Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Még van pofája ennek a szemétnek azt hazudni, hogy nem akarták Gyurcsányt vád alá helyezni? Hát a pofám le szakad. Hiszen azt fontolgatták, hogy még a törvény is át alakítják, hogy ez véghez vigyék. Ez hallatlan. Ennyi hazugságot!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

És mégis figyelmen kívül hagyják. Fütyülnek ezek rá arra, hogy milyen az ország megitélése. Nyugodt szívvel űzik tovább kisded játékaikat. A kis hörcsög be beolvas mindenkinek. Úgy tesz a szerencsétlen mintha mi egy nagyhatalom lennénk. Mi csak odamondogathatunk. Politikusnak is hülye. Mindent meg lehet mondani csak olyan köntösbe kell csomagolni. Erről szól a politika. Lepereg róla. minden ami nem volna érdekes, ha nem az országot képviselné.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Gratulálok a válaszához. Igazán nagyszerű.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bizony Magyarország lejáratta magát, ezt nem csak a Financial Times állítja, hanem a "Hintergrundinformationen" és a "Koop" irásai is. Azért nem lehet mindent figyelmen kivül hagyni.

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 12 éve

Arany virágom. Még jó, hogy nem tőled függ! Nagyon zavaros a kis fejecskéd. Sikeres volt az agymosás. Sok sok ilyen magastudásu hívet kívánok a nagy Vitykának. Zsák a foltját meg találja. A gazember vonzza a tudatlant.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Filep Gérard ! Az első szakasz mondandójával nagyrészt egyet értek. Annyival egészíteném ki, hogy nem csak mezőgazdasági termékeket, hanem egészen tekintélyes ipari exportja is volt a az 1980-as évek gazdaságának. Többek között a Francia repülőgép gyártásba is szállított az én volt cégem is hidraulika vezérléseket. A bútor ipar nagyrészt Nyugatnémet irányú exporttal szerzett "kemény" valutát. Ehhez megfelelő és fejlett ipari háttér is volt. Majd jött "az I. szabadon választott" Antall-majd Boros-nak nevezett kormány,-és az olyan gazdasági csapást mért az országra, mint a II.világháború. Csak vér és romok nélkül.
Aztán már NEM volt megállás! Jó érzékkel Antallék alatt az európai multik oly ügyesen mazsolázták ki az ipart, és azzal a piacokat,- - hogy a maradék aztán már "életképtelen lett....
Ha akartuk volna, sem lett volna visszaút,-csak az újraállamosítás.
Nem nagyon maradt más, csak a HITELESSÉG. Nem a hitel, mert az csak nőtt. Hanem az ország szavahihetősége.
Ez is kezdett "megkopni az I. Orbán kormány "bukásakor,- és utána.".Igen. A "kettős beszéd..És ez nem csak a határainkon kívüliekkel kapcsolatban van így, hanem a legtöbb dologgal.
PL. a vállalkozás és külföldi beruházások után kuncsorgó kormány kísérletképpen Pécs városában a Vízművet -kvázi visszaállamosította. (közben a kormányfőtől szóban olyan kijelentések hangzottak el, - amik előrevetítették a további hasonló lépéseket!) Mindezt tette az a Fideszes polgármester, aki mint alpolgármester privatizálta a céget. Persze balul sült el. Mert a közösen választott(!) nemzetközi bíróság mindent visszarendelt(!) és még közel 8 milliárd kártérítést is megítélt. Ami lehet a kamatokkal több is.Most is ott tartunk, hogy mást mondanak külföldön- mást tesznek itthon.Pl: A tusnádfürdői események... Szinte semmi nem az, aminek mondják. Úgy küldték ki a fordításokat, hogy a magyar szöveghez nem sok köze volt a kiküldött fordításoknak.( azt hitték, odakint nincs aki Magyarról tud fordítani?
Nos a fenti cikk azt próbálja taglalni, hogy hogyan is próbálja a PR tevékenységet a kormány a rossz gazdasági-társadalmi politikájuk "fényezésére, -hívei megtartására " felhasználni.
És szembeállítani a még meglevő híveket lehetőleg mindennel és mindenkivel.
Az "olvasói" levélként megjelent kormány nyilatkozat NEM az Angol, vagy Francia , Eu. polgárnak szól,- hanem a Fidesz híveknek, és azoknak, akik nem látnak át a "szitán".
Gyakorlatilag szűkítették az Alkotmány bíróság hatáskörét,- erősen. Olyan Média Tv.-t hoztak- egyoldalúan és úgy, hogy a szavazás előtt két órával még más volt a szöveg, mint amire szavaztak...stb.
Egypárti Médiahatóságot hoztak létre,- olyan Tv.-hez, ami lehetetlenné teszi a "mindenoldalú tájékoztatást". Kirúgták utána a "nem hívő" médiamunkásokat...
Itt a jog nemcsak a gazdaság alattvalója,- hanem a politikai hatalom megtartásának,- más politikai pártok kizárása, ellehetetlenítésének eszközévé vált.
Épp most került nyilvánosságra egy olyan Munka Törvénykönyv tervezet, ami szinte a kínai munkajog magyarítása. Az így is ellehetetlenített magyar munkást szinte rabszolga sorba helyezné. A legmegnyomorítóbb, legkegyetlenebb elnyomás a gazdasági elnyomás. Ezt alapozná meg ez az új tv. Ha ehhez hozzáadjuk az elhibázott személyi jövedelemadó tv.-t és annak gazdasági hatásait, a helyzet katasztrófális...
A megosztás és figyelem elterelés célját szolgálja az összes többi nagy port kavaró "ügy".
Viszont abba is kezdenek úgy belekeveredni,- mint kotlós a madzagba.....

