Závodszky Zoltán üzente 12 éve

KEDVES IMRE!

VALÓBAN NEM KELLENE A NYUGDÍJASOKNAK ADÓT FIZETNI, DE FIZETNEK ADÓT,MERT MI AZ,HA NEM ADÓ?

ELLOPJÁK A SZEMÉLYIDET,ÚTLEVELEDET,TAJ KÁRTYÁDAT,ADÓKÁRTYÁDAT,LAKCÍM KÁRTYÁDAT, INGYEN VAN A PÓTLÁS? NEM. AJÁNDÉK: HA JÓL TUDOM 150 eFt FELETT ADÓKÖTELES, KIRABOLNAK, LÁT LELELTÉRT FIZETNI KELL, BE MEGYÜNK VÁSÁROLNI A BOLTBA, EU LEGMAGASABB ÁFA-JÁT FIZETJÜK BE, HA NE TALÁN RÁFANYALODUNK EGY ÜVEG SÖRRE, AKKOR MÉG JÖVEDÉKI ADÓT IS FIZETSZ , STB.

NE GONDOLJUK MÁR,HOGY NEM FIZETÜNK ADÓT!

KI MONDTA EZT?

JA NEM ÉRZI KONKRÉTAN, MERT A BLOKKOT SEM NÉZI MEG,ÍGY NEM IS ÉRZÉKELI AZ ÁFA ADÓTARTALMAT, AMIT MEG NEM ÉRZÉKEL, AZ NINCS, DE VAN. AMIRŐL NEM TUDUNK AZ ATTÓL MÉG LÉTEZIK.

HÁT ILYENEK VAGYUNK MÁR MI ÖREGEK!

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Egy nyugdíjas levele!

Tisztelt "politizáló elit"!
Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!
Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?
A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!

Nyugdíjas Barátaim!
Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:
- Az úthálózat, járdaépítés,
- villamoshálózat, a
- vízvezeték- és csatornahálózat, a
- telefon- és a
- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.
Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek.
Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők ma a nyugdíjasok.
Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él.
Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve.
Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.
A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

Valójában:
Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton. Most az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.
Ezt a hazugságot!
Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte - már azokat, akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!

És be is villannak a tanultak:
Katona József. Bánk Bán. Tiborc panasza.
"Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad. Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná. Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek. De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít."

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk, mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak (ami elég ritka, de mondjuk!), évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 25 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?

Tisztelt nyugdíjas barátom!
Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon nekik a szavazati jog.

Egy nyugdijas
Egy másik tarsasági oldalon olvastam

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Kedves fórumozók! Még az egyetemen megtanultam, hogy optimális nem létezik csak szub optimálius. Ami annyit tesz, hogy az adott pillanatnyi tudásunk szerinti legjobbat tesszük, vagy akarjuk tenni. Ezt a gondolatot éredmes követni. Ki vitatná, hogy a mai tudásunk után nem jöhet ennél jöbb. Nincs olyan ember aki mindent tud és azt végre is tudja hajtani. Aki ezt hiszi magáról az téved, vagy buta! Ezért van szükség ( legalább is lenne ) a párbeszédre. A mai kormány mindentudónak képzeli magát és csak magára hallgat. Minden külsö behatásra immunis. Ennek komoly következményei lesznek és már vannak is. A tömeges elszegényedés egy térsadalomban csak egy ideig viselhetó el, mert a np ez ellen tenni fog és kényszerűl. Amikor már nincs mit veszíteni akkor a leg veszélyesebb a helyzet. Nagyon erre tartunk, és ezt nem veszik észre "odafönn". Hába a különleges testőrség, elit alakulat! Mindenkinek vannak és lehetnek olyan rokonai, barátai akik már a létminimum alatt élnek. Nem ezt akarták 1989-ben. A kormány kiszipolyozza a népet és áldozatvállalásra kér fel, miközben a saját zsebüket degeszre tömik! Miért van az, hogy a nagyvezér már fél az emberek közé menni? Lehetetlen vitára kérni? Csak előre lerendezett riportot vállal! Miért nem látja, hogy nincs tovább? Elfogyott a türelem! Hiába akarja megszüntetni a szakszervezeteket, akkor spontán alakulhatnak ki a szekértáborok és az rájuk veszélyesebb! Nem lessz aki szóbaálljon velük és nem is érdemlik meg. Főjenek meg a levükben! A párbeszédre hiába várunk, itt már elszállt a bizalom, mert a párbeszédhez "BIZALOM" kell!

