Molnár Jutka üzente 12 éve

Szégyellje magát, nem az ön tiszte megállapítani,ki hogyan tud,vagy nem tud gondolkodni. Remélem ott marad a Kanári szigeteken,mert az ilyen agymosáson átesett embernek csúfolt csökevénynek itt nincs helye. De szar lehet magának!!!!! Mostmár tudom miért imádja a Fideszét.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Nagyuram ! Mint már írtam, és emlékezhetne is rá,- az ember minél többet tanul, annál jobban tudja, milyen keveset tud a világból, a világról. Ne is reménykedjen! -Hiányolni nem fogom, és nem is fogjuk, mert Öntől nem tanulhatott senki semmit, csak a sumákolást....
A királyságot meghagyom az ön Nagyvezírének, hisz a korona, meg a Preambulum már ott van....bizonyos előkészületek is történtek már....(hogy értse is : a nemzet építőművésze felcserélte szépérzékét nyelvérzékre..és ha olvasta(SSA) a z írást, megtudja miért....)Nem sajnálom , se nem irigylem, menjen a kanárikhoz...Tőlem ott is maradhatna,- talán jobb is lenne....Csak azt furcsállom, hogy nagymagyar eszméi ellenére nem a hazai turizmus fejlesztését, és támogatását tartja fontosnak, annak ellenére, hogy "szurkol" a hazáért! Ugyanazt teszi, mit politikai elvbarátai. Vizet prédikál,- bort iszik...Tenni meg ki fog ??? Ugye, majd más, majd valaki......majdazemberek.....

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Nem értem miért nem lett Király ha mindent olyan jól tud.Sajnos egy hónapig nem élvezhetem a tásaságát .De a Kanári szigeteken is sokat gondolok lebilincselő irományaira.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Bőzsöny úr még csak annyit nagyon el van tájékozódva. Nem gondolja, hogy ebben az országban nemcsak fidesz és Maszop van (elég gané mind a kettő ,támogatja is egymást rendesen. A színjátékuk meg nem téveszt meg ma már senkit csak az önhöz hasonlókat. Van ám ebben az országban és nem is jelentéktelen létszámú, önök által lenácizott, raszistázott erő, aki ugrásra készen várja, hogy megmozduljon már valami. Nem fosik?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Ebben ne bízzál olyan nagyon, mert az ilyenek a szar elől vagy lepattannak külföldre vagy nála nagyobb jobbikost isten ucse látott.Szögíny emberrel nem igazán kéne foglalkozni mert az a típus, aki azt vallya, hogy hol egy segg had nyaljam, az árát majd megbeszéljük.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Drága jó uram hatalmas tévedésben tetszik leledzeni. Ugyan is nem egy nap, egy éjszaka elég a rendbe tételhez, anélkül, hogy holmi sztrájkokkal egyebekkel szét keljen rombolni ezt a szerencsétlen libafing országot. Na ehhez meg csak normális tervezés és bátor emberek kellenek. Meg 1. 24- óra.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Igen nagy jó Bőzsöny uram ! Mindenben van kivétel. Úgy látszik a műszaki SZAKEMBEREK között Ön A KIVÉTEL . Hogy miért? leírom: - a műszaki szaki :
-. Az tud számolni, írni-olvasni ,, -jól,, -és precíz,-korrekt-nem beszél mellé, a konkrét kérésre konkrét és ha kell megindokolt választ ad,- a műszaki szaki, pláne KETTŐ keménykötésű papírral, ha azért nem az ecserin sétálva tett szert, akkor- a munkájában, és emberi kapcsolataiban is KORREKT.
Mert szakmája erre predesztinálja.
Ön sem a kérdésekre, nem válaszol, sem korrekt vitát nem folytat.
Ha az adatlapja kevés információja igaz, akkor ön 44 éve 17 éves ifjú volt, és az öreg szakik megpróbálták magába sulykolni a szakmát. Hogy mennyire sikerült ? Nem tudom... Még NEM volt MŰszaki szakember ,- azért nagy a MŰ,-mert legjobb esetben akkor kezdhetett " friss husiként, inasként""ifjúszakmunkásként dolgozni, és akkor lenne végig nagybetűs a szaki, ha már akkor diplomája lett volna....
Ahogyan a blogolása közben figyelem emberi megnyilvánulásait, azok nagyon hajaznak egy sumák kettöskönyvelőéhez,- aki pénzmosással foglakozik, és az adóhatóság kérdéseire kellene válaszolnia...
Mivel eddig még egy konkrét kérdésre sem adott választ, úgy tesz, min egy huszadrangú politikus....Pedig ha igazán jót akar a Viktornak, akkor szólhatna neki, hogy az "ámokfutás" az NEM gazdaságpolitika !
Az, hogy szurkol,- nagyon szép. Van is miért. Hiszen ez valaki(k) számára csak focimeccs!
Még a jelszó is onnan van. Hajrá Mo.!! H.Mok.!!!
Ám ha a kihúzás azzal jár, hogy előtte végleg beletaszítják a népet a nyomorba és a gazdaságot a gödörbe, akkor az irány jó, és helyes.....
Én, mint adatlapomon is láthatja,-nem titkolózok,- és írásaimban sem.
Elárulom, CSAK ITT ÉS CSAK MOST ÉS CSAK ÖNNEK, hogy mi mindennel foglalkozom. Rendszeresen gyakorolok a hangszeren, mellette egy Milleniumra (!) készült Marnitz József, Bp. József körúti manufaktúrájában készített harmonikát restaurálok,- sajnos anyagazonossági gondok miatt nehéz... A MŰSZAKI MÚZEUMNAK SZÁNOM...Mellette ha kell javítok-hangolok....ha valaki megkér,- és ingyen is....ha kell....
Családiházas, falusias beépítettségű helyen van házam, kerttel,- állatokkal.
Műszaki gondok megoldásában segítek (ingyen!) egy kényszervállakozó fiatalabb barátomnak, hogy valahogy a felszínen maradjon....
Most kezdtem az egyik szoba hőszigetelését -festését. Saját kezűleg....mert így még belefér a Ktsvetésbe....Ja, és ma du. 14-tól hordtunk-raktunk és rakatoltunk be 5 tonna akác tűzifát, a nejemmel.. - kettesben...,
Mellette van hét unokám.... kiktől ezt az országot használatra kölcsön kaptam ....
Ja - és néha tanítok is. Harmonikázni. Két unokámat is....
A nettel akkor találkozom, ha a liftező vérnyomásom épp 100 körül jár, és másra nem vagyok olyankor alkalmas, és az ilyen és hasonló FŐ szurkolók írásai legalább megemelik kissé....
És ezek után nem hiszem, hogy kellene még pár kósza elektront önre pazarolnom.......És a felesége tényleg okos...ön mellé kell is......