Magyarország volt,-van,- és lesz. Hogy milyen áron? Hát ez itt az egy forintos kérdés.....

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Mária! Addig igazat adok önnek, hogy a politika viheti előrébb a társadalmakat, de csak addig amíg a szándék és akarat tisztességes. Utánna csak rombol és kárt okoz.Ha valamilyen irányba tartó elmozdulást szeretnénk, nagyon át kell gondolnunk, hogy kire mennyi bizalommal szavazunk, de még ez sem elég. A mai rafinált szóvirágos hazudozós és hatalom vágyók világában, nem árt tudni ,ismerni és értelmezni a politikusok által elmondott (hazudott dolgokat) Egy értelmű és világos, hogy nem csak nálunk, hanem minden nemzetben jelen vannak a politikusnak nevezett csótányok és bizony minden nemzet zöme szenved tőlük. Ezért is meggondolandó, hogy az ember ,hogy s miként szól hozzá, főleg más államok, polgárok dolgaihoz.Ez nem azt jelentené, hogy ne szólhatna hozzá, hanem azt, hogy nem árt előbb az előzményekkel egy kicsit tisztában lenni.

Válasz

Filep Gérard üzente 12 éve

Bevezetésül, a hozzászólásom világosságának érdekében, idézek néhány sort, 2010 január 9.-én, az Iwiw egyik fórumába küldött szövegemből:

«Szerintem, a Magyar ipar, az utóbbi évtizedek alatt, nem volt sem virágzó, sem modern, de mindent elő tudott állítani, amire az országnak szüksége volt. A népének munkát, az országnak pedig önállóságot biztosított. Jóformán minden, idegen kézbe került, és sok olyan iparág eltűnt, amely az ország önállóságát biztosította. Például, a cukor és néhány élelmiszeripari termék, melyet az ország hajdanában exportált most külföldről jön be Magyarországra. Kételkedem abban, hogy az idegen tőke által felépített és üzemeltetett gyárak kárpótolják, az elvesztett munkahelyek számát, és abban is, hogy a gyártmányaik az ország szükségeit veszik figyelembe. Felteszem a kérdést, egy olyan országban, ahol idegen tőke uralkodik, a kormány milyen mértékben van alárendelve, az idegen érdekek támogatásának?»

Nem vagyok biztos abban, hogy a „civilizált külvilág”, a magasabb életszínvonalából letekintve, helytállóbb véleményt alkothat a magyarországi helyzetről, mint azok, akik átélik az eseményeket, legyenek azok a HírTV nézői.

A szólásszabadságra hivatkozva, a közismert és elismert Financial Times, aki tudatosan elhallgatta Magyarország kiszolgáltatását az EU érdekeinek, írhat, amit akar, számomra, az Egyesül Királyság nézete az EU-ban, nem hozható fel példaként. Ezért nem értem, hogy a Financial Times Magyarországról írt véleményei, némi érdekelt szférán kívül, miért foglalkoztatják a Magyar köztudatot.