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Kedves Borbála!
Ennek a magabiztosságnak, aroganciának, hüséges követői. Az alsóbb szinteken levő vezetők.
Akár a falusi polgármesterek. Lent is, nem csak a közös irányelveknek, hanem, a saját elképzeléseknek is utat törnek, párbeszéd nélkül.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Imre!
Szerintem a párbeszéd attól párbeszéd,hogy nem egyoldalú megnyilatkozás.Mostanság ez nem divat,a hatalmat gyakorló párt és vezetője nem kíváncsi senki véleményére,még a jobboldali elkötelezettségű szakemberekére sem,ha nem egy követ fúj velük és kritizálni mer.Őszinte megnyilatkozás nem várható.Az bosszant leginkább,hogy netán el is hiszik,hogy ennyire hülyék vagyunk,hogy elhisszük,hogy nem megszorítás ha pl. több adót szednek be,vagy a sarcolás legkacifántosabb módszereit találják ki.Én nem bízom benne,hogy a jövő generációja a mostani nadrágszíjhúzásnak hasznát látja,ha nem zavarja el ezt a bagázst.
Kb.egy hete feltettem egy blogot"Egy le nem adott Orbán interjú" címmel.Szívem szerint azt kívánnám bár elhangzana,hisz akkor remélhetnénk,hogy jó irányba fordulnak a dolgok.

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Kedves Borbála. Én is a párbeszéd hive vagyok, Igaz az is, hogy az vihet közelebb.
Nagy kár, hogy a mostani párbeszédek egyoldaluak. Semmi kompromisszum. az egyik oldalon, és nagy magabiztosság. Az igazi párbeszédnek is ez az eredménye,
Persze a célok eléréséhez, kell az elképzelések melletti,bizonyos mennyiségi makacsság, kitartás..

Én nem értem például azt hogy még mindig, az a szó járja, hogy nem lessz megszoritás?

Csak azt lehet remélni, hogy a jövő generációja, javát látja a mi nadrágszij megszoritásunknak.
Kár hogy mi azt már nem látjuk.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Zoltán!
Véleményem szerint abban semmi rossz nincs,ha valaki valamivel nem ért egyet,és ezt egyértelműen megfogalmazza.A véleménycsere lényege éppen ez,a hozzászólások nem kőbe vésett kinyilatkoztatások ,nem hiszem,hogy bármelyikőnk is tudná az igazi tutit.Az értelmes párbeszéd vihet közelebb az igazsághoz.
Ha kérdezhetek:írja"kb. a kérdésben azonos hullámhosszon vagyunk. "kifejtené miben nem?

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

A következőket is merte mondani Orbán, dabasi beszédében is említette.

"Az országnak ki kell törnie abból az ördögi körből, ami a lakosság devizaadósságából adódik - mondta a miniszterelnök, jelezve, hogy a gazdaságpolitika mozdulatlanságra van kényszerítve, mert egymillió háztartás van kiszolgáltatva a devizaadósság miatt. Ha viszont "hozzányúlunk ehhez a kérdéshez, azonnal kiváltjuk a pénzpiacok idegességét" - tette hozzá.



Azt hiszem , ebben a mondatban benne van az a világos felismerés,hogy a devizahitelek , így a bankok nem a gazdaság motorjai,hanem pont a gazdaság fékjei,mert a lakosság pénzeit vonják el, amelyet egyébként a belső fogyasztásban realizálódna,nem pedig a bankok zsebe dagadna. De le is írja,hogy a bankokkal szembe nem óhajt menni, mert a piacok alatt a pénzpiacok is értendőek és azok fő szereplői a bankok, s benne a kétlábúak, s ezek a kétlábúak idegesek lesznek, ők nem mehetnek tönkre ,de ők tönkre tehetnek magyar egzisztenciákat. Aki viszont bárkit tönkre akar tenni, annak elemi, alkotmányos ,önvédelmi joga,hogy védekezzen és esetleg ő tegye tönkre a bankok kétlábúit,mert nem a bank a gonosz,hanem a kétlábú magántulajdonos.

Svédországban tönkrement néhány bank , amelyet javasoltak államosítani.

30 bank van az országban. Kicsi ország vagyunk, sok ez a bank. Egy -két állami bank a nép szolgálatában valóban a gazdaság motorja lenne, s ez lenne a feladata a kormánynak, mert a nép felhatalmazásából természetesen a nép érdekeit szolgálva kellene kormányoznia. A nép minden egyes tagjának emberi méltóságát a mindenkori magyar kormánynak kell biztosítani.Ezt rögzíti az alkotmányunk. Ebből kiindulva kell a törvényeket megalkotni és a gyakorlatban alkalmazni! Törvények így vannak megszerkesztve és mégis a nép ellen alkalmazzák népellenesen,faji alapon magyar ellenesen, ha tetszik valakinek, ha nem tetszik ez így van.

