Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Borbála.
Gondolja végig a történelmet mi mindent megtettek ezzel a néppel és rá jön némi igazság van amit Viktória irt.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Viktória!
Maga valóban ennyire nem érti mi történik Magyarországon?Ugye,a "szakápoló "munkakör csak blöff?,Akibe csak ennyi empátia szorult ugyan mit keresett ott?" Ostoba népem"kifejezést a magafajta gondolkodásúakra mondhatja.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Kedves Viktória.
Nem tudok önnel vitatkozni.teljesen igaza van.44,5 év után 2010 ben mentem nyudijba és nagyon iritálnak az ön által leirt tények.

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

a NYUGDÍJ KORHATÁRNAK EGYFORMÁNAK KELL LENNIE, MIVEL AKI EGÉSZSÉGES DOLGOZHASSON AKI PEDIG BETEG MENJEN ROKKANTNYUGDÍJAZÁSBA. NEM A MUNKA KÖR HATÁROZZA MEG A NYUGDÍJ KORT, HANEM MINDIG AZ EGYES EMBER EGÉSZSÉGE VAN AKI HAMARABB ROPPAN ÖSSZE VAN AKI KÉSŐBB VAN AKI MÉRGEZŐ ANYAGGAL DOLGOZIK VAN AKINEK KISZAKAD A TÜDEJE VAGY ÉPP A GERINCE ROPPAN ÖSSZE. EZ AZ EGÉSZ TÜNTETÉSI MARHASÁGOT AZ MSZP ÉS A HAJDANI KOMMUNISTA SZAKSZERVEZETTISEK SZÍTOTTÁK AZ OSTOBA, MINDEN MARHASÁGRA KÉSZ TÖMEGEMBER PEDIG UGRIK ANÉLKÜL, HOGY GONDOLKODNA JÓZANUL

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

OSTOBA A NÉPEM, CSAK AZT VESZI ÉSZRE HA KAP VALAMIT, DE KÉPTELEN FELFOGNI AZT, HOGY AZ ORSZÁG GAZDASÁGI, PÉNZÜGYI HELYZETÉT KELL RENDBEHOZNI EZÉRT VAN SZÜKSÉG A MEGSZORÍTÁSOKRA-MÁSKÜLÖNBEN NEM VAGYUNK KÉPESEK TALPON MARADNI CSAK A KÖLCSÖNÖKHÖZ FOLYAMODUNK.

a FELVONULÁSI BAROMSÁG VALÓBAN NEM MÁS MINT ÉRTELMETLEN BOHÓCKODÁS. ISMEREK OLYAN RENDŐRT AKI EGÉSZSÉGES, ERŐS ÉS A NYUGDÍJ MELLETT AMI MAGASABB MINT AZ ENYÉM, FEKETÉN HALÁSZGAT. eZT A BESZIVÁRGOTT MSZP -SEK SZÍTJÁK A SZAKSZERVEZETET INKÁBB NE IS FIRTASSUK AZOK ABBÓL ÉLNEK HOGY A TÖBBSÉGI HANG MELLÉ ÁLLNAK HA NEM IGY TENNÉK NEM LENNÉNEK SZAKSZERVEZETI ÉHENKÓRÁSZOK AKIKET A DOLGOZÓK TARTANAK EL NEM IS KEVÉS BÉRÉRT!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így igaz, mert "aki sír, attól el kell venni."

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Örülök kedves Bernadette,hogy egyet értünk. Tudod én vegyészlaboráns voltam 25 évig,a Péti Nitrogénműveknél,mint írtam folyamatos műszakban,nem volt semmi ünnep,ha éppen ugy esett menni kellett. Nem panaszkodom,mert imádtam a munkámat,de meg is lett az ""eredménye" (egy kis májbaj,a sok méregtől))stb.És eszembe sem jutott,hogy nyugdij kedvezményt kapjak ,mint oly sok szakma.
Nagyon nincs mit hőbörögni a tanároknak,ez a véleményem.
Üdv és szép estét!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Nem akartam a Bőzsöny úrnak elárulni, hogy anyai unokahúgom tanár, és a "fülkeforrdalomig " iskolaigazgató volt,- de utána kellett a beosztás az iskola legrosszabb tanárának,- azzal az indokkal, hogy ő a kormányzó pártnál majd "többet tud elérni". Egyébként ha egy legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező tanárnak "órákat" kell készülnie a másnapi tanításra, - az jobb volna, ha nem tanítana...Egyébként ő sose politizált, csak tanított ! (Hogy a diákok mit érnek el, az meg mellékes.) Így hát ismerem a tanári munkát, mert én is helyettesítettem (munkahelyem mellett) valaha a Zipernwszky estin..... A tanítási heteket be kell szorozni 20-al, és levonni azokat a szüneteket, amiket én alant felsoroltam ( egyéb szünet kb 30 nap, és a nyári jún 15-aug. 28- között- úgy nagyjából......) Néha van "ügyelet", és valaki bent van.....
Egyetértve MEGERŐSÍTEM AZ ELŐTTEM BEÍRÓ HÖLGYEK VÉLEMÉNYÉT !
És most nagybetűvel kiemelem azt, ami javulni látszik, A CIKK TÉMÁJA, és a demokrácia egyik fő alkotóeleme! EZ PEDIG A CIVIL KURÁZSI !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Szomszédasszony!
Megint egyetértünk. Jómagam is több, mint 10 évig tanítottam. Az első év keserves volt, mert a 45 perces tanóra vázlatának megírására, az előkészületekre, kb. a leadott óra idejének háromszorosára volt szükségem. A második év már könnyebb volt, mert a tapasztalatok alapján csak néhol kellett az elképzeléseimen változtatni.
A harmadik évtől kezdődően már szinte alig kellett az anyaggal foglalkoznom, hiszen már minden a kisujjamban volt.
Igaz a szünetekben néha, azt sem mindig el kellett járnunk 1 - 2 hetes fájtágítókra, de ezzel aztán az egész be is volt fejezve.
Nem tudom, ma, itt Magyarországon mennyi a kötelező heti óraszám? Nálunk 21 - 22 óra volt.
Kérdem én, hol van még egy olyan szakma, ahol napi 4-5 órát kell csak dolgozni, arról nem is beszélve, hogy össze sem merem a szabadságokat napra lebontva számolni.
Nem egyszerü ez a szakma, ma meg pláne nem, na de azért panaszra nem igen lehet senkinek sem oka.
Tudom, most nagyon sok "kartársat" magamra haragítottam, de tapasztalatból beszéltem.

