juhász nagy sándor üzente 12 éve

Nos teljesen nem..ugyanis akkor ez miről szól:::
Jövő év januárjától azonban az előrehozott öregségi nyugdíjban, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjban, korkedvezményes nyugdíjban, a bányásznyugdíjban, korengedményes nyugdíjban részesülők közül csak azok számítanak majd saját jogú nyugdíjasnak, akik 1949-ben vagy annál korábban születtek. Szolgálati nyugdíjasoknál ugyanez vonatkozik az 1954-ben vagy azt megelőzően születettekre.

Az említett korosztályokba tartozóknál fiatalabb, jelenleg öregségi korhatár előtti nyugdíjasok ellátása a jövőben nem minősül nyugdíjnak. Ez viszont egyebek között azzal is együtt jár majd, hogy a jövő évtől nem folytathatnak kiegészítői vállalkozói tevékenységet. Ezt erősítette meg az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának múlt heti ülésén Hulák Zsuzsanna, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium főtanácsosa. http://penzcentrum.hu/adozas/itt_a_legujabb_csapas_a_nyugdijasokra.1030483.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Bocsi teljesen igazad van,,elírtam,figyelmetlen voltam.Azért az én szemembe egy kossuth díj sem semmi,főleg akkor ha nem a párt vezérek adják-de az csak álom-tényleg sokan keverik...de igaz a többi.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Sándor ! Kis kiigazításom van csupán.
Nagyon sokan, majdnem mindenki keveri. NEM Kertész Imre (!) (Kertész I. )Nóbel díjas az aki írta azt a bizonyos sokak által vitatott cikket.
Aki re valószínűleg hivatkozol az Kertész ÁKOS , azaz (Kertész Á: ) Kossuth díjas...
Már a díjak közt is van valami kis különbség.
A TÖBBI STIMMEL !!!

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Izgalom az mindig van.Tegnap az AT fórum műsorán idegesítettem fel magam.Milyen emberek vagyunk mi Magyarok.Milyen irigyek,rosszindulatúak és befolyásolhatóak.A fórum témája rokkant nyugdíj volt.Egy hölgy betelefonált és azt boncolgatta,hogy a rokkant nyugdíjas ha eléri a korhatárt mi után kapja a nyugdíjat.teljesen ki volt magából vetkőződve, fel volt háborodva,hogy miért kap valaki így nyugdíjat, miért nem számítják ki neki azon idő után ami a rokkantság előtti jövedelme alapján járna neki.Igaz,hogy az őt nem zavarta,hogy a rokkant összeget az alapján számolták ki.
Hogyan tudtunk ennyire lesüllyedni,magunkból kifordulni, hogy a más sorstársaink szájából sajnáljuk a falatott.Én megkövetek mindenkit de Kertész I mondókájában én sejtem az igazságot,lehet,hogy ez bűn,de szomorú,hogy milyen nép vagyunk mi.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Sándor!
Remélem most már megnyugodsz?E kérdésben nincs ok izgalomra,marad a nyugdíjad.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Kedves Borbála !

köszönöm segítségedet, ez kész őrület.eddig mindig azt beszélték,hogy aki nem érte el a 62. évet ellátást fog kapni ami csökkenthető,megszüntethető stb..jó volna már tudni, mi lesz

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Sándor!
Kiegészítés képen :a törvénytervezetben ez szerepelt:
"Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter október 14-én nyújtotta be a parlamentnek a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, amely egyebek mellett tartalmazza, hogy korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-től nem állapítható meg, az azt megelőzően megállapított ilyen öregségi nyugdíjakra a nyugdíj kezdő napján hatályos szabályokat kell alkalmazni".
Visszamenőleges hatályról szó sincs.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Sándor!

Ha kérhetem.legyen szíves megismerteti velem azt amire hivatkozik.Én ilyet nem találtam.Most azt másolom ide,amellyel a Nyugdíjkalkulátor is számol.

Nyugdíjtörvény 2012 - tervezet és változások 2012-ben
Share


Nyugdíjtörvény 2012
A nyugdíjtörvény 2012 érelmében annak jár teljes öregségi nyugdíj, aki betöltötte a nyugdíjkorhatárt, legalább 20 év bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik, illetve nem állt biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban.


