Gyenge András üzente 12 éve

Sándor! A "kedves" hölgy NEM IS ITT ÉL ! Hanem Szerbiában! Jurován. Ez teszi még pikánsabbá a dolgot. Szerette Titót biztosan-majd Milosevicset is. Most aztán már nincs több hozzájuk mérhető "odaát",- hát beleszerelmesedett a mi Viktorunkba,, ideát...! Osztannyi!
Neki is,-meg nekünk is, ha a hozzá hasonlóak szavazatai fogják majd meghatározni, hogy mi itt hogyan és miben élhetünk. IQ- minimális, ismeretszint- még kevesebb,- memória kb. 2 bájt,- belepofázási index közel 100.
Ezek miatt szeretik úgy a magyarokat "odaát."

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Csak csendben kérdem én mivel vagy te különb a volt komcsi párt bérencektől.talán te a 40 éves Orbán királyi nyugdíjad miatt?Ne félj elveszi sajnos azt is.
de vissza térek arra amit kérdeztem,pont úgy viselkedsz mint azon vad pártcsíkok akik Rákosi láttára véresre tapsolták a tenyerüket,előtte meg Szálasit éltették.
Tehát párt függő vagy azon típus akinek kell egy ember akit bálványoz mert anélkül már nem tud élni.Tehát summa summárium pont egy tipikus párt propagandista vagy csak nem a székfűé,hanem a rohadt narancsé...kár..

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Még annyit a fenomenális eszme futtatásodhoz Kedves Mária, ugye nem jut eszedbe az, hogy netán szavazzál magyar ügyekbe? Mert ilyen buta és tájékozatlan módon belepofázni más dolgaiba nem igazán illedelmes. Próbáljátok már meg a magatok ügyeit rendezni ott a vad Tácok meg Szerbek között , na ott legyetek okosok, vagy költözzetek ide.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Katalin! Ragyog a butaságtól amit írtál,- kedves!
Meg amellett sötét, a tájékozatlanságtól egyben ez az írásod!
Majd ha koppansz,- mert bízzál benne,- fogsz(!),- hát akkor majd felébredsz!!
Más kárán tanul az okos,- a buta meg a sajátján, de a legbutább még azon sem !
De még ahhoz is legalább két bájtnál több memória kéne....IQ meg legalább 40-es...

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ez a derék jurovai ( Szerbia) MMári. már megint megcsillantotta remek és alapos ismereteit! MIT GONDOLUNK MI? ő BIZONY MÁR CSAK JOBBAN TUDJA !!!
Annyira ismeri az itteni dolgokat? hogy HÚÚÚÚÚÚÚ!
Kérdeztem tőle olyat, ami odaátra vonatkozott! Természetesen NEM VETTE ÉSZRE ! nem is válaszolt ám !!
Most meg, hogy kit is komcsiz le, nem derül ki, mert annyi esze nincsen, hogy a VÁLASZ ablakra rákattintson! (ugye akkor lehetne tudni...)
De azért bele akar szólni itt mindenbe! Odaát meg nyilván kussol, mert a gyáva ember így szokott!! A más dolgába pofázik bele,- de ÚGY, HOGY FOGALMA SINCSEN SEMMIRŐL !!! ( Lehet, hogy az ilyenek miatt hoznak odaát olyan törvényeket, hogy kollektívan vagyunk bűnösök? Vagy csak ez is beleszámít?)
Írtam neki közvetlenül,meg itt a fórumon,- NEM IS EGYSZER !
Természetesen azok, mint falra hányt borsó peregtek le róla!
Azért jó vplna, ha az íratlan szabályokat betartaná, és akkor még emberszámba is venném !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Aki írta, az tájékozottabb szerintem, csak még mindig nem tudják elviselni a 2/3 - os többséget! Gy Feri mondta! Nagyon gyenge András vagy!!! Azt hitted, hogy nagyot mondsz!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ugyanmár, komcsikám az Orbán nem komcsi és nem is hasonlít gyurcsányra. fáj a komcsiknak, hogy az UJ KORMÁNY rendet rak az országban, persze, amit a komcsik elsikkasztottak azt valahogy be kell hozni. Miért nem adják vissza a saját zsebükből, amit elloptak, nem kellene megszorító intézkedéseket hozni. A komcsik egész életen át hazudta, -nak. az utolsó 8 évben is, gyur... maga is bevallotta, akkor meg mit akartok?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

István !
Az egyik dolog, amit nagyon komolyan veszek, az a fiatalság oktatása. Ne is oktatás, mert az már kicsit más. Inkább TANÍTÁSA . Nemzet ellenes bűncselekménynek tartom aami az oktatásügyön belül az elmúlt talán 20-25-30 évben történt.
Azt írod "nem a katedrán kezdődik",-DE NEM IS OTT VÉGZŐDIK !
Azt elfogadom, hogy egy kezdő, egy-két évi gyakorlattal sem rendelkező tanárnak még előfordulhat, hogy fel kell készülnie a másnapi órájára. De, az aki már tíz éve tanítja azt az egy-két tárgyat,- annak ha fel kell készülnie, akkor az soha NEM TUDTA AZT AZ ANYAGOT, AMIT TANÍT. Az pályaalkalmatlan! Sajnos most sok ilyen van.
Csináltam. Beugróként először. Helyettesítettem a Zipernowazky bajai kihelyezett esti-levelező tagozatában. Mondjuk 10 örül telefonált valaki, hogy nem tudja du. megtartani a konzit, ráérek?És megcsináltam. És állítólag sikeresen is,mert a felnőttoktatás sikere első sorban az előadón múlik. És az első ZH.-n meglátszik, vagy az első beszámolón lemérhető... Míg az ifjúság képzését szép lassan úgy
alakították ki a pedagógusok, hogy legyen minél több "magántanuló. Mert az pénz...
Mint esetleg' a F.R. Funkcionális analfabétákat "képzünk",- és majd lesz maszek meló....
Nem véletlen, hogy "leküzdötték" a társadalmi elismerés színvonalát IS, a tanításé mellett,- vagy azzal párhuzamosan. Sajnos. Én akkor, mikor látszott már a szint folyamatos csökkentése,- köszöntem szépen.Nekem nem kellet. Valaki vagy tud valamit, vagy nem. Olyan, hogy is-is ?? Itt az eredménye.. A "mindennapi" Rózsa áll.titk. asszony sem, és a kormányzat sem ( itt OV. érthető alatta) " közepén üli meg a lovat".
Ha minden ciklus,- és minden kinevezett, vagy választott vezető mást képzel el, akkor ez a vége. És bármennyit konzultálunk róla MI,- változás csak lassan, és következetes munkával érhető el. A folyamat hosszú. És mit gondolsz, ha "átszervezés"- (és nem leépítés- ugye (!)hmmm) lesz a tanári karban, bárhol,- ki marad ? A Fideszes?-vagy a jó tanító?

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Irén!
A tanítás nem a katedrán kezdődik vagy fejeződik be.. a napi 4 órához legalább ugyanannyi óránkívüli munka is van. És nem is könnyű.. Ha nem becsüljük meg azt a munkát, alkalmatlanok fogják végezni.. és még rosszabb lesz az eredménye.. A mások nemismert munkájának a lenézése/leszólása nem visz előre.. meg kell próbálni..
Szeretettel
Szent-Királyi István

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Rozália! Gratulálok! Melyik pedagógiai elv alapján lehet a konfliktust oda-visszaszemélyeskedéssel megoldni?? Vagy megfellebbezhetetlennek látszó globális (és hamis) ítélettel egy elmérgesedni látszó vitát békésen lezárni??
Ez eddigi pedagógiai gyakorlatomból kimaradt.. talán még pótolható.. Szíves közlését (forrásmegjelöléssel) nagy hálával veszem.. a holtig tanulunk keretein belül sose késő..
Szeretettel
SzKIstván
(előre is köszönöm!!)

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves András! nem kéne magad elragadtatni.. nem tesz jót.. az egészségnek, szépségnek (ez utóbbit inkább a nők kedvéért írtam le!!) - és nekünk se, a többieknek.. Ma is vannak jó pedagógusok, tanítók, tanárok.. és a politikai nézetektől függetlenül is lehet valaki ebben jó vagy gyenge..
Ja, és a vitának tesz a legkevésbé jót, mert ellehetetleníti a közös álláspontra jutást.. ami talán a célja lenne minden értelmes vitának..
Üdv
István

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Sebestyén Miklósné!
Gondolja, hogy a személyeskedés vezet valahová?? ha lehet, indulatból ne írjon egyetlen sort sem.. mert az hiteltelenít és támadhatóvá teszi az igazat is.. Az igazság sem jogosít fel ilyesmire.. Érvelni nyugodtan lehet jól..
Szeretettel
Szent-Királyi István

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Rozália!
Nem Kónya Imrétől kéne a liberalizmus meghatározását venni (nála vált szitokszóvá, ő tette!!).. Amúgy meg én pl országpárti vagyok, és liberális is.. (megvethet érte..)
DE ma két olyan ember van a volt politikusok között, akikre az országot is, meg a saját pénzemet is számolatlanul rábíznám.. Az egyik a Bokros Lajos, a másik a Bajnai.. Amiket Bajnairól ír, az nem igaz.. egy már csődközeli vállalatot próbált meg rendbehozni.. nem sikerült.. nem ő az egyetlen.. DE az országot majdnem rendbehozta.. csak folytatni kellett volna, mert az út jó volt.. politikai okok miatt nem ez történt.. ez viszi csődbe MA az országot..
Szeretettel
István

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Rozália!
A politika nem társadalomtudomány.. hanem a köz dolgainak összessége.. ami mindannyiunkat érint..
Nem szeretem az MSZPt, és a többi pártot sem.. még kevésbé szeretem, ha kétpólusúvá akarják tenni a világot.. DE meg kéne nézni a reálnyugdíjak alakulását a különböző kormányok alatt (amit a Bokros-csomag nagyon megtépázott, de a rendberakott gazdaságból a visszafizetésre a törvényt meghozták.. csak OV nem fizette ki!! (ellopta!).
Az ország nem olyan, hoyg aki az egyiket kritizálja, az a másik táborába van..
Szeretettel
István

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Rozália!
Az ország lenullázásában minden eddigi kormány kivette a részét, senki nem vétlen.. és az alapokat az átkosból hoztuk.. Hosszú lenne sorbavenni, így nem is válaszolok a felsorolására.. Csupán: Bajnai nem egészen egy év alatt elindította felfelé az ország szekerét (igen, az ehhez szükséges pénzt onnan vette el, ahonnan lehetett..) csak folytatni kellett volna.. NEM ez történt.. azóta értelmetlen gazdasági és politikai szabadságharcot folytatunk (jelenlegi kormányunk, az ország!), aminek több mint ezermilliárdos árát a szegényebbekkel és a manyuposokkal fizettetik meg.. Még most sem azt tesszük, amit kéne.. így nem is fogunk kilábalni.. nem arra megyünk.. nem értünk, hanem ellenünk politizál ez a hatalom.. Az eddigiekért is közös a felelősség.. DE ami másfél éve itt történik, az viszi csődbe az országot.. Nem hátrafelé kéne mutogatni, hanem megfogadni nagy költőnk szavait:
"...régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess össze jelenkort, Hass, Alkoss, Gyarapíts, s a Haza fényre derül!!"
Mert nem ezt tesszük, teszik.. Hanem átlátszó politikai hátsószándékok mentén működik a kormány, a hatalom.. viszi a csődbe az országot, MINKET, a jövőnket is..
Ellenvéleményével szívesen vitatkozom, ha az tárgyszerű.. Minden állításomat tényekkel tudom alátámasztani..
Szeretettel
Sznt-Királyi István

