Gyenge András üzente 12 éve

Elolvastam az újságíró blogját. K.G. elmondja ezt az Atv-ben is, és ott videófelvételekkel alátámasztva lehet "saját" szemmel megnézni az eseményeket.
De nagyjából ugyan ezeket láttuk a kereskedelmi tv műsorokban is. A Hír tv meg "forradalomról"- forradalmi hangulatról beszélt szinte állandóan...
Mindenféleképpen volt egy olyan forgatókönyve az "eseményeknek," amit olyan team állíthatott össze, és akart levezényelni, akik "jártasak" a rendőri intézkedések terén is.
Én emlékezem arra is, hogy az események folyamán bejátszottak lehallgatott mobiltelefonos beszélgetéseket a "békés forradalmárok" és az irányítójuk közt történt meg. Aszerint minden áron rá kellett volna a rendőröket "húzni" a Fidesz naggyűlésre!
Az a TUDATOS (!) TÖRTÉNELEM HAMISÍTÁS, AMI ITT CSAK 5 ÉV TÁVLATÁBÓL IS TÖRTÉNIK, -hát az meghaladja a normális gondolkodás, és az ép ész határait.
Nem tudom miért hiszi azt valaki, hogy az a nép olyan hülye, hogy nem emlékszik vissza 5 évnyire....
Az látszik, hogy ha másképpen nem, de verbálisan ugyan azokat a torlaszokat építik, és öntik rá a gyúelegyet, amit akkor a két hókotró szétrombolt. Építik továbbra is a nép közé a barikádokat, és ássák tovább azokat az árkokat,amiket már régóta csinálnak, és eredményesnek bizonyult. ( Most meg még el kell terelni a figyelmet a sikertelen, rossz, és nyomorba taszító gazdasági "ötleteléseikről" (Nemzetmentő Terv !) is a figyelmet !!
Még midig csak olyan 35-40 %-nyi ember az, aki átlát ezeken a "barikádokon". De az árkok betemetésével próbálkozók még sokkal kevesebben vannak...
Azt kell megakadályozni, hogy ez a minden áron megosztani akaró törekvés NE sikerüljön.
Hogy az ezelőtti 100-50-45 évek történetének hamisítása már olyan nagy mértékű,- nem csak nálunk de a a Szlovák, a Szerb, a Román stb. ""újdemokráciákban"",- az nagyon rossz felé mutat. Egy eseményt, ami megtörtént lehet objektíven, és szubjektíven is értékelni. De hogy homlokegyenest ellenkezőleg?!
Aki ezt beveszi, az viszont meg is érdemli az ilyen vezetőket!

Válasz

Hedrich Ernö üzente 12 éve

A történész cikkén zajló vitához annyit,
-------------http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/teror-vagy-puccs-blog-velemeny-OALVN0RNQXFtkzz1#b--------------