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Na már miért pont a pedagógusnak????? Hiszen sokkal rosszabb körülmények között dolgoznak emberek,pl az én férjem 44 évet dolgozott a vegyiparban,én magam 25 évet ugyanott. Mégsem kaptunk egy perc kedvezményt sem,pedig ez mind folyamatos müszakban telt el,rengeteg ammóniát,savgőzt stb.beszipókálva. De még ennél is van sokkal megterhelőbb,rosszabb munkakör,mégsem kapnak kedvezményt. De nehogy már szegény tanárok szakadjanak meg. Tisztelem becsülöm a munkájukat,hiszen a jövő generációt nevelik,tanítják,de miért is kellene nekik elsőbbséget élvezni.
Száz szónak is egy a vége! Meg kellene minden kivételezést szüntetni,és mindenkire egyforma szabályok vonatkozzanak. Igy talán ferr lenne a dolog.

Válasz

Burjánné Ari üzente 12 éve

Na,igen! Bohóc az egész bagázs és minket is annak néznek,LENÉZNEK!!!! A rendvédelmiekről annyit,hogy tényleg nem kell 40 évesen nyugdíjba menni,de javarészt nem is önszántukból mentek. Jobbítani kell az ilyen rendeleteken,de nem visszamenőleg.Bezzeg a közalkalmazotti beosztásokban elmentek nyugdíjba korkedvezménnyel,aztán ülnek továbbra is a helyükön,szintén közpénzből.Konkrétan tudom,mert mikor én nyugdíjba mentem,az én korábbi helyemre is a Borkai egy lekötelezettjét tették,pedig nyugdíjas volt.Ez erkölcstelen,mert az államtól kapja a nyugdíját és a fizetését egyaránt. A fiatal diplomások meg az utcán kóborolnak.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Tisztelt uram,- lehet, hogy van igazság abban amit állít,- mert ahhoz, hogy a néhai világszínvonalú Magyar oktatás rendszerét és eredményeit a bányabéka alsó fele közelébe leküzdötték, azért bizony TENNI KELLETT ......( és itt nem azt a kevés kiugró teljesítményű egyént kell figyelembe venni, hanem a tömegeket.)
És ezt bezony az oktatáshoz értők állítják,-én csak itt megismételem: A 60-as évek érettségije mögött TÖBB TUDÁS és több tárgyi ismeret volt, mint ma a diploma mögött !! És ebben nem a lakatosok, meg az asztalosok, meg a gimnazisták a hunyók..........

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

T




Tisztelt Uram.
Nagy tévedésbe van. Elöször is egy pedagógusnak Junius végéig kötelezö bejárni és Aug21 22, kezdődik a tanév.Ez hat hét szabadság nekem is ennyi van.A 20 óra felett. sorolom Adminisztráció,napközi,sportrendezvények,szinház,kirádulás,Erdeiiskola egy hét 24 órás szolgálat kikell próbálni 25 alsos gyerekkel az erdó közepén.Van tanár ismerősöm 8 kor elmegy és 5 körül jön.Nem értem hogy neki sose jön ki a 20 óra.

Válasz

Vargha Lajos üzente 12 éve

Ez egy hír?
Hát kit érdekel? Csak nem gondolják, hogy öket ell kell tartani 40 évesen...Pont öket?????