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Fehér Jánosné!
Mondja már meg, honnan vette, hogy a liberális az alázatos?? Szelídnek ugyan szelíd, mert a liberalizmus alapja az, hogy nem teszek másnak olyat, amit magamnak nem akarok, de alázatosnak nem nevezhető.. Talán ajánlhatom (minden érdeklődőnek is!!) hogy a liberalizmus mibenlétéről olvassa Bibót.. (valahol láttam egy kb 10 részes blogot a munkásságáról, ha újra látom, ideteszem a címét-szerzőjét..).
Mert a liberális ismeri saját értékeit, és elismeri a másokéit.. A liberális fel- vagy megszabadítót jelent.. és talán nem lényegtelen megemlíteni, hogy az első nagy liberálisok között Jézus a legismertebb.. de volt nemzeti liberalizmus is, ők csinálták a reformkort , nemzeti öntudtot, stb pl...
Ha ellenvéleménye lenne, szívesen megvitatom.. én magam független szabadgondolkodónak vallom, ami szintén a liberalizmus egyik változata..
Üdvözlettel
Szent-Királyi István

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Nem tudom. Én elmentem, és előtte is mindenkit arra biztattam, hogy menjen el, és szavazzon legjobb belátása szerint valakire.
A legtöbben azt mondták a választás előtt, hogy "elegük van"az elmúlt húsz év politikusaiból,- meg a politikusokból úgy általában, és nem mennek.
Most meg már bánják, mint a kutya, amelyik hatot kölykedzett...- szintén besokalltak.
Azért remélem, hogy van köztük sok, aki a saját kárán tanult legalább valamit, a saját bőrén érzi a mindenki jól jár (!) PR duma eredményét.
Jövőre még jobban jár mindenki,- mert az Áfa két százalékkal, 27 %-osra emelkedik.
Ennek a pénztárgépesek talán örülnek, mert lesz munkájuk, a gépek átállításával...
És most IS az a duma, hogy "senki sem jár rosszul !"
""Namostakkor "" van még egyáltalán aki a fanatikus híveken kívül ezt elhiszi ?
Vagy csak az, akinek esze kb. két bitnyi ?

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Kedves Éva! Sajnos nincs választék, azért maradtak otthon! Ha belegondolsz, ezt a választást nem a Fidesz nyerte, hanem az MSZP vesztette el!Már az elmúlt 8 évben is sokan a kisebbik rosszat választották, de nagyon elszaladt velük a ló, saját intrikáik, kiszivárogtatásaik, belső hatalmi harcaik ... mind-mind a bukást kódolták! A röhej az, hogy a jelenlegi lelkes hívek mind azon konzervativ választók, akik nem bírták elviselni az általuk komunistának titulált elnyomást , azért tapsolnak a diktátori húzásoknak! Sajnos a józanabbak egyre jobban félnek, nem mernek megszólalni, utcára menni, féltik az állásukat ,családjukat , ezt tudják az okos fiúk és kihasználják , sőt gerjesztik is ezt az érzést mert így lehet hatalmon maradni! Szerintem ez addig marad így, amig saját soraikban ülő és félreállitott okos emberek megmondják, hogy a király meztelen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hát igen! Vitatkozunk dolgokon,mert szeretnénk azt látni,hogy elöbbre mennek az ország dolgai.
De, az a4,9 mill.választópolgár,aki a választások során otthon lapitott,vagy éppen nem volt képes még annyi áldozatot sem hozni,hogy időt szakitson arra,hogy szavazzon,most mit csinál?
Várja a sült galambot?!!!Lesi azt a pillanatot,eseményt,rendeletet,amiből hasznot
szerezhet magának?
Sunyin mosolyog azokon,akik próbálnak tenni a köz dolgaiért!
Meglepően sokan vannak!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

A FideszKdnp az elmúlt választáson 1,6 millió szavazatot kapott. Ez a szavazatszám a választási "matematika szerint elég volt a kétharmadhoz, mert a választók 55 %-a NEM szavazott!! Simán-lazán otthonmaradt ! A részvétel ha jól emlékezem, kerekítve 45 %-os volt. Ennek a 42 %-a szavazott a FideszKdnp-re. Gyakorlatilag olyan 6,5 millió választó polgár helyett az az 1,6 döntötte el a "fülkeforradalommal" a választási eredményt.
Nos,- akkor most lehet saccolgatni....mert a szavazóknak nem is a kétharmada, csak kerekítve 42 %-a szavazott a FideszKdnp-re. Hogy ebből mennyi a "hülye" az ön meghatározása szerint,- kedves Judit, azt nem lehet tudni, minthogy azt sem, hogy mennyi a Fidesz tagok száma. Egyesek szerit 40 ezer,-míg mások szerint NEM tudja senki.pontosan, mert ugyan a Kubatovnak van listája, de az nem a tagnyilvántartás.. Nos, mondjuk 50 ezer szándékosan szavazott rájuk, 1,1 milla meg az Szdsz és a Szocik ELLEN ! Hogy ebből mennyi a "funkcionálisan analfabéta,- és nem értette, érti ma sem a PR tevékenység mögöttes dolgokat, és NEM HISZ A SAJÁT SZEMÉNEK ÉS TAPASZTALATÁNAK, az abból látszik, hogy manapság már csak minden 20-25. eember vállalja, hogy a Fideszre szavazott...
A Kdnp gyakorlatilag súlytalan és "tagtalan" párttárs... egyedül a papság "bekebelezése" vele a Fidesz célja.

Válasz

Varga Magda üzente 12 éve

Gyakran elfeledett matematikai alapigazság: a szavazók 2/3 NEM EGYENLŐ az ország 2/3-val

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

komolyan gondolod ,hogy az ország 2/3 a hülye?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Éjjel nappal hazudik egy exibionista idióta az egész bandájával takarodűás Hitler úr

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

KATALIN ! Ezt a cikkben leírtakra írja, hogy nem igaz ?? Vagy valamelyik hozzászólásra?
Mert a cikk állításai bármikor leellenőrizhetők, még az Ön számára is,- hiszen internetje van és akkor a keresőbe csak a megfelelő szavakat kell begépelni, és enter.
Amit ott talál, azt meg elolvasni, meg értelmezni...Még az idegen nyelvismeret hiánya sem akadály, csak be kell illesztenie a cikket a Google fordítóba. Igaz, kicsit, vagy nagyon nyersfordítás, de el lehet vele boldogulni.
Ha nem megy, (mármint az értelmezés) akkor felvenni a Farkas Rozáliával a kapcsolatot, ő majd hivatalból megtanítja a szövegértelmezés fortélyaira.

Válasz

LESTYÁN JÁNOS ALAJOSNÉ Kati üzente 12 éve

Ez nem igaz!!!!!!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Irénke ! Sok igazság van abban, amit írt. A Farkas tanárnő is azzal dicsekedett, hogy teljesen egészséges, és nem szed semmiféle gyógyszert. Talán ha a könnyűiparban három műszakos munkarendben húzott volna le 40 évet,- akkor más volna a vélemény sok mindenről.
De a cikkről mi a véleménye, Mert arról nem írt semmit . Tetszik a fénykép,(mit olvas le a képről?),- meg amit , és ahogy csinálta OV: ?

Válasz

Gál Irén üzente 12 éve

Sajnos a pedagógusok megtehetik, hogy tüntessenek, óraszámok csökkentése, 13 havi fizetés, stb...De azt elfelejtik, hogy napi 8 órát soha nem dolgoztak, SOHA! tavaszi szünet, nyári szünet, őszi szünet, téli szünet, hol van ez más munkahelyen? Tiszta helyen dolgoznak, Ebédelni járnak vagy hozassák, kv, üditő minden van, és pénz is ,erről is beszéljünk, ne sajnáltassák magukat, igen is jól keresnek napi 4 óráért, a gyerekek meg buták! Számolni sem tudnak fejbe, olvasni sem, sőt irni sem! Az én korosztályom megtanult fejbe szorozni a mai napig nem felejtettem el, sőt nagyon sok verset, amit kivülről kellett megtanulni, ma nem tanitanak elemeznek a semmit. Szóval jó lesz ha a pedagógusok is befejezik a tüntetéseket mert már nem hisznek nekik, nem ezt mutatja a teljesitményük. termelő üzembe a dolgozók vért izzadnak, rongy pénzért, ők meg a 3x kapják 4 óráért! ENNYI!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Farkas Rozália!

Sajnos a véleményével magam sem értek egyet, ha megorrol, ha nem. Örülök, hogy elbúcsúzik, mert valahogy nagyon irreálisan itéli meg a helyzetet.
Azt írja, nincs ideje, na nem úgy néz ki, mert az utóbbi idöben elég szorgalmasan irogatott.
Nem értem az egészet, pedig az egyetemen logikát is tanítanak. Hol itt a logika?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Mikor valakinek nincsenek érvei, és nem tud érdemben válaszolni, akkor általában ez szokott lenni a válasz,- amit ön is írt.
Egyébként sajnálom, hogy pedagógus, és nem tanító....
Egyébként én is kapok leveleket, amikben igazat adnak, csak azt nem értem, hogy miért nem merik nyilvánosan vállalni az emberek a véleményüket?
Egy betelefonálós műsort nézett a nejem, én csak hallottam, hogy a betelefonáló elpanaszolta, hogy a két héttel ezelőtti betelefonálásának hála, megszűnt a munkája a polgármesteri hivatalban,- pedig nem is telje névvel mutatkozott be! (de megismerték a hangját...)
Valahonnan ismerős nekem ez.....meg a Petőfi S. versének "meghúzása, Széchényi "részleges idézése, Kodály Felszállott a pávájának letiltása,.. stb... Nem aggasztja ez egy kicsit sem?
Még egy csomó feltett kérdésre NEM válaszolt ! Egy pedagógus így nem viselkedhet, hogy ha kérdezik, mellébeszél, és elhúz ! Akkor az csak pedagögös... Van ilyen sajnos "állítólag gépész"-ben is...

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Most belenéztem a többi anyagba is, és láttam, hogy belefulladnak az unalomba a nagy egyetértés miatt. kicsit felkavartam az állóvizet a beírásommal, volt kire acsarkodni minden hozzászólónak. Volt egy kis változatosság! Kb. másfél éve volt, hogy utoljára valami teljesen hasonló dolog történt. De azért ne higgyék, hogy mert mindenhez mindig ugyanazok szólnak hozzá, és akkora az összhang, mindenki így gondolkodik! Akkor ugyanis tucatszám kaptam utána a leveleket, amelyekben azt írták ismeretlen emberek, hogy mennyire igazam van, de nincs értelme ide beírni.
Nos, hát érezzék jól magukat továbbra is a saját szűk körükben. Én most elbúcsúzom. A továbbiakban már nem válaszolgatok. Erre nekem időm nincs, és értelmét sem látom.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Mivel ön "funkcionális analfabétákat" oktat,- megpróbálok segíteni.
Ha valakire azt mondják,- például a kártyások, hogy csalt a játékban, akkor az EGY JÁTSZMÁRA VONATKOZIK !
Ellenben ha azt mondják CSALVA NYER ! - Akkor az egy folyamatosságot feltételező, illetve folyamatosságot JELENTŐ változata a csal igének. A fenti úrral kapcsolatosan ez 20 év folyamatát jelenti !
Nem vagyok magyartanár, szívesebben írnék önnek az evolvens fogaskerekek és hajtóművek tervezéséről-gyártásáról,- mert ahhoz igazán értek. A nyelvünket csak szeretem, tisztelem, értem, és használom.
És sok vitám volt magyartanárokkal, főleg verselemzések kapcsán...
( egynek példaképpen egy Ady versre a "kincstári" elemzés ellenére ezt a példát hoztam: Ahogy én szeretlek, Nem szeret úgy senki,...Ennek írásakor a szerző,- saját bevallása szerint arra a 200 pengőforintra gondolt, amit érte kapni fog, ha leadja...)

