juhász nagy sándor üzente 10 éve

Bori ! én ettől tartok igazán ezzel lehet a nyugdíj kérdést lezárni szépen ::
Gazdaság
Temeti a forintot a CNBC

Index

2014. január 30., csütörtök 17:31 |
Kapcsolódó

Ez a forintgyengülés hatása
Zuhan a forint? Az semmi ehhez képest!
Zsiday: Egy pánik közepén vagyunk
Összekapta magát a forint
Matolcsy nagy viharban csukta be az esernyőt
Újra beszakadt a forint

(6)
Címkék
forint, árfolyam, cnbc

Az argentín peso sorsára juthat a forint is? – ezzel a címmel ír a forint eséséről a CNBC. Az argentín peso két nap alatt 13 százalékkal gyengült az argentin árfolyama a dollárhoz képest. A nemzeti valuta ilyen gyors ütemű leértékelődésére a 2001-2002 közötti, az ország legsúlyosabb szociális és gazdasági válsága óta nem volt példa.

Reggel a Wall Street Journal és a Financial Times arról írt, hogy ütődött brókerek arról pletykálnak, hogy Magyarországon államcsőd jöhet, a Business Insider is külön cikkben foglalkozott a forinttal.

A forint a dollárral szemben 5,34 százalékot esett az év eleje óta és szintén 4 százalékot gyengült az euróhoz és a svájci frankhoz képest. Nicholas Spiro a Spiro Sovereign Strategy igazgatója arról beszélt a portálnak, hogy a forint szerinte azért van nagyobb veszélyben más feltörekvő piacok devizájánál, mert a Magyar Nemzeti Bank az exportszektor fellendítése érdekében a forint gyengítésére játszik. Spiro – Matolcsy tegnapi nyilatkozatára hivatkozva, amelyben arról beszélt, hogy további kamatcsökkentés várható – azt mondta, ijesztő, hogy a központi bank mennyire nincs megijedve a helyzettől.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Sándor ez a terv annak idején igen nagy vitát generált azóta is csöndben voltak róla,legalább is olyat nem olvastam,hogy elővették persze ez még nem jelent semmit,Orbánéktól minden kitelik.A nyugdíjasokat előző kormányuk idején is egymás ellen uszították amikor az általuk "magasnak" ítélt nyugdíjasok 9% emelést nem kaptak meg és jobban megemelték a kis nyugdíjakat.Nem lepne meg különben.hisz ezt csinálja mindig akár rezsicsökkentésről vagy más juttatásról van szó kínosan ügyelve arra,hogy a felső tízezer nyerjen a bolton.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

A facebookon napokban több helyen is megjelent.A választások után számítani kell szerintük arra,hogy ismételten rossz dolgok kerülnek elő mint a 2010-es választások után Konkrétan a rendszerváltó oldalán jelent meg ismételten,és amikor felakartam tenni az archiv válogatóm kidobta,hogy már fenn van nálatok.
Facebookon megtudsz róla győződni,hogy ismételten napvilágra került.Én úgy gondolom,hogy ha egy nyugdíjas pénzéből vesznek el azért mert egy másik kisebb jövedelmű stb,. nyugdíjasnak akarnak adni az rossz ómen és nem vált ki örömöt,no meg akit egyszer a kígyó megmart az most már a gyíktól is fél,akit meg még nem ért marás az ...nézi aki fél tőle.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 10 éve

Sándor ha kérdezhetem ezt a 2 évvel ezelőtti cikket mi tette ma aktuálissá?

Válasz

juhász nagy sándor üzente 10 éve

Kedves nyugdíjasok úgy látszik ez ismét előkerült..tehát lehet a választások után ez lesz a megrettentő...olyan mint 2010 után első hónapokban(rokkant,korengedmény stb...)
És mindent el lehet követni,hogy ez a hír sem legyen elérhető a nyugdíjas számára ..vajon miért ??