--------------http://jerrymouse.blog.hu/2011/09/28/terror_vagy_puccs----------

A két link a feltöltött videó és az újságíró fényképekkel illusztrált írásának linkjei.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Most csak a fent leírtakhoz egy két keresetlen szót. Bevezetőben annyit említenék, hogy számomra inkább hat MSZP-hitvallásnak, mint történelmi ténymegállapításnak. Legalább is történész tollából ez így leírva nagyon snassz. Én azért a történészeket körül tekintőbbnek, objektíveknek és meggondoltabbnak tartom, min amit ez a vélemény tükröz. Ez még azért úgy ki kívánkozott belőlem. Teszem hozzá ha Vona "őszinte " vallomását a leírtak szerint értelmezzük, valószínűbb, hogy ma a Fidesz totális hatalmának lőttek volna. És az is, hogy ettől tartva fidesz egy gerinctelen és hazudozó még a szerződés szegéstől sem vissza riadó szarháziak gyülekezete.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Az biztos, ha ilyen lagymatagon lötyögnek, mint a biliben lévő anyag, az biztos, hogy eltünnek. Itt már csak az maradt, hogy többen vagyunk egyelőre, akinek nem tetszik és ez egyre inkább. És minden ember mellé akinek nem tetszik végül is nem állhat szekus. Mint a példa mutatja Csaucseszkut sem lehetett megvédeni. A többi meg szervezés és összefogás kérdése. A mai kormányzati gyakorlat nagyon előre vetíti a hatalom minden vérig gyakorlatát(igaz, hogy nem a saját vér) ami persze mindenki más vérét jelenti. Jobban jár mindenki, ha ezt saját érdekében felfogja.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Igen ami a Jobbik szerveződését illeti, ezt jó magam is hallottam ,Vona Gábor saját szájából. Arról meg tényleg nem tudhat senki, hogy a háttérben milyen paktumok, megegyezések születhettek, (vagy csak úgy van beálÍtva a látszat?) nem tudni. Egy a számomra az biztos, hogy valami bűzlik Dániában(na meg a magyar ellenzékiségben )Az EU-ban megy a kotkodálás ,amint figyelem habokra. Itthon az országházban a kukorékolás , szintén habokra. Egy biztos, hogy semmi nem halad előre(sem követelések, meghallgatások , egyeztetések szintjén) Innentől kezdve nagyon úgy fest a dolog, hogy egyel több párt ül a parlamentben, mert a bukott MSZP-nek még mindig nagyobb a média nyilvánossága mint a jobbiknak. Ez ideig a kommunikáció térnyerését már nem ártott volna kiharcolni. Ami azt illeti a pártok közül mind kihúzva a szimpatikusság listájáról. Jöhetnek a civil szervezetek. Mi is úgy jártunk legalább is megérzésem szerint ,mint a narancsosok, hogy az ígéretek lehet kicsit elvitték az agyunkat, de a lila köd előbb eloszlott. Hát hiába ne mondja senki, hogy nem az ígéret földjén élünk.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

János ! Egyszer a Vona Gábor vállalta, hogy "kérésre" ők szervezték...
Másodszor akkor még sokkal közelebb állt egymáshoz a Fidesz és a Jobbik. (no azért túl messze nem állnak egymástól, minden "látszat" ellenére..) Mert a jobbik a Fidesz "kalapjából" bújt elő,- OV. "személyes" Polgári Köréből !! Vona ugye közvetlen OV. mellől szervezte meg,- nagy valószínűséggel "ösztönzésre" a Jobbikot, mert kellett a jobbos szélsőségeseknek egy párt.... Azóta is úgy viselkednek, mint a ZIPPZÁR két szára. A "kocsi" az rajta a mindenkori egyéni és csoportérdek..
Igazad van , ott volt a Fradi és az Mtk, meg az Újpest "kemény" magja is. Sokan a "szurkolói" szerelésben....Most nem egymás ellen, hanem egymás mellett küzdöttek...
És sztem volt "honorárium" is, ugyanúgy, mit tavaly a márc. 15.-ei "töltelék" -nek.
Hogy ki állta a számlát,- hát azt sztem mi már nem fogjuk megtudni...