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Hmmm. A cím az jó.. Csak érteni kell...Most is folyamatosan "csalva" kormányoz....(meg néha lopva.!) És állandóan hazudva.....( most már így tetszik érteni ?)

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Farkas Rozália ! A kartársnőt azért tettem dupla idézőjelbe, mert volt vala olyan időszak,amikor a Zipernovszky gépiparisok "esti" tagozatán "bedolgoztam" matek-fizika-mechanika-dinamika-géptan-gépelem-műszaki rajz tárgyakban. De a követelménxszint csökkentésekor kiszálltam ! Van olyan, ahol valaki vagy tud,- vagy nem !
És ez vonatkozik az elemi első osztályára IS! És mi ott 1948-ban 42-en voltuznk ! És EGY tanító néni mindannyiunkat megtanított(!) Írni-olvasni-számolni év végére! És még "feletetett" IS !!! Ő még TANÍTÓ VOLT?- nem pedagógus...
És Önt nem hülyézte le senki. Lehet, hogy mimóza lelke NEM BÍRJA EL a kritiikát ?
Az OKTATÁSRÓL (!) van szó, melynek Ön aktív részese volt, és most is azzal dicsekedett.
Nincs szerencsém ismerni önt, és munkásságát,- ezért ÁLTALÁNOSSÁGOKBAN FOGALMAZTAM, ÉS KIJELENTEM, HOGY ABBAN ÖN IS AKTÍVAN RÉSZT VETT. VAGY NEM ? Tett-csinált ellene valamit? Mikor? Mit? Nem általánosítok. De ki merem jelenteni, hogy a "pedagógusok" ( már a szó is erős visszatetszést vált ki az emberekből) legkevesebb 60 %-a "pályaalkalmatlan " !! És mivel most ön volt-van a célkeresztben- ön kapja,- és adja át ! MERT AKINEK NEM INGE,- NE VEGYE MAGÁRA ! Mert még a végén passzol !!! Mit gondol,- vajon miért "esett2 le a "pedagógus" tekintély a "földig"? (vagy a sárgaföldig ?)
Hol vannak most? Mit tesznek, amikor a "napi Rózsa", nap mint nap bejelent, közöl valamit, és mindig mást? Most mikor lassan cél a "középkor" ?
Most miért NEM fenyegetnek- és miért NEM SZTRÁJKOLNAK a tanárok? ?
Csak azzal tudtak szembeszállni, akitől KAPTAK ??? Most, hogy több ezer állás van veszélyben, és a JOBBAKAT küldik el, mert ők nem Fideszesek,- most mi ez a nagy csönd?
PÁR ÉVE MÉG VISSZHANGZOTT AZ ORSZÁG A"SÉRELMEIKTŐL"! MOST minden nagyon szép, és minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve?
Most minden tetszik? Van ugyan egy két bátortalan nyilatkozat,- és aztán néma csend...
Miért?

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Egyébként már a cím is hibásan van megfogalmazva: Nem csalva nyert, hanem csalással! Erre gondoltak. A csalva nyert azt jelenti, hogy őt csalták meg.

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Már látom, hogy az érvek helyett ezen a helyen jobban szeretik a személyeskedő pocskondiázást. Ezzel nem fogok vitatkozni, a "te vagy a hülye" stílus nekem nem kenyerem. Azt viszont kikérem magamnak, hogy a munkámat ilyen szavakkal illessék! Honnan veszi valaki magának a bátorságot, hogy , anélkül, hogy tudná, hogyan és miként végeztem a munkámat, ilyen szavakkal illessen? Honnan veszi magának az erkölcsi alapot, hogy minden pedagógust egy kalap alá vegyen, Ennyi erővel akkor minden orvost, kőművest, stb-t is hasonlóképpen el lehetne marasztalni, ha van köztük, aki kontár! Aki ennyire primitív, ennyire rosszindulatú, az = kommunista. Az elvtársak mindenkinek kiválóan megtanították, hogy irigykedni, gyűlölködni kell. A magyar ember nem ilyen!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Farkas Rozália ""kartársnő""! Mivel Ön pedagógus,- ill. pedaGŐGÖS (!) ,- javaslom, hogy NE NAGYON verje a mellét azzal, hogy milyen áldozatos munkát végez(nek!).
Tudniillik a még nem is oly rég VILÁGHÍRŰ MAGYAR OKTATÁST , és annak eredményeit sikerült az önhöz hasonló pedagógusoknak leküzdenie a bányabéka feneke tája felé !
És mindezt piti önös érdekek mentén tetszettek művelni! Me lustaságból, és tudatlanságból !
Hogy lehet, hogy olyan osztályban, ahol az O.létszám 15 fő (!) - a tanító(?) bocs pedagógosz nem ér rá (!) foglalkozni(!) a gyerekekkel! Nem ér rá feleltetni, ellenőrizni a házikat, meg tanítani SEM. Azt mondja,-jó...ezt meg ezt nézzétek meg a neten!! És hosszan sorolhatnám a TANÍTÓKBÓL pedagógoszokká váló "réteg " által elkövetett NÉPELLENES bűnöket ! Most önök nem tanítanak,- hanem KÉPEZNEK !..Sok-sok funkcionális analfabétát ! ( hiszen ez a kormányzati cél?!?)
Nekem és még az öregek közül soknak szerencséje volt!! Nagyon sok TANÍTÓMRA emlékezem vissza hálás szeretettel,- de már NEKEM IS VOLTAK pedagógusaim. Szerencsére még kevesen !
A funkcionális analfabétákat az a rendszer képezi, aminek ön is törzstagja! És nem akarják észrevenni, hogy tevékenységük már-már KÁROS ! Azért nem, mert önök EBBEN funkcionálisan analfabéták!
(van egy régi mondás: "Aki tuda,- az csinálja, aki NEM,- az TANÍTJA, - és akinek kisegítő pótsegéd fogalma sincs róla,- az SZAKKÖNYVEKET ÍR A TÁRGYKÖRBEN !!!""
Mint már írtam,- hisz, amiben hisz, vagy akar hinni,- DE NE ÁRTSON !!!

Válasz

Závodszki Zoltán üzente 12 éve

P.JANI!

JÁNOS, AZÉRT NE HÚZD LE ANNYIRA A ROZÁLIÁT. NEM ITT TARTANA AZ ORSZÁG,HA AKIK ELMENTEK SZAVAZNI ,NEM FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTÁK LETTEK VOLNA, AKKOR NEM LETT VOLNA MEG A FIDESZNEK A 2/3. NE FELEJTS EL, A FIDESZNEK CSAK 40 000 TAGJA VAN KB, MERT MAGUK SEM TUDJÁK HÁNY TAGJUK VAN.
A TÖBBI VÁLASZTOTT A KÍNÁLATBÓL ,MINT SZIMPATIZÁNS. CSAK MIVEL FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTÁK VOLTAK, NEM ÉRTETTÉK ORBÁN ÉS FIDESZ RETORIKÁJÁT ,RÁJUK SZAVAZTAK A CSALÓDOTT MSZP-MSZMP SZIMPATIZÁNSOK IS.

EZÉRT NE BECSÜLD LE A TÉMÁT, AKI PEDIG AZÉRT TESZ VALAMIT,HOGY EZEN SEGÍTSEN, AKKOR AZT NEM KELL MESSZIRE KÜLDENI.

VITA ELŐRE VISZ,HA A VÉGKÖVETKEZTETÉSEK JÓK.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Farkas..Ami azt illeti a funkcionális analfabétizmus , ki a jó büdös fenét érdekel? Lehet, hogy ezzel a hablatyolással nagyon jól meglehet élni, de ,hogy gyakorlati jelentősége 00. az tuti. Ennyi erővel arról is lehetne írnod, hogy a funkcionális hasmenés jelentősége a közéletben.Hagyjál már a hülyeséggel.Én egyszerű ember vagyok aki, ugyanolyan gondokkal (megélhetéssel ) küzd mint pár millióan ebben az országban. És nem érdekel egyéb mint a funkciónális hülyeség megszüntetése és ha kell ki írtása. Egyszerű voltam?Teljesen mind egy, hogy liberális, anarhista,vagy kommunista valaki, de ha ezt jobbító szándékkal teszi és betudja látni, hogy éppen az ország helyzete mit kíván meg annak érdekében, hogy jobban lehessen élni, és lét biztonságban, akkor éppen nem érdekes az, hogy funkcionálisan analfabéta-e valaki vagy nem.(lehet, hogy jobb is legalább ilyen marhaságokkal nem kábít senkit) ÉS,, ami a szöveg értést illeti, annyit tán illene tudnia, hogy még amit egyszerre nézünk és látunk, azt sem egyformán értelmezzük, mert mind anyiónknak más és más tapasztalatunk van a nézett dologról és azok összefüggéseiről.Nagyon remélem, hogy legalább egy nyamvadt pszihológia könyvet elolvasott, hogy megértse, hogy miért van, hogy nem mindenki azt látja, amit a szöveg mögött látnia kéne.(gondolom az ön magyarázata szerint.)

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Hildebrand... Gratulálok. Nagyívű és értelmes szöveget sikerült írni. Képzavar is alig van benne. Nem is csodálkozom, mert látom, hogy - másokhoz hasonlóan- szintén nem értette meg a szöveget, amit írtam.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Tisztelt Farkas Rozália! én liberális vagyok, elfogadom az Ön véleményét, csak nem értek vele egyet.Tudja az a világnézeti különbség kettönk között, hogy Ön magából kiindulva, úgy gondolja, hogy el kell taposni aki nem vall hasonló nézeteket. A bolha lelkű bolha is marad, még ha egy ideig dübörög is az elefánt hátán!!!! Tudja , a tehetségtelen ember sem piros , sem narancs, sem zöld párttagkönyvvel sem lesz több ezért marad neki a gyűlőlködés.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ok Ernő, de én még hozzátenném azt is, hogy a következő nyolc évben megakadályozott minden jobbító szándékú változtatás,- ami rontott a helyzeten, azt támogatta, szervezte,anyagilag és politikailag, akár a Tv székház és fél Bpest szétcincálása árán is.
Ezzel az országunkat sokszorosan ROSSZABB HELYZETBE HOZTA !
Hatalomra kerülése óta csak mint a farkát kergető eb,- egy-két témakör köröl zajlik kis gondolatvilága,- az egykulcs (!) meg a HARC. Pedig mindkettő nagyon káros, úgy bel,gazdaság, mint külpolitikai vonatkozásában...
Minek árát most fizetjük, és még tán unokáink is megsínylik 20 év múlva is.