Nos Orbánnak sürgősen el kell dönteni,hogy 30 külföldi tulajdonú bank érdeke vagy a magyar nép és gazdaság az elsődleges a számára.
Akik egymillió embert tesznek földönfutóvá, azok nem érdemelnek semmilyen kíméletet!

30 tulajdonos vagy kis létszámú tulajdonos csoport érdeke,egzisztenciája áll szemben minimum egy millió,maximum 4 millió ember jövőjével kapcsolatban. Nem kérdéses ,mi a kormány teendője.

Az sem kérdés ,kik azok a piacok? Ezt a semmit mondó szót használják, használja Orbán is, de valójában ezek nem magyar kétlábúak, akinek a minél nagyobb profit az érdekük még négy millió ember tönkretétele árán is, nem emberek ezek,hanem négylábúak és úgy is kell bánni velük.

Ezek az ideges piacok a bankok,a tőzsde, a biztosítók, a hitelminősítőkkel karöltve, bennük az orbáni szóhasználattal élve a luxusprofitot elváró kétlábú négylábúakkal.
Orbánt populista nézeteiért támadták, ma már nincs benne a nép érdekképviselet a néppártiság, ami a populizmus velejárója.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

Kedves Borbála!
Ezért nem kell csuklóból elutasítani mindent.Örülök,hogy most már kb. a kérdésben azonos hullámhosszon vagyunk. Orbán Viktorral biztos,hogy nem vagyunk azonos hullámhosszon, a mondat jól hangzik,csak frázis pufogtatás, ha a mondat értelmét nézzük. Még az sem mindegy,hogy két szót hogyan írunk le- parazita,uzsorás - vagy parazita uzsorás.

Még számoltam, hozzászóltam egy témához. 10 ezer milliárd Ft -ot nem nevesítettek a 2012-es büdzsében. Talán Ön hallott róla, s közkinccsé teszi, nem két forintról van szó.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Zoltán!
Okfejtésével egyetértek,igen politikus nyelven kell gondolkodni,ezt és ilyen mélységig nem gondoltam végig.
Igaza van,hogy tisztázni kellene,hogy a hatalmi elit kit tart parazitának,uzsorásnak és uzsorás parazitának.
A nyugdíjasnak nem szabad magára venni,mert nem inge.Vajon hová sorolható az a hatalmi elit,amelyik sorra alkotja azokat a törvényeket amelyek révén hatalmas összegegeket szipkáz ki a saját zsebébe a népesség kárára?Szerintem ők az első számú paraziták,sajnos nem az Orbáni értelmezésben.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

ORBÁN ÚR AZT MERTE MONDANI!

"Az ország átszervezése még közel sem ért véget - jelezte a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány a következő évre is vállalta, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét. "Határozottan vissza kell utasítanom minden megszorításokra épülő politikát" - jelentette ki a miniszterelnök. "

HOGYAN TUDJA MEGŐRIZNI A REÁLÉRTÉKÉT?

AKIKNEK HOZZÁ NYÚL A NYUGDÍJÁHOZ, AZOK MÁR VESZTETTEK JÓCSKÁN A REÁLÉRTÉKBŐL.
A REÁLÉRTÉK CSAK AKKOR NŐ,HA A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE NEM VÁLTOZIK A VÁSÁRLÓ ERŐ VONATKOZÁSÁBAN.

MÁR PEDIG UGYANANNYI OLAJAT,ZSÍRT,CUKROT,KENYERET,PÉKSÜTEMÉNYT ,RIZST,TÉSZTÁT,TOJÁST,BURGONYÁT,HAGYMÁT, ÁRAMOT,VIZET,CSATORNA HASZNÁLATI DÍJAT,GÁZT,FÁT , SZENET,TÁVHŐT STB . TUDUNK VÁSÁROLNI,MINT 2011-BEN. ENNEK KÉT AKADÁLYA IS VAN, EGY EMELKEDIK AZ ÁFA, 25-RŐL 27 %-RA., MÁSRÉSZRŐL EMELKEDNEK AZ ENERGIA ÁRAK, ÍGY VILLANY,BENZIN,GÁZOLAJ,STB.

hA HOZZÁNYÚLNAK A 100 ft FÖLÖTTI NYUGDÍJHOZ, AZ NEM MEGSZÍTÁS, ELVESZEK EGY EGYÉBKÉNT IS @AR HELYZETBEN EMBEREKTŐL, S ODAADOM ÉRDEMTELENÜL MÁSNAK. UGYANIS A NYUGDÍJAT A MUNKABÉR UTÁN ÁLLAPÍTOTTÁK MEG, AMELYBEN BIZONY BENNE VOLT A VÉGZETTSÉG IS. EZT NEVEZIK TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁGNAK? IGEN , AKI KAPJA ANNAK TETSZIK, AKITŐL ELVESZIK, NEM TETSZIK,FŐLEG ,HA Ő SEM TUD ONNAN KEZDVE ELEGET TENNI A KÖTELEZETTSÉGEINEK, AMIT UGYEBÁR ÖNKÉNT VÁLLAT. MINEK VÁLLALTA, MIÉRT NEM LÁTTA ELŐRE ,HOGY CSÖKKENHET A NYUGDÍJA?