Mit járathat még le Magyarország hírnevén az Orbán kormány? Azt, hogy nem felel meg eléggé, a „civilizált külvilág” elvárásainak?
A Magyar gazdaságot a külföldi érdekeltségek felvásárolták és tönkretették. Magyarország, melyet egykor jelentős önállóság jellemzett, most piaccá mutálódott, ahol a külföldi tőke irányítja a gazdasági életet.

Az EU lényeges segítséget nyújt, bizonyos tervek megvalósításához, melyek megfelelnek az érdekeiknek, mint például, az alapépítmények fejlesztése, a műemlékek tatarozása stb. Látszólag, számukra, a lényeg az, hogy Magyarország önállóságra való törekvése kizárt dolog maradjon. Ezért, a saját érdekeik védelméből fakadó, és többé-kevésbé felső körökből irányított „külföldi bírálatok”, szerintem némi körültekintést érdemelnek.

A Magyar kormány képviselőinek érdeke talán, de a feladata nem az, hogy a külföld elismerésére törekedjenek. Minden lehetőséget fel kellene felhasználniuk, e szerencsétlen ország talpra állításáért, akkor is, ha néha, látszatból, a szélsőjobboldal földjén tévelyegnek.

Az járatja le az Orbán-kormányt, és nem csak a magyarországi választói előtt, ha tagjai kettős nyelvet használnak. Milyen hitelességet lehet nyilvánítani azoknak, akik a közép európai államokban élő magyar kisebbségek előtt az autonómia zászlaját lengetik, míg Brüsszelben nem lépnek fel, a határon túli magyarság érdekében. Kételkedem abban, hogy ez, a demagóg, „politikailag korrekt” formában burkolt a magatartás, ha meg is egyezik az EU érdekeivel, a Magyar diplomáciát elismerésben részesíti.

A hatalommal való visszaélés, a társadalmi élet egyik jellegzetes és elkerülhetetlen aspektusa, amely, a politikától kezdve a vallásokig a társadalom minden szervezetére kihat. Ebben, a társadalom, mint szervezet nem hibáztatható, itt, az emberi természet egy sajátosságával szembesülünk, amely az idők folyamán egy institúció rangjára emelkedett, és kiirthatatlan vírusként alkalmazkodik a környezete változásaihoz.

A kérdés talán nem az volna, hogy a felelőségre vonás szükséges-e, hanem, hogy a felelőségre vonás érdemes-e, mert látszólag nem a társadalmi élet moralizálja, hanem politikai leszámolásokat támogatja. Lehet idealizálni a külföldi demokráciát, és talán szükséges is - a remény éltet. Mikor az elvek szépségét az alkalmazásainak realizmusa eltakarja, máshol mindig kékebb az ég. Végül is, idézem magamat: „A társadalom legnagyobb érdeme az, hogy alkalmazkodni próbál, a problémákhoz, amit a saját bonyolultsága gerjeszt.”

«Orbán-kormányt megelőző kabinetek nem számolták fel a demokráciát, a jogállamot, nem helyezték kormányirányítás alá a közszolgálati médiát, nem korlátozták a sajtószabadságot.»

Az emberiség egyik legjelentősebb problémája, hogy az elvekben mindig több az erény, mint amennyi a tettekben megjelenik. Miért kellene felszámolni azt, amit ki lehet kerülni? Némi elfogultsággal, a demokratikusnak vallott, Orbán-kormányt megelőző kabinetek, tetteiben inkább egy banánköztársaság jellemzői fedezhetőek fel.

Milyen jogot ismerünk, és mennyire, talán nem is ez a legfontosabb. A szomorú az, amikor a jog a gazdasági érdekek árnyékában érvényesül.

«A jövő nemzedék, most új időkre vár,
Remélve, hogy Magyarország még fenn marad,
Hogy nem söpörheti el a végzetes ár,
Amely rátört az utóbbi húsz év alatt.»

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves József! Csak annyit akarok közölni, hogy én külföldről látom a magyar politikát, és azért bátorkodtam helyeselni, mert sokkal jobb mint "nálunk". Még talán annyit, hogy a politika az, ami az emberiséget, a társadalmat előbbre viszi, segíti. Hát manapság úgy néz ki, hogy nem ezt szolgálja. Tisztességes embernek már alig van köze a politikához.. Áldott vasárnapot.

Válasz

Filep Gérard üzente 12 éve

Igazából, az egész szöveg érdekes, de egyelőre csak a kivételes bevezetőre, a fotóra reagálok.