Válasz

Hedrich Ernő üzente 12 éve

Orbán legsötétebb bűnének azt tartom,hogy a 2002-es választási vereség után,igen szoros együttműködésbe lépett a Jobbikkal és ezzel lovat adott a szélsőjobb álcázatlanul igencsak fasiszta szimpatizáns táborának.Választási győzelme is ennek köszönhető,most meg már hiába is akar elhatárolódni egykori szövetségese eszméitől,mert most már terhes és veszélyes a Fidesz számára,kénytelen a jobbik populista gazdasági és politikai célkitűzéseihez tartani magát,ami Magyarország számára
ugyancsak félelmetes szakadék.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Ne fényezze magát, mert Hiába végzett ezernyolcszáz valahányban egy gyorstalpalót attól még sok mindenbe sötét maradt. Fogalma sincs arról, hogy hogyan kell megszólítani valakit.Ezt tanítja? na szép. Jó m,agának, hogy érti a szöveget én szegény balga lélek. Most már irigykedni is kénytelen vagyok, nem csak gyűlölködni. Megtiszteltetésnek kell, hogy tartsam, hogy egyáltalán le ereszkedett az ilyen analfabéta élőlényhez.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Valóban abban igaza van, hogy az egyik ember így gondolkozik, a másik meg úgy. Ez nem baj, sőt ettől színes a világ. Sőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy mindenkinek szíve joga, hogy gyűlölködjön, mert biztos vagyok benne, hogy nem így született, hanem a jó sora viszi rá, hogy gyűlölködjön. Sajnos a mai világban egyre több az okunk, hogy ezt tegyük. Elég a sok hazudozásból, ígérgetésből szakad a cérna. Akinek jobban megy a sora nyilván, hogy nem elégedetlenkedik hőbörög csak lapít. Könnyü így csendre inteni. A gyűlölködés helyett szivesen ki tekernék egy két nyakat, ha tehetném. Szépen mosolyogva.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Méghogy nem gyűlölködik? Akkor azt minek nevezi, amit Bajnairól ír? Milyen jogon nevezi libatolvajnak? Az egész liba ügyet is ezek a szemét fityiszesek fújták fel, mint ahogy mindent. Azért, hogy a hülyébbek el rágódjanak rajta, és addig ők sunyiba csinálhassák a kisded játékaikat. Ne mondja, hogy nem gyűlöli az MSZP-t. Hiszen maga szerint ők tették tönkre az országot és ők csak üzleti és hatalmi zrt. Csak ügyesen be csomagolja a szavakat. De a sorok között fel lehet fedezni a gyülöletet.

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Sebestyén... Nem olvasta, amit írtam? Én nem mondtam, hogy nem követett el hibákat. Sőt, azt írtam, hogy nem értek velük mindenben egyet. Igyekszem tárgyilagosan írni. Egyébként az egyik terület, amin éppen dolgozom, a funkcionális analfabétizmus felszámolása. Azé, amit most követett el: nem érti, a szöveget, amit olvas, hanem csak "ráhúzza," amit bele akar látni. ami pedig a gyűlölködést illeti: nézze csak meg mit írt le rólam, vagy Orbán Viktorról! Ki is gyűlölködik itt?

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Még valamit. Méghogy azOrbán kormány nem követ el hibákat. Maga a cseh kettőt nézi? Az a kis felcsuti kertitörpe és a csatlósai csak hibákat követnek el. Fogalmuk sincs semmiről, de neki nem is ez a fontos, hanem az, hogy jól érezzék magukat dőzsöljenek tömjék a zsebüket. Maga csukott szemmel, és füllel jár kel, és hülyiti a gyerekeket. És közben fényezi magát, hogy az ország felemelkedéséért dolgozik. Na ezek a demagóg szavak amit olyan nagyon megvetett. Kit érdekel, hogy ingyen dolgozik? Ki veszi ezt be? Nagyon jól ismerem a pedagógus társadalmat sok évig dolgoztam közöttük. Nem olyan emberek, akik önfeláldozásukról híresek.Telhetetlen népség. De ez teljesen lényegtelen csak nem kell fényezni magát és főleg az észt osztani mert nem nagy dicsőség ha a törpike nyalógépe fikázza azt az embert, akinek az ország igen sokat köszönhet, mert a gazdasági válság ellenére segített, hogy ne süllyedjen még mélyebbre az ország.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Farkas Rozália !Nagyon jellemző az írása. Pont annyira kompromisszumkész, mint amennyire ismeretgazdag.
Egyébiránt amire hivatkozik, a Bajnai,- hát attól már a kedvenc újságja, és a kedvenc médiája is bocsánatot kért. Igaz,- becsmérelték sokezer sorban,- az HELYESBÍTÉS MEG VOLT ÖT MONDAT !
Ön a sokezer mondatból emlékszik valamire. De jól teszi, ha megnézi a bocsánatkérést is,- nehogy ön legyen egy következő per vesztese,- és önnek már akkor sokat kell fizetni!
Tudniilik NEM volt OTT, és AKKOR a Bajnai. Csak Ő lett a cégbíróság által kinevezett csődbiztos !
Az a libás CÉG meg NAGYON IS FIDESZKÖZELI (!) cég volt vala ! Bezony-bezony !
( ha valamit elkövetsz, fogd rá nagy hangon, és erőszakosan ellenfeledre! Hadd védekezzen Ő. És a rádobált sárból úgyis marad rajta... és az igazság meg elsikkad ! )
Azért NE készüljön még ennek a pusztulásra ítélt társadalom gyászolására!
Szerintem még egy darabig "haldoklik"... Már Rákosi IS ezt monda! Most meg az utódjelölt mondja ugyanazt...
És milyen társadalmi rend lesz? Mint Kínában? vagy van "harmadik" út?
Nemzeti "szocializmus? (náci?) Királyság? Viktor a Király!?!
Vagy az egész emberiségnek vége lesz? Már sok világvégét megértem. Viktorék is mostanában készítik a 2012-es ktsvetést! Ha jön a világvége, akkor minek?
Sztem ez én, meg még az ön életében SE temetjük el a kapitalistákat. Bár megérnénk....
Azért a Magyar Hírlapon kívül olvasson mást is,- nem árt ám a nagylátószög !
Hinni,- meg ha rám hallgat,- azt hisz, amit akar. Csak másokat ne akarjon rákényszeríteni.... Mert most az a módi van....

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Sebestyén Miklósné. nem igazán értem, miről beszél. én semmi gyűlöletet nem érzek abban, amit leírtam. A sorai azt igazolják, amit a liberálisokról írtam: mindenkit tapossunk el, vessünk meg, aki nem úgy gondolkozik, mint mi. Az én példám a fehérről, meg a zöldről világosan szemléltette, hogy tudomásul kell venni, ha az egyik ember így, a másik úgy gondolkodik. Őszintén: ha valaki olvassa a beírásokat, és nem elkötelezett egyik irányban sem, nem gondolja, hogy látni fogja, ki az aki gyűlölködik?

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Kedves Rozália. Őszintén sajnálom azokat a gyerekeket, akihez valamikor is köze volt, gondolom tanítóként. A maga keze alatt eléggé félrevezetett gyereksereg nőhetett fel. Gondolom a fő tantárgya a gyűlölet volt, mert most öregen is azt hirdeti. Szégyen, hogy ilyen beállítottságu pedagógusok nevelik a jövő nemzedékét.

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Hildebrand Katalin. a liberalizmus következményeit szenvedjük éppen. A liberális az, aki a kutyák jogaiért küzd a bolhákkal szemben, s amikor ezt elérte, akkor elkezd küzdeni a bolhák jogaiért. A liberalizmus Magyarországon szitokszóvá lett. A liberális, aki a toleranciát hirdeti, de csak a saját véleményét, fensőbbségét illetően, másokat azonban letapos.
Gyenge András: tipikus dolog az, hogy amikor van egy vélemény, nevezzük fehérnek, és van egy másik vélemény, nevezzük zöldnek, akkor a fehér ostobának, képzetlennek, elfogultnak nevezi a zöldet, aki nem képes semmit megérteni a világ dolgaiból. Holott egyszerűen csak arról van szó, hogy zöld szemmel a világot máshogy fogják fel, máshogy nézik, mást tartanak értéknek. ( egyébként én is így vagyok vele: hivatkozhat bárkire, felsorolhat bármilyen neveket, mert az én szememben azok az emberek, az a média tökéletesen hiteltelenek. Maga is így van vele. Azért nincs értelme vitatkozni.) Hiába dicsérné pl. a libatolvaj Bajnait, hogy mekkora ember, mert Obama is elismerte, és most meg Amerikában előadásokat tart. Az én szememben Bajnai csaló, libatolvaj, aki családok tucatjait tette tönkre, lopta meg, és kergette öngyilkosságba. Sőt. még Amerikát is hiába dicséri. Egy pusztulásra ítélt, hanyatló társadalom.
lehet, hogy nem olvasok annyi lapot (egyébként a felsoroltakat nem is tartom hitelesnek), de dolgozom az emberekért, a gyerekekért nap mint nap, a földön járok, értéket teremtek és közvetítek.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Hölgyem Farkas Rozália! Lehet, hogy ön nem olvasta, de én már többször a klub fórumain megírtam, hogy SEMMIFÉLE PÁRT ELKÖTELEZETTSÉGEM NINCSEN ! Sem én, sem gyermekeim, de még csak a rokonságban (!) sincs sajnos (!) egyik pártnak sem tagja, sem fanja, sem "hívője"! NEM hiszek(!) egy politikusnak sem, mindaddig, míg én meg nem győződök a dologról .Viágnézetem ezek szerint "RACIONALISTA" , és pragmatikus! Hitem, hogy ne annak higgy, aki azt mondja, amit hallani szeretnél, -mert mire rájössz az átverésre,- rég késő! Ahol ezt tapasztalod,- onnan menekülj !
Tehát ezzel 'lyukra futott'.
Ugyancsak melléfogott az RT megfogalmazással. Van itt előtte megy kapcsolati-és üzleti-gazdasági ábra, - egy olyan piramis, aminek a csúcsán OV. és Neje- valamint gyermekei és szülei vannak. És az alja oly széles, hogy Széles G is csak az alsó harmadába, majdnem az alapba fér csak el . Simicska az a felső harmad közepe táján van. Ezt Ön is ellenőrizheti, nem kell más, csak a figyelő c. újságot visszafelé megnézni. Ezen kívül ajánlom tisztelt figyelmébe a www. magánkopo. hu-címet, olvasgasson rajta !
Utána olvassa el az új közbeszerzési tv.-t,- és gondolkozzon el azok tartalmán,- és hogy miért nem "közérdekü adat" az közbeszerzés? Politikai-gazdasági-társadalomtudományi kérdésekben továbbképzést NEM akarok tartani,- értelme sincs,- mennyiben önt a hite, vagy szerelmes szíve irányítja.
EGYET áruljon el , kérem tisztelettel! HÁNY, és mely Fideszes GAZDASÁGI szakember kapott olyan elismerést, hogy a világ leghíresebb tudományegyetemeire tanárnak, professzornak meghívták ?
NE KERESSE ! Mert amúgy EGY SEM.:És a másik oldalon ? Ott aztán számolgathat ! Persze, mert az Angol Amerikai é svéd, meg francia egyetemek mind kommunisták mi?
De engem ez sem befolyásol. Képzelje!
Ott már kezdi kapisgálni a dolgot, amikor azt írja, hogy nem az adósságráta a meghatározó! Akkor elárulná, hogy Viktor mi a fészkes fenéért NEM AZZAL FOGLALKOZIK, ami a gazdaságot meghatározza?? Miért olyasmit tesz, ami visszahúzza a fejlődését? Nos? Akkora adósságot csinált a lenyúlások ellenére, mint más kormány két-három ciklus alatt. Nézze meg az Áll.Adósságkezelő honlapját! Igaz, bonyolult a grafikon, és értelmezni is tudni kell.
Olvassa el figyelmesen Hildebrand Katalin írását, aki nagypolgári lánynak született,- és sose lehetett ráfogni, hogy párt elkötelezett!!
Én legalább is sejtem....hogy mire ez az állandó HARC ! A t..öm se akar harcolni, de a gyerekeim, sőt az unokáim sem! Csak dolgozni szeretnének- tisztességes bérért! Mert ugye Viktor szerint a munkának "becsülete" van? Itt? Nálunk? Náluk? A munkának van tisztességes BÉRE,- és akkor beszélhetne "becsületéről", ha aug 20.-án LEGALÁBB EGY (!) munkás is kapott volna valami csüngős izét !!! Kapott??
Mit javít a szándékú Fidesz? ( a magyartalanság szándékos!) Az amúgy is gazdagok életszínvonalát?
Azt nem értem sehogyan sem, ha a részleteiben érti a dolgot, akkor összességében miért nem áll össze önnél a kép? Nem olyan bonyolult ez pedig.
A hatalmi apparátusról végül is csak annyit: -ki is az, aki kijelentett, hogy 20 évre megragadta a hatalmat? Hát a mindig igazat mondó, sohasem hazudó kedves vezér....
aki saját maga jelentette ki, ne figyeljék, amit mond, mert az a "bunkóparasztoknak" mondja,- odahazára ! ( a videót megtalálhatja a 168 óra, a Twittwr meg a Yu-tube-on!) Remélem, nem tartozik közéjük? Mert én nem !