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

A gondolkodás azért még nem megy annyira.Tudja az a b aj hogy mindenki azt hiszi hogy egy nap alatt rendbe lehet hozni mindent.amit elrontottak a szépfiúk.

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Ki kell ábrándítanom,mivel nem volt,és nincs ""elvtársam"".Csak nyitva van a fülem,és a szemem, és tudok gondolkozni. Ja,és a saját bőrömön tapasztalom az elmult bő 1 évet.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

A sszonyom ön ismeri az ok és okozat kifejezést.Remélem az ön elvtársa örökre eltúnnek.

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

A Fidesz olyan rendet fog tenni,hogy mindannyian beledöglünk,és remélem Ön is köztünk lesz. Vagy eddig még nem vette észre,hogy mennyi """""Jó"""" történt azóta hogy ők uralják az országot?? Majd észreveszi,remélem.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Mindig müszaki pályán dolgoztam a44 év alatt két munkahelyem volt .Egyébként nem vagyok eggyik pártal se szinpatizáns.De szurkolok a Fidesznek hogy tegyen végre rendet az országban.
sajnos ehhez idö kell amit ön ugyse ért. mint már irtam nem vagyok TANITÓ .Lehet keresni a hibát más dolga ugysincsssssssssssssssssssssssssssssss.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Nem nyölc ! NYOLC ! Uram. ha ön műszaki pályát választott volna ezzel az emberi mentalitással,- állandó munkakereső lett volna,- mert ott NEM lehet semmit kiadni- továbbengedni, amit nem ellenőrzött le. Én mindig ezt teszem. És a mellébeszédet Ön kezdte, és folytatta mindvégig. Egyébként a "szemétségben" kivette a részét vastagon az Ön pártja is,- azért bántam meg, hogy 88-ban rájuk szavaztam.
Utolsó kérdés: Kit tart "igaz barátnak" ?
Azt, ki állandóan azt mondja, amit Ön hallani szeretne, - vagy azt, aki őszinte-egyenes, és azt is megmondja, amit Ön nem szeret ? talán erre, -ha a többire nem is- de választ kapok, és nem a szokásos "szógyártós" mellédumát....(nyugodtan "ráküldhet" nyelvészt arra amit írtam-írok. Mindig ellenőriztem, ellenőrzök mindet, ami teszek, írok-rajzolok, csinálok....szakmai ártalom, mert ott egy picike el...s óriási bukta!)
egyébként unokahúgom nem ÚGY MINT ÖNÖK- HANEM PÁRTON ÉS POLITIKÁN KÍVÜLIKÉNT RÉGÓTA MEGBECSÜLT ÉS SIKERES ISKOLAIGAZGATÓ ! Mint igazi TANÍTÓ - (nem pedagógus! -ha érti a különbséget !) soha- semmi párt és politikai kötődése nem volt. Csak szakmai......Na,- meg nekem is úgyszintén......
Egyébként megint keveri! Én mindig csak KÉRDEZTEM! Ön meg mindig csak mellébeszélt.... bocsi,- megvan,- újranézheti !
Nos akkor ki is az igazi barát?(aki "jót" akar? és nem Jóakaró....)

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Professzor úr. Nem vagyok pedagógus de ne árulja el senkinek. Ismét mellé löttttttttttttt.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Elöbb a nyölc év szemétségeit kell rendbe hozni aztán beszélhetünk a jelenröl .Olyanról ne irjon véleményt amiröl fogalma sincs.Az unokahuga nyilván nem egy nagy ász hogy ilyen hülyeségeket mond.Az ön monológjaiban több a hiba mint a többiben öszesen .Szegvári úr levelét olvassa naponta .Az a baj hogy soha nem arra válaszol amit irnak.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bőzsöny Úr! Ha nem tudná,- a jelenleg kormányzó párt a FideszKdnp "pártszövetség".
Normálisan gondolkodó ember "szemeit nem a múltra réveszti", hanem a jelennel, és jelenlegi tettek jövőbeni következményeit próbálja górcső alá venni.
Ha ez önnek nem megy,- ne szomorkodjon,- majd csak "beérik" egyszer a gondolkodásmódja.Még csak 61. éves... ideje még van....
És szomorú, hogy Ön(ök) tanítanak. Aki saját munkáját NEM ellenőrzi és javítja,- az hogy tanít ?
Javaslom elgondolkodni Palotai János úr kommentjén......

