Ferencz László üzente 12 éve

Az a baj mire Orbán king elcsúszik a félország éhen hal,a nyugdíjasok 70% engem is bele értve.Ki jön" Hofi szava alig várjátok hogy zöldelljen a fű hogy menyetek legelni"!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves VIKI ! Nem táplálok ellenséges érzelmeket OV.-al szemben, de nem is szeretem. Gy.F-et se. Meg egy politikust se. CSAK nem szabad összekeverni a KRITIKÁT, a BÍRÁLATOT a gyűlölettel...mint derék miniszterelnökünk teszi..., mert aki vitában ellenfél, az NEM ellenség.....azt talán meggyőzni kellene, és nem "legyőzni"....( bár sajnos a legvégén esélyes, mert minden diktátor eddig rosszul végezte-és mint a közel keleti példa mutatja,- végzi is.) Csak idő kérdése....
Egyébként végigküzdöttem magam azokon a linkeken található írásokon.
Mivel az ezotériához NEM értek így megpróbálom zenei példával szemléltetni véleményem.
NEM szerencsés, és hatalmas füttykoncertet okozna, ha egy előadó EGY produkción belül egyveleget csinálna az opera-jazz-operett-pop-rock, és stb.-ből, - hogy "műfaj idegenebbeket" már ne is vegyük hozzá....Lehet, hogy a teremben ezer emberből kettő-három értetlenül nézne, hogy a többi miért fütyül, mert nekik esetleg tetszene,- vagy esetleg éppen nincs is hallásuk....
Ami racionális, ami tény, -az tény. azt nem szabad összekeverni képzeletbeli dolgokkal. Nem szokott jó lenni.....

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Tévedés. A vezér a Nagy Magyar különutat járja, kicsi kínaiasan ugyan.....
Az igaz, hogy hazánk olyan, mint magányos tanya a pusztában. Bármerről jön a vihar,- fúj a szél,- tépázza. " Világgazdasági kittettsége magas" .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdemes lenne elgondolkodni azon is, mi az oka annak, hogy amit Orbán V. mond, pár nap múlva visszavonja, ill. nem az eredeti szerint értelmezi. Mintha kívülről ( ny-ról pl.IMF) rászólnának.Pl.a lakáshitelesek. Tudomásul kellene vennümk, hogy most sem vagyunk függetlenek. Azt kell tennünk, amit parancsolnak

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Azt még nem kommentáltad, hogy a nevetséges gittegyletek alatt mit értesz, de van egy sanda gyanúm, hogy az önálló emberi gondolkodás és döntés jogát nagyon lefikázó kijelentés lenne, ha leírnád. Nem tudtam még eldönteni, hogy vallási ,filozófiai vagy milyen indíttatásból erednek az irományaid. De egy az biztos azokra alapozva az emberiség még a fa tetején csücsülne és nemesebb részeit vakargatná.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Viki! Igaz,hogy neked írom a választ , de szeretném, ha mindenki megértené. Először is ami a rovatodat illeti, én átrágtam magam rajta és bizony vannak olyan kijelentések, amik a közéletben nem igen működnek és nem is válnának be.És ne arra gondolj, hogy jó magam egy spirituális analfabéta lennék. Én már jó néhány éve foglalkozom ezzel is.(kb: 15-20 éve) Röviden szólva mindent csináltam már röpke életem során, többek között láttam én már éjjeli őrt nappal meghalni.Létezik egy alap elv.Meg kell adni a szellem világnak ami az övé, és soha nem keverjük össze az anyagi világ dolgait a szellemivel. Az egy dolog, hogy az anyagi világ törvényeiből még sok mindent nem tudunk, de a szellem világ törvényeiből, még a csúcsot sem látjuk.Az anyagi világnak is, a szellemvilágnak is, a társadalom tudományoknak is és mindennek megvannak a maga törvényszerűségei, amit nem ajánlatos párhuzamosítani netán keverni. Nos ezen bevezető után én is túlzottan ellenséges vagyok az Orbánnal szemben. Az eddig viselt dolgai alapján, ő is is csak egy politikus(hét próbás gazember) min t az előzőek voltak. És nehogy azt hidd ha netán elolvasnák a rovataidat a nagy megbánástól síró görcsöt kapnának.