«Magyarország kommunikátora. Az ész az éjszakában. Fotó: MTI»

Miért az éjszakában? Talán azt hiszi, hogy a sötétségből kinézve, jobban látja a külvilágot.
Még nem jött volna rá, a szerencsétlen „ész”, hogy bármennyire is lángol, a fénye elveszik a körülötte uralkodó sötétségben.

Válasz

Bakó Lászlóné Ilona üzente 12 éve

Tényleg ez a temérdek helyesírási hiba, ebben a kevés bejegyzésben!!!!!!!!!!!
Inkább forgassa a Magyar-Helyesírás Szótárát.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Még szerényen annyit a nem tudásukhoz, hogy miért is van az, hogy itthon bármilyen ganyén is kibabráltak a jó néppel, azért meg kell hagyni, hogy külföldi tárgyaló partnerként elismerték őket és ilyen lefikázó cikkeket nem jelentetett meg róluk a nyugati sajtó. Más részt meg milyen büntetés az olyan, hogy nincs kártérítés, vagyon elkobzás? Itt azért a felelősségre vonás nagyon sántít. Ez olyan mikor a bűnöző elkövet egy bűncselekményt, jól megfizetik és benne van a pakliban, ha megbízó bukna ő vállalja a büntetést a megbízó helyett elvégre az érte járó jó kis pénzt már kifizették neki. Vagy is fizetett bűnbakok, önként vállalt alapon. Ezeket csupán azért tartottam fontosnak leírni, nehogy kirekesztettnek érezzék magukat, és gondolják át mit és mikor írnak.A többi témában meg csatlakozom a Gyenge András által írtakhoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Aki még arra sem képes, hogy megtanulja tisztességesen a nevemet lelírni, az számomra nem lehet társalgó partner.
Barátkozzék kérem csak Benedeknével. Az az asszony jobban illik Önhöz.

Válasz

Humayer Károly üzente 12 éve

Kedves Bernadett!
Tán csak nem Bolgár úr emlőin nevelkedik?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

"Kedves" Benedek János, és neje , Gizella asszony! Nagyon hosszan hallgattak ? Mi történt abban a "Kisnagy" országban? Roppant örülök, hogy a butaságot nem feledik! Pedig HÚ de kéne! Az IQ se emelkedik arrafelé úgy látszik. Feltettünk a múltkoriban jó páran, jó pár kérdést Önöknek. Csak tán nem gondolják, hogy MI elfelejtettük....Meg kellett volna - meg kéne válaszolni bizony azokat,- mer úgy illenék !
A Jánosnak kinéztem egy 38-as, szűkített fazonú cipőt, a Gizellának, meg 34-est, ,olyan jó 25 centis sarokkal.Ott lehet megvenni a főtéren... Na most legalább EGY évig folyton ezekben kellene járni, odaát abban a "Kisnagyországban", és csak ha remekül érzik a lábukat, akkor beledumálni a szomszédság dógaiba. Nem tudom, otthon Mikóújfaluban is "megaszongyák" a szomszédoknak, -hogy ŰNEKIEK mi a jó? Nem útálták még ki kigyelmedéket Mikóújfalubúl emmiatt? Vagy csak a határon INNENRE ilyen szókimondóak ?
Inkább arról kéne ide beírogatni, hogy ott mi fáj!
Meg hol szorít a cipő!
Meg milyen gondodjai-bajai vagynak az ott élő magyariaknak? Meg osztán elvették e má a Szlovák állampolgárságot? Hát a nyugdíjat?
Mer ám asziszem a mi gondjainkat mi tudjuk,- az önökét meg ÖNÖK ! Osztán eztet kéne észbetartani! Meg legalább mi NE mongyuk meg, hogy OTT hogyan, meg ki, meg mikor mit kéne.....
A cikket meg elolvasták é oly módon, hogy értelmezték is a mondandót, vagy csak meglátták a címet, és belecsaptak a billentyűk közé?
Mert amit írtak, - annak a cikkhez nem sok köze van.....
Orbán úr tudja, nagyon is közelről! Mit gondolnak, abból az 5 milliárd forint támogatásból, amit a Torgyán József 2000 és 2002 között adott Orbánné sz. Lévai Anikónak, - miért NEM szerepel 1 forint se egyikőjük vagyonleltárában? Meg egyéb ilyen nyalánkságok........