Ő DÖNTÖTT,MINT A DEVIZAHITESEKNÉL IS MONDTA.

PEDIG NEM MINDEGY,HOGY MÁS DÖNTÉST NEM HAGYTAK A SZÁMÁRA ,CSAK A DEVIZAHITELT,MERT AZ VOLT AZ OLCSÓ. A BANKOK AZ ÁRFOLYAM NYERESÉGET MINDEN KÉPEN REALIZÁLNI AKARJÁK. LEÍRTA ORBÁN,HOGY A BANKOKKAL SZEMBE NEM FOG MENNI,PEDIG LEHETNE , SŐT KELL, S A HITELT ÁLLAMI ELLENŐRZÉS ALÁ KELL VONNI 100 %, -BAN ÚGY ,AHOGY IZLANDON TETTÉK. EZ A NÉP ÉRDEKE!

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

KEDVES DR.BAKAI BORBÁLA!

SAJNOS A POLITIKA SZÓTÁRÁBAN A KIIKTATÁS AZ LEHET FIZIKAI MEGSEMMISÍTÉS,KIIRTÁS,ELPUSZTÍTÁS,LEGYILKOLÁS, KÖZISMERTEBB NEVÉN MEGGYILKOLÁS, MEGGYILKOLTATÁS, JOGI NYELVEN EMBERÖLÉS, IDEGEN SZÓVAL ÉLVE, AMIT A POLITIKAI SAJTÓ IS HASZNÁL LIKVIDÁLÁS.
PÉLDÁNAK OKÁÉRT ELMONDANÁM, HOGY SZERINTEM GYILKOS AZ IS ,AKI OLYAN KÖRÜLMÉNYEKET TEREMT EMBER SZÁMÁRA,HOGY SAJÁT ELHATÁROZÁSÁBÓL ÖNGYILKOS LESZ. TEHÁT A PARAZITÁK KIIKTATÁSA MAGÁBAN FOGLALJA EZEKET A SAJNÁLATOS ÉS NEM KÍVÁNATOS DOLGOKAT.

MONDOK NÉHÁNY TÉNYT, AMIKOR EZEKET A KIFEJEZÉSEKET HASZNÁLJÁK ÉS HASZNÁLTÁK NAP MINT NAP, EZÉRT GONDOLTA ORBÁN VIKTOR,HOGY HASZNÁLJA Ő IS: OSZAMA BIN LANDEN, POLITIKAI GYILKOSSÁG AZ ÉN SZEMEMBEN, GONDOLOM AZ ÖNÉBEN IS, EGYSZERŰEN KIIKTATTÁK,HOGY A RENDSZER NE MŰKÖDJÖN. DE AZ AL-KAIDA VEZETŐK LEMÉSZÁRLÁSA IS AZ. A POLITIKÁNAK AZÉRT KELL ÁRNYALTAN FOGALMAZNI,VAGY KONKRÉTAN NEVÉN NEVEZNI A PARAZITÁKAT ÉS A KIIKTATÁS MÓDSZERÉT IS MEGNEVEZNI.

BESZÉLJÜNK TÁRGYILAGOSAN:
HA MEGNEVEZI A GAZDASÁG PARAZITÁIT, AZ UZSORÁSOKAT. EZT NEVEZTE MEG ORBÁN ÚR PONTOSAN. MEGINT SOK MINDENRE GONDOLHATOK. AZ UZSORÁSOK KÉT LÁBON JÁRÓ EMBEREK,HA NEM TÉVEDEK, MERT PÉLDÁUL A BANK NEM LEHET UZSORÁS. NOS KIK EZEK A KÉTLÁBÚ EMBEREK,CSAK ERRE NEM KAPUNK VÁLASZT.GONDOLHATUNK AKÁR KIKRE, AKÁR NÉPCSOPORTRA,NÉHÁNY EMBERRE.
A GAZDASÁG PARAZITÁI CSAK EMBEREK LEHETNEK, MERT ABBAN A RENDSZERBEN A MEGHATÁROZÓ SZEREP MAGÁÉ AZ EMBERÉ.