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Ez így nem jó megfogalmazás és nem is igaz igazán. Orbánt és seggnyalóit az a jótékony lélek akit úgy hívnak, hogy SOros György, az tanítatta , külföldi egyetemen. Innentől kezdve már nem is áll az ,hogy hálátlan lenne. A tartozását meg becsületesen a mi országunk amortizálásával szépen hálálgatja.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én a magam részéről köszönöm az ilyen szülői támogatást amit ezek művelnek. Bab@sszák egy nyugdíjas otthonba és szegényeket ott eszi meg a penész. KÖSSSSSZ!!!!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nem, kell parázni. TAJGETOSZ az nem lesz. Van ennél rafináltabb megoldás a lassú ,kínlódás és úgy a halál. A pénznek meg amúgy is jobb helye van (a zsebükben) minthogy holmi Tajgetosz építésre pazarolják.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Oszt jó napot!!! Ez így leírva hülyeség és nem is igaz. Én elhiszem, hogy nagyon pipa mint sok ember ebben az országban. De abból a szocializmusból (amit kommunizmusnak titulál, eleve rosszul) de jó lenne egy rész meg maradt volna. Mondjuk a lét biztonság ,meg egy kevéske előre kalkulálhatóság, szocális háló ,kilakoltatási tilalom, uzsora kamat. Had ne soroljam még. Tudja azt ön is.Nem ilyen egyszerű a dolog. Csak mert szocializmus volt ,nem kell ám mindent leköpni ami jó volt benne.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Detto!

Válasz

Nyárádi katalin üzente 12 éve

Szomorú ,hogy Orbán elfelejtette ,hogy kiknek köszönheti ,hogy a lehetőséget kapott a tanulásra , a jó létre. Milyen nyugdíjt kinál azoknak akik az életüket becsületben végig dolgozták 45 söt ennél több évet . Jelenleg is olyan jól élünk ,hogy meg gondolandó ,hogy mit vessz az ember kenyeret tejet , vagy két csirke szárnyat . Ezért dolgoztunk !!!!
Most meg ki szúrja majd a szemünket / 60 ezerrel ? /
Milyen jó lessz az utcára kerülni,mert a számlákat alig tudja az ember kifizetni ,ezért dolgoztunk a meg érdemelt nyugdíjas évekért hát meg kapjuk .
Én is szeretnék olyan fizetésből élni amit ő kap , nem panaszkodnék sőt még másokat is segítenék belőle .Meddig tűr még a nép ?
Nem szólva a fiatalokról , akiknek olyan pazar életet kínál ,hogy meg oldásként az ön gyilkosságot választják ,mert éhezik a gyermekük stb !!!!!!!!!
Nem ,hogy a szüleiket támogassák .Az ígéretek el szálltak csak addig volt jó amíg rá szavaztál .

Válasz

deme istvánné üzente 12 éve

A tisztelt törvényhozók szülei melyik kategóriába sorolhatók?
Ők bviztosan tudják támogatni a szüleiket,de a mi gyermekeink
akiknek ugyanolyan kétséges a jövőjük mint a mi nyugdíjunk ,ők miből segítsenek.

Válasz

Kerék Tibor üzente 12 éve

Azoknak törne el a keze akik erre az eszement bandára és vezérére szavaztak. A Mi pénzünkön tanultak és most minket akarnak a legmélyebb nyomorba dönteni. Kíváncsi vagyok mikor építik ki a TAJGETOSZT ahonnan a nyugdíjasokat letaszítják.

