juhász nagy sándor üzente 12 éve

Szóval magad mondod mi a baja a Magyarnak.Ami engem nem érint azt le..om,nem érdekel,beszéljünk a fociról.Mi több százezren viszont a mindennapi gondjainktól,a nyugdíj elvesztésének,mint megélhetési forrás elvesztésétől való gondjaink miatt nem tudunk a focira gondolni.Ma a nyugdíjast sok és nagy sérelem ér.Igen én nem azokról beszélek ahol 57-óta 5-6 nagy fólia dolgozott,gyerekeknek ház épült a termék árából, mais dolgozik a fólia ,vendég munkás robotol benne 300 ft/ h bérét nem én nemezekről beszélek.itt mi azoknak a nevében sírunk akik az életük legkisebb forintjából is keményen befizetők voltak,nem tudnak a fóliából mellékest keresni.hidd el én is túrtam a földet gyerekkorom óta,dolgoztam,gazdálkodtam,tanultam, stb..stb..És ma hiába termelnék a kutyának sem kell mert bizony a politikusaink azon gazdagodtak meg,hogy belementek az ország gyarmatosításába,Ha nem hiszed eredj el Stájer o-ba.Száz hektár nagyságban telepítik az új alma,körte,szőlő ültetvényeket,míg itthon kivágatták és kivágatják.
A fóliás szomszédom bizony mindig mondogatta ide a pénzt a zsebembe,nem fizetek én ezeknek a muszályon túl semmit..most meg kommunizmust akar,hogy egyenlő legyen a nyugdíj.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Imre bátyám! Valóban ahhoz szól hozzá amihez akar, és senkit nem zavarhat. Ezért nyugdíjas topik és tökéletesen fogalmazott. Nem tudom, hogy önnek az írásokból mennyire szűrődik le, hogy itt politikától kezdve mindennel foglalkozunk(a politikát csak azért vettem előre mert az a szívem csücske) még ha egyszer fenéken is billentenének netán. Azt meg aztán végkép nem, hogy megszűnjön ez a ragyogó eszmecsere ami itt folyik. Én csak arra kérném, hogy ha valakinek név szerinti üzenete van, a név és írás alatt van egy olyan gomb hogy válasz azt megnyomja akkor tudjuk, hogy név szerint kinek szól a válasz. Nem kell találgatni. Nem kioktatni akarom, csak lehet, hogy nem gondolt rá, mint az elején jó magam sem. Üdvözlettel: Palotai János

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Elnézést. De hogy lehet, a nyugdij átszervezést, a nyugdijemelést, a politikától, el választani. Vagy nyugdijasokat, csak az érdekli, hogy hol itt fáj, hol ott fáj?. Én ezt a topikot, ugy fogom fel, hogy nyugdijasok beszélgetnek. Olyan témákról ami érdekli őket.
Vagy, ne beszüljünk az unokáinkról, ebben a topikban? Mert azok, nem nyugdijasok.?
Vagy ne beszéljünk itt a mezőgazdaságról, ahol döntően a nyugdijas korosztákly, vagy ahhoz közelállók a szereplők.
Ha be szükitjük, csak a nyugdijas témákra a véleményünket, akkor, ez a topok, meg szünik létezni.
Ahhoz szólok hozzá ,amihez akarok.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Amúgy meg nem tetszik tévedni, ez valóban a nyugdíjas oldal, csak hát ráérős szabad idejükben egyesekben felmerült, hogy talán foglalkozhatnánk a napi politikával is, mivel hava-tova létkérdésünket is jelenti a dolog. Úgy, hogy a politika az csak egy mellék üzem ág. Tisztelettel : Palotai János

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Hogy még humorosabb legyen a dolog(mert úgy veszem ki a válaszból, ez nekem szól) képzelje el, hogy a Jobbikot képviselem még mindig, mint szimpatizáns. Nem sokat cicózom, mert minek. Eljött elvégre a színvallás ideje.Szerintem meg mellé trafált a véleményével. De ha úgy tetszik gondolni kérdezzen nyíltan leírok bármit. Nem kell itt bekötött szemmel fogócskát játszani ,annak már elmúlt az ideje.Csak még annyit, ne tévessze meg, hogy a szocializmust használom etalonnak, mert ez esetben nem a társadalmi berendezkedésről, mint állam formáról van sz, hanem a nép számára nagyon lényeges megélhetés minőségéről szól a mese.