"A kormányfő elmondta, reményei szerint "kiiktatják a válság parazitáit", az uzsorásokat."

A VÁLSÁG MOST GAZDASÁGI,PÉNZÜGYI ÉS TÁRSADALMI-MORÁLIS, SŐT BIZALMI VÁLSÁG IS.

NYUGODTAN VEHETI MINDEN EGYES NYUGDÍJAS MAGÁRA EZT A MONDATOT,HOGY PARAZITA, MERT NEM MONDA KI EGYÉRTELMŰEN,HOGY A VÁLSÁG OKA ,MAGUK A PARAZITA UZSORÁSOK CSAK. TEHÁT MÁS OKAI IS VANNAK, VANNAK MÉG A TÁRSADALOMBAN PARAZITÁK, A NYUGDÍJASOK, A GYERMEKEK,NEM AZ ÖNHIBÁJUKBÓL ADÓDÓAN MUNKAKÉPTELENEK, AZAZ ELTARTOTTAK TÁBORA.

LEGJOBB,HA TISZTÁZZUK.
KI A PARAZITA A TÁRSADALMUNKBAN?
KI A PARAZITA UZSORÁS A TÁRSADALMUNKBAN?

KI AZ UZSORÁS A TÁRSADALMUNKBAN ÉS NEM PARAZITA UZSORÁS?

Válasz

Gyenge István üzente 12 éve

A sok felvetett téma közül, bár mindegyikkel kapcsolatban van véleményem, most csak a "cigány-problémáról" írok.
Egy kis faluban 15 évig voltam pedagógus, városból költöztünk ide. Az iskola tanulói létszámának valamivel több mint 50%-a volt cigánygyerek. Családi környezetüknek köszönhetően igen alacsony színvonalon teljesítettek, de a nagyobb baj, hogy nem is akartak tanulni. Nem látták értelmét. Mindenki Győzike akart lenni, meg manöken, a gógyisabbak meg focisták. Győzködtem őket, hogy annyi esze mindenkinek van, hogy egy szakmát elsajátítson, s ebből meg tudjon élni. A legdöbbenetesebbek voltak a lányok, akik amikor kérdeztem őket, hogy mit fognak csinálni nyolcadik után, azt válaszolták: férjhez megyünk. (Már aki eljutott odáig, mert jó néhányan már hamarabb kimaradtak gyermekszülés miatt.)
Voltak akik érdeklődésemre, hogy mit akartok majd dolgozni, mosolyogva válaszoltak: dolgozzanak a magyarok! Szép, nem? Ők majd megélnek (úgy ahogy) a családi pótlékból, meg a különböző szociális juttatásokból, segélyekből.) A szomorú csak az, hogy ezt a "dolgozzanak a magyarok!" jelszót nem a gyerek találta ki. Otthon hallotta.
A másik, ami ugyancsak bőszít, hogy az elmúlt 20-25 évben nem látom, hogy a cigányság maga magáért valamit is tett volna. Mit csináltak a kisebbségi önkormányzatok, mit az Országos Cigány Önkormányzat ez alatt az idő alatt? Mindent a többségi társadalomtól várnak, de saját magukért semmit nem tesznek.
Tévedés ne essék, van egy-két cigány ismerősöm, aki minden lehetőséget megragad, ha munkát lehet vállalni, de szó szerint csak egy-kettő. (Az egyik még nincs harminc éves, máris négy gyereke van) Az, hogy a gyermek felelősséggel is jár, nem nagyon jut eszükbe.
És utoljára egy érdekesség. Az önkormányzat kitalálta, hogy a szociális segélyt bonokban adja ki, amit csak élelmiszerre, mosószerre stb. lehet fordítani a boltokban. (Ugyanis elterjedt, hogy a családi pótlékot, segélyek összegét felelőtlenül elherdálták (pl. a kocsmákban pénzre kártyáztak, italoztak stb.) ) Óriási felháborodást váltott ki az intézkedés, de ez csak egy-két napig tartott. Ugyanis tüneményes gyorsasággal rájöttek, hogy a bonokat féláron eladják a magyaroknak, s a kapott pénzen aztán lehetett folytatni a megszokott életvitelt.
Csak arról írtam, amit ebben a mi falunkban tapasztaltam, de nincs okom azt képzelni, hogy az ország többi falujában más a helyzet.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Imre!
Azt gondolom,nem olvasta végig azt a cikket amelyre az Ön által utalt választ írtam.Szerény véleményem szerint nem Závodszky Zoltán felháborodását kifogásoltam,hanem a gyűlöletkeltésre alkalmas megfogalmazást,idézem:
"Irtás már az van, csak azt nemparazita irtásnak nevezik,hanem népirtásnak, amely soha el nem évülő bűncselekmény, faji alapon megy , mert csak magyar irtás folyik, nem magyar szaporodik,mint a nyúl, s minden intézkedés a nyulak szaporodását segíti elő.
Faji megkülönböztetés alapján,konkrétan a MORÉ- k szaporodásának minden irányú elősegítése folyik, faji alapon, amely rasszizmus,sovinizmus,nacionalizmus,nácizmus,fasizmus,fajgyűlölet vagy amit akartok!"Természetesen mindenkinek joga van felháborodni,mindent el is lehet mondani de úgy gondolom ez a hang nem engedhető meg még akkor sem,ha igazság elemei vannak..A népesedéssel kapcsolatos véleményemet szerintem kifejtettem,ha helytelennek tartja a megítélésemet örömmel veszem az érveket./ Nem vagyok mindentudó/
Závoczky úr KIIRTÁSRÓL beszél,a miniszterelnök KIIKTATÁST mondott.ez azért egy kis különbség nem?Ha tárgyszerűek akarunk maradni emellett nem szabad elmenni.
A Kádár rendszerre utalása úgy igaz,de én a segélyre jogosultság -amit a gyermekek után kaptak-feltételeként idéztem a havi16 napi munkakötelezettséget./Arra akkor is vigyáztak,hogy nehogy akár csak egy órával többet dolgozzanak/
Ha a korrupt orvosokra utalva gondolja,hogy üt rajtam az ütése nem talál,mint minden általánosítás hamis.Amit itt ír az szemenszedett hazugság ilyen megfogalmazásban.Hogy előfordult nem vitatom,egy korrupt orvos is sok,de,hogy tömegével lennének visszautasítom.A kormány minden alapot nélkülöző kommunikációs blöffje annyi más mellett.Érdemes utána nézni,hogy mit is hozott a csoda masinával végzett vizsgálat?Miért is állították le az egészet és vajon miért is nem csökken a 2012 évi költségvetésben a rokkantakra fordítandó összeg?
Summázzuk:mindenkinek jogában áll felháborodni,véleményt formálni de ezt úgy kell tenni,hogy senkit se sértsen emberi mivoltában.