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Ebben a rendszerben van egy nagy csapda (ugyanolyan, mint az összes most menő, a törvényhozástól az új alkotmányon át a mindenkit súlyosan érintő dolgokig..): a különböző sarkalatos törvények csak majd "valamikor" és "előre nem is látható tartalommal" jönnek.. Éppen ezek azok,amelyek a napi életünket, megélhetésünket, vagy megnemélhetésünket meg fogják határozni.. Azt tudjuk (tapasztaltuk!!), hogy a 2/3 mindent megszavaz, legtöbbször akár úgy is, hogy maguk sem tudják, mit is.. Tehát ma még nem tudható, hogy mi is lesz az egyes törvényekben.. nincs előzetes vita, egyeztetés.. vagy hatástanulmány (ami megmutathatná, milyen hatásai lesznek a meghozandó törvényeknek!!).. Rólunk döntenek de NÉLKÜLÜNK!! Ez általában így megy a jelenlegi kormány gyakorlatában.. Vissza az új tervezethez: van benne egy veszélyesnek látszó rész: az alapnyugdíj rendszere a kisnyugdíjasoknak előnyösnek látszik. CSAK éppen szó nincs arról, hogy azt is emelnék úgy, mint a fennmaradó részt.. Azaz aki most jól járhat, attól ezt később el is vehetik.. És ebben az első Orbán-kormánynak már volt egy nekik "sikeres", nekünk meg "ráfizetéses" húzása.. Most miért várjunk jobbat?? Azt gyanítom, hogy mi itt nem járhatunk igazán jól..
A nyugdíjrendszer reformját bejelentették, végre is fogják hajtani.. Csak éppen a részletekről nem árulnak el semmit.. MIÉRT?? nem hiszem, hogy éppen azon törnék a fejüket, nekünk mi lenne a legjobb..
Ha összefognánk, akkor mi nyugdíjasok elég sokan vagyunk, hogy ne lehessen eltekinteni a véleményünktől, érdekeinktől.. Csak éppen ahhoz nekünk kéne megállapodni, közös nevezőre jutni: mit is tartunk elfogadhatónak.. (erről a Szolidaritás fórumon bővebben írtam, ott olvassátok el, véleményezzétek). Amíg nem tudunk összefogni és mindenkinek elfogadható közös álláspontot kialakítani, addig vesztesek vagyunk, leszünk.. (én szeretném, ha mindannyian a nyertesek között lehetnénk..)
Szeretettel
István

Válasz

Laczi István üzente 12 éve

Szégyen és gyaláűzat, hogy akik életüket ledolgozták, most éh-halál között tengődnek! Ki ez az elvetemült hölye gyerek?? Ennek mindent lehet? Igaz mi állampolgárok vagyunk a felelősek. Elmentünk és a ganajra szavaztunk! Báűr én nem rá szavzatm. Majd csak jóra fordul a dolog csak elfogják zavarni errőúl a posztról. Embertelen amit ez a nyavajás csinál!

Válasz

Monyók Lászlóné Mária üzente 12 éve

Sajnos megérdemeljük sorsunkat!
Az a 3 millió aki a Fideszre szavazott - pedig tudhatta, hogy utálja a "nyuggereket" - és az a
másik 3 millió is hibás aki nem ment el szavazni.
Nem a Gyurcsány kormányt sírom vissza, de ekkora hatalmat adni (2/3) Orbánnak???
Ennek az országnak a feleőssége! Fiataloknak -öregeknek egyaránt.
Fék nélkül megy a vonat!
Azt csinál mindenkivel amit akar.

Válasz

Jakabfy Sándorné üzente 12 éve

Nem értem az egészet, de mi van a rokkant nyugdíjasokkal, akik már betöltötték az öregségi korhatárt, és mi van az özvegyi nyugdíj 30 %-val ? Ez ugyanis rendkívül sok özvegyet érint, akik alig képesek fenntartani egyedül a lakásikat, és magukat, stb. Erről nem esik szó, és megint valami dilettáns fogja kikalkulálni, és kiderül, hogy az életben minden másképp van, mint a minisztériumokban, és az íróasztalok mellett . Nem sajnálom a 2-300 ezer, vagy afelettieket, csak magunkat , úgy a plebset !!!!!

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

itt az igazi kommunizmus..egypárt rendszer ,egyenlőség, mindenki egyforma nyugdíjat kap..oszt jó napot.

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

Kedves Mariann!