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Azoknak akik még nem szenilisek: Melyik viccesebb? A vekkerforradalom, avagy a bohóc?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bőzsöny úr ! Nem válaszolok, csupán csak megjegyzem: Volt vala valaha a kötelező éves munkaóraszám 2220-azaz kettőezerkettőszázhúsz óra. A tanárok óraszáma meg mennyi is / év?? Hány hét is X 20 óra??, mert most ennyi! /őszi szünet-téli szünet-síszünet-tavaszi szünet- meg a nyári két és fél hónap....( meg esetenként az igazgatói szünet...!)
Aztán voltak beosztások, munkahelyek, ahol az éves óraszám meghaladta a 3000 is bőven. Vagy túlórában, vagy csak úgy..... Most az irány megint ez, sőt lehet több is, az új MTVK. szerint......( mintha a "vég" előtt Csauseszku is azt mondta volna: ""Többet kell dolgozni, és majd jobban éltek""!- csak ily naturális egyszerűséggel,(mint most OV:) Most a "munkaalapú" gazdaság...mintha volna nem munka alapú is::.) (!) (?)
Aztán voltak ( vannak) egészségre ártalmas munkahelyek... aztán volt a rendszerváltás, amikor le kellett cserélni az állományt, mert az új politikai vezetők féltek a "RÉGIEKTŐL", - AKIK ÉRTETTÉK A SZAKMÁT, ÉS NEM MA JÖTTEK LE A FALVÉDŐRŐL. ( Voltak ugye rejtélyes rendőrhalálok is(!) , meg rejtélyes kiképzési balesetek.
Az a megoldás viszont NEM megoldás, hogy növelem a munkanélküliek számát a végtelenségig,- mert először a munkaerőpiacon kellene keresletet teremteni......vagy legalább növelni a munkahelyek számát....
És ráadásul nem közalkalmazotti, meg a közmunka (ínségmunka) területén,(mert akkor nem sz@rok a kútba, csak a kávára, és utána meg belelököm),- hanem a nehezebb megoldással(!)- új érték teremtő munkaterületeken. Ehhez a belső fogyasztás csökkentése helyett, annak növelése volna szükséges, mert az export az a rendszerváltás óta sajnos nagyon egyirányúan korlátozott- és főleg Dajcsland függő.
A nagy HARCBAN szarvánál kéne megragadni a bikát, mint Toldi M.- nem pedig a farka felől kapaszkodni bele....( persze ez a könnyebb feladat). /Ennek most legfőbb akadálya az egységes 16 %.(!)/
Az badarság, hogy az eddig korengedményes, vagy eü.-leg alkalmatlanok 42-45-50 évesen majd eredményes vállalkozásokat fognak indítani, és a bővített újratermelés eredményes "tényezői" lesznek.....- meg a visszamenőlegeség, amit az I. Orbán kormány
fogadott el, és van MÉG érvényben:
2010. évi CXXX törvény a jogalkotásról
Benyújtva 2010.10.16.
Kihirdetés dátuma 2010.11.29.
Keresse meg-nézze meg.

Ha van ellenvéleménye, akkor szívesen veszem, ha megosztja....

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Tényleg gondolkodni kéne.Hány nyugdijas van és hány aktiv dolgozó Iritáló hogy 40 évesen teljes nyugdijjal el lehet menni. A pedagógus mért nem mehet.Nem kell válaszolni.

Válasz

Bakó Lászlóné Ilona üzente 12 éve

Tisztelt Uram! Molnár Jutkának van igaza.

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Ha a nyolc év 0 volt Ön szerint,akkor abban ludas a mostani csapat,hiszen a viselkedésük,egyenlő volt a 0-val. Mindent leszavaztak, és most ugyan azt csinálják,amit az elmult 8 év alatt foggal körömmel megakadályoztak. Pl a rendvédelmisek korai nyugdijba vonulása. Már az elmult 8 évben is akarták,de ezeknek volt legnagyobb pofája,hogy mit képzelnek,nem lehet embereket tönkre tenni. Nekik lehet?? Na még lehetne sorolni,a végletekig. Csak egy kicsit gondolkodni kellene.

Válasz

Bőzsöny Zoltán üzente 12 éve

Az elöző kormány mi volt.Nevetséges azt várni hogy rögtön kolbászból legyen a kerités.
A nyolc év 0 t nem egyszerü renbe rakni.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Mi a fenének ide bohóc ügyi államtitkár? Egy bohóc kormányzatnak minek külön bohóc? Nem mindegy ,hogy ki mond nemet és nézi hülyének a népet? A nép szemszögéből mindegy. Hogy meddig játzszák ezt a bohócosdit az nem mindegy.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Meglepően jó eredmény a 20ezer, ha azt vesszük az illetékes elvtársak mindent megtettek, hogy az érintettek ne lehessenek ott,-ÉS RÁADÁSUL REGISZTRÁLNI IS KELLETT A SZAVAZÁSHOZ ! Ez viszont a civil kurázsi növekedését mutatja. ( most végül is lesz bohócügyi államtitkár,- vagy már van - mondjuk a Személyes Szógyártó az ?)

Válasz