Gyenge András üzente 12 éve

Zoltán ! A Svédek úgy csinálták, hogy legelőször "ODAFÖNT" tettek rendet.
Javaslom olvasd el Erzsébet Jánosi által feltett cikket.
Címe : Ha lázárjani Svéd képviselő lenne..

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

A 2012 büdzsé sarokszámai ismertek, de nem valószínű,hogy be fog jönni.

De nézzük csak a sarokszámokat.
29111 milliárd Ft a tervezett GDP. Ennek 47 %-át vonja el az állam. Ebből 1755 milliárdot költ az egészségügyre,valamint 2796 milliárd Ft-ot a nyugdíjakra. Legyünk nagyvonalúak, a két főösszeg legyen 5000 milliárd Ft. Majdnem 15 000 milliárd Ft -ot költ az állam, ebből a kettő főkiadáson kívül 10 000 milliárdot költ önmaga és apparátusa fenntartására.

Ez kétszer annyi,mint a szociális juttatásnak számító nyugdíj és egészségügyi ellátás. Emellett az államapparátusban csak 700 000 -en dolgoznak, ami rettentően sok mondjuk a németeket tekintve, a velük való összehasonlításban. Németországban nem haladja meg az államapparátus dolgozóinak létszáma a lakosság tíz százalékát,mint nálunk. Ez a sok, amitől sokkot lehet kapni,holott ezt is ígérték,hogy csökkentik a közigazgatásban dolgozók létszámát.

Az a baj,hogy alacsonyak a munkabérek és ezért nehéz a szociális háló e két fontos elemének a fenntartása.

A másik nagy probléma, hogy a minimálbérből nem lehet megélni, s ezt nem én állapítottam meg, hanem neves közgazdászok írták le nyíltan, nem kertelve.
Az átlag nyugdíj ha jól emlékszem 80000 Ft lesz,nem több, s több lesz a 80 ezer alattiak létszáma,mint afölöttiek tábora. Azt is számba kell venni,hogy a Ratkó korszakbeliek most mennek majd nyugdíjba a felemelt nyugdíjkorhatár miatt. Az viszont nem megy,se a nyugdíjból és az aktívak se a fizetésből nem tudnak megélni, akkor mindkettőjüknek dolgozni kell. A keresők igen kis létszáma tudja csak a szüleiket támogatni , még kisebb hányada az, aki el tudja tartani. Ezt kell megoldani. A Svédek megoldották, azt kell tanulmányozni,hogy hogyan csinálták.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

2014-ben 65 év lesz a nyugdíjkorhatár – erről elfelejtette tájékoztatni a nyilvánosságot Szijjártó Péter szóvivő. Orbán Viktor egyeztetést színlelt a nyugdíjakkal kapcsolatban, ám valójában a Fidesz szakpolitikusával “tárgyalt”. A kormányszóvivő arról adott tájékoztatást, hogy levelet kapnak a nyugdíjasok, amiben biztosítva lesznek afelől, hogy nyugdíjuk értéke nem változik, ám arról nem szólt a fáma, hogy emelkedik a nyugdíjkorhatár – írja a Népszava.
Tehát ez a valós ok amiért a korengedményesektől ellopja a nyugdíjat.Valójában akkor az 1950-esek 2015 -ben lehetnek majd nyugdíjasok,addig számkivetettek..

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Koczka Lacus ! Írd már ki ide a bankszámlaszámodat, hogy megnézhessük, igazat írtál e !

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Hát tarzanlaci!!! Örüljön neki hogy összehoz havi pár százezret!! Nagyon kár volt közzétenni!!Jól írta az előttem hozzászóló...húzza be fülét , farkát , maradjon csenben!!!!