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves János ! Láthatod, hogy a Bőzsöny úr annak ellenére, hogy a közös hat diplomájukkal dicsekszik - és annak ellenére, hogy PEDAGÓGUS,-( vagy jobb lenne "pededagőgöst írni ?) NEM TUD (nem akar!) A KONKRÉT KÉRDÉSRE KONKRÉT VÁLASZT ADNI . 8mert ők most a HASZONÉLVEZŐK !)
Ráadásul helyesírási, vagy olvasási és értelmezési nehézségekkel is küzd.
Nem csoda, hogy a régen világhíres Magyar oktatási rendszert leküzdötték a bányabéka feneke alá. (( iskolaigazgató tanár unokahúgom szerint a hazai "pedagógusok" 45-50 %-a ALKALMATLAN a pályára ! KÖVETKEZMÉNY: A SOK FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTA.)
Igen. Igazad van ! Elég volna az egyszerűen gondolkodni képes józan magyar parasztész.....

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Szegvári György Úr . A blog témaköre a Széchenyi kutató, Dr. Takács Imre írása,- eredetileg. Talán nem is olvasta, ha igen, akkor nem elég gondosan, vagy NEM érti, amit a Dr. leírt, és én alul legelőször kommentáltam: Széchenyi kontra Széll Kálmán....
Semmiféle kommunizmus,- meg böszme, meg egyéb zagyvaság nincs benne. Többször leírtam,- kommunizmus NEM VOLT !- csak ŐSKOMMONIZMUS. Szocializmus se,-csak az alapjait rakta le Kádár rendszer, mikor már Ön elég nagykisfiú volt...Ismerőseim körében van vasutas, de ők igen okosak....És ha jól emlékszem, az országot most Orbán úr vezeti ( a szakadék irányába? )
Ha a képén jól látom, gitározik. Kottaismeret ha van, akkor az emlékezete is jó,- állítólag a zenészeknek.
Idézni nem fogok. Elég lett volna, ha a linket bemásolja! Az emberek kik kíváncsiak megnézik.
Ha a hosszú beillesztésének írója az a Barcs úr, ki mint újságíró az egész politikai palettát bejárta a szélső baltól a szélsőjobbig, -annak írásait szkepticizmussal kell fogadni. (Jó pénzért - bármit..) A beillesztett írással csak az a baj, hogy a neten szelektálni kell.Pisis-kakás..stb.Ez olyan, mintha a Moszad-KGB-CIA-RÓmai PÁPAI hírügynökség, és a NÉMET kémelhárítás összedolgozna, és informálná a Barcs urat. Vagy kitaláció.....
Önnek szíve-joga gyűlölködni. De a józan magyar paraszt ésszerűen szkeptikus felfogásával illene gondolkodni. - Csak azt elhinni, ami bizonyítottan és kézzelfoghatóan valós !
Sehol nem talál egy írásomban sem egy mondatot sem, amelyben valamelyik pártot "szeretném, vagy gyűlölném." Sem politikust. Se nem szeretem, se nem gyűlölöm egyiket sem. VAN azonban, akit tette és emberi megnyilvánulásai alapján tisztelek. Sajnos OV. nem tartozik ezek közé. GyF se.
És nem a mohácsi vészen kesergek, hanem a MAI FRISS ,ÉGETŐ ügyek érdekelnek.
Ami elmúlt elmúlt. Ami helyrehozható, azt meg kell tenni.
Ugye,- részt vett a vasutas sztrájkokban? Gaskó úr OV. biztatására szervezte. (bizonyított! ) A sztrájkokkal okozott kár az államadósságot növelte. Ha részt vett,-akkor az Önre eső részt fizesse be a ""papi-adósságtörlesztő" alapba. Azt a sok százmilliót ossza el a résztvevők számával, és mindjárt tudni fogja, mennyivel növekedett az államháztartási teher.
Ellenében MOST miért hallgat a G. úr? Csak azért, mert OV meglátogatta lakásán, és megbeszélték a fogatókönyvet? Most, hogy leépültek a demokratikus fékek,-leépítik a munkavállalói jogokat - most NEM, de a 300-360 ezer jogtalanul követelt privatizációs pénzért igen? DE hát az ÖSSZNÉPI TULAJDON volt(!) - minden Magyaré ! Mi is követelhetnénk az állami tulajdon privatizációjából ránk eső részt?
Sajnálom,- de hozzászólása fatális tévedések sorozata.
A gyűlölködésből meg már szinte mindenkinek elege van....
NE keverje a konkrét bírálatot-kritikát a vádaskodó gyűlölködéssel... Nem szerencsés....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Szegvári úr. Ajánlok figyelmébe egy Márai idézetet: Máraitól szabadon A SZOCIALISTA AZÉRT FÉLELMETES, MERT MÁR NEM AZ ESZMÉT VÉDI, HANEM A MEGSZERZETT KONCOT.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Szegvári úr.Kommunisták helyett nem inkább szocialistákat kellett volna írnia? Mert ugyebár a vil.háb. utáni kifosztott, lerabolt országot a kisgazdák és a KOMMUNISTÁK vezetésével állította talpra szorgalmas népünk. Épített utakat ,hidakat, gyárakat, olcsó lakásokat, és általános nyugdíj jogosultságot. Mindezeket a szocialisták rombolták/rombolják le.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Miért kell ahhoz 2-3-4 diploma, hogy valaki egy józan gondolkodásra és a gyakorlati élet számára egy selejt legyen?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Azon gondolkodom, hogy ez a frappáns ,részben helyt álló és részben a mai kormányzatra is illő leírás, most a TALMUDBAN vagy a KGB-1947-es belső szabályzatából van idézve?Ami meg a keresztény etikát illeti kedves uram nyugodtan kenje a hajára, köszönjük a FIDESZ-KDMP koprodukciót nem kérnénk. Ami meg Orbán Viktort illeti ő se nagyon verje a ványadt mellét, mert ő is rendesen beképviselte Magyarországot, és nyugodtan kezet foghatnak Gyurcsánnyal és el ballaghatnak a jó büdös fenébe. Még mindig jobb ha önként ballagnak.Egy jó hír, már kezdenek hasonlítani még csak méricsgélni sem kell. Ronda kártevő mind a kettő.EU téma az meg egy külön fekete misét megér. Jobban tudta a Magyar kormányzat piszokságait mint a Magyar nép. És még is partner ma is ebben. az Eu úgy szarja le a Magyar népet ahogy van.

