Koleszár József üzente 12 éve

1999-ben az első Orbán kormány kitalálta a differenciált nyugdíj emelés intézményét. Akkor 17,1 %-ot kellett volna emelni, de a 30 ezer ft fölötti nyugdíjakat csak 8%- kal emelték, igy tőlem és jónéhány sorstársamtól egyhavi nyugdíjat vettek el, ami most durván kéthavira duzzadt. Most ismét el akarnak venni egyhavi nyugdíjat! Bezzeg verték a tamtamot amikor a szocik kényszerűségből elvették a 13. havit. Ők legalább azt vették el amit adtak, de Orbánék csak elvettek és nem adtak semmit!

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Ma azt olvastam a Dunántuli naplóban /Baranya megye napilapja, Hogy novemberben a nyugdijasok, a havi nyugdijuk, 5 %-át kapják, egyszeri alkalommal.
Nagyon örülök neki, de egyuttal bizalmatlan is vagyok. Nincs indok, hogx miért kapjuk. Tartok tőle, lessz ennek böjtje. Jó lenne, ha nem lenne igazam. Még a fejünk felett lebeg a Democlés kard, hogy - 20 %, + 20 000 Ft.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Ezeket a hozzászólásokat találtam:
Kaszy Imre üzente 3 napja

felhasználó blokkolása

törlés

Talán inkább az a bajunk,hogy igy vélejedünk magunkról. Kishitüek vagyunk.
A csatlakozás arról szól, hogy mi nyzgdijasok csatlakozzunk, valamilyen civilszervezethez, aki képvisel bennünket.Kaszy Imre üzente 3 napja

felhasználó blokkolása

törlés

Kedves Bernadette!
Ne add fel a véleménnyilvánitásodat.
Mert annak, ha nem is tapasztalod közvetlenül, van foganatja.
Kezdeményezők, elöljárok, mozgatják az eseményeket, ha ez nem is egy hálás megnyilvánulás

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

+
Köszönöm a téjékoztatást. Egyet értek, tartalmával, de most sem találom a hozzászólásomat.
Üdv Imre

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Imre!
Az Ön hozzászólásait senki sem törölte,miért is tette volna?Tájékoztatom,ha törlésre valami ok folytán sor kerül arról az érintettet mindig tájékoztatom.
Amit nem lehet megengedni a hozzászólások során,hogy:
-valaki fórumozó társát sértegesse,alázza,lekezelje.
-gyűlöletet keltően nyilatkozzon embercsoportokról.
Azt gondolom ezzel mindannyian egyetérthetünk,vagy ha nem akkor erre vonatkozó észrevételeket kérem.

Válasz

Závodszky Zoltán üzente 12 éve

KEDVES IMRE!
NE CSODÁLKOZZ!
VAN ILYEN!

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Ehhez a témához, volt több hozzászólásom. nem találom őket. Lehet, hogy nem tudom kezelni, ezt az oldalt? Vagy ide is be költözött a iktatura.
Ha azt akarják, hogy ne háborodjunk fel, nem kell ilyen cikkeket ide hozni. És akkor szépen le is ül a Közösség..
Ha törölték a hozzászólásomat, nem tartom korrektnek.

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Kedves Bernadette!
Ne add fel a véleménnyilvánitásodat.
Mert annak, ha nem is tapasztalod közvetlenül, van foganatja.
Kezdeményezők, elöljárok, mozgatják az eseményeket, ha ez nem is egy hálás megnyilvánulás.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nem gondolom, hogy EURÓPÁNAK köze lenne ahhoz, hogy rendeződjenek a dolgok. Ez nálunk egy népbetegség, hogy felsem ébredt a polgár és már kiabál, hogy EU-EU. Az Eu nekünk nem fog ,nem is akar ,nem is akart soha segíteni. Én nem tudom hány Trianon kell ahhoz, hogy a magyar polgár fel ismerje az igazságot? Véleményem szerint addig még nemzetközi bármilyen egyezmény a politikai és gazdasági erőviszonyok (vagy is nevezem én diktátumnak) függvénye, addig itt az az üzlet, ami minden résztvevő megelégedésére szolgál, nem üzlet. Azt valami másnak titulálják. A másik dolog . szerintem még azt sem látjuk világosan(és nem a hiradásokról ,firkálmányokról van szó) hogy a titkosan megkötött egyezmények mögött esetleg milyen elvtelen hazaárulás folyik(lehet, hogy azért titkosak?) Hát ami a szikrát meg a szolidaritást illeti, példát vehetnénk egy-két államtól.(melldöngetés nélkül, hogy mi mekkora magyarok vagyunk)