Válasz

Jakab Katalin üzente 12 éve

Ön komolyan gondolja, hogy értelmes ember máris közli a bankszámlaszámát? Még mindig lehet ilyen trükkökkel megetetni másokat? Persze, ha egy nagylelkű filantróppal van dolgunk, akinek egyetlen vágya másokat gazdaggá tenni, az más. Arról elfeletett írni, mik is azok a "jelek", amelyek garantálják a néhány százezrét?
Miért gondolják annyian, hogy a nyugdíjas feltétlenül debil is????

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Se írni,se olvasni ,se netezni nem tudunk,csak írogatni Másra sem vártunk,csak Önre ,hogy közölhessük bankszámlaszámunkat.Ha sikeres az üzlete örüljön,mint majom a farkának és hagyjon békét nekünk.

Válasz

Erzsebet Janosi üzente 12 éve

Kedves László ! tudom nekem sok baj van a helyesirásommal ... föleg akkor jövök rá miket irok mikor már rákattintok a mehetre ? Maga is igy lehet biztos ... Nem irta véletlenül rosszul az aranykereskedelmet ... nem maradt le egy betü ?

vagy ilyen szarkasztikus ??? na megint kapok az idegen szavak használata miatt !!

talán nem is baj ... felkeltem az érdeklödést ..

Tisztelettel : Erzsébet
l.

Válasz

Koczka László üzente 12 éve

Tisztelt írogató embertársaim!
Csodálkozva olvasom a "közgazdász, meg együtt érző" hozzászólást. Segíteni szeretnék, akár mindenkinek, aki írni-olvasni tud, meg internetezni, és még bankszámla száma is van!
Én aranykereskedelemmel foglalkozom, és a a jelek szerint a havi néhány százezer forintot összehozom"!!
Kit érdekelnek a részletek? Keressetek meg, akár személyesen megbeszélve KERESSÜNK EGYÜTT!!! 70/5469192 Koczka László Ha van Skyped, keresd tarzanlaci néven