Válasz

Szegvári György üzente 12 éve

Gyenge Andrásnak figyelmébe!

„Gyurcsányt az ájulás kerülgette”
2011-03-03 18:35:51
Az alábbiakban olvasható beszámoló még soha sehol nem látott napvilágot, bár egyes részleteit egykét beavatott talán ismerhette. A szerző, aki éveket töltött el az Európai Unió fővárosában, személyes tapasztalatait, oknyomozó munkájának eredményeit foglalta össze e rendkívül értékes dokumentumban.

Akik ismerik Gyurcsány Ferenc egykori magyar miniszterelnök politikai pályafutásának igaz történetét, azok számára meghökkentő, hogy az MSZP és a balliberális oldal még mindig tőle várja a „megújulást”. A baloldal számára Gyurcsány Ferenc ma is hiteles politikus, akinek megvan a képessége és ereje, hogy maga köré gyűjtse az MSZP megmaradt híveit és az egykori állampártot ezzel, vagy más névvel sikerre vigye. Maga Gyurcsány Ferenc is hisz ebben, olyannyira, hogy próbálja önmagát Orbán Viktorhoz mérni. Demokratikus Koalíciós platformot szervez, blogját a magukat mérvadónak tartó balliberális médiumok, mint a Messiás megnyilatkozásait idézik.

Gyurcsány Ferenc európai szintű politikus azonban nem létezik többé. Véglegesen kiírta magát az európai politikából. Elérte, hogy soha többé nem léphet európai porondra. Jelenleg az egyetlen olyan európai politikus, aki az unióban „persona non grata”.

Hazudós puma

Már hatalomra kerülésének körülményei is sajátosak voltak. Az a jól előkészített puccs, amivel az SZDSZ hathatós támogatásával magához ragadta elődjétől a miniszterelnöki bársonyszéket, sokkal inkább hasonlított a jól ismert dél-amerikai módszerhez, semmint valamiféle európaihoz. Európa vezető politikusai egy pillanatra felkapták a fejüket, de kisebb dolguk is nagyobb volt annál, semhogy egy ilyen eseményre hivatalosan reagáljanak. Arra számítottak, hogy az európai politikai terepen bátortalanul mozgó, az uniós politikákban nehezen kiigazodó, helyenként iskolásan viselkedő Medgyessy Pétert egy energikus, kemény döntések meghozatalára képes, rátermett fiatal politikus váltja fel.

Úgy tűnt, nem csalódnak, hiszen azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc 2004 szeptemberében átvette a magyar kormány irányítását, hirtelen beindult, sőt „dübörögni” kezdett a magyar gazdaság. Sorra jelentek meg a balliberális médiában a magyar gazdaság sikereiről szóló beszámolók, olyannyira, hogy 2005-ben Kóka János azt nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy „ha Szlovákia azt mondja, hogy ő a tátrai tigris, akkor Magyarország a pannon puma”.

A nemzetközi pénzintézetek és hitelminősítők, sőt a piac sem igazolta azt a boom-hangulatot, ami a magyar kormány kommunikációjában eluralkodott, de csöndben maradtak, hangjukat sem hallatták, hagyták, hogy a Gyurcsány-kormány folytassa ócska kommunikációs bűvésztrükkjét.

A legnagyobb bűnt mégis az Európai Unió követte el. Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergenciaprogramot.

A pénz- és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztos, Joaquín Almunia nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg. Gyurcsány Ferenc azonban nem tudta maradéktalanul élvezni a győzelmét. Hihetetlen teher nyomta a vállát.

A konvergenciaprogram késleltetett beadása mögött ugyanis egy titkos megállapodás húzódott meg, ami máig nem került nyilvánosságra: 2006 tavaszán, még a választások előtt az Európai Bizottság kézhez kapott egy konvergencia-programot, amelyben a lüktető magyar gazdaságnak megfelelő adatok szerepeltek. Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt. Megbízható információink szerint a pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:

– Miniszterelnök úr, miért kívánják önök hamis adatokkal megtéveszteni az EU-t?
Gyurcsány elhűlt, de védekezett:
– Biztosíthatom, hogy a benyújtott adatok valódiak.

Almunia ekkor benyúlt íróasztalának fiókjába és egy hatalmas dossziét tolt a magyar miniszterelnök elé.

– Mi ez? – kérdezte Gyurcsány.
– A csalásaik gyűjteménye. Tudja, miniszterelnök úr, amióta a görögök hasonló trükkel jutottak be az eurózónába, már nem bízunk semmit a véletlenre. Van nekem egy 12 főből álló csapatom, amely arra specializálódott, hogy a csalásokat leleplezze. A magyar minisztériumokban folyó uniós ellenőrzésen a csoport tagjai is részt vettek. Az eredmény ebben a dossziéban található. A csoport vezetője még azt is elmondta, nem volt nehéz dolguk, hiszen a magyar kormány olyan trükközéseket alkalmazott, amelyekkel itt, Nyugat-Európában a nagyvállalatok éltek úgy húsz-harminc évvel ezelőtt, és amelyek olyan átlátszóvá váltak az idők folyamán, hogy ma már errefelé nem használja senki.