2010- től a nyugdíjkorhatár 65 év, ez gyökeres változtatás a régi rendszerhez képest. A nyugdíj megállapításának a fő alapfeltétele, hogy ne álljon fenn munkaviszony és legyen meg az előírt szolgálati idő.



Előrehozott öregségi nyugdíj

Férfiaknál 60 év, nőknél pedig 59 év a korhatár, de 57 évesen is el lehet menni öregségi nyugdíjba. Fontos, hogy legyen legalább 40 év szolgálati idő, és ne álljanak munkaviszonyban. Akik 2008- ban nem éltek ezzel a lehetőséggel, később is megtehetik nyugdíjazásuk kérvényét a nyugdíjtörvény 2012 értelmében. Létezik úgynevezett csökkentett összegű előrehozott nyugdíj is, a férfiaknál a korhatár 60 év, és legalább 37 év szolgálati idő. Aki 60 éves kortól kéri és 37 évvel rendelkezik, 7.2 %- kal, 38 évnél 4.8 %- kal, 39 évnél pedig 2.4 %- kal kell csökkenteni a nyugdíját. Nőknél 1954- es születésűnek kell lenni a csökkentett összegű előrehozott nyugdíjhoz. Ebben az esetben is kizáró ok a munkavállalás.
Akik erre a két típusra jogosultak és élnek is vele, figyelemebe kell venni a rokkantsági, és a baleseti rokkantsági nyugdíj folyósításának az időtartalmát. Akik az összes feltételnek megfelelnek és betöltötték a szükséges életkort, bármikor beindíthatják nyugdíjazásuk kérelmét, ha nem áll fenn a munkaviszonyuk. Özvegyi nyugdíjnál az elhunyt házastárs halála bekövetkeztében elért kort kell figyelembe venni.

A korkedvezményes nyugdíj célja az, hogy amennyiben a nyugdíj előtt álló munkaviszonya megszűnne, a munkaadó egy összegben befizetett nyugdíjkiadás ellenében nyugdíjba mehet. A nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel igényelhető a korkedvezményes nyugdíj.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Borbála !bocsi de valaki elsinkófálta a "B" betűt .. Még egyszer bocsánat.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

orbála !

szíves engedelmével utána néztem a tervezetnek és ott változatlanul az van ami miatt a világ fel van háborodva,hogy a törvényesen ,már Orbán alatt nyugdíjba ment 1950-es születésűek nyugdíj státuszát el veszi és járadékossá minősíti.A nyugdíj iránti felháborodás alapja ez.
tehát én is törvénytelennek szó szerint bűnnek tartom azt,hogy már határozattal nyugdíjba ment emberek nyugdíját elveszi és át teszi ellátottá.Valójában jogfosztott lesz,nem illeti meg a nyugdíjasok jogai,de nem is aktív kereső.Megalázott kivetett semmire kellők leszünk 45 év munka után.Én úgy látom,hogy nagyon sokan nem ismerik ezt a Rákosi érához hasonlóan alkotott törvény tervezetet.Orbán most dolgozik azon,hogy még az emlékét is eltörölje annak a népnyúzó kornak ,teszi ezt úgy hogy közben ugyan olyan kegyetlenül elveszi az emberek megszerzett jogait.Pontosan ugyanazokat a bűnöket követi el. ugyanis rákosi vett el értelmiségiektől és egyéb emberektől nyugdíjat azóta senki sem Európában.Valóban miért ilyen emberek ezek akik a népnyúzás a jogfosztás elleni harccal nyerték meg maguknak az embereket.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Sándor!
Nincs semmi zavar.Ez a jövőre vonatkozik,az új nyugdíj megállapításokra.Gondoljon arra,hogy nem minden 1950 -ben született férfi tudott elmenni előrehozott nyugdíjba,mert nem volt meg a 40 év szolgálati ideje,ők már nem is fognak tudni elmenni,csak ha betöltik a 62 életévüket.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Valami zavar van a rendszerbe mert Vitya azt mondta 62 alatt mindenki csak ellátott,kivétel a Fidesz által megnevezett egyes női személyek.Pont ez az érdekes mivel van olyan kollégám aki 03.01.én tölti be a 62. Én speciál a nyáron