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Benedekné! Úgy a tartalom, mint a gyalázatos helyesírás miatt szégyellheti magát!
Akkor verje csak a keblét magyarsága miatt, ha tisztességesen ismeri, tudja, beszédben, irásban, az anyanyelvét. Én az Ön helyében inkább mélységesen hallgatnék.

Válasz

Benedek János Gizella üzente 12 éve

Orbán nem járatja le az országot ,lejáratják a Gyurcsán és a pribékjei mocskos komonisták ők irogatnak ki a kűlfőldi hasonlo szőrű lapokban és azok meg kőzlik minden fele a nagyvilágban.Orbán ur jol tudja hogy ki lopta ki az országot ,honnan keletkezik az a nagy államháztartási hiány ez mind Gyurcsánék és ahogy irtam a pribékjei csinálták ,most megfizetnek érte ,siten a helyűk és ha még tőllem fűggene visza fizettetném és a vagyonukat is ell koboznám.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Olvasván a bejegyzéseket íme néhány költői kérdés:
1. ha jogsi IQ szint köteles , a net miért nem az????
2 meddig lehet politikai sikereket elérni pusztán a büntetés ígéretével és a gyűlölködés örökös szításával?
3 minek a világháló olyanoknak akik csak egy oldalt tudnak szájba rágott igények szerint megérteni?
4 mióta kommunista Hillary Clinton?
5 ej-ej a francia becsületrend kitüntetés kommunista akció, bár ha jól emlékszem azt nem az öszödi mumus, hanem Meggyesi Péter kapta ?
6 vajh a külhoni magyarok akkor is oly hazafiasak és Fidesz rajongók lennének, ha nekik kéne fizetni ezért, mondjuk az állam adósság kasszájába befizetnék előre azokat a járulékokat amit majd szavazatukért onnan kapni fognak
Vannak még , de egyszer egy költői kérdések c. dolgozatomra azt írta drága tanárom, "Hat elég " Nyugodjék békében!

Válasz

Koleszár József üzente 12 éve

Kedves Mária ! Az Isten mentsen meg bennünket az ilyen "jóakaró" fideszes aktivistáktól, akik csak azt tudják szajkózni amit a fideszes politikusok mondanak. Olvasni kellene külföldi-
német, angol konzervatív lapokat (a Google lefordítja) és rájönne nem olyan szép a menyasszony mint azt elvbarátai sugallják.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Beillesztés Mészáros Mária Jurovai lakos beírásából:
u.i ne hagyjuk hogy a külföld dirigáljon, beszóljon nekünk.
Határainkon belül a sok Jurovából EGY SINCS. Ez a beszólás azt gondolom megfogadható!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Mészáros Mária - Jurovából ! Ami lehet Slovenska republika,-vagy D.O.O. Hrvatska. A Google térképe szerint !
Ön mit tett Magyarországért,- azon kívül, hogy ide beírt ?
Már egy két "külhoni Nagymagyarnak" leírtam. Megtalálható a blogok közt. Nem írom le sokadszor. Minden esetre mivel fogalma sincs, hogy mik is történtek itt, mert adatlapja szerin nem itt él,- egy pár dolgot felsorolok,- most csak a Fidesz elmúlt ellenzékiségéből.
Nem vagyok költségvetési szakértő, de az utóbbi évek nyilvános infói alapján már kapásból le lehet néhány tételt vonni a 8 év eladósítási számlájából: (és a neten lehet böngészni)
- a 2002 májusában meglévő adósságállományt,
- a 2002 tavaszáig költségvetésen kívül elrejtett kiadásokat (pl. MFB, autópályák), amit aztán a szocik kimutatott hiányát növelte,
A "bukott" választás után, mint ügyvezető kormány, a két hónap alatt "elszórt 6000Milliárd ,
- 2002 tavaszán a két forduló között az utolsó pillanatban eladott állami gazdaságok értékveszteségét,
- az 1. Széchenyi Tervben vállalt, de csak 2002 májusa után kifizetett elkötelezettségeket, pl. gyógyfürdőkre és az ipar szerkezeti átalakítása helyett főterek csinosítására, egyebekre,
- a nagyvonalú, és főleg a jómódúakat támogató lakáshitelkamat-támogatásokra 2002 májusa után kifizetett összegeket,-(kb. 300milliárd.huf)
- a Ferihegyi Repülőtér kanadaiaktól történő fideszes einstandolása miatt később a szocikat terhelő, külföldi bíróság által megítélt 120 milliárdot,
- a Fidesz vezette önkormányzatok által a 8 év alatt felvett hiteleket és kötvénykibocsátásokat (ők bezzeg nem szorítottak meg, nem vállalták be helyben a Széll Kálmán jellegű tervek kellemetlenségeit)
- a Fidesz képviselők többsége által is megszavazott, és a választók által aztán folyamatosan felélt közkiadásokat (jóléti rendszerváltás programja, 13. havi nyugdíj, közalkalmazottak és köztisztviselők béremelése stb.),
- a Fidesz által meghiúsított költségvetési bevételeket (pl. vizitdíj, kórházi napidíj, tandíj)
- a Fidesz által következetesen megakadályozott strukturális reformok elmaradt megtakarításait,
- a FIdesz által 2010-ben azonnal eltörölt vagyonadókat,
- Oszkó az átadás-átvétel során leírt és elmondott intelmei figyelmen kívül hagyásának következményeit (a pálya elhagyásának veszélyeiről),
- a 2010-től kezdve az SZJA-ból kieső évi 500 milliárdot,
- a korábban nem létező új állami szervezetek létrehozásának és működtetésének költségeit,......- stb.
Kíváncsi vagyok, hány százalék marad meg ezek után: valószínűleg nem sok. És ne hagyjuk feledésbe merülni azt sem, hogy a Fidesz aktivistái 2002 őszén aláírásokat gyűjtöttek, mert kevesellték Medgyessy kiadásait!!! Ez nem bonyolult, csak összeadni kell tudni hozzá, ami akár egy IPad2-n is megoldható. De ha az nincs, akkor egy 1 svájci frankért kapható kínai gyártmányú számológép is elég....
Nem sorolom fel a Szocik autópálya, iskola, panelszigetelő-felújító programban, stb. beruházásokat, amik szintén pénzbe kerültek..Egyébiránt az elmúlt bő egy esztendőben történtekhez képest a szocik szégyenlős és szerény kiscserkészek voltak: Megnézendő : állami Adósságkezelő központ : Államadósság alakulása. Diagram....
Egyébként nem illik a szomszédnak bele..ni a dolgaiba, akkor, ha a következményeit annak nem viseli Ön!
Szerintem "odahaza a szomszédember " nagyon "hálás" volna ... ezért..., ha csak verbálisan is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