Gyurcsányt állítólag az ájulás kerülgette.

– Mi legyen most? – kérdezte.
– Két lehetőséget látunk – mondta Almunia. – Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.
– Ez végzetes lenne – felelte Gyurcsány. – Mi a másik lehetőség?
– A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy hazudtak nekünk.
– De hogyan? – csattant fel Gyurcsány.
– A kivitelezés módját önre bízom. De mihelyst napfényre kerül, hogy a magyar gazdaság milyen helyzetben van, ön azon nyomban nekikezd a gazdaság helyreállítását célzó reformoknak. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy nincs többé szocializmus, az állam már nem képes eltartani őket, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk.

Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért.

E négyszemközti találkozó után sajtótájékoztatóra várták a brüsszeli magyar újságírók Gyurcsány Ferencet Magyarország állandó EU-képviseletén. A konvoj meg is érkezett, de az első limuzin, amiben Gyurcsány ült, váratlanul kivált és a képviselet garázsába kanyarodott. A sajtótájékoztatóra csak Draskovics Tibor és Bajnai Gordon ment be. Az igencsak rövidre sikerült tájékoztató után mindenki visszaült a kocsikba, amikor felemelkedett a garázs ajtaja, a limuzin a magyar miniszterelnökkel ismét a konvoj élére állt és gyorsan elhajtott a repülőtér irányába. Az újságírók csak egy pillanatra láthatták a limuzin hátsó ülésén gubbasztó és gondterhelt miniszterelnököt. Gyurcsány olyan ideges volt a találkozó után, hogy nem mert az újságírók szemébe nézni.

A sajtótájékoztató résztvevőinek nyomban szöget ütött a fejébe, hogy valaminek történnie kellett, ám arra a kérdésre, hogy mi történt valójában a négyszemközti találkozón, válasz nem ékezett. Gyurcsány abban reménykedett, a titkos megállapodás soha nem kerül napvilágra. Csakhogy Almunia nem a saját szakállára cselekedett, lépését egyeztette a Bizottsággal és a Tanácscsal is. Az eredményről pedig írásban kellett beszámolnia. Az irat szigorúan bizalmas besorolást kapott, de Brüsszelben nincsenek titkok. A mindig teli brüsszeli sörözők, és az uniós esti fogadásokon felszolgált pezsgő sok uniós közalkalmazottat szóra bír... Legyen elég itt ennyi.

Trükk hátán trükk

Az egyezség megköttetett. A tavasszal benyújtott és hamis adatokat tartalmazó programot a Bizottság hivatalosan visszaküldte „átdolgozásra”. A határidőnek 2006 szeptemberét határozták meg. Miután megnyerte a választásokat, Gyurcsánynak azon kellett, törnie a fejét, hogyan váltsa valóra ígéretét. Ekkor eszelhette ki Őszödöt.

A nagy vihart kavart beszéd május 26-án hangzott el. A felvételt feltehetően maga Gyurcsány rendelte meg. De az anyag egyelőre dobozban maradt, Gyurcsány biztos akart lenni abban, hogy a Bizottság szeptemberben elfogadja, és nem dobja ismét vissza az immár igazi adatokat, vagyis az igen hervasztó számadatokkal teli, a romokban heverő gazdaság képét tükröző beszámolóját.

Az átdolgozott program augusztus végére készült el, és Gyurcsány szeretett volna visszajelzést kapni egy befolyásos uniós politikustól, mielőtt benyújtja a Bizottságnak. Választása Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökre, az eurózóna elnökére esett. Repülőgépet bérelt, és villámlátogatásra Luxemburgba repült.

A találkozó eredményéről már Budapesten számolt be László Boglár, Gyurcsány sajtófőnöke:

– Pozitívak az euróövezeti országok miniszteri csoportját irányító Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök-pénzügyminiszter első reakciói a módosított magyar konvergenciaprogram fő intézkedéseit, a pályát és az irányokat tekintve. A luxemburgi miniszterelnök az átdolgozott konvergenciaprogram minden egyes szavával egyetért. Juncker egyetlen pontban sem fogalmazott meg kritikát a programmal összefüggésben.

Néhány Brüsszelbe akkreditált újságírónak feltűnt, hogy nem volt közös miniszterelnöki tájékoztató. A diplomácia alapszabályai szerint, ha két miniszterelnök megállapodik valamiben, akkor közösen áll ki a sajtó elé, és úgy számol be a tárgyalás eredményéről, hogy a másik is hallja. Ha nincs közös sajtótájékoztató, akkor nincs megállapodás sem.

Az egyik újságíró történetesen kíváncsi volt, milyen az a konvergenciaprogram, aminek Juncker a pénzügyekben igen kemény álláspontot képviselő luxemburgi miniszterelnök „minden egyes szavával egyetért”. Nem volt rest és felhívta telefonon a Külügyminisztériumot. Arra kérte az illetékeseket, hogy a programot angol nyelven jutassák el szerkesztőségéhez. A Külügyminisztérium közölte, a program egyelőre csak magyar nyelven létezik. Az újságíró azonnal felhívta Juncker kabinetfőnökét és azt kérdezte tőle:

– Mondd, mikor tanult meg a főnököd magyarul?
– Miért kellene az én főnökömnek magyarul tudnia? – hűlt el a kabinetfőnök.
– Ha a főnököd egyetért a magyar konvergenciaprogram minden szavával, akkor kell tudnia magyarul, nem igaz?
– Az történt – magyarázta a kabinetfőnök –, hogy a főnökömet felhívta a magyar miniszterelnök, aki közölte, szeretné ismertetni a beadandó programot. A főnököm udvarias ember, azt válaszolta: gyere. Gyurcsány megérkezett, elkezdte mesélni, mi minden lesz a programban. A főnököm türelmesen meghallgatta, majd azt mondta: amit most itt előadsz, így első hallásra jól hangzik, de az állásfoglalással megvárnám, amíg hivatalosan benyújtjátok a Bizottsághoz, és a Bizottság alapos tanulmányozás után állást foglal. Ezzel meg is köszönte a látogatást.