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Szerintem ma már nem eszik olyan forrón a kását. Kicsit ki is hűlt, meg a leányzó fekvése is változik. Én mint jobbikos szimpatizáns(na nem párt tag ,mert annyira azért nem nagy a bizalom, meg a pártnak sem a tagjai iránt) tényleg végig gondolva a dolgot ez a leg- reálisabb esély, hogy igen is civil szervezetek támogatása az alább felsorolt módokon. Igaz egy kicsit az sem lenne baj ha ez ügyben az egónkat kicsit vissza vennénk, viszont nem járnának rosszul az itt is összegzett tapasztalattal. Csak hát ide is két fél kellene. Ki lenne a másik?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Imre!

Sajnos nagyon igazad van. Mi magyarok nem támogatjuk egymást. Ahány ember, annyi felé húz. Nagy hiba, mert az egységben az erő.
Én még eleinte próbáltam egyik-másik falubelinek segíteni, de megbántam, mert azt hitték, hogy ki akarom őket oktatni. Pedig csak javaslatot tettem egy-két esetben, mert én már csak tudom, hogy milyen a kapitalizmus, hiszen köztük éltem, s azt is néha meg tudom mondani, hogy hol vannak a buktatók.
Erről most már leszoktam, rohanjon mindenki úgy fejjel a falnak, ahogy akar!

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

Talán inkább az a bajunk,hogy igy vélejedünk magunkról. Kishitüek vagyunk.
A csatlakozás arról szól, hogy mi nyzgdijasok csatlakozzunk, valamilyen civilszervezethez, aki képvisel bennünket.

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Csatlakozás ???Mi európa által megvetett béna irigy Magyarok vagyunk.Soha az életbe nem volt bennünk még szikrája sem meg az összefogásnak,szolidaritásnak.

Válasz

Kaszy Imre üzente 12 éve

A cstlakozás, egy jó gondolat. De hogy is kell ezt el kezdeni? Hol kell jelentkezni?
Pl egy falusi, ha nem akar párttag lenni, valamilyen pártban, milyen civil szervezetbe jelentkezzen. Kik azok, melyek azok a szervezetek, amelyek fel vállalják, a nyugdijasok gondjait.
Mert azt látjuk,hogy az egzisztáló nyugdijas szervezetek, nem kapnak elég nyilvánosságot, nem hatékonyak.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves András !
Osztom a véleményedet.A nyugdíjasok a Civil szféra mozgalmaihoz csatlakozva komoly támogatást jelenthetnek ."Sok lúd disznót győz."

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Sebő Géza Zoltán ! Igaz, hogy mi nem tartozunk egy szakszervezethez sem, ne tudunk blokádokat, félpályás lezárásokat csinálni.
Mostanság csinált a kormányzat megint valami "Idősügyi Érdekvédelmi Tanács" nevű sajátemberes összetételű névleges valamit, amire majd hivatkozhat, ha arra szükségük lesz. És ezzel meglépték azt a lépést, amivel megtámogathatják bármilyen intézkedésüket...(-azemberek, meg az Idősügyi Tanács egyetértésével... )
A nyugdíjasoknak IGAZI, és alulról építkező szervezete nincs. Szükség lenne rá.
Ennek hiányában NEM CSAK drukkolhatunk. Csatlakoznunk kell a pártok,- vagy a Civil szféra mozgalmaihoz. Részt vehet ( már aki fizikailag bír) a tüntetéseiken, a megmozdulásaikon. Csatlakozhatunk a kböző petíciókhoz aláírásainkkal. És nem utolsó sorban pedig használva megszerzett tapasztalatainkat csendes és meggyőző szavakkal IS támogathatjuk azokat a mozgalmakat, amiket ki-ki a magáénak tud érezni-vallani.
És ezt NEM UTOLSÓ SORBAN AZÉRT, hogy a következő alkalommal ne dőljön be ez a sok ember a vonzónak tűnő, de a tapasztalt szemnek átlátszó piár trükköknek.
Az előző választáskor sajnos nagyon kevesen voltunk, akik már előre látták a FideszKdnp
hatalomra kerülésének következményeit. És sajnos az erős, többséggel rendelkező párt iránti várakozás-vágyakozás ellen sokszor hiába próbáltam én is érvelni.
Sajnos NEM önmérséklettel használja ki Orbán az erőfölényét,- mint anno Hornék,- akik korrekt tisztességgel mindenféle demokratikus játékszabályt, és egyezséget betartottak.
Így most azok is megismerhették a politika mocskosabbik oldalát, akik abban bíztak,- amiben reménykedtek. Most aztán csalódtak-csalódnak.
Ez sajnos előre látható volt az I. ciklusuk tapasztalatai alapján....
Én csak azt javaslom, hogy csatlakozzunk a meglévő mozgalmakhoz.
Mint tapasztalom, van itt kissé túl jobbos (Jobbikos) elképzeléseket valló sorstársunk is. De ha nem viszi túlzásba a nézetei erőétetését,- csatlakozhatna ő is a CIVIL szféra mozgalmaihoz.