Válasz

fehér jánosné üzente 12 éve

Hát remélem, hogy ezt humornak szánta. Mert ha nem, akkor Őn is egy szélsőség felé hajló, csak nagyon balra. Így összefogás, együttmüködést ne is várjon a tisztelt választópolgár, ha a legfontosabb ügyekből is humort csinál. Ez nagyon félresikerült. Vagy Én Tévedek, és ez a weboldal egy politikai inditatású? Kérem mondja már meg valaki!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Írod!, hogy "egyre inkább az újfasiszta-újmagyarkodó-urambátyámozó-törvényesen korrumpáló" stb. Idáig nagyon rendbe van a dolog, minden igaz amit leírtál. Lehet, hogy csak számomra tűnt fel, de tudsz valami más előre vivő alternatívát, mely elé nem lehetne semmikép oda biggyeszteni az általad leírt jelzőket,de a fenti jelzők kizárásával és politikai irányzattól független előre haladást jellemezne? Mert. Nagyon jól ismerjük a múltat hibáival együtt(habár sokan akadnak ,minden volt politikai nácioból akik, a jó istenért sem hajlandóak leszakadni a volt eszmékről, viszont újat nem tudnak.) Innentől kezdve számomra nagyon úgy fest a dolog, mint mikor a gyerek tanul beszélni és anélkül hajtogatja a csúnya szavakat, hogy tudná mit jelent. Egyébként is minden politikai párt letette a maga bélyegét erre a népre és nyögi is rendesen. Főleg a rendszer váltás utáni időszak politikai elitje (ha durva lennék írnám, hogy a szocializmusból, meg a fene tudja honnan verbuválódott gazemberek gyülekezete) nem hiszem, hogy szívünkbe zárható, szerethető intézkedések tömkelegét hozta. (még azokat az életképesnek mondható intézkedéseket is szétkalapálta, melyeket törvényszerűen meg kellett volna őrizni) Nem véletlenül írom mindenhol, hogy a mindenkori etalon a szocializmus. Még annak ellenére is, hogy sokan le elv társoznak és pfujolnak. (Azok sóhajtoznak leginkább, hogy mert a Kádár idejében) Én a szocializmus után jobbat vártam és egyre csak sz@r@bb lett ás már egyre inkább látszik az én igazam is. Nem azért mert én egy próféta lennék, hanem ezt az élet minőség támasztja alá.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Gábor! Kicsit át kellene lapozgatnod más oldalakra is. A bevezető szövegedre már régen ott a válasz, az más kérdés, hogy te csak itt várod a válaszokat. További jó álmodást, no meg lapozgatást más fórum oldalakon is. Üdv: János

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ehhez a pamflethez oly sok kommentárt fűzni,- éppen lehetne...
Gyakorlatilag épp így IS lehetett volna,- lehetne.
De a képlet ennél sokkal mocskosabb,és kevésbé humoros.
Ehhez csak azt az irányvonalat kell felismerni, hogy merre is az arra,- amerre a kormány halad.
Egyre inkább az újfasiszta-újmagyarkodó-urambátyámozó-törvényesen korrumpáló, országromboló útra tért rá a dicsőséges fülkekétharmad és vezére.
(kérdezhetnénk, hogy a nyáron melyik forintbedöntés "SHORTOLÁSÁNAK" hozadékából fizette ki Viktorunk Chf hitelét egyösszegben?) Azóta már hanyadszor "ugrasztották meg az árfolyamot Kósa "süketelései" ?
Ezen éppen lehetne nevetni is,- de ez sajnos inkább sírnivaló....
Hogy megtehetik,- az méginkább...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Nyugdíjasok!
Nem értek rá olvasni, kommentelni?
:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Itt se sűrűn írnak kommentet!

Válasz