Juncker természetesen tudomást szerzett arról, mit mondott Budapesten a kormányszóvivő. Vérbeli politikusként soha nem éreztette, de nem tudta megbocsátani Gyurcsánynak, hogy hamis mondatokat adott a szájába. Gyurcsány ezzel az EU egyik legbefolyásosabb politikusánál játszotta el a hitelét. De nem tanult belőle.

Nem sokkal később képes volt ugyanezt eljátszani Merkellel is. Megbeszélésüket követően egyedül nyilatkozott a találkozóról, és olyan mondatokat adott a német kancellár szájába, mely mondatok soha nem hangzottak el. A német kancellária írásban volt kénytelen cáfolatot kiadni: „A téma, amiről a magyar miniszterelnök azt állította, hogy Merkel asszony jóváhagyását adta rá, a találkozón szóba sem került...”

Merkel volt a következő uniós politikus, aki számára a magyar politikus véglegesen szalonképtelenné vált.

Forradalmi technikák

2006. szeptember 17-én a Magyar Rádió lejátszotta az őszödi beszéd jól megszerkesztett változatát. A MR elnökét információink szerint maga Gyurcsány kérte meg, természetesen a legnagyobb titokban, a beszéd közzétételére. A botrány azonnal kitört. Az országban elszabadultak az indulatok, a becsapott, félrevezetett emberek joggal követelték, hogy Gyurcsány tűnjön el a színről. A levegő forrongott, félő volt, hogy kitör a forradalom.

Almunia az irodájába kérette a brüsszeli magyar újságírókat:

– Amint értesültek róla, a magyar gazdaság nagyon rossz állapotban van. Ahhoz, hogy talpon tudjon egyáltalán maradni, nagyon szigorú megszorításokra lesz szükség. Ez súlyosan fog érinteni bizonyos társadalmi rétegeket. Arra kérem önöket, hogy tudósításaikkal igyekezzenek megértetni nézőikkel, olvasóikkal, hogy ezekre a megszorító intézkedésekre elkerülhetetlenül szükség van, különben a magyar gazdaság összeomlik. Kérem, kérjék meg a magyarokat, hogy bírják ki azt a kis időt, amíg a magyar gazdaság teljesítménye javulni nem fog. Higgyék el, a magyarok ezt követően sokkal jobban fognak élni, mint korábban.
– Elég forradalmi a hangulat odahaza – válaszolta az egyik tudósító. – Mi történik, ha a megszorító intézkedések miatt forradalom tör ki az országban?
Almunia a következőt felelte:
– Erre számítani lehet. De Nyugat-Európában ismertek azok a technikák, amelyekkel az ilyen helyzeteket kezelni lehet, és biztos vagyok benne, hogy az önök miniszterelnöke is ismeri ezeket a technikákat.

Szívből reméljük, hogy Almunia ajánlott technikái között nem szerepelt az véres utcai terror, amivel Gyurcsány Ferenc inkognitóba burkolózó rendőrei 2006. október 23-án felléptek a békés tüntetőkkel szemben. Az ilyen „technikák” ugyanis Nyugat-Európában teljesen ismeretlenek. Ilyen eszetlen mészárlásra az EU nem adhatott felhatalmazást.

(Folytatjuk)

Barcs Endre

Válasz

Szegvári György üzente 12 éve

Én is elfogtam egy levelet,ime:
“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismer i a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”
Alexandr Szolzsenyicin
Kimaradt-e valamilyen jelző ami nem illik az öszödi böszmére ?

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Háta Bőzsöny Zoltánnak igaza vagyon!" Elk...-ták, de nagyon ! Nem volt annyi pofátlanságuk, hogy visszaható erejű törvényeket alkossanak és rabláncra fűzzék azokat akik regnálásuk utolsó pillanatában kiürítették a kasszát az utolsó fillérig / lsd sportcsarnok pitifalván /
lakás hitel állami támogatással a gazdagoknak, hosszú bitek éjszakája az APEH.-nél/ ebből lett simicskázva a HÍRTV/ Herceghalmi Állami Gazdaság, nem folytatom a gazdasági ügyeket... DE: TV székház elleni ostrom, Kossuth téri camping, Deák téri balhé, szélső jobb , karakter gyilkosság ,bruxellesi vádaskodás / na ez is közrejátszik miniszterelnökünk mai nemzetközi megítélésében /
Előző ciklusában Széchenyi idézeteket gyűjtögettek a beszédírói milyen érdekes, ma elfelejtette olvassák el az előző cikk utolsó bekezdését " a magyar emberből... és minden érthető Még emlékszem amikor ez a fél társaság liberális eszméket vallva a Tanú c. film
lelkes híveiként a narancsot választotta jelképül ma átfordulva Rákosi Mátyás lett a minta
Már múltkor is kértem azokat a kedves narancs rajongókat akik itt a nagy elk... -ást emlegetik mutassák be azokat a befizetési csekkeket amin visszamenőleg befizették a13.-ik havi nyugdíjukat a kincstárba, vagy a rokonok közalkalmazotti 50% bérfejlesztését, valamint a vizitdíj népszavazás által történő bevétel kiesését / és figyelje a gyógyszer árak és egyéb TB által nyújtott szolgáltatások változását, meg hogy visszanő e 2/3 arányban a levágott láb / PS: aki még nem olvasta korábbi füstölgésemet : nem vagyok kommunista, egész életemben az osztályidegen státusz miatt szenvedtem, de sem Rákosi, sem Horthy
disznóságait nem kívánom vissza, utálom a seggnyalókat és a politikai kalandorokat akik jobb és baloldalon egyaránt megjelentek, de a józan ész és a befolyásolás nélküli gondolkodás elkötelezett híve vagyok Amen.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Tövábbi jó egészséget a hosszú semmit mondó leveleihez.Sajnos nem érek rá mindig a gép melett ülni. DOLGOZNI is kell valakinek .Most éppe erdei táborba viszek élelmet és könyveket kis gyerekeknek . Söt még programokat is szervezek nekik NAGYON hálásak érte.Olyat keressen aki beveszi amiket ir. Ahogy látom nem sokan vannak.Az MSZP röl miért nem ir pár oldalt.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