Nem tudatlanok, alapból aljasak és gazemberek, nem magyarok.
A sajátjaik pedig papíron nem kapnak más nyugdíjat, mint a magyar, de ezért vannak az alapítványok,hogy kiegészítsék szegínyeknek a nyugdíját,a szociális segélyeket,stb, amit a magyar nem kaphat meg.Mikor jöttök már rá,hogy hogy beszélnek az alkotmányban az emberi méltóságról és azzal ellentétes embertelen körülményeket teremtenek a magyaroknak a saját hazájukban. Ami most folyik, az tudatos magyar irtás,mert a magyar fogy a henye ,gyűlölködő idegen ajkú, apartheid szemléletű pedig szaporodik nálunk mint a nyulak. Azokra a mihasznákra van száz milliárd egy évben még válság időszakában is, a magyarra nincs egy peták sem, pedig GDP 47 %-át vonja el az állam, amely igen magas arány, amelynek hasznosulásával nem tud elszámolni egyetlen kormány és parlament sem és egyetlen parlamenti párt sem. Pedig kélt jogos tétel van a költségvetésben, a nyugdíj és az egészségügyi rendszer fenntartása. Már az oktatás sem az,mert magán , sőt csak külföldiek profitszerző érdekeit szolgája,nem a magyar hazát és nem a magyar nemzetet, mert még az a tétel lenne jogos, a többit felül kell vizsgálni.Ugyanis mindenért fizetni kell, a rendőrség felderítési mutatói igen gyengék, a bíróságok nem a magyar érdekeket szolgálják, a bankok nem a gazdaság motorjai,stb.....

Az állam kivette a szülők öregkori ellátását a gyerekeik kezéből, s ma a gyerekek segíteni sem tudják a szüleiket, mert önfenntartásuk is veszélyben van a jelenlegi körülmények között.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Kedves Pali
Nem hülyék, csak tudatlanok, amit nehéz beismerni.
A másik felvetésével ellenkeznék, szerintem nem modern, csupán csak rabszolgatartó.
Adjon az Isten jó napot, viszont!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Érdekes. Az már senkinek nem tűnik fel,, hogy: "Az új módszert jövő januártól, visszamenőleg a mai nyugdíjasokra is kiterjesztve vezetné be a kormány. " ?
Mintha ez már törvényszerű volna. MÁRMINT A VISSZAMENŐLEGES TÖRVÉNYALKOTÁS....
Egészen megszokottá volt már a zemberek számára a VISSZAMENŐLEGESSÉG?
Egyébként a legtöbb dologban egyetértek az előttem beíró Csepregi Pál véleményével....
És ha valaki olvasta Sütő András Sokan voltunk c. novelláját,-hamar rájöhet, hogy melyik rendszerre hajaz a mi újmagyar rendszerünk.....

Válasz

csepreghy pál üzente 12 éve

74 negyedik évemben járok. megszenvedtem a második világháborút, gyereként éhezve fázva. Végig éltem az újáépitést a foradalmat és az utána következő időszakot egészen rabszolgává váltásig. Összevetve mindent ilyen szemét életem nem volt mint amit az utóbi 20 évben kellett megélnem. Én csak egyen csodálkozom tényleg ennyi hülye van ebbe az országba - tisztelet a kisebségben lévőknek -. Hihetetlen , hogy midig csak útolag siránkoznak az emberek - jaj ezt nem gondoltuk volna , meg nem ezt igérték! Hát kedves honfitársaim előre kell gondolkodni. Nem kell minden mesének bedölni. A rothadás magából a renszerből adódik. Ez a világrend soha nem a" nép"érdekeit fogja képviselni. Ez egy modern raszolgatartó rendszer. Ha nem hiszed hát csak figyelj s majd idővel rájösz de akkor már semilyen módon nem tudsz rajta változtatni, még akkor sem ha egyáltalán túléled ezt a "érdekeidbe " történő nagy történelmi reformot. A történet nem rólad szól. Ha pedig már nyugdíjas vagy és nem vagy rokona valami politikai hatalmaságnak vagy nem tartozol a kiválasztottak sorába akkor rád nincs szükség és jobb ha mielöb elköltözöl abba a mese világba ami vagy van vagy nincs. Nem kellesz! Kártékony problémás állampolgárá váltál!
Ami pedig a való de aljas világba játsóodik az a te lassú halálod célja , csak nem mondják a szemedbe nyiltan. Ennyi! Adjon az Isten jó napot mindenkinek.