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Rosszul látjátok, látjuk,- ők nem látják....
Azért mert innen nézitek-nézzük. Ők meg amonnan.
Amonnan másképp látszik. Úgy, hogy MINDENKI JOBBAN JÁR !
- Mármint őközülük.
Mi meg innenfelől úgy látjuk, hogy mindenki rosszabbul jár.
- Közülünk.
TEHÁT MINDEN RELATÍV !
Az a kérdés, hogy mit is lehetne tenni ? Mit lehet tenni? Talán először is tisztázni a helyzetet, hogy hol is állunk, és hová is tartunk...mit is lehetne tenni ....
-helyet cserélni?
Járjunk mi jól, ők meg rosszabbul?
Mert olyan, hogy MINDENKINEK JÓ (!) , hát olyan egy jó nagy ideig nem lesz még egyszer...meg egyszer sem volt...(nem is lehet, mert alapvető ellentmondás!)
Még a sok embernek a legjobb időszakban,- a NÉP nagy részének jólétet biztosító 70-től 86-ig tartó években sem tetszett, nem volt mindenkinek jó.
Aztán meg egyre többnek nem tetszett, ami volt. Most ez van. És ez sem tetszik. Csakhogy most már egyre többnek.
A baj csak az, hogy ennek ellenére NEM ÉBREDNEK ÖNTUDATRA AZ EMBEREK.
Nagyon sok fiatal-20-50 év közti emberrel beszéltem már. És azt a benyomásom, hogy ahelyett, hogy úgy gondolnák, hogy a saját kezükbe kellene venniük a sorsuk, és az ország irányítását,- csak rezignáltan, és lemondóan legyintenek. Azt mondván : "mindegy, mit teszek, hova-kire szavazok, akkor is az lesz az amit akarnak ! Előre le van itt zsírozva minden."
Mintha teljesen elveszett volna a bizalmuk a választásos demokráciában.
És ez is nagy csapás a nyugdíjasokra, meg a Magyarságra.
Az igazi csapás nem ez !
Az igazi csapás az, hogy AZ " ÜTŐKÉPES " ÉS JÓL KÉPZETT FIATALOK NAGY RÉSZE MÁR "ODAKINN" VAN, ÉS AZ, HOGY TOVÁBB FOLYIK A MUNKAERŐ MIGRÁCIÓ !
MIÉRT ? Azért mert NEM lesz BEFIZETÉS sem a TB. sem az ÁLLAM KASZÁJÁBA !
( - LESZ IGÉNY A NYUGDÍJASOK MUNKAEREJÉRE ?)
A következő igazi csapás meg az, hogy a kormány a kimondottan kitűzött 1944-es év életszínvonalának elérésének érdekében TUDATOSAN INFLÁLJA A FORINTOT !
(akkor meg dolgozhatsz akármennyit, mert a béred és a nyugdíjad NEM ÉR MAJD SEMMIT )
Ez a nagy mértékű infláció NAGYON RÖVID TÁVON MÉG JÓ IS AZ ÁLLAMHÁZTARTÁSNAK ! ( elvonja a lakosságtól a még meglévő tartalékait anélkül, hogy nekik kéne a bankbetéteinket MEGVÉDENI, úgy mint a MANYUP pénzeket !!) Hosszú távon meg olyan káros, hogy tudatos gerjesztése olyan népellenes bűncselekmény, ami ténylegesen kötelet érdemelne ! A példakép Kínában ennél ezerszer kisebbért hat héten belül ítélet és végrehajtott halálos ítélet jár !
Akkor mi is az igazi csapás ?
Hát a Fidesz-Kdnp párttársulás kétharmados hatalma.... megtoldva Orbán - Matolcsi társadalompolitikai céljaival !
Szeretném, ha NEM LENNE IGAZAM !! HÚ de nagyon....nagyon szeretném!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Czerókné!
Kérdésem:milyen megfontolás alapján húzta meg a 120000Ft-nál a határt?Számolni azt nem tud ,azt látom,de mindamellett miből gondolja,hogy az ön által javasoltak megvalósítása esetén az így felszabaduló összeg fedezné az Ön nagylelkű ajánlatát?
Számoljunk egy kicsit:120 eFt.nyugdíjig adna 13.havi nyugdíjat,ez havi 10000 Ft.azaz a nyugdíj havi összege 130000Ft.lenne./Bár beszél a havi másfélszeres nyugdíjról is,ez esetben 180 000 Ft./Mondja :160000 Ft-ig 80%-ot adna.ez esetben a 160000Ft .lecsökkenne 128 000 Ft.ra.a 130000 104000Ft-ra.most aztán fölöttébb igazságos lenne ugye.?Erre szokták mondani:"Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna."
Én azt gondolom nem azzal kellene foglalkozni,hogy hogyan lehet megrövidíteni a kicsit több nyugdíjat kapókat.
Ez a szemlélet sehova nem vezet.Miért akar ütni az egyik nyugdíjas a másikon?Aki valamivel többet kap az többet is tett le az asztalra.A közelmúltban tettem fel egy kimutatást,ha figyelne,abból látható,hogy a közel 3 millió nyugdíjasból alig több mint 400 ezernek több a nyugdíja 150000 Ft-nál.
Azt meg végképp nem értem,hogy "Akiknek 200 eFt/ hó fölötti nyugdíjuk van, azoknak pedig nincs rá szükségük! "Azok Ön szerint miből éljenek?
Remélem belátja,hogy csacsiság amit írt.
Azzal természetesen én sem értek egyet,hogy egyes embereknek számolatlanul futja juttatásra.

Válasz

Czerókné Bognár Éva üzente 12 éve

Orbánék úgy vannak vele, hogy ha még van nadrágszíjad, akkor még "gazdag" vagy!......