JA ! Bőzsöny úr ! Elrejtettem az alanti írásban egy olyan "szarvas hibát" ,- melyet kedvenc elemzőm a Hír -en szokott. Remélem megtalálja.
Azonkívül. Voltam egyszer én is Fidesz szavazó ! De hamar megbántam, mint a kutya, aki kilencet kölkedzett! NAGY KALAP pénzzel sáros nekem egy Fideszközeli' vállalkozó. Annyira közeli, hogy most éppen helyi F.Kdnp-s képviselő. Mikor a Gabonaforgalmit "privatizálták,- az 1999-es szezonra ,- véletlenül mind Fideszes volt, alig pár Német-holland-Dán "fért" be ! ( Országosan!)
Ez az "úr" akkor becsapott minden vele kapcsolatban levő beszállítót. Köztük engem is.
30 hektár búzám, 4,68 T. átlaggal,- A1 minőségű lett,- és fizetésre ezt takarmány búzaként fizette, DE mindenkinek! Kivétel nélkül ! Ez tonnánként 20 000 Ft.-al kevesebb, mint a szerződési ár! Onnan tudom, hogy milyen volt a minőség, mert három helyen(!) is bevizsgáltattam ! MIKOR AZ IRODÁJÁBAN "RÁTÖRTEM" AZT MONDTA, AMI BIZTOS, AZÉRT VEGYEM FEL A PÉNZT, ÉS MÁSNAP VIGYEK MÉG BE BÚZÁT, HA VAN!
-Mit gondol? Mi történt? - MÁSNAPRA AZ EGÉSZ CÉGBŐL MÉG CSAK EGY TÖRÖTT SZÉK (!) SEM VOLT A TELEPHELYEN! ( ellenben Nagybaracskán már a másik cége működött, - más nevén, más néven !) A felvásárolt búzát "Állami tartalékalapba" adta el,- felvette a pénzt,- majd tényleg eladta - a hollandoknak...! És NEM hiányzott a Torgyánéknak ! És a sok buta, perközösséges, meg feljelentő még csak tovább fizetett! (Polgári perért, ügyvédnek...)Ugyi a nyomozás ""bűncselekmény hiányában "" megszűnt.....meg a polgári is....
Számoljon ! És tegye hozzá a kamatos kamatokat is ! 11. éve ! Még most is ezekből a pénzekből "ralizgatnak"- versenyezgetnek.... Netán nem akar törleszteni belőle, hogy a betyárbecsület megmaradjon ??

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bőzsöny Úr ! Természetesen értem írását. A lényege az elsumákolás ! A 2/3 ! Megazemberekakarata! -Azt is értem, hogy a felesége miért mondta, amit ön írt.
Mert a megmagyarázhatatlant NEM LEHET megmagyarázni. Egyébként pont olyan kettős a beszéde, mint a "feljebbvalóinak"! NEM próbálja elhitetni senkivel sem, hogy A "fijjug" (!) meg önök NEM voltak itt , és nem vettek részt semmiben! Ugyebár az 50 % -os emelést nyilván mindketten megkapták, és ha igen,- fel is vették, csakúgy, mint az egészségügy. És ha végighallgatja azt a beszédet, akkor észre kell vennie, hogy az a beszéd az akkoriban ELMÚLT mind a TIZENHAT évről,- és az összes politikus POLITIKAI felelősségéről szólt.(ne csak a kiragadott pár mondatot ismételje.)És az 56 %,- az nem kétharmad......, csak a bugyuta tv.§ miatt. És most célzatosan még "bugyutább" a tv§.
Tehát: fenntartom eddigi,- megválaszolatlan kérdéseimet. És van még.....
Egyenlőre azzal is megelégednék,, hogy a Szíjjártó tud e számolni? (Ugye a "pofátlan" fizetések...,És talán még most sem tudja, hogy az övé is az....Mert ha tud,- vagy Ön tud, vagy a felesége, akkor számolják már ki, hogy a Szíjjártó mindjárt ELSŐ hivatalos megszólalásakor mennyi kárt okozott, és hány százezer embernek.( meg az államadósságnak (!),- mert az valutában van !) Meg + a Kósa megint, és újból a Szíjjártó !
Összesen HÁROMSZOR ugrasztották meg,- bizonyíthatóan a forint/valuta árfolyamot. Ha olyan OKOSAK, akkor azt sem ártana megosztani az emberekkel, hogy hogyan is van az, hogy JAPÁN a maga 200 %-os GDP arányos rátájával ilyen frankón elvan???
Meg "az egyszeri, és "nagyarányú" törlesztés ellenére MIÉRT NAGYOBB AZ ÁLLAMADÓSSÁG, MINT VOLT vala 1998-ban..?? Mire ment? hol van a lóvé?
Az rendben van, hogy ön, és a neje sokkal jobban járt, de hol van az a rengeteg munkahely, amit a gazdagék kasszájába talicskázott pénzekkel el kellett volna már érni? Miért csak 16 000-rel nőtt a foglalkoztatottság, annak ellenére,-hogy a 40 000 "közmunkás" a felezéssel ( 4 óra meló) - 80 000 munkahely lett?
Hogyan lesz HAT, vagy HATVAN ,vagy akárhány felépítendő, de ÜRES (!) stadionból GDP, és adósságtörlesztés?
Látott e már " nadrágszíjhúzásból" meggazdagodni valakit? ( és esetleg belegebedni?)
Mikor fog "HOZZÁADOTT ÚJ ÉRTÉK TERMELŐ RÉTEG"- magyarul a melósok JÖVEDELME a megállapított minimálbérnél magasabb, és a létminimum körüli lenni ??
_És hogy ha a vállalkozó havi br. 90-ért tud "bérelni" az államtól rabszolgát, -akkor hogyan fog a pénz forgási sebessége nőni? Meg a melósok jövedelme?
Úgy hogy az ön családja vesz egy új Audi A8-ast? Vagy Mercit? Vagy a gazdagék majd még kétszer évente elmennek a "Maldívokra"?Attól még a hazai termék, és pénzforgalom csak CSÖKKEN !
Nos volna mire válaszokat adnia.... Tartok tőle, nem fog...Viszont ezek a kérdések fontos, és megoldandó gondokat jeleznek ! Ja ! Ha focimeccs?!? -Akkor hajrá Magyarország, hajrá Magyarok !

