Palotai János üzente 12 éve

És még ez a titulus nagyom enyhe és elnéző kifejezés reá vonatkoztatva. Az is érdekes, hogy azon nem tetszik felháborodni, hogy az ország vezetői a népet meg akarják tanítani dolgozni.és nem jut eszébe, hogy feltegye a kérdést, miért , munkakerülők vagyunk? A királynőnek meg a családnak van annyi esze és tudja , tiszteletben tartja, hogy az a sok ember mind, mind függvénye az ő jólétüknek. Csak azt kapják vissza amit adnak. ez így etikus. Ne , hogy már egy köpönyeg virtuózt összehasonlítson egy királyi méltósággal.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bartus Úr!
A dolog nem úgy működik egy Köztársaságban, mint a királyságban. Még a királyságban IS ki kell érdemelni (!) a tiszteletet ! Példaképpen megemlíthetném a Svéd királyt, és családját,- IS.
Azért, mert valaki kinevezést kap,- hát az még nem elég.
Ugye ha "csak" a közvetlen előéletet, és történéseket nézzük, akkor is (!) nagyon "neki kellene rugaszkodnia Smitt úrnak, hogy valamelyest "szavahihető" emberré váljon !
Ugye az omniózus főpolgármesteri választáson TELJESEN FÜGGETLEN (!) induló,- de a választás másnapján már a Fidesz elnökhelyettese ! Nem furcsa?? Ő is IGAZMONDÓ?
No meg az utána történtek.... Hát embere válogatja, - lehet, hogy ez Önnek tetszik?
Úgy tapasztalom, hogy az ország 60-as IQ-nál magasabb intelligenciával rendelkező hányadának NEM.
A tekintélyt és a tiszteletet KI KELL ÉRDEMELNI !

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 12 éve

Hallottam már többször ,hogy sok mindent ki bír a pappír.
De azt, hogy a legmagasabb magyar országi méltóságot
bohócnak nevezik, az már több a soknál.
Az Angol egyesült királyságban, Londoni Haied parkban ,
mindenki mondhat mindent ,de a Királyné-rol semmit-
Ez a helyes és etikus.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egyetértek acikk íróval !

Válasz

Ősz Dániel üzente 12 éve

Még jó hogy a nevét letudja irni hibátlanul!!!!!!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nagy kaland ,hogy "bácsi megmondta a frankót. És akkor mi változik. Ennyi jövedelemért meg azt mond amit akar. Az a lényeg , hogy mit tesz ez ellen amit mond? Na itt van elásva a döglött kutya.

Válasz

Tabi Éva üzente 12 éve

Így igaz ez semmire sem való.

Válasz

Tabi Éva üzente 12 éve

Debreceni mindig a fején találja a szöget. Sajnos hogy most is igaza van, a demokráciával kapcsolatban , és a köztársasági elnöknek nevezett személlyel kapcsolatban is. Szégyen az egész országra nézve ez az egész ami t a FIDESZ művel, sőt még az is , hogy mi hagyjuk!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Megette a fene, akkor úgy járunk mint a római birodalom 450-körül? Egyszer csak össze omlik és úgy jár mint a cigány lova kidől a sorból: De jó lenne, már holnap feldobná a prakkert.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Magyarország államformája ,- ha a római jog, és történelem alapján határozzuk meg,- akkor PRINCIPIUM . ( már nem köztársaság,-de még nem császárság,-vagy fasizmus.)
Ez az államforma,- a principium,- a római köztársaság és a császárság között mint átmeneti államforma létezett. Aki tanult római történelmet, az tudja, hogy a a Princes,- aki EGYENLŐK KÖZÖTT AZ ELSŐ (!),-teljhatalommal irányított mindent és mindenkit a római birodalomban.
Ha most azt figyeljük, hogy mindenhová-mindenkit-mindenkor a miniszterelnök jóváhagyásával neveznek ki ( legutóbb pl. az Operaház igazgatóját),- akkor nem kerül sok fejtörésbe, hogy hol vagyunk, és merre haladunk.. Az út kitűzetett, attól kezdődően, amikor is az állam "fékjeit" a dicsőséges fülkekétharmad kiiktatta.
Smitt Pál úr csak azért kellett, hogy legyen aki mindent, mindenkor, mindenhol aláír,- és bármikor talonba helyezhető.. ( "kiderül valami...)

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Mindenre JÓ, de semmire nem HASZNÁLHATÓ.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Jolika nincs nyelvtan tanári állása itt éli ki magát?

Válasz

Várady Ferenc üzente 12 éve

Jolika aki nyugdijas és nem volt profi gépiró attól ne várjon el maximalizmust.Sokan közülünknemrégen tanultak meg számitógépezni igy gépirni is!Ne egymásban keressük a hibát,hiszen ez az oldal nem ezért van.Sebő úrnak igaza van!
Egyébként az is igaz,hogy ha az államformánk nem köztársaság akkor nem lehet köztársasági elnők sem hanem valami más.Mondjuk államelnők.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Ildikó kedves !
Tudod, a látszatra is kell még adni. Mint legfelsőbb "méltóságnak",- feladata lenne az ország és népe képviselete (!) minden szinten...
Volt már 1,-2 jó, talán 1 megfelelő.
Ő azonban pályafutása alapján mindenre (!) jó.
Márpedig azt tudjuk, hogy ami mindenre jó, az nem jó semmire...

