?Bár úgy lenne.Egy biztos,a politikának mindig a birka népre volt szüksége,nem a gondolkodókra.Ha beveszik a Szógyátó és handa társaságának dumáját lelkük rajta.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úr!
Ha már ír, és benne számokat is, és évszámot IS, és arra hivatkozik, hogy mit is kellett volna megtanulniuk a nyugdíjasoknak, AKKOR ELŐTTE győződjön meg arról, hogy jók e a számok, és az évszám !
Bár csak 22 milliárd dollár lett volna az adósságunk AMIKOR A 13. HAVI NYUGDÍJAT MEGSZÜNTETTÉK!! De más lett volna itt az élet ! Már akkor is sokkal több volt, mikor adták! Gondolom ön se utaltatta vissza...
1998-ben (!) volt 22-azaz huszonkettő milliárd az adósság, a kintlévőség meg 18. Milliárd $ ban. Ez nettó 4 Milliárd $- azaz négy milliárd dollár !
Ez az a rettenetesen nagy adósságállomány volt, amit állítólag nem tudott volna már kigazdálkodni az előző rendszer,- az akkori ellenzéki kommunikáció szerint. ( 1989 !)
A Magyar Nemzeti bank aranykészletének alakulása: az 1945-ben visszakapott aranyvonat 4,2 tonnája valahogyan meghízott 62,4 tonnára. Ez valahogy rövid 4 év alatt lecsökkent,- elpárolgott,(kb 6 t.ra) és a Magyar Nép 1990-es vagyonának 84 % -a ""füstbement"". Forrás : Dr Torgyán József két hónapja megjelent legújabb könyve.
NEM EGÉSZEN 20 ÉVET csúsztat, és nem igaz, amit az adósságról ír!!
DE NEM ÁM !!
A nettó államadósság kormányváltáskor 18615 (tizennyolcezer hatszáztizenöt) Milliárd forint volt ! Ha kíváncsi mennyi ez dollárban, hát nagyjából 103,5 Milliárd $. ( Volt akkor ! Ha utánagondol a NETTÓ 4-ről nőtt meg 103 ra !! 99ezremilliárd $-t !
A NETTÓ ÁLLAMADÓSSÁG 2011. ÉV szeptember végén 20626Milliárd Huf,- ami a mai napig nagyjából durván még 2,3ezer Milliárddal "javult. .Olyan kb.24,2ezer Milliárdra !
Így a nagyjából 18ezermilliárdról 4ezermilliárdot nőtt a II. Orbán kormány uralkodása alatt.
A LEGFÁJDALMASABB AZ EGÉSZBEN AZ, hogy még a MANYUP pénzeket is bedobták, de a hülye dumát IS !! És minden hülye és meggondolatlan nyilatkozattal rontották a Ft. / valuta értéket. Így " javult " az € / Ft néha majd 320-ig ! ( ha netalán emlékezik a Kósa-Szógyártó-Orbán(!) és mindez kétszer..mert valamiért hatszor kellett romlania..)
MINDEN 10 % forintromlás minimum (!) 4, de lehet hogy 6 %-os ÁLLAMADÓSSÁG NÖVEKEDÉST OKOZOTT (!!) anélkül, hogy akár egyetlen $ hitelt IS KAPTUNK VOLNA !
Egyszerűen AZÉRT, MERT AZ ÁLLAMADÓSSÁG 40-60 % A VALUTÁBAN VAN nagyjából !)
Azért egyezer milliárd 4 %-a is nagyon tisztességes összeg, szeretném megkapni...
Tehát a fijjúk oly tehetségesek, hogy hitelfelvétel NÉLKÜL IS RONTOTTÁK a nagy harc hevében a helyzetünket ! A bizonytalansági tényező a végösszeget illetően nőtt, MERT HOSSZLEJÁRATÚ ÁLLAMPAPÍROKAT értékesítettek a "piacon" 8,5-és - 12 % pontos kamatoskamattal az USA.-ban 25- + -30 Milliárd $ értékben.!! Míg az IMF adott volna 3,5 %-ért.. Hű de jó, hogy kipateroltuk ! Ugye ?
Tehát amennyire lehet. pontosan és korrekten szíveskedjen legalább (!) a számokat és évszámokat idézni...SAJNOS AZOK akkor KÖNYÖRTELENEK !! (hátha még megpróbálja valaki csúsztatni és hamis adatokat idéz ( !) amit pontosnak állít...
A többi mellékes.....
Ja!. És utánakereshet a neten, ha kételkedik....