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Drága" Uram!Ön nem értette meg az írásom lényegét!Én nem érvelek ,mert azok egyértelműek .Úgy gondoljuk /2/3 /, valakinek helyre kell hozni a 8 év szörnyűségeit,amit "ELKURTAK" !!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bőzsöny Uram! Roppant örülök, hogy az Önök HAT diplomájából ennyire futotta - legalább.
Annak is örülök, hogy a feleség többszörösen Fidesz kitüntetett.l Gratulálok.
Csak azt furcsállom roppant módon, hogy SEMMI ÉRVVEL nem indokolják véleményüket.
Meglep, hogy legalább 12 óra kellett önöknek,(mióta megnézte az adatlapomat) ahhoz, hogy ezt a Fideszfanokra roppant jellemző pár sort megalkossák.
Talán arról kellet volna valamit leírniuk, hogy melyek azok a kormányintézkedések, amik a nép nagyobb hányadának életét könnyítik meg,-teszik jobbá, biztonságosabbá, miért nő meredeken az államadósság 2010-óta is (!), -miért jó, hogy az 5000 huf-on a tőzsdén magánszemélyektől (!) felvásárolt Mol részvényt megvettük a MANYUP lenyúláson 23 000 ért,- ki fogja most megvenni tizenvalahányért,-vagy újra 5 ért esetleg(?)- miért NEM KELL a 3,5-4% os kamatozású kölcsön,- és miért JOBB NEKÜNK ANNÁL a 7 %(!) , amit az amerikaiaknak fizetünk az államkötvénycsomagokért? (ez 3-3.3% os TÖBBLETKAMAT !)
Meg arról, hogy miként is indította meg az adósságspirált az I. Orbán kormány ,- akkor, mikor már CSAK mint ügyvezető kormány volt ,-2002-ben?
Meg arról a 700 milliárd forintról, amit ők költöttek el a következők kontójára, alig két hét alatt ?? Hű de könnyű és gyors...
Netán az önök "tanácsadói tevékenysége" is benne van ?
Kérdés : Miért "farolt" el a Viktor Széchenyitől, és pártolt a Széll Kálmánhoz? Talán ezért van az "új közbesz. tv. ? (mint tudjuk a legkorruptabb idő gazdasági embere volt a Széll K. )
Egyébként ha csak annyira futja, mint a jóelőbb, ne is válaszoljon, -mert a melléduma NEM nyerő...csak a 2/3....
És én nem okoskodni, -hanem OKOSODNI szeretnék ! ( tehát mégis csak olvasási gondokkal küzd....mert azt írtam -tanulni (!) szeretnék, de az előző írásuk információ, és ÉRV tartalma igen csekély.)

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Tisztelt Okoskodó Úr!A párom, aki négy diplomás,a jelen kormány által többszörösen kitüntetett, nagyon okos és művelt asszony,igaz ,harmonikázni azt nem tud térden állva könyörgött,amikor válaszolni akartam, az Ön minden "érzelmet" megmozgató levelére, hogy ne süllyedjek már le erre a szintre !Mivel én szófogadó férj vagyok, jobbnak láttam megfogadni a tanácsát !Hajrá 2/3-ad !Bocsika, de közben az Öszöd-i beszédet hallgattam ,és szétesett a gép, így keletkezett ez az összevisszaság!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Van egy "levelező kormányunk. Levelezne velünk. meg még a szakszervezetekkel, meg legszívesebben az egész világgal,- mert látjuk, hogy szóban milyen a beszédük ! KETTŐS ! MINDEN FELÉ, mindenkivel....mindenben ! ( most megfint "mindenki jól jár a "rabszolgaság munkatörvényeivel!?!?)
Széchenyi István gróf (!) is levelezett, de NEM azzal a szándékkal, amivel a mieink...., mert ők azt alantas céljaik érdekében használják(ták) fel.- míg a Gróf a népe NAGYOBBIK (!) RÉSZÉNEK ÉRDEKEIBEN !
A levelét akár tegnap is írhatta volna. Nosza Fidesz hívek?!?
Volna mit cáfolni a HÍVŐIKNEK... ha tudnák...., vagy éppen közölhetnék nagyvezérükkel, -merre az irányt !!!

Válasz