Válasz

Heidler Mária üzente 12 éve

Mi jöhet még? Ezért vonták tőlem a nyugdijjárulékot és a TB-t 41 évig? Levonak a nyugdíjamból, és ha beteg vagyok, elirányít az orvos a magánrendelőjébe!!!!!

Válasz

deme istvánné üzente 12 éve

Hát igen ,ezért dolgoztunk,fizettünk nyugdíjjárulékot 43,46 éven keresztűl.

Válasz

Palásti Mária üzente 12 éve

Szép akinek ilyen ötletei vannak az megtarthatná magának mért fizezem a nyugdijat 43 évig ha most egy zseniális ötletel még nagyobb nyomorba nyomnak mert van aki nem dolgozott .van aki dolgozott de nem fizete a nyugdijat rendesen . Ha ezek nyomorognak nyomorogjon az is aki becsületesen fizetett.Minden lépésel igyekszik magát a kormány igazolni nem érdemes becsületesnek lenni.

Válasz

Boros istvan üzente 12 éve

farkas margitnak azert mert te soha nem voltal ferjnel vagy nem nevelteltel fel 5-6 gyereket esetlegnem halt meg a ferjed hirtelen azert meg tudhatnad hogy ezert jar az ozvegyinyugdij

Válasz

Boros istvan üzente 12 éve

en csak azt kerdeznem hogy a rokkant nyugdijassal vajon mi a szandekuk orban ureknak

Válasz

Kőszegi Györgyné üzente 12 éve

Teljes mértékben egyetértek az Ön hozzászólásával!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Te szerencsétlen! Zsák szarért, meg ugyanannyi ARANYÉRT. Reménykedem, hogy IQ bajnokságra nem nevezel mostanában?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Mondjuk azt játszásiból, hogy az ilyenekkel együtt mint ön.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én azt gondolom önnek már tök mindegy, hogy özvegyi vagy nem özvegyi. Ha a tudatáig nem ér el , mit jelent akkor fölösleges ez ügyben még írnia is.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Jellemző Rátok. Mindig azt kapirgáljátok, amit más kap. A rosseb meg nem esz benneteket. Igazi magyarok vagytok egy az egyben a szaros tehén nézeteitekkel. Most mindenkitől vegyenek el mindent amit ti nem kaptok? És mi a fene történne ha egyszer már előre gondolkodnátok azon, hogy mit kellene lépni, hogy senkitől semmit ne vegyenek el, csak a kormányzat menjen a fenébe.Benneteket nem a betegség meg az öregség visz a sírba henem az irígység.

Válasz

farkas margit üzente 12 éve

IGEN,IGEN,,AZ ÖZVEGYI NYUGDIJAT MIÉRT IS KAPJÁk?

Válasz

péterdi istvánné Gabi üzente 12 éve

Az özvegyi meg szünjön meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Kovács Rozália üzente 12 éve

Ehhez a döntés hozókhoz már nem lehet szólni. Egy csak egy becsületes lenne köztük aki merné ,mondani állj már ne a nyugdíjasokat sarcoljuk, hanem a mi bérünkből is többet áldozzunk.Nem tudom hogy élnének ennyi pénzből mint mi.Az ő idejük is leáldozik de már ők bőven megszedik magukat .Az a rengeteg pénz nem miránk megy hanem ezekre a léhűtő társaságra.Sz ebben nem tudok róluk írni mert nincs mit sajnos.!!!!!!!!!!

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Honnéz származik az információ.?Mert ez már volt nyilvánosság előtt, de cáfölták. Kitől származik az információ.
Az özvegyi nyugdij, hogy játszik szerepet?

Válasz