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Gyenge Úr, amit leírt az mind igaz. Csak az a bökkenő, hogy a nyugdíjasok már a "körön" kívül vannak és az Ő szavukra már csak a vélasztási időszakban figyel a fityesz. Most már senkinek sincs jó poziciója a kevés kiválasztottakon kívül. De a nyugdíjas aztán semmit sem tehet, mint a ahjléktalan. Mire menne a sztrájkal? Ki ellen "álljunk le". Mi már csak drukkolni tudunk a fiatalságnak a sikerért. Mi csak a gyermekeinket segíthetjük, ha tudjuk! És még annyit, ez a nyugdíjasok honlapja és az is szép, hogy ennyi szépkorú ide ül és véleményt mond. Csak a következő választásnál nehogy bedőljenek ismét a lózungoknak.!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Győrffy úr ! Egy országon, egy népen belül ROPPANT HELYTELEN, úgy gondolkodni, hogy CSAK a nyugdíjasoknak.... Hogyha csak egy rétegről, egy csoportról ,- vagy inkább rétegben-csoportban gondolkodik valaki, pontosan abba a hibába esik, mint Orbán V.
Rétegeket, csoportokat állít,-és állított az "elmultnyócév" idejében is szembe egymással. Ezzel elérte azt,-hogy az országban már mindenki-mindenkit bűnösnek tart, és hibáztat a jelenlegi helyzetért!
HOLOTT Orbán V. és csapata a leghibásabb az jelenlegi helyzet kialakulásában.
Míg az "elmúlznyócév" során minden erővel megakadályozott minden jobbító próbálkozást, ha csak tehette, (ami rossz volt, azt követelte !) - mióta hatalmon van sorban veszi elő a különböző rétegeket, csoportokat,- és kiáltja ki azokat szép sorjában KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉ !!
KEZDVE a korkedvezményes-rokkant-öregségi- munkanélküli,- majd pedig a belügyi-titkosszolgálati-és honvédségi állományt is sorba véve ! És nem marad ki senki, sem az orvosok, sem a tanárok, sem senki !
PEDIG egyedül CSAK AZ Ő, ÉS a liblingjei nagyon hamis alapokon álló,- és elhibázott politikai gazdaságtani téveszméi,- álmai-rögtönzései,- és Matolcsi "sámánista" és ""újmagyar úti"" gazdaságellenes "gazdaságpolitikájának" köszönhetjük a jelenlegi helyzetet. ( Én azt is elismerem, hogy a környezet sem kedvező!)
DE amíg más nemzetek hivatalos lopás és egyéb rablás nélkül is emelkedő pályán tartják a gazdaságukat, addig ezzel a bugyuta és értelmetlen Nemzetvédelmi hadakozással a miénk már kezd átmenni minuszosba!
De Győrffy úr, ez már látható volt ezelőtt másfél, sőt akár több évvel is! Mert az "elmúltnyócévben" ásták azt a gödröt, amit most már a kényszer miatt csak mélyebbre ásnak!
Egyébként én már az ön és mások NEMTETSZÉSE ellenére már régen, és többször leírtam. ("komonistáztak" is eleget,- elegen !)
NEM LEHET összekeverni a politikai gazdaságtant a GAZDASÁGPOLITIKÁVAL !
a POLITIKÁNAK kell A GAZDASÁG ÉRDEKEIT SZOLGÁLNI,- ÉS nem fordítva !
Aki ezt szisztematikusan- és sokáig " ELTÉVESZTVE" műveli, azt maga alá temeti az összeomló gazdaság !
És abban sincsen igaza, hogy a kormány hülyesége a nyugdíjasokat érintik elsősorban ! Persze, most hogy érintett lett ön is közvetlenül, mindjárt másként érzi?
Most képzelje el,- sok fiatal, családos ember dogozik MINIMÁL (!) bérért, -és ténylegesen minimálbérért!
Abból hazavisznek olyan 56 000 körül !!!Mert ha százezer felett vinnének haza, akkor a seggüket vernék a földhöz örömükben ! És itt NEM a VÁLLALKOZÓK bejelentett minimálbéréről van szó! Van olyan, hogy a mostani helyzetben még ez ALATT is keresnek emberek. Nem az "inségmunkás! NEM! A "közmunkás" CSAK rontja a létüket!
És úgy gondolom, hogy a melósok,- akik ezt a nagyon szűk "BŐVÍTETT ÚJRATERMELÉST " végzik, azok IS megérdemelnék a jobb, és biztosabb,-valamint hosszabb távon tervezhető GAZDASÁGPOLITIKÁT,- az elhibázott, és alapjaiban rossz politikai gazdaságirányítás helyett.
Most már, aki csak tehette,- hazájától távol, de 4-5-szörös bérért dolgozik. És még csak most kezd ez a helyzet élesedni! Ha még többen rákényszerülnek a " távozásra"- akkor nem csak csökkenni fog az ön nyugdíja IS, hanem MEG FOG SZŰNNI !!
Mivel a nyugdíjkassza "ZÁRT" lett !
Ne így írogatott eddig ! Emlékezzen vissza, és mondjon el egy pár "MEA CULPÁT"..((jó sokat!)