Válasz

Valacsai Andrásné Ildikó üzente 12 éve

Szervusztok! Nekem egy gondolatom van és ez jár a fejemben ,ha Magyarország nem köztársaság! akkor minek a köztársasági elnök hmmm!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Kedves Jolika!
Azért egy blog írás és egy köztársasági elnök között van "némi" különbség. Itt azonnali reakciók lépnek fel egy-egy beírás lapján és ugye nem vagyunk hivatásos gépírók. Előfordul melléütés, betű tévesztés. Minél jobban megsértődik a "nagyfőnök" annál jobban nevetségessé válik. Bár nem kívánom neki, de MEGÉRDEMLI!

Válasz

Bitáné Jolika üzente 12 éve

Úgy látszik fejtől bűzlik a hal, mert a hozzászólások is tele vannak helyesírási hibával....

Válasz

Várady Ferenc üzente 12 éve

Hát igen vannak emberek akik mindig tudják,hogy merröl fúj a szél és tudják a hajlási szöget is!!Ez után már könnyü a helyezkedés!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Aki ilyen magas poszton ül, annak meg kell/ene tanulnia, hogy legkisebb hibát sem felejtik el Neki. Látszi kinek az " embere", hiszen a nagyfőnöke sem veszi észre a hibáit csak "szórja" maga után. Debreceninek igaza van. Már a kinevezési sem volt semmi. Előre borítékolható volt, hogy ez lesz belőle. Én csak azon csodálkozom, ez az ember hogy kaphatott az élete során ennyi magas beosztást? Csopán a nyelvtudás ehhez kevés, persze kérdés hogy mire használta? És az is látszik, hogy önkritikája sincs. Persze így is be lehet kerülni a történelemkönyvbe, mint a legszánalmasabb "elnök"!

Válasz

Kovács Rozália üzente 12 éve

Ez sajnos igaz mert akár értenek valamit a munkájukhoz akár nem akkor is ők vannak többségbe.Nagyon jó mondás míg mások szemébe a szálkát is meglátták magukéba a gerendát sem veszik észre.Nem beszélve a nagy képűségükről.Miért kellett a jó szakembereket lecserélni ? azért hogy a hozzá nemértők elfoglalják azokat.

Válasz

Simon Edit üzente 12 éve

Van benne valami!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Ferenc ! Sajnos ezt a szöveget Smitt úr mondta el a saját méltóságos szájával....
A rádiósok meg a a szalagról betű szerint feltették a honlapra. Ebben a hivatal dolgozói nem sárosak...
De ha már lúd, legyen kövér,- vagy népmese... Nem is kell itt már a Kdnp-s Hoffmann Rózsa államtitkár asszony,- mert a Fazekas Mihály Lúdas Matyija az általános iskolai anyag..

Válasz

Várady Ferenc üzente 12 éve

Bevallom nagyon szomorú tény,hogy egy köztársasági elnőki hivatal elemi hibákkal tarkitott irományokat ad ki!Ha ezek egy községi előljáróság részéről történnek - ott sem engedhető meg - még talán nem ver fel nagy port.De egy államelnöki hivatal által kiadott nyilatkozatok esetében már megbocsájthatatlan bűn,főleg ha ismétlődik!
A Hivatal beosztott dolgozóit minősitik az elkészitett irományok elsődlegesen.De a köztársasági elnők ha ezeket aláirja és igy kerül kihirdetésre,az már tényleg nagyon lejárató tud lenni! Nem kell egyetemi végzettség ahhoz - szerintem 8 általános is elegendő lenne - hogy a stilisztikai iráshibákat felfedjék a Hivatalban.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Szó és betű szerinti idézet egy "élő klasszikustól":
"Becsúszott egy helyesírási hibám, egyszer egy étteremben elém tettek egy vendégkönyvet, és hibáztam. Ezt, ahogy mondja a népmese, hogy a Ludas Matyi háromszor verte el Döbrögin, nos, én már 103-szor is ezt megkaptam. Szeretném, ha leszállnának rólam, de ha már így van, akkor csak egyet tudok tenni: a munkatársaimat és magamat is arra ösztökéljem, hogy ne hibázzunk többé, járjunk elöl jó példával – fogalmazott az államfő ( olvasható az inforádió honlapján."

Ez bizony NEM BAKI ! Az alapfokú Magyar irodalomi tudás hiánya !
KI is írta a LÚDAS MATYIT ? ( Ugyi nem Ludas!)
Hát a Fazekas Mihály ! És NEM népmese !!
Ejnye-bejnye Smiit úr ! Ez bizony karó.....

Válasz