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Tisztelt Farkas Rozália! "Soha senki propagandájának nem ülök fel" ???? hol néz Ön a " dolgok mélyére"? Olvas Ön világnézetével ellenkező írásokat? Gondolom nem, mert akkor belátná, hogy az MSZP.-vel azonos módon a Fidesz még inkább "üzleti és hatalmi RT" ,élén Simicskával , ráadásul Ön észre sem veszi, hogy erkölcsileg az utóbbi még gyengébb, ha emlékszik még arra, hogy honnan hová érkeztek!/ Remélem, hogy még életemben lesz egy új kormány, aki feloldja a nagy titkosításokat és megtudom az igazat : lehallgatásokról, Grippenről, Sukoróról, VII kerület ingatlanokról Kaya Ibrahimról stb stb/
Igaz hogy reagálásom a semmibe vész, mert"nincs értelme vitatkozni azzal akinek párt elkötelezettsége van" és " rendkívül szűk látókörű és elfogult aki most rajtuk akarja számon kérni miért nincs több pénz és jobb helyzet az országban" Asszonyom Ön elfelejtkezett a világválságról, az utcai háborgásokról , a parlamenti kivonulgatásokról, minden gazdasági beavatkozás megtorpedózásáról ... szóval az MSZP hibáit saját hatalmi célok érdekében nem javító szándékú Fidesz gyűlölet szító és azt életben tartó politikájáról !!!
Tudja én sem jobb, sem bal oldal híve nem vagyok, egyet utálok, de nagyon, az a gyűlölködés! Buta emberek vezető lánca, Orbán sminkje saját hibáinak kendőzésére.
Kérem olvasson és gondolkozzon és politikai érzelmek nélkül oktasson, mert a jövőnk függ az értelmes és tisztességes gondolkozású emberek összefogásától!
Üdvözlet egy liberális gondolkozású szociáldemokrata elvekhez közel álló egykori osztály idegentől.

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Kedves Gyenge András!
Tényleg ez az utolsó megszólalásom a témában, mert értelmes dolgokkal foglalkozom, hiábavaló vitára nincs időm.... Soha, senki propagandájának nem ülök fel: mindig a dolgok mélyére nézek. Aki reál- alapon nézi a politikát, számok tükrében, azt sokkal könnyebb megvezetni, mert, ha valamit a statisztikát kiválóan fel lehet használni valaminek az igazolására, és annak ellenkezőjére is. A politika= társadalomtudomány. A japán, egyéb eladósodásnál nem mindegy, hogy milyen termelés áll szemben, milyen adóssági rátával: ez nálunk sokkal rosszabb, mint az olaszoknál a 130 %. természetesen nincs értelme vitatkozni valakivel, akinek párt elkötelezettsége van, mert nem tudja a dolgokat tárgyilagosan nézni.
Aki nincs azzal tisztában Magyarországon, hogy: az Mszp nem párt, hanem üzleti, hatalmi Rt. Hogy a kommunista érában sem tudtak- nem is foglalkoztak gazdasággal, nem is értettek hozzá, és hogy ugyanazt folytatták a későbbiekben is, az nem ért semmit. Aki nem látja, hogy ez nem baloldal, hanem csak hatalmi apparátus, és rájuk szavazott valaha is, az vagy érdekelt ( pénz, beosztás), vagy megtévesztett. Az MSZP és a szocialista rendszer legnagyobb kárvallottjai éppen a nyugdíjasok! Ha valaki a saját helyzetét sem látja, az attól kezdve nem tud érdemben hozzászólni a későbbiekhez sem.
A mai kormányzati döntésekről- még egyszer mondom- lehet vitatkozni, de tisztában kell lenni azzal, hogy az a világ, ami volt: jogokban, lehetőségekben- még sokáig- nem jön vissza.
Összegezve: a szocialista rendszerhívével, MSZP elkötelezettségű emberrel nem vitatkozom, mert dogmákkal nincs értelme hadakozni. Egymást meggyőzni úgysem tudnánk, egymás lehülyézése pedig mindkét felet sértené.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Farkas Rozália ! Én az I. Orbán kormány 2002-es bukásáról, - és az azt követő hisztériáról írtam,- mind a mai napig (!).Nem tudom, miért ragaszkodik a a következő választáskori eseményekhez,- hisz a kezdet az 2002.
Az ország eladósodottsági rátája NEM rosszabb, mint az átlag! Például a Francia, a Német államadóssági ráta magasabb, mint a mienk 84-86%! Ami nagyon nagy különbség, az a gazdaság !És a terhek elosztása !Az előbbi gazdaságok Nettó és bruttó Gdp-je a gazdaság produkciója alapján BŐVEN fedezi azokat az alacsony kamatozású hiteleket, melyeket felvettek. 3,5-4 ,5 % ! Az Orbáni HARC (!) a mi kamatainkat a z államkötvény értékesítéssel 7,5-12 % magasságába helyezte át, a "elhajtott bank (Imf) max. 4,5-ével szemben. Tehát közel háromszoros (!) a kamatteher ! ( az Imf.-el az a gond, hogy ELLENŐRZI, hogy a pénzek HOVA(!) kerülnek, és HOGYAN(!) használják fel azt!)
Az a LIBERÁL-BOLSI RABLÓGAZDÁLKODÁS amit emleget a populista propaganda nyomán,- igen nagy támogatottságot kapott a Fidesz (!) szavazót táborától, míg azok ellenzékként túl is licitálták azokat ! ( talán az ellenzék feladat az, hogy TÖNKRE TEGYE az országot?) Egyébként pl. a közalkamazotti-egészségügyi 50 %-os béremelést PARLAMENT 94,7 %-os IGEN (!) arányban fogadta el ! Ki volt az a töredék % ,- aki ellenezte? Pont azok, akik ma már NEM tagjai a parlamentnek ! Sajnos a számok, azok könyörtelenek!)
Összeszámolta már úgy saccra, hogy hány milliárd forint az, ami a fijjúk sara? A hülyeségeik-rossz megszólalásaik-feleslegesen kidobott (levelezgetés)és az elrontott- elszart bizalmi index miatt az ország ebben a szűk két és fél évben bukott? ( nem 100 milliárd, hanem az ezret meghaladja! Ennyivel azért már lehetne valamit kezdeni? Nem?)
A " megbízhatatlansági" mutatója a kormánynak a Bajnai féle 112-ről 400-ra ugrott !! (100 a nulla !)
Ez az ami az adósságszolgatatás terheit meghárom-négyszerezi! NINCS OLYAN MUTATÓSZÁM, AMI NEM ROMLOTT VOLNA NAGY MÉRTÉKBEN A KÉT ÉS FÉL ÉV ALATT!! Egyedül a korrupciós besorolás ""javult"",- már második helyen állunk az Oroszok mögött!! Rohadt nagy dicsőség , NEM,- de?
Ja ! És mit szól ahhoz, hogy a Japán gazdaság eladósodottsági rátája lassan eléri a 130 %-ot? És mégis meghatározó a gazdasága? És nem stagnál? És fejlődik, pedig a nyersanyag és olaj szempontjából még nálunk is rosszabb helyzetben vannak?
Csak annyi,- nem kell felülni a szíjjártó papagálydumájának, meg a megosztó-szembeállító-bűnbakkereső társadalompolitikájának az orbáni nomenklatúrának. CSAK meg kell próbálni független-önálló és nagylátószögű gondolkodásra "áttérni" - nem beszopni minden süket politikusi dumát. Legyen az a szélsőtől a szélsőig,- bárki.
CSAK a JÓZAN ÉSZ, - és ne a HIT LEGYEN az emberfia ítélet alkotásában a fő szempont.
Egyébként további jó egészséget kívánok önnek.
Egyébként nagy házrenoválásban vagyok, úgy 1/3-a körül. ""Pihenésként"" netezem....
de szívesen veszem a problémák megbeszélésének ezt a formáját.....

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Kedves Gyenge András. Amiről beszél, az nem 2002-ben volt, hanem 2006-ban. Ami a mostani helyzetet illeti arról néhány gondolat.( elnézést, de sokat nem fogok magával vitázni, mivel nagyon sok a teendőm, így nem fér bele az időmbe a hosszas fórumozás, de a tisztesség úgy kívánja, hogy választ adjak, ezért most megteszem).
Magyarország jelenlegi gazdasági állapota olyan, hogy 1. a végsőkig el vagyunk adósodva. 2. Minden: tárgyi, erkölcsi, szellemi, munkaerő, infrastruktúra, stb dolgában lenullázva, lepusztítva, kifosztva az ország, "hála" a 8 éves liberál-bolsevik dilettáns rablógazdálkodásnak. 3. Pillanatnyilag nem dőlt el, hogy 5 nap, 5 hónap, vagy öt év az, amikor befuccsolunk, csődbe megyünk ( köszönhetően az előbbieknek és a világáválságnak). 4. Pillanatnyilag úgy állnak a dolgok, hogy kétséges, hogy egyáltalán lesz-e bármiféle pénz, hogy a nyugdíjakat ki tudják fizetni. Ugyan árulja már el, hogy a jelen körülmények között miből lehetne finanszírozni a beruházásokat, pótolni az elveszett értékeket, magasabb fizetést adni,fejleszteni, stb? Rendre borotvaélen táncolunk, meg lehet nézni, hogy más országokban is milyen intézkedéseket vezetnek be ( ahol pedig nincs ekkora eladósodottság, mint nálunk), hogy elkerüljék a bajt. Nem állítom, hogy az Orbán kormány nem követ el hibákat, azt sem mondom, hogy 100 %-ig egyetértek a politikájával, de rendkívül szúklátókörű és elfogult az, aki most rajtuk akarja számonkérni, mért nincs több pénz, és jobb helyzet az országban. Nem ők tették tönkre az országot. Egyelőre drukkoljunk, hogy megálljon az ország, és ne menjünk csődbe.
Ami a nyugdíjasokat illeti: két fő jellemzőjük van: 1. panaszkodnak, hogy kevés a nyugdíj. 2. panaszkodnak, hogy milyen betegségeik vannak, és mennyi gyógyszert szednek.
Én is nyugdíjas vagyok. Napi tíz órában dolgozom, többnyire ingyen, hogy a gyerekeket oktassam, neveljem, az embereket segítsem, dolgozom a nemzet felemelkedésért, a magam egyszerű, egyéni módján. Így hát nincs időm síránkozni, és mocskolódni. Ja, és mivel nem szedek semmiféle gyógyszert, így nem vagyok beteg.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Egyetértek Andrással. Én is várom Farkas Rozália kimerítő válaszát!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Farkas Rozália! Miért nem tesz fel Ön olyasmit? Nékem halvány kisegítő pótsegéd fogalmam sincs arról, hogy Önnek mi tetszene ! A TIT meg ha jól tudom,-jogutód nélkül megszűnt.
Vannak próbálkozások, állatmesével, meg hirdetések, -egyebek,- de nem igen reagál azokra senki sem. Lehet, hogy el sem olvassa senki...
Azok, amik a mindennapi,- és holnapi-holnaputáni létünket befolyásolja, vagy meghatározza, azokra van reagálás, és úgy látszik sok embert érdekel.
Ha emlékszik, akkor 2002-ben a bukta után (orbánbukta) az egész ellenzék azt ordibálta, hogy a kormány NEM LEGITIM, mert nem tartja be az ígéreteit! Emlékszik? Nem? Pedig nem volt már kisjány! Akkor most lehetünk következetesek ugye? Vagy NEM?
És most milyen a kormányzás Ön szerint? Leírná? Kíváncsivá tett. Remélem megteszi....