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Én azt gondolom, hogy a konzultáció az egyházakkal fontos. Az egyházak jelentősen hozzájáruétak és fognak is, a jövőben. a Fidesz szavazatainak növeléséhez.
Az egyházaknak a hivők körében jelentős a befolyása.
Nyilván, a kormány és egyház kapcsolatából, mindkettő profitál.

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Napi Gazdaság irja.
Szerintem ez az igazi uszitás.
Vagy lehet hogy igaz?

Kiderült, mi vár a betegekre - itt vannak a kormány tervei
2011. október 13., csütörtök 9:55 Papp Zsolt

Jelentősen, 3,1 százalékkal csökkennek az egészségbiztosítási alap egészségügyi kiadásai, ami a 4,2 százalékos inflációt is figyelembe véve hét százalékos reálértékcsökkenést jelent 2012-ben. A kormány a pénz jelentős részét a gyógyszerkiadásokon spórolná meg, miközben a szakorvosi és kórházi kiadások még növekedhetnek is.

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Mit érnek a számok, ha azt egy hónap után már módosítani kell. Emlékszem arra az időre, amikor két évre is készítettek ezek költségvetést! Most már egy hónapot sem bír ki a tervszám.
És azt sem értem, mi értelme van az egyházaknak a konzultációban mikor az illetékes államtitkár kijelentette "ez csak konzultáció, DE A DÖNTÉST A KORMÉNY HOZZA MEG"!!!!
Ergó: beszélhettek amit akartok az lesz amit én akarok, oszt jónapot. A felelősség a kormányé, ugyebár. De a felelősségrevonás elöl viszont elbújnak, lásd Meggyes T. ( Esztergom ).

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Én meg tudom érteni, ha a nyugdijasok keményem fogalmaznak, a rájuk vonatkozó, hirek hallatán. Ezek a kemény szavak, hatásukban nulla, ahhoz képest, amilyen hatása lessz a tervezett átalakitásoknak.
Aki ezen felháborodik azokat inkább bátoritani kell, vagy azt mondani, hogy ez még csak tervezet, Nem biztos, hogy igy lesz. És, ha nem igy lessz?.. már most kemény szavakkal kellene, az ilyen hirek kiszivárogtatóit, ostorozni.
Vagy ha a hirek, nem helyetállóak, mért nem cáfplják őket, már csak azért is, ne kelljen arra utalni, hogy a felháborodott hangot, törölni, fogják. Nagyon egyet tudok azzal érteni, ha valaki felháborodik. Talán meg kellene érvekkel győzni, hogy nem jogos a felháborodása.