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Enyhén szólva azért had kérdezzem meg, hogy vajon önnek bemutatkoztak az álarcosok és bíztatok, hogy mi vagyunk a jobbikosok? Nem kell itt felülni minden hülyeségnek. Egyébként 56-ban sem mutatkoztak be a tetőn ücsörgő és a tömeg közt lődörgő uszítók,(akiknél végül fegyvereket találtak és a tömeg közé is lőttek) akik végül is elintézték, hogy a békés tüntetésből, fegyveres konfliktus legyen KGB, Jugoszláv és egyéb náció, és hozzátéve, hogy a szovjet csapatok bevetésre készen már félévvel korábban). Azt sem ártana észre venni, hogy egyre inkább a fotbal huligánokra terelődött a gyanú, és nagyon ügyesen véget vetettek a kivizsgálásoknak(tartottak tőle, hogy nyuszi helyett esetleg a gazemberség is előjön a kalapból?) Egyébként meg aki a kis gyerekével nem a vidám parkba vagy egyéb gyereknek való helyekre megy nézelődni, felvetném a szülői felelősség kérdését. A finanszírozás alatt nem tudom kit sejtet(gondolom a Jobbikot) vegye már észre, hogy pont a zsidó akinél a lóvé van majd az finanszírozná a jobbikot ? (csupán a tréfa kedvéért?) EZ agyrém.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Köszönöm Ernő, hogy végre valaki, aki ott volt,- a saját tapasztalatai alapján pártatlanul leírta azt amit akkor és ott látott, hallott, tapasztalt.
Mi vidéken "CSAK" a tv. csatornák képei, és a riporteri kommentárok alapján tudtunk véleményt alkotni.
Gyanús volt, a HÍR tv. "készültségi" állapota. Gyanús volt a "forradalmi", és sokszor a képekkel ellentétes szövege is. A "háttérzajt" csak akkor adták be, ha az egyezett az álláspontjukkal.
Viszont a kereskedelmi csatornák képei és kommentjei már jobban megközelítették a valóságot. A vonuló, gépkocsikat rugdosó-rongáló-felgyújtó,- fa testápolóval "békésen" vonuló és törő zúzó csoportokról, és tevékenységeikről...
Meg az MTv székház előtt felsorakozott rendvédelmi szakközépiskolás gyerekek ijedt-rémült tekintete, ahogy várják mobil közlekedési tábla betontuskójának a becsapódását a pajzsuk alatt..
Az USA-ból 40 év után hazaköltözött régi haver szavai szerint, " Odaki bazki úgy lőtték volna őket halomra, a harmadik felszólítás után, hogy még parancsot se kellett volna nekik adni,- mert ott aztán aki nem engedelmeskedik a rendőri felszólításnak, és ellenáll, sőt támad,- azt lelövik,- és annyi..."
Természetesen a fülkeforradalmi kormány még azt az enyhe büntetést is eltöröltette, amit kaptak, és kártérítést adott helyette.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy ki is volt az, aki szerveztette,- és finanszírozta a "békés" megmozdulásokat.

Válasz

Hedrich Ernő üzente 12 éve

Ha valaki 2006. október.23.án nyitott szemmel és füllel járt az az utcán,és nem sokkal a T.V.
székháznál történtek ismeretében,ahol -hány civil is sérült meg?És hány rendőr?-jól érzékelhette már jóval a FIDESZ rendezvény Astoria előtti megkezdése előtt, az Erzsébet és
Deák tér felé igyekvő ,előre felpaprikázott hangulatú jobbikos,nem csekély befolyásoltságú társulatát,élükön a békés indíttatású 64 vármegyés vezetőikkel,annak nem kellett túlzott fantázia ahhoz,hogy észre vegye,ők bizony nem békés rendezvényre készülnek.Érdekes módon már többeken fenn volt az álarcként használ Palesztin kendő,és harsogott jelszavaik sem békés szándékú demonstrációra buzdítottak.
Én magam is a 13 éves fiammal a Deák téren tartózkodtam a 56-os fegyverek kiállításának megtekintése céljából.De mikor már többen szorgalmazták a kiállított T34 beindítását,a hangulat "tetőfokra hágásakor"már a fiam szorgalmazta,hogy távozzunk.
Főként mikor felhangzott a jelszó "menjünk az Astoriához"holott az ő rendezvényük az Erzsébet térre volt meghirdetve.És ugye ezzel kapcsolatosan felmerül a kérdés.A jobbikos
rendezvény nem az Astoriához volt meghirdetve,és előre bejelentett,engedélyezett tüntetés,sem volt meghirdetve,így rendőrségi készültség sem volt jelen,az említett térségben.Én ugyan egyetlen felszerelt rendőrt sem láttam,akkor ott a Filmmúzeumtól az Erzsébet térig,és a közzétett videók is ezt bizonyítják amik a T34 elindításáról készültek.Mert ha lett volna ott rendőrségi készültség a T34 elindítását is megakadályozták volna.De erre kísérlet sem történt.Megjegyzem a buzdító jelszó "Menjünk az Astoriához" jóval a tank elkötése előtt elhangzott,k.b.15 órakor.
Akkor mi oka volt?Mert az az állítás,hogy az oszlató rendőri brutalitás kergette a jobbikot a FIDESZ rendezvényen résztvevők közé,az enyhén szólva a tények eltorzítása.