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Mivel becsapta a választókat a Fidesz, talán nem bűn ezt szóvátenni.
Ami pedig ezt a fórumot illeti: lehet, hogy a hétköznapjainkat jobban meghatározzák azok az intézkedések melyek nap mint nap előtérbe kerülnek, mint a kézimunka, utazás, szórakozás. Az igazság leírása talán nem azonos a pocskondiázással!

Válasz

Farkas Rozália üzente 12 éve

Nagy csalás volt igazán: kétharmadot kapott a Fidesz! Most persze lehet pattogni, de a választást az MSZP vesztette el, a dilettáns kormányzás miatt.
korábban már fórumoztam itt, de azt gondoltam, hogy ez nem politikai, hanem nyugdíjas fórum. Mért nem tetszik olyasmiket feltenni, ami nyugdíjasok kikapcsolódását, hasznos időtöltését, szolgálja? Vagy az itteni nyugdíjasoknak a hasznos és élvezetes időtöltés a pocskondiázás?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én szerintem is valahol a Szent-Királyi úrnak van igaza. Ha kell összefogva bárkivel, aki az országot kivezeti a kakiból és ha szükséges bármilyen radikális eszköz bevetésével is, ott a helyem. És valóban igaz, amit a viták is(lassan veszekedéssé ,gyűlöletté fajulva)alátámasztják az uszítás sikerességét, amit a kormányzatunk is teljes egészében generál minden ravaszabb eszközzel és taktikával. És tessék mondani nem lehetne értekezni az Izlandi urakkal, hogy is kell az ő módszereiket kivitelezni, anélkül persze, hogy az ország porrá égjen? Én jó magam már eljutottam odáig, hogy amit csak lehetett elolvastam róla. Nagyon frappáns és intelligens megoldásnak tartom a mai napig az Ő példájukat. Nem kellene követni, mint hogy egymásnak esünk? (cigány meg a fene tudja milyen virtussal) Ők csak 320 ezren megoldották azt, hogy becsukták a korrupt vezetőiket, és a saját bankjukon kívül ,elhajtották a csomó rabló, haszonleső bankot. Mi miért nem tehetnénk meg ezt közel 10 millióan? És valóban csak a meg egyezésünk hiányzik.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Mitől volt hangos az ország az őszödi beszéd után? Attól, hogy Orbán és a csőcseléke folyamatosan az ordította úton, útfélen, hogy nem legitim a kormány, mert választási csalást követtek el amikor mást ígértek mint amit tettek. Most nem hasonló a helyzet - már ami az ígéreteket illeti. A 2010-es választás vajon nem csaláson alapult amikor eleve tudták, hogy nem fogják teljesíteni az ígéreteiket? Csak egyetlen dolgot szeretnének mindenképpen teljesíteni: Gyurcsányt börtönbe juttatni!

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Kedves Kiss Zsuzsa! Ön szerint ki az aki hasznosat akar tenni és meggátolja a csőcselék? Tudna estleg modndani olyan dolgot amit hasznosnak lehetne értékelni?? Saját magát hová sorolja, nyilván nem a söpredékek közé?Kétféle ember van söpredék és......?? Irja meg ki a másik????

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Mi lenne, ha nem egymást és a hozzászólásokat minősítgetnénk itt, hanem valami megoldásfélén kezdenénk el törni a fejünket?? Talán a hogyan tovább Magyarország kérdés békésebb PÁRBESZÉDET, VITÁT hozhatna??Amikor a kérdésről írhatnánk, és érvekkel cáfolnánk vagy támasztanánk alá az állításokat.. Mert a másik meggyőződését szidni hiábavaló.. DE tényekkel, érvekkel és békésen VITATKOZVA megpróbálhatnánk meggyőzni a más véleményen lévőket.. vagy csak közelíteni a nézeteket, véleményeket.. nem ellehetetleníteni a párbeszédet.. Akik nem állnak szóba, megegyezni sem tudhatnak.. Szót kell értenünk.. Megpróbálni.. mégegyszer.. sokszor.. értelmesen érvelni..
Talán békésebb és eredményesebb lenne a sok eltérő véleményből valami közös nevezőre törekedni/jutni.. és udvariasan.. legalábbis nem durván..
Próbáljuk meg! Akkor majd vita lesz, (nem veszekedés vagy hitvita), aminek lehet megoldása.. mert mindannyian megolást szeretnénk.. (mégha nem is egyformán..)
Szeretettel
Szent-Királyi István
PS: Jó VITÁT

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A pártolókra is-hóhér tegyen kicsi-vékony kötelet....nekűnk(a becsűletes emberekre gondolok)már nagyon elegűnk van belőlük..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így igaz,mert ez a fajta is mind mindíg ,csal -lop-hazudik és ezek után már mit várnak a becsűletes emberektől????????

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Kedves Kiss Zsuzsa. Remélem, hogy a söpredék jelzőt a felcsuti kerti törpére és haverjaira érti. Hiszen ők azok, akik az országot nyomorba döntik. Az embereket a kétségbe esésbe kergetik. Alattomosan be szivárogtak a hatalomba, és azóta hülyeséget hülyeségre halmoznak.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Kedves Nagy Andrásné. Csak nem kegyed volt a plakáton aki ennek a trógernek a kezét csókolgatta?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Nagy Andrásné ! Nem tetszett végig olvasni, a cikket, és a hozzászólásokat,- legalább is az a látszat. Vagy nem jól értelmez dolgokat! Biztos vagyok benne, hogy eddigi élete folyamán előfordult, hogy elhallgatott valamit a szülei-barátja-férje-gyermeke elöl.Sőt sztem az is, hogy sokszor szépített meg bizonyos dolgokat. EZ SEM DICSÉRETES !! (ezt tették a szocik is.., csak az a hüle Gyurcsány próbált meg IGAZAT mondani az előző15-16 évről...)
De az, hogy valaki alantas szándékból, hatalom és pénzvágyból ELŐRE MEGFONTOLTAN ÉS TERVSZERŰEN KIVITELEZETT HAZUGSÁGKAMPÁNNYAL és SZERVEZETTEN KIVITELEZETT rágalomhadjárattal szerzi meg A HATALMAT,- ÉS KÖZBEN ITTHON Ő AZ ""igazmondó juhász"", aki sose hazudik (!),- ugye ez már más kategória. ( Egyébként annyira rossz politikusok, meg emberismerők, hogy NEM hitték el, hogy ENÉLKÜL IS bőven (!) NYERTEK VOLNA !!) Aki NEM érzi a különbséget, az egy pöttyel sem különb és becsületesebb, meg jobb ember, mint nagyvezérünk....
Amúgy meg éppen a mohácsi vésszel is foglalkozhatnánk,...de most éppen nem Lajos király kormányoz...(na).Meg aztán annak már semmi értelme, mert ami elmúlt azon nem lehet változtatni, csak azon lehet(ne) ami most folyik!.. Ugyi, mindent a maga idejében!!! Kéne?!? Nem?
Ha esetleg szerelmetes szívét bántja az igazság,- bocsi, de az igazság néha tényleg fáj....-pláne, ha kiderül !

Válasz

Nagy Adrásné üzente 12 éve

Érdekes az előző igen tisztelt MSZP 8 évig tartó Hazugságait miért nem írja meg ide, csak amit Orbán Viktor mondott. Azt hiszi, hogy a kedves Ferenc Testvérünk nemhazugsággal győzött, vagy győztek? Látszik most itt az eredménye annak, hogy nem győzzük csak a adósságokat kifizetni helyettük még a most született csecsemőkre is jut az adósságból még az Önök unokáik is azt fogják nyögni amit az előző kormány szórta két kézzel a pénz.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Ne tessék haragudni de valahol, az én meglátásom szerint eltévedt és össze tetszik a fogalmakat keverni, de, hogy nem a helyén kezeli az biztos.Először is talán helyre kellene tenni a Magyar fiatalok fogalmát, életkörülményit és lehetőségeit. Nem hiszem ,hogy céljaik meg egyeznének a az elmúlt (20-év óta hatalomban volt) és mai kormányok céljaival. Ugye nem tetszik komolyan venni, hogy a mai fiatal korosztály célja a kilátástalanság? Ugye azt sem gondolja komolyan, hogy az előző nemzedékek hibából tanulva , nem lehetne tanácsot adni a szép korúaknak nevezett, élettapasztalatok alapján. Az az érzésem, hogy ön össze keveri a fentálló kormányok (ők is a fiatalabb korosztályhoz tartoznak) céljait, a fiatalok lehetőségének esélyeivel. Egy biztos, ahogy jelenleg állnak a dolgok és a kormány összetétele, az egyházakat vágnám ki a hatalomból a hülyítéseikkel együtt. Egyre több egyháznak csúfolt érdek tömörülés mind a hatalomba mászik bele, hogy saját önös érdekeit meg valósíthassa, ami nem isten bizony, hogy a népjólétet szolgálná. Köszönöm szépen a tized, az inkvizíció és még kitudja milyen egyházi érdekeket szolgáló zsarnoki meg oldásokat. Nem kívánom.

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Azt hittem, már nem lepődök meg semmin, - tévedtem ! Szegény, szegény Magyarország !!!!!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Jenőke ! Mi a különbség közöttünk? Ön szerint én az MSZP -nek hiszek még mindig, és ÖN? Nem tudom elképzelni, hogy ennyire vak egerek lennének, hogy itt már régen nincs is szó holmi genya pártokról és párt által irányított társadalomról. Az én vallásom szerint mindegyik helye a szemét domb. Tudja(szemét munkáért a szemét domb jár.) Nincs egy olyan érzése (vagy józan esze) hogy ugyan be kellene már fejezni politikai pártokra kivetített szemét tologatást? És nem lehetne ennek az országnak a vezetését rábízni, olyan nagy tudással rendelkező szakemberekre (nem hang emberekre) akiket nem érdekel semmilyen pártpolitikai hazudozás ? És nem lehetne az ország végre hajtó hatalom személyeit lecserélni olyanokkal akik bizonyították környezetüknek, hogy a betöltendő posztokon toppon vannak ,mint szakmai tudásban, mint emberileg.Esetleg ez nem lenne jobb alap a társadalmi berendezkedés jövőjét illetően? Már ha érteni vélik ,hogy miről van szó?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Utólagos engedelmével. beleegyezését figyelmen kívül hagyva, ÉN a szánalmas söpredék üzenem. MI söpredékek vagyunk többen akik ezt az országot 60 év óta, a háború, forradalom
és egyéb értelmiségnek nevezett, politikai vezetők, és ilyen ütődöttek után mint ön is kivakartuk és fent tartottuk ezt az országot. IDÁIG kisebb ,nagyobb sikerrel. DE az elmúlt húsz évre nyugodtan rálehet írni nagy betűkkel, hogy nagy rakás SZAR az egész és köszönhető a politikusainknak nevezett gengsztereknek és a seggüket mindig kinyaló, agyatlanoknak, akiket persze azért iskoláztunk (dolgoztunk, még szegény tanuló főiskolások, egyetemisták, főleg napjainkban ,drogoznak, italoznak és élik a boldog diák éveiket)hogy legyen olyan aki minket ezért cserében lecsőcselékez.Nagyon úgy fest a dolog ,hogy az önhöz hasonlók voltak és vannak olyan ökrök ,akik még a nagy francia forradalom példájából sem tanulva elfelejtik azt a tényt, hogy a politikus és a király feje is le tud hullani. Bízom benne , ha idefajul a dolog az ön fejét is megtalálja valaki. Lapattanásra ne pendlizzen, mert azért a 40-év alatt KÁDÁR elvtárs tett róla, hogy ha szegények is vagyunk, analfabéták nem. Ez nem fenyegetés volt, ez még csak baráti figyelmeztetés egy higgadt üzenet. És képzelje el, ha a csőcselék elkezd izgágáskodni, persze amit az önhöz hasonlóak, nem tudni milyen okból még gerjesztenek is. Nagyon bátrak (vagy csak hülyék).