A Kádár rendszerről annyit, hogy aki nem dolgozott, az a "közveszélyes munkakerülés" büntettét követte el.Ment a börtönbe. Most?....
Mindig a szegény rétegeknél volt nagyobb a gyermekáldás. Minden más rendszerben is.
Most meg a cigányság körében. a gyermekáldás, kizárólag megélhetést szolgálja.

Ugy ahogy a kormányzat fel háborodik, a sok korrupt orvosok által csinált, rokkannyugdijasokon. a fiatal emberek törvényes, nyugdijazásán.

Ugy az állampolgárnak is joga van felháborodni.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

4 millióan vagyunk most már minusz a kor és rokkant nyugdíjasok.

Ennyi érünk:

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kesz_a_budzse_itt_vannak_a_foszamok.497358.htmlA rovat további cikkei

Kiemelve:
2012-s GDP: 29111 milliárd Ft tervezett

Nyugdíjakra fordítandó összeg:2796 milliárd Ft

A eü. költségvetés:1755 milliárd Ft

Fontos lenne még a gyógyszer kassza,mert sajnos a fő felhasználók mi vagyunk.

A nyugdíjakra csak az állami kiadások( 14527,17 milliárd Ft) 19,25 % ráfordítás történik a költségvetésből a GDP-hez viszonyítva pedig csak 9,6 százalék kerül felhasználásra.

Tehát ennyit érünk a gyerekeinknek,unokáinknak, sőt egyesek már úgy fogják fel,hogy ez sok.

Az eü. kiadások pedig 6 %-át teszi ki a GDP-nek





A 2012-es költségvetésben az államháztartás hiánya 576,54 milliárd forint, 13950,63 milliárd forint bevétel és 14527,17 milliárd forint kiadás mellett; jövőre - folyó áron - 29111 milliárd forintra tervezi a kormány a bruttó hazai termék (GDP) összegét - olvasható az Országgyűlés honlapján elérhető törvényjavaslatban.
hirdetés

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Zoltán!
Ha figyelmesen olvas akkor Orbán nem azt mondta,hogy kiirtják a parazitákat,hanem:"KIIKTATJÁK a válság parazitáit", az uzsorásokat.Odáig azért nem merészkedett,hogy ezt népcsoportokra lehetne érteni.A népesség fogy,de azt mondani,hogy népirtás folyik túlzás az meg egyenesen megengedhetetlen,hogy ezt a megállapítást faji alapokra helyezze.Kérem kerülje a gyűlöletkeltésre alkalmas megjegyzéseit,ezt a klub fórumán nem tűrhetem el,az ilyen megnyilvánulást kénytelen leszek törölni.
A cigányság problémáinak megoldása nagyon nehéz helyzet elé állította és állítja a mindenkori kormányzatot.A korábbi évtizedek elhibázott intézkedés láncolata -kezdve a Kádár rendszer népesedéspolitikájával,aminek eredményeként a több gyermek nem azokban a családokban született ahol kívánatos lett volna,hanem a mély szegénységben élőknél ahol a gyermekek után kapott juttatás egyúttal megélhetési forrássá is vált.Ezt ugyan régen felismerték a nagy hibát én abban látom,hogy máig nem léptek hathatósan,hogy a gyermekek után kapott járandóságot úgy adják,hogy azt a gyermekek kapják,ne jelentsen a családnak megélhetési forrást.A Kádár rendszer mentségére legyen mondva akkor ezt a szociális juttatást 16 nap munkavégzéshez kötötték.Ezt a rendszerváltás után eltörölték s azóta generációk nőttek fel úgy,hogy a munkát talán még hírből sem ismerik.A megoldás kulcsa szerintem: az oktatás,munkaképesek munkához juttatása, és a munkavégzés megkövetelése ,a gyerekek közvetlen nem családon keresztüli támogatása.
Az hogy a magyar családokban kevés gyermek születik,szerintem nincs összefüggésben a cigányság létszámával.Ahhoz,hogy a családok vállalkozzanak gyermeknevelésre a gazdasági környezetnek kell megváltozni,legyen kiszámítható jövedelem és életút ,enélkül felelősséggel gondolkodó ember nem mer gyermeket vállalni,vagy legfeljebb egyet.Sajnos a kormány gazdaságpolitikája-ami igazán nincs is,csak ötletelések halmaza-nem ebbe az irányba halad.
Ami a beszédet illeti:egy a sok közül,amely semmi lényegest és konkrétumot nem tartalmaz.Igaz papíron kiszélesítették az egyeztetésbe bevontak körét,csak az a szépséghibája,hogy az egyeztetni kívánt törvényeket a parlament az egyeztetés előtt már is tárgyalja,előrevetítve,hogy mennyi a szándék a javaslatok figyelembe vételére.Erről ennyit.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Még annyit,hogy én rám ne számítson.eddig különösebben nem érdekelt de amit most tesz a nyugdíjainkkal,hogy kiforgat speciál a jogos nyugdíjamból 45 év munka után, sosem akarok még a közelére sem szavazni.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Semmi komoly válság sincs.egyedül az,hogy vége a jóléti államnak.a tőkésnél ,politikusnál van a mi nyugdíjaink a magán számláján-hiszen azt szajkózza ő nem tart el bennünket,bennünket akik 45 évig fizettünk.Valójában az van,mint ami volt a feudalista korszakban,minél olcsóbban minél többet dolgoztasson és semmi szociális dologról sem akar tudomást venni.Orbán erre igéretet tett feléjük,így veszi el a nyugdíjat.Hazudik aki azt mondja nem így van,Hiszen törvényesen, negyven évnél több ledolgozott év után mentünk nyugdíjba amit most el vesz..sőt jövőre jön az új kommunizmus,hiszen így lehet a társadalmat megosztani.Egy becsületesen fizető embertől Orbán elveszi a nyugdíjat és oda adja annak aki sem átképzést,sem új szakmát nem vállalt,hanem várta majd lesz valahogy.Már várható volt a fiatalok nyugdíj pénz ellopása után,hogy mi nyugdíj nélkül maradunk és csak azért mertt valakik magán vagyonába ment amit mi fizettünk eddig,Orbán meg kereken kimondja tüntethetnek a hálló szobába akkor is úgy lesz a nyugdíj ahogyan ő akarja.