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Sándor! Az 1950-ben születettekre is ugyanaz vonatkozik,mint az 1949-ben születettekre.2010.jan 1-től előrehozott nyugdíjra jogosult,ezt senki sem piszkálja.Dehogy kell visszamenni dolgozni.Hová menne vissza? Ki venné vissza?Szó sincs ilyenről.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Bocsi a 62. pont lemaradt.Tehát akkor pontosítva 1950-ben születettekről beszéltem.
Valójában én az előzőeket úgy értelmezem ,hogy ha elfogadják a javaslatot vissza kell menni dolgozni majd januárba a cég felmond és már nem ellátott lesz az ember hanem nyugdíjas 61 évesen.Jó kiskapu..

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Sándor!
Ez téves értelmezés.Ilyenről szó sincs,ilyet sehol sem olvastam soha.A most 62 éves férfi 1949-ben született,tehát betöltötte a "a reá irányadó nyugdíjkorhatárt,"A jogszabályt nem visszamenőleg törlik el,csak 2012 jan 1töl új lép helyébe,nem visszamenőleges hatályú.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

pont ezt nem értem, mivel aki most lesz 62 éves az sem előrehozott nyugdíjas lesz-azt elveszik- korhatár előtti ellátást kap majd még arra az egy-két hónapra is mire betölti a 62 évét.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Sándor!
A feltett kérdésre megpróbálok válaszolni.Szerintem nincs szó semminemű puhításról.

Idézném a ma hatályos nyugdíj törvényt.

"Öregségi teljes nyugdíjra jogosultság:
Öregségi teljes nyugdíjra az jogosult, aki betöltötte a reá irányadó nyugdíjkorhatárt, és legalább húsz év szolgálati időt szerzett, és nem áll biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban.
2010-től a nyugdíjkorhatár az 1952-es születésűekkel kezdve születési évenként fél évvel emelkedik, az 1957-ben születettek nyugdíjkorhatára ennek megfelelően 65 év lesz.

Az emelkedő korhatár születési évjáratonként a következő:

1952-ben született személyek:62 és fél év
1953 63év
1954 63 és fél
1955 64 év
1956 64 és fél
1957 65 év

Előrehozott öregségi nyugdíj:

Férfiak: 2010-ben az 1950-ben, vagy azt megelőzően született férfiak (60 éves, vagy idősebb) mehetnek előrehozott öregségi nyugdíjba, ha van 40 év szolgálati idejük, és nem állnak biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban. 2011-ben az 1951-ben születettek mehetnek el.

Nők: 2010-ben a nők előrehozott öregségi nyugdíjkorhatára 59 év, ezt az életkort az 1951-ben születettek töltik be az év folyamán, de ők a korábban hatályos szabályok szerint 2008-ban, 57 évesen már elmehettek előrehozott öregségi nyugdíjba. Ha akkor nem éltek e jogukkal, azt később érvényesíthetik. A nyugdíjkorhatár felemelése a nők esetében is az 1952-es korosztállyal kezdődik, de az 1952-es és az 1953-as születésű nők 59 évesen - 2011-ben, illetve 2012-ben - előrehozott öregségi nyugdíjat vehetnek igénybe, ha van legalább 40 év szolgálati idejük, és sem belföldön, sem külföldön nem állnak biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyba

Az új szabályok szerint ez a lehetőség megszűnik.A javaslat azoknak kedvezne,akik az idén még nem akarnak elmenni nyugdíjba -pedig a törvény szerint már jogosultságot szereztek -mert dolgoznak és nem akarnak felmondatni maguknak ./a jogosultság egyik feltétele.,hogy munkaviszonya ne legyen./.
Ha viszont 2012-ben munkanélkülivé válnának a javaslat szerint érvényesíthetnék a korábban megszerzett jogukat,előrehozott nyugdíjat és nem korhatár előtti ellátást kapnának.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Dehogy lépnek olajra..törvény inflációs mutatvány nyugdíj emelés stb..szó szerint elértéktelenítik a nyugdíjakat oszt jó napot megvan oldva.