Válasz

Czerókné Bognár Éva üzente 12 éve

Nagyon felháborító, hogy csak a nyugdíjasokat "húzzák" le! Mint a napokban a parlamenti képviselők "panaszkodtak, hogy a bíróságon dolgozók 13. és 14. havi bérüket nem mindig kapják meg. DE a nyugdíjasoktól elvették ezt a pár forintot is! Tőlünk miért sajnálják? Úgy kellene megoldani, hogy pl. 120 eFt/ hó nyugdíjig 13. havi nyugdíjat (havi másfélszeresét), 160 eFt/ hó nyugdíjig a nyugdíjának 80 %-át kapják a nyugdíjasok. Akiknek 200 eFt/ hó fölötti nyugdíjuk van, azoknak pedig nincs rá szükségük! Így ki lehetne "gazdálkodni" a kisemberek megsegítését. Ja, és ne legyen egyes "kiemelt" régiókban 13. és 14. havi bér! Úgyis keresnek annyit, ill. kapnak annyit, hogy ők is le tudjanak mondani a köz érdekében!!
A "felső" tízezer pedig nyugodtan ajánljon fel évente legalább fejenként egyszer 50 ezer forintot a szegények, az éhező gyermekek számára! És jusson is el oda az az összeg! mert ha valakit felkap a média, hogy beteg, szegény stb. akkor felszólítják az embereket, hogy segítsenek, gyűjtést rendeznek, de nem biztos, hogy az érintett emberek minden összegyűjtött forintot megkapnak!
Viszont van egy felajánlásom a miniszter felé: én is tudok és adhatok szóbeli tanácsokat, de szerényebb jövedelemért! Neki megszámítom havi 600 ezerért! És azt sem kell ellenőrizni! (Milyen jól is jönne havonta! Nem kellene filléreskedni, sőt az sem lenne probléma, hogy az egészségemre, gyógyításomra jutni pénz!)

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Havi csaknem egymillió forintért ellenőrizhetetlen tartalmú, szóbeli tanácsokat ad Hegedűs Zsuzsa a miniszterelnöknek - derült ki a kormányfői főtanácsadó szerződése kapcsán a Miniszterelnökségnek feltett kérdéseinkre kapott válaszokból.

Nemrég nyilvánosságra került, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó szociológus "a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése" témakörében ad tanácsokat Orbán Viktornak - 2010 júliustól 2012 májusáig tartó szerződése szerint évi mintegy 12 millió forintért.

Hajrá Magyarország !!

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Blasio Antonio volt fideszes Európai parlamenti képviselő cége havi nettó 300 ezer forintot kap a pécsi városházától tanácsaiért .Ezért vesznek el mindent a néptől.

Hány és hány ilyen van.Volt ilyen a Gyurcsány idejében is de akkor most kimondhatjuk,hogy Orbán pont azt teszi amit elődei és amiért azokat börtönbe akarja jutattni ??

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Késő, itt ha valaki elolvasta ::ez nem vonatkozik rá, hát bizony nem foglalkozott vele.Eszükbe sem jutott,hogy ők is érintettek lesznek.Megint a kisembert tudja megfogni.Kollégám aki szintén 2012 ben lesz 62 éves vígan fog termelni milliókat a fólia sátraiban mert hát ők kiskapusak.csak aki bejelentett az fogható meg ÉS CSAK AZ IS FIZETETT NOS HA KELL BEZÁRUNK ÉS MÉG AZT A 6320 FT.SEM FOGJUK HAVONTA FIZETNI.Ezt a pénzt mint kiegészítő vállalkozás végző havonta fizettem /2011-ben 5100 ft /.csak bele kell számolni hogy 30 ezer ember nem fogja fizetni mert csak fő vállalkozó lehetne az meg eleve nem eltartó a szolgáltatásban.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Szó ami szó, nem szegény emberek voltak a II.ker-ben szavazni.A zsírosbödönhöz biztosan közel állnak.Megveri-e őket a jó Isten abban nam vagyok biztos. Ha csak arra várunk hogy talán majd... arra várhatunk.Ők meg addig tarolnak ameddig bőr van a pof,,,,o és ameddig szükségük van a pénzünkre. És szükségük lesz, mert nincs az a sok amit el ne tudnának herdálni..Szemét banda..........