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bajnóczi uram hozza a szokott formáját. Nem csalódtam benne. Megint van egy kérdésem Önhöz uram ! Biztosan volt már olyan, hogy valaki(k) előtt "elhallgatta" az igazságot. Ha nem más, a felesége előtt. Biztos volt olyan amiről nem számolt be az asszonyvak... Ez se túl szép dolog, de ilyen az élet...
A kérdésem a következő : Mi az elítélendőbb ?
1.- az, ha valaki bármilyen szándékból elhallgat valamit,- nem mondja el a rosszat?
2.- Ha valaki TUDATOSAN SZERVEZETTEN, TERVSZERŰEN és alantas módon folyamatosan hazudik,- bírósági ítélete is van róla,- és ráfogja(ák) ezt az ellenfelére,- mellette "lebunkóparasztozza" választóit,- köztük Önt IS !
Remélem erre a sokadik kérdésre méltóztatik legalább egyszer válaszolni !

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Fehér Jánosné ! Mint látom, Ön Gyulán él. Az ország "Békésebb" felében. Tudja e, hogy szűkebb hazája hogyan is áll gazdaságilag? Hallotta e, hogy politikusaink a kora tavaszra várják az éhséglázadásokat az országunk keleti részében?
Itt "osztályrétegződésről írt. Az nincs már... Lassan lesznek nagyon gazdagok,- meg szegények. És a szegények közt lesz esetleg pici különbség. Hallotta, vagy olvasta esetleg valahol, hogy hogyan is néz ki a jövedelemarány az országban? Elárulom, a Lengyeleknél a legkisebb és a legjobban keresők jövedelem hányada az 4,16 szoros. És nálunk? Vegyük csak a miniszterelnöki papagáj és a közmunkás jövedelmét 2 milla - és 50 ezer... ez közel 10 szerese a lengyel számnak ! Tehát nálunk az arány 10szer rosszabb !! És ez még ezután csak romlik !!! És ha valaki olyan helyzetben van, akkor bizony nem finomkodik a fogalmazásában,- sem.
Itt Ön új dolgokról , és újszerű fejlődésről ír. Nagyon téved Ha olvasta a Preambulumot, és követi s társadalmi fejlődés irányát, akkor Önnek pláne meg kéne látni, vagy érezni, hogy ilyen már volt....-és rossz volt !
Vagy ön szerette a Rákosi korszakot,- vagy csak jót tud a Horti-Szálasi időkről ?
Szabad ám az internet használat, és elérhetőek a külföldi újságok is !
Egyébként, unokatesóim,- még aki itthon van közülük, és nem "kint" él már, az mind Békés megyei... Aki valamilyen szinten is beszél egy idegen nyelvet, az már elment, vagy hamarosan el fog! Ön nem veszi észre? Minden vállalkozó, aki teheti- már elhúzott innen!
Most "pattant meg" a pékünk, aki koszovói menekült volt, állampolgárságot kapott, nagyon jó kenyeret és minden más pékárút sütött. 2011:09:04-én menekülésszerűen eltűnt, amit tudott vitt, Áfát-adót-beszállítót nem fizetett ki,- és azt mondta, Koszovóban újra kezdi ( kora 68 ! év !)- mert itt rosszabbat vár, mint ott volt ! Itt hagyta az üzemet, két boltot, és a házát, meg egy három éve félkész új üzletet, azt mondta nekem, hogy azon majd az állam, meg a beszállítók megosztoznak....És sajnos NEM ő az egyetlen, aki ezt teszi, vagy ezt fontolgatja!
Ezt várta? Az sem szép dolog, ha valaki "ELHALLGATJA, NEM MONDJA MEG AZ IGAZT !
De mit lehet arra mondani, AKI TUDATOSAN,- TERVSZERŰEN, ÉS SZERVEZETEN HAZUDIK, amellett "lebunkóparasztozza" azt a népet, aki őt taníttatta, és akik vezetője akar lenni?
Azért a kettő között minőségi és dimenziós különbség van ! ( ha tetszik érteni a determinációt !)

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kiss Zsuzsa,- Hölgyem! Ki az aki szánalmas? És miért is ? És Ön mit tett le az asztalra? Mert én már több alkalommal itt a fórumon leírtam, hogy mit is tettem le! Önnek NEM írom le még egyszer. Ha nem olvasta, keresse meg.. Minden esetre legalább annyit letettem eddigi életem folyamán, amit sok regnáló politikus két élet alatt se fog ! ÉS KÁRT (!) NEM OKOZTAM ! ÉS A SÖPREDÉK JELZŐT AZT TARTSA MEG LEGYEN SZÍVES MAGÁNAK !
Ha csak ami fát ültettem, nem hivatásosként, -ami meghaladja a 26 000db.-ot, plusz kb 150 vegyes gyümölcs fa,- már ez is elég. De polgári személyként megkaptam a Tűzvédelmi Érdemérem ezüst fokozatát, és a Haza szolgálatáért mindhárom fokozatát is. És nem azért, mert lefeküdtem a főnökömmel,- mert sajnos nő főnököm az nem volt...
És ezen kívül még sok egyebet felsorolhatnék.
Egyébként NORMÁLIS emberek mindig a kormányzó párt munkáját vizsgálják!
MOST ÖN KÖVETKEZIK ! Sorolja csak fel, hogy mit is tett azon kívül, hogy szavazott??

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Bocsánat!
Ki a hazuh??? Aki elismeri, hogy nem mondott valós tényeket aválasdztási győzelem reményében, vagy aki még mindih azt állítja, hogy nem kell a szavaira figyelni!!!!!
Akkor minek baszél? Ezek után ki hihet neki??? Ha egy politikus ilyet kim mer ejteni a száján az nem politikus az "DILETTÁNS".
Az természetes, aki a győzelem reményében csak a szépeket mondja. Ezt a józan többség felfogta, megérti, de ha valaki kitart amellett, hogy ne figyeljenek a szavára csak a tetteire az már vérlázító. Milyen ember az ilyen. Én még fel sem venném utcaseprőnek!
A magyar embernek a szó még mindig jelentv alamit, gondolom. Csak a verbális közléssel tudunk mit kezdeni, de ha ezt valaki nem veszi komolyan akkor őt sem szabad annak venni.
Szégyen ha a mai miniszterelnök ezt még nyilváosan ki is jelenti!!!!

Válasz

Bajnóczi Jenő üzente 12 éve

Egyetértek az üzenettel!
Végre valaki aki normálisan gondolkodik!
Sok félrevezetett -mszp- szimpatizáns még mindig hisz a hazugoknak!

Válasz

fehér jánosné üzente 12 éve

Nyugdíjas társaim!
Mit csinálunk mi ezen az oldalon? Én szépkorú vagyok, de eszetlen nem. Ilyen gyíűlölet, csúnya, ocsmány beszéd olvasása közben az ember elgondolkodik, hogy érdemes e véleményt, témát közreadni. Emberek vagyunk, méghozzá, tapasztalt, álítólag bölcsebbek is. Hát Én próbálom ehhez tartani magam, ezért:
"Hitet, erőt, szép öregséget, hű türelmet.
Utukhoz fényt, csodás álmot, békességet, boldogságot.
Kedves szót, égre kéket, emberarcú emberséget!
Szeretetet, célt, igazságot, daltól derűs szebb világot.
Kézfogásos tiszta csendet, és mosolyból minél többet!"
Mentül teljesebb az ország fejlõdése, annál erõsebb a nemzet megrétegezõdése, annál több az osztálya, melynek érdeke nem egyezik egymással, melynek tehát fel kell vennie egymással a harcot. A hazafiságban, igaz, egyek lehetnek. De nem lehetnek, úgy látszik, egyek abban, hogy melyikük mit tart hazafiságnak. A régi rétegek azt érzik: mibennünk élt, mibennünk maradt meg a nemzet; a mi erkölcsünk megdõlésével megdõl, a mi pusztulásunkkal elpusztul. Az új rétegek pedig azt érzik: tibennetek sorvadt el a nemzeti élet, a mi erkölcsünkkel pezsdül meg, a mi boldogulásunkkal virágzik ki. Ez bizony háború; bellum omnium contra omnes. De a nemzet fejlõdésének nem árt, sõt egyenes következése a nemzet fejlõdésének.

"Az öregek tapasztalata és bölcsessége sokat érhet olyan fejlõdésen belül, mely mai fokán is megtartotta eredendõ természetét és adalékait. Nem ér ellenben semmit, sõt értetlen és tolakodó aggatódzás olyan fejlõdésben, mely új dolgokat termel, amik körül az öregeknek nemhogy tapasztalataik volnának, de ismereteik sincsenek. Az öreg lovas tanácsot adhat a fiatal lovásznak, hogyan kell kézhez békéltetni a makrancos csikót. De a legvénebb kocsis sem adhat tanácsot a legfiatalabb sofõrnek sem, hogy kell hajtani az automobilt. Örüljön, ha nem gázolják el."
Az öregek, (s a mi száguldó fejlõdésünk közepett már a harminc éves ember sem fiatal), más világrendben nõttek fel. Az õ idejükben az uralkodó társadalom liberális volt, mert a jelentkezõ társadalom szerény volt, s a jelentkezõ társadalom szerény volt, mert az uralkodó társadalom liberális volt. Ennek a világnak egyfelõl nagylelkû, másfelõl alázatos lelke megfelelt az akkori fejletlenségnek, de nem felel meg a mai fejlettségnek -, s a fiatalok már udvariasságból, már gyengédségbõl sem kérhetnek tanácsot az öregektõl, mert nem akarják az öregeket kitenni annak, hogy kénytelenek legyenek szemükbe nevetni s õszintén megmondani nekik: kedves bátyám, amit te tanácsolsz, az megható és ideális, csak egy kicsit olyan, mintha a jogászfiadnak azt tanácsolnád, hogy pólyáltassa be magát és szenderegjen békességgel a dajkája kebelén!
Térjünk észhez társaim!