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Örömömre szolgál, hogy csak azon tollforgatóik véleményét jegyzik, akik még akár fondorlatosan is állandóan a kormányt rempölik. Ezen nyugdijasok a -13. haviért egy szót sem szóltak, most pedig akár rémhirekkel is ijesztegetnek, Annyit viszont már nyugdijig megtamulhattak volna, hogy mi is az a hitel? - Amit felvesznek és kamatostól visszafizetnek, mint az a 22 milliárws USD volt 2008-ban. Az jól esett, még akkor is, ha valakik kitalicskázták, nyugdijas belőle nem látott egy Ft-ot sem.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Igaz ! Hamarosan itt lesz a sör-bor-pálinka országa !
Pedig azt ígérték, hogy a jólét, a biztonság, és szinte a teljes, de legalábbis 96 %-os foglalkoztatottságú gazdaság, az Eu "húzó" országa lesz belőlünk, ha ők kerülnek hatalomra ! !!
Ebből csak az lett, hogy az Eu "VISSZAHÚZÓ" országa lettünk másfél év alatt....

Válasz

Drotos Imre üzente 12 éve

Nem akarok senkit megsérteni , de a nyilatkozók tudatmódosító állapotban monták véleményüket. AZ IMF. nem olyan mint a megyei elnökök és Orbán parancsára ez a Delegáció azt is aláírja amihez nincs megbízatása. Ezt meg kell kérni BRÜSSZELTŐL, WASSINGTONI KÖZPONTTÓL. Utána jön a tárgyalás adnak e fedezetet vagy sem. Hiszen erről a pálfordulásról nem tudott sem az IMF, sem a MAGYAR NEMZETI BANK elnöke, akinek szignálása nélkül szerződés nem köthető..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Ejnye András!
Nem tudod ,hogy a szabad pálinka- és sörfőzésre alapozó siker királyságunk körvonalazódik?Még,hogy hitel?Már is Hencidától Boncidáig folyik a "sárga lé".

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

János ! Remélem, csak épp rossz napod volt...
Tudod te azt nagyon jól, hogy helytelenül, rossz anyagokból átabotában összerakott alapokra építkezni NEM LEHET !
Ahhoz, hogy "hogyan továbbot " , és a "merre továbbot" tudjuk, ahhoz pontosan precízen meg kell határozni, hogy HOL VAGYUNK, MIÉRT, ÉS HOGYAN KERÜLTÜNK PONT ODA, AHOL ÉPPEN VAGYUNK !
Ez pont olyan, mint tájékozódás ismeretlen terepen című kiscserkész, vagy "úttörő" feladat.
És minél többen próbálkoznak meg ezzel, annál jobb. Mert :
Kormányunk dicső tetteit is az jellemezte, hogy :
1.- FOGALMUK SE VOLT MÁSFÉL ÉVE , HOGY HOL VAGYUNK "felkészültek voltak "!
Ezt bizonyítja az akkori Kósa Szíjjártó-Orbán bugyuta, forintölő dumája.
Csak annyit: 10 %-os forintromlás min. 4 % -os Államadósság növekedés!!
És ezermilliárdok 4 százaléka az nem semmi !
2.-Nem is próbálták pontosan belőni, hol vagyunk...akkor... éppen..
3.-Beleindultak a vakvilágba, és az eredményét csak most kezdik tudomásul venni...
Ebből csak annyi a tanulság, hogy hatra-vakra nem teszek semmit, pláne, ha kb.10 millió emberről van szó.
Valahogyan csak ennyit kéne legelőször megérteni, és ezeken elgondolkozni olyanoknak is akik középiskolából 4 (!) felsőfokúból 5 (!) végzettséget írnak be adatlapjukra....
Igaz, hogy ezeket a VIII o. végzettségű, és józan parasztésszel gondolkodó emberek tudják...csak félnek,- és a napi alapszükségleteik előteremtése minden erejüket felőrli...