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Tudod András azon kivül hogy túlzottan ellenséges vagy Orbánnal szemben tegyem hozzá alaptalanul ez eddig --tudod nem elég a kormánynak akarni, kezdeményezni bármit is a magyar embereknek is végre egymást is kellene tisztelni, nem kihasználni, nem becsapni, A parasztoknak megszervezni a piacot, nem engedni hogy a kerekedő kihasználja móresra tanítani a kereskedőt. A másik ha védem is a jelenlegi kormányt az csupán a megelőlegezett bizalom.

Soha nem kultiváltam egyetlen pártoskodó baromságot se se régen se korunkban ez csak arra jó hogy szétszakítsa az emberi közösségeket és nevetséges gittegylettek baromság. Az lenne emberi és logikus ha szakmai kollégiumok lennének és azoknak magasan képzett vezetői írányítanák az országot nem szoci demokr se fidesz se hupikék se zöldek képmutató a népet kihasználó gyülekezetei ajánlom blogomat amit folyamatosan írok üdv viktoria (http://tervszeruen-nytottan-egyszeruen-eln.blogger.hu)

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

A régi meg tökfejü volt ennek isszuk a levét.

Válasz

Tabi Éva üzente 12 éve

Dinnyefejű kormány ez.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kiderült, hogy csak egy szállítmány volt a tv szerint.....Igaz, hogy úgy 20-30 huf.ért veszik , de most olyan 50-70-ért mérik. És és is azon gondolkodtam el, hogy a külföldi, a sok szállítási kts. miatt hogy lehet olcsóbb?? A termelőnek, ha a szezon jól bejön, 20-30 közötti az önköltsége. ( szűkített önköltség,- munkabér és járulékai nélkül !) Akkor csak az EU-s támogatás a jövedelem....
Egyébként a cikk szemléletesen bemutatja a kormány PIÁR tevékenységét. Az megvan,- más meg nemigen.....A miniszter harapott a potya dinnyéből, a hírverés, felhajtás megvolt...- a többi lényegtelen.... (zárójelben megjegyezve a CBA üzletlánc személyre szabottan (!) kimaradt az különadó körből.....)

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Nesze neked, vedd a magyart ??????? De milyen áron? "Minden szinten , szinte ingyen" :-(
Szegény termelők !! :-(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Most azt kellene végig gondolni, hogy vajon mennyiért veszi az üzletlánc a dinnyét?

Válasz

Kántor Aranka üzente 12 éve

Emlékszünk?? ::: mindeki hozzon magával még egy embert!!! Mikor is volt ez??? és most?? miért nem vagyunk egészségesek?? ---mert nem eszünk meg még egy dinnyét???? tessék mondani, hogy is van ez???? mire jó a MAGYAR áru??? 35 Ft-ért megmondom!!! Nos azt hiszem ennyit ér a magyar kormány!!!!!!!!!!!!!!!! 35Ft-t!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Lehet, hogy még nem olvasták a klubtagok ezt a cikket, és azért nem vette még észre senki, hogy ez az egész dolog eklatáns példája a kormányunk tevékenységének.
Jól mutatja, hogy CSAK erős aktivitást produkálnak, nagy a füstje, nincs is lángja !
Látszatpolitizálásnak hívják bizony ezt jobb helyen . Nálunk is. A fanok, rajongók tábora kapott egy nagyszerűen koreografált előadást, a haveri üzletlánc egy szállítmány 20 huf.-ért beszállított dinnyét 35 ért eladott. Ez 75 %-os (!) hozam, és azt gyorsan el is kapkodták....
Ez a látszatpolitizálás a gazdaságban vissza szokott ütni....
Talán az újságyró sem érti, hogy miért nem állnak ki a termelők a "standokra" árulni.
1.- elfoglaltak a gazdaságukban
2.- Meg kell szerezni a területhasználati engedélyt,- Köjál engedélyt
3. Szállítóeszköz és hitelesített (!) árszorzós mérleg kell.
4.- Ha a mérleg NEM ad blokkot, akkor számlaadás kell!
5..- Egészségügyi kiskönyves eladó (!) kell...
6.- etc.etc.etc.
A megoldás a Gazdaszövetség, (szövetkezet) lehetne.....DE ! - mint a most folyó törvénymódosítások is mutatják, a kormány arra törekszik, hogy az állampolgárai minél kiszolgáltatottabbak legyenek.
Bolond volna egy olyan erős civil és gazdasági szövetséget teremteni-segíteni, amelyik civil összefogást, és Erőt képviselhet, felléphet vele szembe !

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Pedig a CBA üzletlánc NEM IS FIZET KÜLÖNADÓT, MINT A TÖBBI üzletlánc !!!"" (haverok a fijjjuuuug?)""

Válasz