Valaki irjon már erről egy pár sort,hogy a következőt hogyan értékeli::Nyugdíj puhítási terv::

Czunyiné Bertalan Judit egy módosító javaslat indoklásában arra is rámutat, hogy lehetnek olyan, 1952 után született nők és 1951 után született férfiak, akik korkedvezményre és előrehozott, illetve csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra egyaránt jogot szereztek, és így az idei év végéig elmehetnének előrehozott, illetve csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjba. A kormánypárti politikus indítványa lehetővé tenné, hogy ezt a jogukat továbbra is érvényesíthessék, azaz nem kellene választaniuk a között, hogy idén nyugdíjba vonulnak, vagy megvárják, amíg a megszerzett korkedvezmény alapján korhatár előtti ellátást kapnak.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

Feltennék egy korábbi video összeállítást is ebben a témában,de nem engedi az indamail,hiába próbálkoztam vele. Letiltja , nem járul hozzá, pedig a nyugdíjasoknak is van benne OV részéről üzenet, nem is akármilyen. De itt nem lehet ezt megtenni.
Látom Andrást pillanatok alatt megragadta a kérdés.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Most akkor tapsikoljunk, hogy amit okoztak az unortodoxiájukkal, azt most megpróbálják úgy beállítani, hogy nagyon sikeres volt, mert sikerült a forintot minden más valutához képest alaposan lerontani? Ezért most aki exportál, az több forintot termel?
Rég volt az az idő, amikor még számottevő volt az ipari exporttermelése az országnak.
A mezőgazdaság felfuttatása meg nem megy egyik pillanatról a másikra.
Ott a "felfuttatási időt években kell mérni.
Míg az iparban ez hetek-hónapok alatt véghezvihető.
Hiába akar valaki két-háromszor annyi sertést nevelni, ahhoz előbb anyakocát kell, és az majd fial-majdnem két év múlva,- ha beválik. marhaállomány még hosszabb mire lábrakap.
A régi, remekül megszervezett nyúlexportnak is lassan vége, mert olyan drága az alaptakarmány, hogy az is döglődik.
A szárnyas tenyésztés szintúgy.
Az állattenyésztés az, ami valamit segítene,- mert a növénytermesztés önmagában kevés is, meg struktúrája miatt versenyhátrányban van. Akkor lehetne előrelépni, ha a régi paraszti tapasztalatokkal élve "bőrében" adnánk el a gabonát.
DE EZ NEM EGYÉVES (!) PROGRAM ALAPJÁN VÉGREHAJTHATÓ.
Vagy roppant befektetéssel új , és kész tenyészállományt kell VÁSÁROLNI !!
Az inflálással lehet elérni látszateredményeket, -rövid távon.
Azért kellett volna 21 %-os (!) nyugdíjemelést adnia az I. Orbán kormánynak 1999 01:01-től, mert az inflációval addigra felpörgetett gazdaságnak a nyugdíjasok voltak a károsultjai !
Természetesen a FELÉT akkor is lenyúlták ! ! ( azóta is megtartották ezt a "jó" tulajdonságukat! )
Mivel akkor sem folytatták elődeik gazdaságpolitikáját, a felpörgött gazdaság 2002-re szép lassan leült.
A gazdaságot most NEM leültették, hanem kiütötték. Egyenlőre KO ! És ahhoz, hogy feleszméljen, az ötleteléseik NYOMÁN BEKÖVETKEZETT GAZDASÁGI-PÉNZÜGYI HÁTRÁNYUNK,és a lassan kiüresedő országunk , és az elinflált jogbiztonságunk olyan kevés, mint a lepkefing a szélviharban...
Alaposabban le kéne vonniuk a konzekvenciákat, és szépen "OLAJRA LÉPNIÜK" !! Mindaddig, míg nagyon nem késő !!
Akkor talán volna esély olyan emberekkel kimozdítani a visszaesésből a gazdaságot .
NEKIK SAJNOS NEM ! Mintha szándékosan a szakadékba akarnák lökni az országot, népével együtt.....

Válasz