Válasz

Lerner Gyuláné üzente 12 éve

Aki menni akar menjen aki marad sétáljon ki a szombati Bosnyák piacra és gyözödjék meg azárak alakulásáról.Árú van vevő nincs.....
Palotainak üzenném Talán Szakértői kormány kéne

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Na vigyázz miket írsz, mert tuti ki leszel javítva, még akkor is ha semmiről szól az egész. Öreg anyámnak kukija lenne, most öreg apám élne. Hát ez ilyen dolog. Ötlet a változtatásra van?

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Mind kettőjüknek igazuk van Uraim, de sajnos a miniszterek meg mondják, mennyi kölcsönt vesznek fel, hogy tudja meg a magyar nép,de azt azonnal nem az adósság rendezésre fizetik ki! a fel vett kölcsönt, hanem még várnak vele,legyen feledésbe kicsit- és mindenkinek a kezéhez tapad a pénzből egy kicsi: - és az nekik jó! de nem a kis embernek, már a kis emberekhez akkor el sem jut pénz!! csak akkor mikor már vissza kell fizetni a közösbe ,mert akkor már nem a miniszterek fizetik vissza, hanem át háritják az okos tojások a szegény emberekre, a nélkül,hogy az jó is lenne a szegénynek!!!!Ilyenkor van az ,hogy köz-teher viselés de miért is? Mert ha egységesen lenne el osztva akkor nekik kevesebb lenne, és jutna a szegényebbeknek is , és ők is jobban élnének nem csak a gazdagabbak! Mert ha már Orbán is nem totojázna annyit,megválasztása óta, és nem húzná az időt, már régen az eszét kellett volna az egész fidesznek használni,a 2/3 nak mondjuk és minél hamarabb munka helyeket teremteni és az embereknek munkát biztonságos meg élhetést, és nem könyör adományként segélyeket és sorsukra hagyni az utcán szinte: Nem tudják az emberek a családjukat fentartani sem rezsit fizetni, ha nincs munka helyük! Vagy ezt akarják,hogy az emberek egymást öljék meg, és egymást egyék meg? Mit akarnak ők? Semmi konkrét megalapozott tervezettel,és konkrétummal sem tudtak ez idáig előállni az emberek érdekében!!! Miről beszélünk!!!! Elterelik a feljelentésekkel a ciklusukat lásd a Budai nagy mestert, és a pénzt ők is elköltik,mint aki k megérdemelték , és egyáltalán nem csináltak a drága magas telhetetlen pénzükért semmi hasznosat a magyar embereknek!!!Amig nem olyan emberek vezetik az ország irányitását akik még életükben sem dolgoztak,és nincs rálátásuk, csak terelgetnek és próbálkoznak addig itt semmi okos dolog nem fog az emberek többsége érdekében történni!!!A parlamenti képviselőknek a hajuk szála sem görbűl elvannak mint a befőtt az üres parlamentben szinte , üldögélnek, olvasnak és telefonálnak,esznek, és ki röhögik egymást, egymás szavába vágnak tiszteletlenül , no erre megy el a sok millió a Tv -közvetitésre ami igazán felesleges,hogy ők nem csinálnak semmit sem és ezt mutogatják éjjel-nappal!!! Ja a múltban előveheti az Orbán a Torgyán csoportot is, mert ők is segitettek az országot ki árusitani és tönkre tenni???? ja ezt elfelejtették? Az Orbánnak nem hátrafelé kéne néznie, hanem előre , ami elmúlt az akkor volt, teremtsen ő szebbet és jobbat, csak nem tud mert terve sincs neki, csak a múltba vájkálni szegénynek???????????????Alkalmatlan a posztra mondjon le!!!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Sztán nem mindegy nekünk, hogy menyi volt és ma is funkcionáló zsivány van. Annyira precizek az urak, de a Jó istenért sem mondanának (írnának) egy okos szót sem, hogyan tovább? Így könnyü.Az egyik humorizál, kevesli a névsort, a másik kijavítja a harmadikat, hogy nem ennyi az anyi. Van ennek a továbbiakra nézve értelme?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bartus Úr ! Elolvastam most is, mint mindig (!) minden szavát legalább kétszer !
- Ismét ott tartunk, mint mikor a Hmvásárhelyi gázmező elvesztét panaszolta fel...Mint tudja, a mező meg van, mert a kanadai feltáróknak IS beletörött a bicskája,- pardon (!) a CSÖVE !
Uram, ha a 7 %-os profitot sokallja, akkor mit szól a Magyar mezőgazdaságban elért 10%-os profitjához, amiből a Gazdák ÉPP HOGY CSAK FOLYTATNI TUDJÁK A MEZŐGAZDASÁGI ÚJRATERMELÉST ?
Két számot írok ide önnek. A 45-től elmúlt 64 esztendő összegyűlt (!) adóssága FORINTBAN (!)A KORMÁNYVÁLTÁSIG 18400Mikkiárd Ft. Az alatt az idő alatt is, míg Orbán V.-ék ellenzékben voltak a felvett kölcsönöket olyan infrastruktúrális fejlesztésekre fordították, amik a gazdasági fejlesztéshez alapvetően szükségesek !
Hogy értse: pl: az M5, és a többi M-es út, és egyéb út ....( ami nélkül senki sem jön ide beruházni...)
Az Orbán kormány a MÁSFÉL ÉVE alatt a Manyup pénzek lenyúlása mellett (!) 4500Milliárddal NÖVELTE (!) AZT !!! A növelés üteme 3000Milliárd / év !
KÉREM SOROLJA FEL AZOKAT A GAZDASÁG FEJLESZTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES BERUHÁZÁSOKAT, AMIKET EBBŐL A PÉNZBŐL FINANSZÍROZTAK !! Az első, és második (!) uralkodásuk alatt ! (Még a Kkméti Mercit is vegye ki közülük !) Tehát SEMMI. A pénz viszont HUSS ! Nincs. Elszállt...
Akkor miért is nőtt az adósságállomány? Hová lett a pénz ? Mert se pénz - se ""megszorítás""?
És ugye ezt is a Gyurcsányék vették fel?
Vagy valakit(kiket) szándékosan (!) kifelejtett?
Csak finoman emlékeztetem: az Antall kormány a 90-ben a még meglévő nemzeti vagyon 84 %-át tüntette el, úgy, hogy semmi haszna nem származott belőle a Magyar Népnek ....
Forrás : Dr. Torgyán József legújabb könyve....Őt is ki tetszett felejteni a felsorolásból...