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

Nézzük VG cikk első mondatát, remélhetőleg maga Orbán Viktor fogalmazott meg!

"Orbán Viktor szerint "tévútra vezetett az a felfogás, amely szerint a munka világának kérdéseiről csak a munkaadóknak és a munkavállalóknak van véleményük", ezért üdvözlendő, hogy kiszélesítették az egyeztetést a civil szervezetek, az egyházak, és a tudományos élet képviselőivel."

Orbán annyira szűk látókörű,hogy kihagyta ebből az egyeztetésből a nyugdíjasokat, Hazánkban ma már van 3,8 millió foglakoztatott, s van 4 millió nyugdíjas.

Mi nyugdíjasok is voltunk aktívak, s tudjuk,hogy mit fizettünk be a felosztó-kirovó rendszer működéének biztosítása érdekében, s ma ezt az egy rendszert működtetik tovább,felszámolva a magánnyugdíj pénztárakat, amelynek kiépítésére IMF hitelt vettek fel, amelynek utolsó törlesztő részletét maga a második Orbán kormány fizette vissza.

Orbán indította 1998-ban a manyup -ot,2010-ben ő számolta fel.Kérdezem én,hogy az IMF hitelt miért nem fizették vissza az államkincstárba a manyupok, akik részesültek a támogatásban, erről hír nincs. Pazarlás a negyediken és ha olyan fontos az államadósság csökkentése, akkor ezt fel lehetett volna használni arra. 2012 számokat nézve, azt látom,hogy az államadósság nem csökken,hanem nő, hol a manyupok pénze?

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

Orbán: Kiirtjuk a válság parazitáit - videó
2011. 10. 11. 08:54|Utolsó módosítás: 2011. 10. 11. 10:47|Gazdaság » Gazdaságpolitika
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) legfontosabb célja, hogy Magyarországon 2014-ig Európa leginkább versenyképes gazdasági környezete alakuljon ki - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tanács alakuló ülésén kedden a Parlamentben.

Végigolvasva a cikket, nem láttam megjelölve a parazitákat, akiket ki kíván irtani, amely mellett egyértelműen állást kellene foglalni és nevén kellene nevezni a parazitákat vagy minden magyar állampolgár, minden nyugdíjas ,minden magyar dolgozó és kétkezi munkás PARAZITA!
Fogy a magyar, tehát a népirtás folyik.
Irtás már az van, csak azt nemparazita irtásnak nevezik,hanem népirtásnak, amely soha el nem évülő bűncselekmény, faji alapon megy , mert csak magyar irtás folyik, nem magyar szaporodik,mint a nyúl, s minden intézkedés a nyulak szaporodását segíti elő.
Faji megkülönböztetés alapján,konkrétan a MORÉ- k szaporodásának minden irányú elősegítése folyik, faji alapon, amely rasszizmus,sovinizmus,nacionalizmus,nácizmus,fasizmus,fajgyűlölet vagy amit akartok!

Ez van, tendencia váltás nincs!

Válasz