az utolsó mondathoz annyit, hogy annak is aki nem tudja, hogy miért kellett megszorító intézkedéseket hozni. nyugdíjaknál, munkan.......stb. aki tud emlékezni , hát emlékezzen, kik lopták meg az országot, hisz már kezdenek a dolgok tisztulni, rács mögé kerülnek hamarosan

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem kell mindig a külföld szerint menni. Minden országban mások a problémák , lehetőségek. Nem jó, ha mindig kifelé kacsingatunk, Orbán Viktor Magyarország problémáit próbálja megoldani, sajnos a kommunisták mindenbe belekötnek, nem hogy segítenének, beismernék, ami nyilvánvaló, hogy tönkre tették Magyarországot. Nem tudom, ha valaki nyugdíjas, azért még nem kell, hogy az egészséges gondolkodással is felhaggyon. Igenis Orbán Viktor jót akar a magyaroknak. Isten áldja meg, és kísérje oltalma ezen a nehéz , göröngyös úton.
u.i ne hagyjuk hogy a külföld dirigáljon, beszóljon nekünk. Cikk szerzője, és szimpatizánsai: Ti mit tettetek a hazáért? Azért, hogy a magyar nép előbbre jusson? Mit tettetek le a nemzet asztalára? Vizsgáld meg a lelkiismeretedet!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Lacika ! Lacika ! Hogy szereztél jogsit? Az ecserin? Ekkora ésszel? GYP.-s osztályban tanultál ?
Nézzél már ki előre a szélvédőn! Ne a viszzapillantgatót bámuld! Sűrű forgalomban vezetne a kormány, ha vezetne....
Egyébként meg ha NEM érted, hogy miről szól ez a cikk?- akkor kérjél meg olyat aki 65-ös IQ feletti, az majd elmagyarázza!
Figyúzzá má! Az EUS lóvé az meg NEM jatt!!! (ami neked akkor is ""járt"", ha köcsög módra viselkedtél !) - De csak akkor jár, ha bizonyos feltételeknek megfelel ez a csóró ország,- nem árt, ha a vezetői is......(ők pont úgy nem tudják ezt (?), mint a Laci Bicskei..