Válasz

Kiss Zsuzsanna üzente 12 éve

Istenem de szánalmasok vagytok! Egy ideje már a fórumon vagyok, és nagyon visszataszító, hogy minden cikk ugyanarról szól. Ti mit tettetek le az asztalra azért, hogy ez az ország egy kicsit is előbbre jusson. Két-három éve komolyan mindent megtapsoltatok, abban láttátok az unokáitok jövőjét? Érdekes ember a magyar... Ha idehaza valaki valami hasznosat szeretne teremteni, rögtön visszahúzza a söpredék. Gondolkozzatok el magatokon, és ne unatkozzatok ennyire!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Viktor részéről ez csak egy szarkeverés amit művel a a külföldi kettős magyar állampolgárokkal. És azért szép lassan de biztosan lejáratja magát, a másik Kövér majommal együtt. És mind ez nem más a részükről, mint egy aljas politikai manőver a hatalmuk be betonozása érdekében.Bármely politikai párt megtette mind ezt a hatalma érdekében. A deákné vásznánál egy sem jobb. Helyük a szemétdombon az elveikkel együtt. El dicsekedhetnének azzal, hogy a parlamentben ülők hány százaléka rendelkezik kettős állampolgársággal és útlevéllel? Kb: 60 %-a biztos. Innentől kezdve menjenek a büdös francba.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Én gyanítom, hogy ezt a zöme ember tudja amit leírtál. Az, hogy nem nyilatkozik, sunyiságból, meg gyávaságból, meg számításból, az egy dolog. Hogy a PITE milyen meleg az majd még ezek után fog eldőlni. (októberi ünnepek gyanítom meghozzák a pite melegségének kérdésére a választ) legalább is én bízom benne. Egyre több ember az országban akinek nem, hogy pite, de még kukából bugázott kenyér sem jut.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Hülye eszetlen, seggnyalók és érdek magyarok mindig lesznek, csak az nem mind egy, hogy a hatalomhoz mennyire állnak közel és mennyi a számuk, befolyásuk.Én a mellett teszem le a voksomat, hogy egyre inkább az általuk megvezetett emberek csalódása, becsapottsága és számításaik áthúzása végett, a legtöbb ember el sem megy szavazni, ha csak nem előre hozott választások lesznek. Ez az ember egy akkora barom még azt sem méri fel, hogy most neki megy a Gyurcsánynak, akinek ezáltal veszteni valója nem lesz, és bátran fogja kiborítani a sz@ros bilit. Nem hiszem, hogy Viktorkánk hírnevét és jóságát fogja ez szolgálni. Magyarul, politikusnak is hülye, akiben annyi a kompromisszum kétség mint egy koraszülött vízilóban.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Még egy utolsó kérdésem lenne önhöz tisztelt Dr. Filep Lászlóné. Ön szerint a nép számláláskor feltett, származásra (nemzetiségre) és vallásra vonatkozó kérdések regisztrálása mire jó? Kit, hogyan , milyen indokkal lehet tovább összeugrasztani?Remélem nem hiszi, hogy ennyi év után(ez idő alatt senkit nem érdekelt, hogy milyen vallású és nemzetiségű valaki) ezeknek a feltett kérdéseknek az ujbóli feltevése mögött nincs hátsó szándék? Normális esetben az a kérdés hangzana el, hogy van- e jelentősége egy nemzetközösségben élő ország lakosainak ilyen kérdést feltenni.( Állampolgár van és nem nemzetiségek és vallások). Állampolgári jogok és követelmények vannak, és mint tudjuk az egy formán vonatkozna minden Magyar állampolgárra.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Hölgyem ! Ön szörnyű nagyot téved. Vagy nem olvassa el gondosan a blogokat, vagy értelmezéseivel van gondja. Hol lát ön gyűlöletet? A vélemény nyilvánítása, még ha az kedvezőtlen is, - még nem gyűlölet nyilvánítás ! Ön, kedves, nyilvánvalóan összetéveszti a dolgokat. A Gyülöletbeszéd, a gyűlölet megnyilvánulása NEM a bírálat. Ha jobban megvizsgálja az eseményeket, akkor az a FIDESZ, és hívei részéről tapasztalható, most is, és a múltban is..(lelövés, meg egyebek..).Épp azért, mert VÁLASZTÁST NYERTEK, de hogyan(?) és kormányoznak, DE HOGYAN ? Már két és fél éve (!) csak a posványt tapossák, és mélyítik, amit ők készítettek az ellenfélnek,- de ők ragadtak benne ! És ennek az ORSZÁG NÉPÉNEK nagyobbik hányada látja a kárát !Ha jól sejtem, ön Nyír megyében, a megyeközpontban él. Nem jár ön máshová, csak a Fidesz, és valamelyik vallási gyülekezet rendezvényeire? Nem látja-hallja, mi történik maga körül? Örül ennek ami most történik?
Nem hallotta még, hogy a Belügyben már arról beszélnek, és készülnek akciótervek, hogy a Nyírségben, és Biharban éhséglázadások várhatóak ? Nem veszi észre, hogy egy bábszínház nézője? Nem látja, ill. nem nézi meg, hogy Orbán óta folyamatosan romlik minden mutató az országban? ( ugye az a Gyurcsány?- még mindig?)
Nem hallotta, hogy egész Európa csodálkozva néz bennünket, és nem értik, hogy ha mindenben rájuk vagyunk szorulva, akkor miért köpködnek bele politikusaink az Ő levesükbe?
Miért nem érvel a kormány, és politikája mellett? Akkor , ha valami pozitívat is tudna írni, akkor lenne itt dicséret is! Higgye el, jobban szeretném én is dícsérni ami van, de sajnos NEM LEHET, MERT NINCS MIT. Ha ön tud valami dicsérni valót,- kérem,- írja meg ide, és ne azon síránkozzon, hogy itt senki sem dicséri őket.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nem tudom mi óta szokás rágalmazásnak titulálni az oldalra feltett, hiteles iratokkal alátámasztotta, bizonyítottan elkövetett haza árulást (jobb helyeken kötél jár érte. "ÉRTELMISÉGI" létére tudhatná, hogy ha egyszer elindította valaki"k" a gyűlölet keltést, azok nem az emberek és nem a nyugdíjasok voltak.Hogy mekkora hazudozással ígérgetésekkel nyerte meg az olyanokat mint tisztelt "ÉRTELMISÉGIEK" az az önök dolga. De az, hogy beindított az országban a sok hülyesége mellett, egy gyűlölet keltésére alkalmas politikát, széthúzást, ugye azt sem a nyugdíjasok nyakába szeretné belevarni? Hogy valami igaz legyen abból amit leírt, valóban nagy kár, hogy gyűlölködéssel, megélhetési háborúkkal és egymás meg nem értésével kel egy ilyen honlapon foglalkozni és nem a zenével, nem a művészetekkel.

Válasz

Kántor Aranka üzente 12 éve

Én azt hiszem ez nem rágalmazás, ez a kőkemény tény!!!!!!!! de az biztos, hogy egyiksem külömb a másiknál! Az hogy egy nyugdíjas kezet csókoljon egy "ilyen" embernek, hát azt én inkább nem kommentálnám! Viszont szégyelje magát a"király", hogy ezt ő megengedte!! Egyik nagyságunk se akkora nagyság, hogy ezt meg kellene tenni!! Azt hogy András olyan egyszerűen elmondja-leírja a véleményét, csodálom, de az nem azt jelenti, hogy mindenkinek egyet kell érteni, csak mindíg őszintén kell kinyilatkoztatni!!! Egyébként én egyik pártot sem sajnálom, és inkább a hozzáértő politikusokat, szakembereket szeretnék ott látni, akik nem ígérnek,tudják, hogy mit-hogyan kell, betartják-be tartatják, és kiszolgálják az embereket, őszintén, és nem agyon hazudva!!!!!!!!!!!

Válasz

Dr. Filep Lászlóné üzente 12 éve

De nagy kár,hogy annyi a gyűlölet egyes nyugdíjas urakban.................. Miért nem akarják végre tudomásul venni, hogy a FIDESZ nyerte meg a választásokat. Bármikor akarom megnézni, hogy mi történik jelenleg a Nyugdíjas Klubban, mindig csak a rágalmazást, szidalmazást, s ehhez hasonló dolgokat olvashatom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Nyugdíjas társaim !
Kár a gőzért ! Ne, hogy már mi váltsuk meg a világot ! Igenis vannak köztünk is örökös naívak ! / Akik hiába öregedtek meg, de még mindig megesznek mindent, amit mondanak nekik.
Most akivel beszélek mindenki fidesz ellenes ! az előző ciklusban meg a szocikat szidta.
Magyarul, a rendszerváltás óta mi nem a jövőre szavaztunk, hanem a fennálló kormányt "buktattuk" meg a szavazatainkkal, /ami tulajdonképpen nem is volt nagy kár ! /
De Viktor most /mert Ő sem hülye / ezt megszünteti, megadja a szavazati jogot a külföldieknek, /némi kis anyagi támogatással /, megosztja az itthoni véleményeket,s meglátjátok a következő szavazáson is a fidesz nyer.
De higgyétek már el, hogy bár ki lenne kormányon, az sem lenne különb !
Egyébként ez egy súlyos magyar átok, hogy még véletlenül sem tudunk egyet akarni !
Úgy-hogy lesz még olyan nyugdíjas is aki "kezetcsókol Viktornak!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Mi történt? Kedves klubtársaim? Ez a meghökkenés csendje, - vagy "MELEG A PITE" ?
Forró a téma? "Nem eszik a kását olyan forrón, mit ahogyan főzik, "- tartja a népnyelv.
Én élénken emlékezem a görcsös-hisztis követelődző és vádaskodó Orbánra, a 92-es választási buktája után. Azzal vádolt, hogy "csaltak". Ami eleve nonszensz volt, -hiszen Ő volt kormányon,, és ők delegálták a választási biztosokat! Megalakította a maga Köreit, szövetséget kötött a szélsőjobbal, és felhasználta a futball huligánokat a követelései, nyomatékosítására.
Közben a suttogók szerint Ausztriában kezeltette egyre súlyosbodó skizofréniáját...
Rég leírtam már, hogy ROSSZ politikusnak tartom. Egy jó politikus engedi ellenfelének megtenni a népszerűtlen, életnehezítő, reform intézkedéseket, hiszen az akkor úgyis megbukik,- és ő lazán f@szán, könnyedén és kényelmesen,- egy jobb helyzetben lévő országot kap a kezébe. Most azt is leírom, hogy NEM ISMERI AZT A NÉPET, akiknek ő a "született" vezére.
NEM sikerült minden "buta parasztot átb@sznia ! Csak 2,76 milliót. Azokat nagyon! És még mindig van, aki NEM OCSÚDIK ! Vagy kómába esett, vagy még mindig hisz a "nemzet elhivatott és igazmondó vezérének" ! Aki természetesen többet hazudott, mint bárki más a korszak Magyar politikusai közül,- ráadásul NEKI van róla BÍRÓSÁGI ÍTÉLETE IS !
Ráadásul NEM ISMERI a Magyar vállalkozói réteget sem! Képes volt arra a tévhitre felépíteni egy "nemzeti" gazdaságpolitikát, hogy majd ha a gazdagék többet tesznek zsebre, - akkor egyszerre csak megjavulnak, megtáltosodnak, és beindul a dübörgő gazdaság!
Csak azt is elfelejtette, hogy hét éven keresztül sulykolták a vállalkozóknak, hogy "EZEKNEK A MOCSKOKNAK NE FIZESSETEK SE ADÓT, SE ÁFÁT" ! A Fidesz irodákon még tippekkel is segítették a "közelieket". Most meg ott állunk a szakadék szélén! Se HITELES VEZETÉS, se LEGITIMITÁS! A hitelességet elsz@rta akkor, amikor kint más a duma, mint bent... A legitimitása meg ott úszik a világháló vizein, ahol megtalálhatók azok a videók, azok az anyagok, amik bizonyítják, hogy SZÁNDÉKOSAN, ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKKAL "b@szta át "ezeket a bunkó parasztokat,- mert ezek nem értenek másból, csak a kemény hangból" !!! Milyen ember az, aki külföldi diplomaták előtt lebunkóparasztozza a NÉPÉT ?
(természetesen mindennek a Gyurcsány az oka!)
Kedves Fideszes FANOK ! Vagytok még ? Nem nyílik a "csipa"?
Aki kíváncsi az alábbi linken is talál "infót".:
http://www.168ora.hu/itthon/bicskanyitogato-beszedet-mondott-orban-81772.html

Válasz