Válasz

Török Éva üzente 12 éve

Igen. Ha már nem tud megélni a nyugdíjából, akkor nehogy keressen valamit mellé!!!
Dögöljön meg, jót tesz vele a kormányunknak!!!
Én fél méteres idei vágással a hasamon az erdőre járok rőzséért, hogy ne fagyjak meg, mert a tűzifát lassan arany árban adják. Hőn szeretett vezérünknek(???) meg van bőr a pofáján, hogy még ezek után is szorítson a nadrágszíjamon!!!
Verje az ISTEN őket legalább addig, amíg az én nyomorom meg nem szűnik!!!

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Ezek biztos, hogy akarnak valamit, de eltitkolt szándékukat senki nem sejti

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Össze kell fognunk.. kezd összeállni a kép.. először a korkedvezményes nyugdíjakat támadták meg(szavakban csak egyeseknek, a valóságban aztán mindenkinek!!) és most szép lassan folytatódik.. ha így megy tovább, még a rendes nyugdíjakra is sor kerülhet.. (párhuzamosan meg a pályakezdők életlehetőségeit is rongálják ám.. nem vagyunk egyedül -ha ez vígasztal akárkit is..)

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Emberek ébresztő a kormány nyugdíj tolvajlási technikája működik,és azt a látszatot kelti,hogy minden marad a régiben.Ebbe mindenki beletörődik ?Kár mert most fogja a1950-es korosztálytól felfelé megérni a nép,hogy nyűg az Orbán és nyugdíj kivánó barátai nyakán,Miért:::
1., nem lesz aktív dolgozó
2., nem lesz nyugdíjas
ezekből fakad,hogy segílyes lesz ami bármikor elvehető, csökkenthető.Tehát jogilag az új törvényekben már aki nem nyugdíjas, nem aktív közmunkára,polgárvédelmi munkára stb vezényelhető amiért pénz nem jár,azért kapja a segélyt.De jól elvan a sok 50-51-52-es születésű.. Érdekes,hogy ez senkinek sem szúrt szemet??Az egy dolog,hogy Orbán szemében az egyéni vállalkozó az csaló,az a multik ellensége stb..tehát nincs rá szükség.Ma több cég keresett akiknek tűzvédelmet csináltam,hogy jövőre nem köt szerződést mert bezárja a vállalkozását,mivel lehetetlen "Normális ember" szerint ilyen terhet kifizetni.Nem tudják mi lesz,de az új terv minden fillért +családtag jövedelmet is elvisz míg Orbánék ismételten többet keresnek majd. Nem gond én is meglépem amit kell.De az borzasztó,hogy ilyen emberek vannak akik kifosztják az apjukat anyjukat, és ott ülnek a parlamentbe..Bízom benne kívánságaink utol érik őket....
Érdekessége a dolognak,hogy az 50 es születésűekből sokan lesznek akik egy -két hónap múlva betöltik a 62 évüket de ők is segélyesek lesznek,a titok azért nem titok Orbán az új nyugdíj elvételi törvény terve miatt tesz bennünket jogtalanul,jogtipróan.szerzett jogokat ellopva,eltiporva,sárba taposva nyugdíj fosztottért mer valami nép alázót készít elő és ennek szenvedői legelőször a most jogfosztott nyugdíjasok lesznek.Ez szemétség röviden fogalmazva aljasság mert ő küldött el nyugdíjba.Tegyen vissza a munkakörünkbe,,dolgozunk mi,de ilyen alpárian ne alázzon meg bennünket

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

A II. kerület nem a szegények világa. Ott -gondolom - inkább a "nyertesek laknak. Az érdekesség csak az, hogy mégis kevesen mentek az urnákhoz.

Válasz

Túri Terézia üzente 12 éve

ÉS MÉG MINDIG a fidesz-re SZAVAZNAK TÖBBEN!!!!!! LÁST II. KERÜLETI VÁLASZTÁSOK!!

Válasz