Válasz

bicskei laszlo üzente 12 éve

Honnan veszitek ezt a Hülyeséget nektek Gyurcsány kell? aki ki lopta az Országot? !!!!!!!!!!!!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 12 éve

Szomorúan olvasom egyes emberek véleményét, Neveket nem írok, mert nem akarom őket megsérteni. Csak arra lennék kíváncsi, hogy Ők most mindennel elégedettek?? A nyugdíjukkal, az emelkedő árakkal, a tönkretett hitelesekkel, a munkanélküli segélyek megcsonkításáva, a hajléktalanok büntethetőségével, a jogállam leépítésével, a szólászabadság elnyomásával, a folyamatos mellébeszéléssel és hazudozásokkal, a visszamenőleges törvénykezésekkel, a sorozatos kirúgásokkal, a munkahelyi megfélemlítésekkel, a sztrájk megtiltási szándékkal, a nagyvállalkozók érdekeinek messzemenő figyelembevételével, a tervezett munka törvénykönyv szerint a dolgozókat rapszolgasorba döntésével, a saját összegyújtött vagyonok ellopásával????? Nincs tovább kedvem sorolni az elmúlt bő év ügymenetét, de azt is látni kellene, hogy most is újabb válság van kialakulóban, de a jelenlegi kormányt ez nem érdekli, nekik meg van a napi betevőjük, más nem érdekli őket! A rablókat, gyilkosokat, köztörvényes bűnözőket elakart arccal lehet csak látni, de a baloldali politikusokat már premier planban mutogatják úgy, hogy még csak vádolják!!!! Aki ilyen körülmények között jól érzi magát, azt csak sajnálni tudom. Az valószínűleg beteg ember lehet. Esetleg agylágyulása van.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Szegvári Györgynek ajánlanám, hogy nagyon bugyuta feltételezései helyett CÁFOLJA MEG A CIKK ÁLLÍTÁSAIT, és azt is ,- amit én hozzáfűztem.
Ha nem tudja, akkor a bugyutaságait ne tegye közkinccsé,- mert azzal csak saját társadalmi-politikai-gazdasági alulképzettségét tesz ki a kirakatba.
Kéretik nem a Szógyártói bugyutaságokat megismételni,- mert az már "óvodás" dolog.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sajnos, de igazad van, a szabad szószátyárkodás a fideszesek kenyere, eszi a nép vagy nem eszi, jut rá, vagy sem, ez van!!! - tényleg ez van és ez elszomorító.
Ilyen sallang hatalom még nem "uralkodott" ilyen színvonalon és mélyen az emberek zsebét kirabolva.
A népre hivatkozás az a néhány százaléknyi differencia amivel nyertek, közröhej. Felnagyított csataló, csak nehogy sok kis paci bújjon ki belőle és eltapossák a saját "áriájukat"!
Kasztosodik a magyar nép rendesen, ez is sajnos, de szándékosan csinálják! - csak életbe maradhassanak, lassan ezért kell drukkolni!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Szegvári Györgynek azt tudom csak válaszolni, amit már többször is leírtam. Úgy látszik vagy elfeledte, vagy nem olvasta. SEMMILYEN PÁRTNAK TAGJA-FANJA-RAJONGÓJA-KÖVETŐJE NEM VAGYOK ! És sajnos sehonnan semmilyen nyugdíj kiegészítést nem kapok,- pedig rám férne,- mivel én forintra tudom, mi mennyi, -mennyi a havim, -nem úgy mint a pofátlan Szíjjártó.....(szeretném, ha annyi volna, mint amennyivel ő a pofátlansági (!) 2 milliós szint felett havonta felvett.) Minden NORMÁLIS és demokratikus államban az éppen hatalmat gyakorló, az államot irányító politikai pártformáció, és annak tagjainak tetteit , tevékenységét vizsgálja és mérlegeli a "normális" ember. Az előző időszakban tett kijelentéseikkel,mondataikkal, ígéreteikkel kell a mostani tetteiket összehasonlítani, és azt elemezni. Pláne,- és főleg,- a mindig igazmondóaknál......Az Usában sem Bust szidják,se Clintont...Csak a 65-ös IQ szint alatti magyart lehet így behülyíteni.......
Nem lehet úgy előrefelé haladni, ha állandóan visszafelé nézünk. Visszapillantó tükörből az autót ELŐREFELÉ VEZETNI NEM LEHET . Aki ezt nem érti, az próbálja ki a gyakorlatban,- menjen százzal , a forgalommal szemben, -úgy, hogy a visszapillantóból hátrafelé figyel. De csak olyankor, ha kamionforgalom van csak (!) az úton, vagy a vasúti pályán is ki lehet próbálni.
Egyébként ha az Mszpnek akkora lenne a politikai befolyása, hogy már az Európai Néppártban is tudott hatni,- azt kétlem, pedig már ott is alaposan bírálják kormányunk tetteit. Mert ha volna, akkor OV. már az egy évi tettei miatt ülne....(nem a Min. E.-i székben !)
Egyébkén azt se ön, sem a Novákné NEM VESZI ÉSZRE,(?) hogy a fenti cikk nem a FT.-ról szól, hanem a Kovács Z. Komm. Áll.titkár szövegéről ?? Az újság csak annyiban érintett, hogy a fentebb nevezett ember levelét neki címezte ! Részvétem......
Novákné nem ad a Francia véleményre. Se a Németre. OK. De akkor az EUS pénzekre SE kell ám várni ( !), és számítani - UGYE ?