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

Kedves H.L.!

Azért mert már hatalom meg van, s ma már annak a megtartása a cél és a tét minden áron.Ha zavargások és ugyanolyan cselekedetek játszódnak le ősszel ,mint 2006-ban, akkor a mostani Fityesz kormány még keményebben beveti a hatalmi eszközeit. Ne feledje, azóta egy speciális alkulatot is létrehoztak, amely a aaaaaaaaaaaaa Terror Elhárító Központ:
Ezek az emberek,válogatott emberek, Vezetőjük Hajdú, izraeli mintára dolgozik, ......................, gondoljon akkor bármire,hogy mi fog történni például anno annak idején a szövetséges Vona Gáborra.

Bizton el fog tűnni,csak még ő ezt nem tudja, el fognak tűnni a nemzeti csoportosulások vezetői.

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

"....hááát a kormányváltásnál mindig ez van, - hááát a cselszövések......."
De a rohadt életben, ezek drámák, és tragédiák sorozata most is, és várjunk , hogy a jövő döntse el, milyen sors vár ránk ???? Ha "ugatni már szabad, ha ugatni MÉG szabad ", - akkor demonstrálni miért nem ????

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Egyben biztosak lehetünk. Soha nem fogjuk megtudni, hogy ki, mikor , mit és milyen céllal, robbantott ki. Mint ahogy a mai napig is sok ember számára(többek között az enyémre sem) Kristály tisztán és világosan, nem érthetők a mi napig az 56 eseményei. Gondolom 2006 is erre a sorsra jut. Meglátásom szerint ez nagyon sokáig nagyon jó alkalom lesz vitára, uszításra ,félre magyarázásra. (mindenre ami ebből a történetből ,szemfényvesztésre csodálatosan alkalmas) és minden politikai párt részéről. Szerény történelmi ismereteim szerint, örök érvényű az a törvény, hogy a hatalomról lemondani, vagy azt átvenni nem igen megy , cselszövések, és alantas politikai húzások nélkül. Talán ez a 89-es rendszerváltás is jelezheti, hogy a konfliktus nélküli rendszerváltás, az minden esetben hatalom átmentés, vagy is megegyezés a régi és az új hatalmi elit között, kéz kezet mos alapon. Szerintem ennek, csak egy hátul ütője van. Az újonnan alakult kormányok (régi elit jelenlétével) nem az ország és a lakosság jólétét tartják szem előtt sosem. A szlogenek változnak, a mű balhék szaporodnak, A kormányban jelenlévő elit jövedelme növekszik, más mindenki meg gebedjen meg. Azért ez a szín játék is mint az előző nagyon jó volt, hogy megmutatkozhatott, hogy ebben az országban nincs minden rendben(egyre jobban) Színház az nem színház közönség nélkül. (ép úgy mint szavazásnál) Ha van néző vagy is van igény a változtatásra, akkor van spontán és jogos dühkitörés. Elvégre az elégedetlenség kifejezéséhez is alkalmat kell tudni adni, még ha az a hatalmon lévő mindenkori kormányoknak nem is tetszik. Az hogy a tragikomikum(politikusok szemszögéből) a céltalanság, méltánytalanság és kirekesztettség hatására mikor válik véglegesen akár drámává is, azt majd a közeli jövő dönti el.

Válasz