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Sokba kerül a nyugdijasoknak az egykulcsos, 16 %-os adókulcs a jövödelemadónál. Nem tudom, miért tartják olyan soknak a 100000 Ft feletti nyugdijat, mely alapját a nyugdijas befizette és zöme megdolgozott érte. A magas rezsiköltség, a magas gyógyszer- és élelmiszerárak, üzemanyagárak, a magas, elsősorban nyugdijasokat érintő adók egyre jobban lehetetlen helyzetbe hozza az öregségi nyugdijasokat.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

És ki a fenét érdekel ez, mondjuk olyant mint kormányt? Ők ki jelentenek, a nyögdíjas meg a többi meg csak háborog, de még a sztrájkját is leszarják jó magasról. Azt kellene egyenlőre elintézni, hogy ez ne történhessen meg. Addig csak vihar a biliben OSZT JÓ NAPOT.

Válasz

Jakab Katalin üzente 12 éve

Ez valami elképesztő!!! 2 millió embernek nem lehet visszamenőleg elvenni a megszerzett jogait! A nyugdíjak emelésének mértékét törvény szabályozza! (Amit annak idején, feltehetően választói támogatás megszerzése okán, a Fidesz is megszavazott!) Azt már megszoktuk, hogy a parlamenti többség birtokában kényük-kedvük szerint gyökeresen átírják a nekik nem tetsző szabályokat, de meddig mehet ez? A 20 %-os elvonás olyan nagy tömeget érint, hogy annak következménye kell legyen. Ugyan a nyugdíjasoknak nincsen érdemi közös képviselete (az un. "öregségi " vagy fene tudja milyen tanács csak bólogató jánosok díszes gyülekezete,) de szívből remélem, lesz olyan, alulról építkező mozgalom, amelyik ezt az égbe kiáltó disznóságot sikeresen megvétózza. Az EU már többször szóvátette, elítélte a visszamenőleges törvénykezést. Nem ajándék vagy jótékonysági adomány a nyugdíj, 35-40 évig megdolgoztunk minden fillérjéért!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Szerintem az álláshalmozó Fideszes képviselőknél és holdudvaráránál kellene keresgélni először a megtakarítást! Már megint visszafelé mutogatnak, de épeszű jövőtervük nincs. Most még az idei év elszámolását is eécseszték. Mi lesz itt jövőre. Nagyon könnyű más zsebében kotorászni úgy, hogy közben a magukét teletömik. A magasabb nyugdíjakat nem magasugrásért állapították meg akkortájt. Igaz a mai parlamenti "lurkók" akkor még csak pisisek voltak. Ők ne kapjanak 100 eFt -nál több járandóságot és így vegyék ki a részüket "HAZA" megmentésében. Csibészek!!! Így mentik a ma meg nyugdíjak értékét szociktól??!!!! Még elöttem van a vigyorgó idős pár a plakátjukról. Egy riporter megkereshetné őket! Nem szégyellik-e magukat????

Válasz