Válasz

Szegvári György üzente 12 éve

Gyenge Andrástól kérdezném,mennyit fizetnek Önnek hogy a mai kormányt állandóan csak becsmérli?Nyugdíj kiegészítést kap az mszp-től?

Válasz

Szegvári György üzente 12 éve

Érdekes,a 8 évben minden rendbe volt,akkor nem járatták le vagy nem tették tönkre az országot?Igaza van a mai kormányunknak,ne szóljon bele senki mert akkor csak szenvedni fogunk.Igen is a magyar nép talpra fog állni még akkor is ha az mszp mindent elkövet a lejáratásunkra.

Válasz

Novák Gézáné üzente 12 éve

Ki ad a franciai véleményre!
Ahol Gyurcsány becsület rendet kapott! Vajon a hazugság ennyitér!
Ilyenre nem adok!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Jó a kép. Nem ? Egy neoprimitív giccs ellőtt áll lazán-fas..n, zsebre dugott kézzel a tök kopszra nyírt, ellenben tegnapelőtt borotválkozott Állami Szógyártónk.
És enyhén összevont szemöldökkel,- de dacosan néz bele a nagyvilágba......-na! mivan! -velünk akartok cicózni !?!
Mondanivalója írásban sokkal zavarosabb, mint szóban. (ezért Szóhordó ?)
Csak azért, mert így többször is el lehet olvasni egyes mondatait. Kell is !
Be is illesztek ide egy "gyöngyszemet " ! IME, ime, ime,- hakitájm VO ? MEN ? (az asszonykórus nyomán,- szabadosan)
“A Financial Times észrevételei a korábbi magyar miniszterelnökökkel szembeni esetleges vádakról elhamarkodottak, sőt tévesek” – írta az államtitkár. “Nem történt kísérlet vádemelésre (ahogy az FT pénteki szerkesztőségi cikkében írta); annyi történt, hogy felkérték az illetékes parlamenti bizottságot, vizsgálja meg, van-e alapja a korábbi kormányfők büntetőjogi felelősségre vonásának (az államadósság növekedése miatt). Ha van, akkor sem lesz vádemelés visszamenőleges hatállyal, hiszen Magyarország alkotmánya ezt nem tenné lehetővé” – olvasható a levélben. (De a mostanit már több dologért lehetne ám ! )
Most akkor: történt e kísérlet? -Igen.És még KI és Mire kérte fel a Bizottságot: Hát a Bizottság Elnökhelyettese,(szíjjártó) -hogy ""Teremtse meg minden áron "" a lehetőséget !
Ebben benne van, - akár visszamenőleges hatállyal is. Láttuk. Tudjuk. Volt már ilyen.
Egyik fele a mondatának üti a másik felét. NEM SZÁMÍT. A saját hívek úgy sem veszik észre...Nem is akarják... A többi meg nem számít. És azért vannak ketten, hogy ...legyenek....a pénz se számít.....A nyilvánvaló hazugság meg,- hát ,- Ők Soha Semmikor Semmit NEM Hazudnak (tak)...Csak a kérdéseik (lásd : konzultációk!) SEM IGAZAK.

Válasz