Válasz

Csabay Péter üzente 12 éve

Bartus Tíbor kifelejtett egy miniszterelnököt a kölcsönfelvevők közül !!!

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 12 éve

Nagyon kietlen világban élünk, amikor a nemzet nem fogja fel ésszel, hogy magyar ország nem vehet fel több kölcsönt. Mert a rendszer váltás óta a Medgyesi,Horn,Gyurcsány és a Bajnai kormány felvettek 61 milliárd USA dollárt, amelyre 161 milliárd dollárt kamatot fizettek. A megmaradt adósság még most is 152 milliárd dollár. Ami annyit jelent, hogy a bruttó vissza fizetendő megfogja haladni 313 milliárd dollárt.
Nem tudom felfogni most amikor tudjuk, kik vették fel a milliárdokat, kik nem fektették be a felvett élő tőkét a magyar gazdaságba, hanem ki vitték a saját volt elvtársi Opshor cégeikbe. Olyan szerződéseket írtak alá, amellyel biztosították a tiszta jövedelem magasságát 7 % fölé, az idegen nemzetközi tőke részére.Mindenki kiszámíthatja, hogy ha magyar ország minden felvett dollárt befektetett volna itt - hazánkban, akkor magyar ország fejlettebb lenne, mind Olaszország vagy Francia ország.A magyar munka vállalóknak a jövedelme, meghaladhatná a mai jövedelem 2,5 szeresét, és a minimális havi bér meghaladná a 242 500 Ft. Akkor magyar ország az orvosoknak és a tanároknak biztosíthatna havi több mint 968 000 Ft Nettó jövedelmet -
Kérdezem, ki az a mafla, aki nem látja, hogy a világ monetáris maffiózói , monetáris rabságba, akarják bele hajtani az egész világot.

Válasz