korcsog andrásné üzente 12 éve

számolj-és megtudod mennyi nyugdíjad lenne a magán nyugdíjpénztártól -megfogsz lepődni......

Válasz

Borbély Miklós üzente 12 éve

Érdekes !!! mindenhol csak a tagoknak visszajáró -vagy nem járó -pénzről írnak Tudtommal a magán-nyugdíj pénztárak megszűnését a kormány akarta ,hogy a költségvetés egyensúlyát javítsa !!!! Ki törődik a magánszemélyeknek járó hozammal????

Válasz

SIMON LÁSZLÓ üzente 12 éve

Olyan magas árak vannak,hogy soha ekkora nagyok.Mi egy köbméter földgázért közel 140 forintot fizetünk,mivel elköltöztünk magánházunkból,mert nagy volt a rezsi.Ezért megvonták a gázár támogatást.Nyugdijasok vagyunk a feleségemmel,nekem mint volt mérnők 40 év szolgálattal97 ezer a nyugdijam.Minden drága,alig lehet kijönni a nyugdijból,különösen az ösz -tél idöszakban.

Válasz

hildebrand katalin üzente 12 éve

Tóth Úr! 1956 előtt és útán is sokan azt hitték, hogy előre megyűnk, sőt a30.-as években is voltak hasonló gondolatokkal élők!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

A szamárnak is arra van az előre, amerre az orra áll. Hogy merre viszi a laptikát, ( kétkerekű kordé)- az attól függ, aki a hajtószárat fogja. De aki látott már szamarat közelről, az tudja, hogy nem is annyira szamár, mint az ember, aki a hajtószárat fogja! És juszt se megy neki a falnak, se a gödörbe! ( ha nagyon erőltetik,- akkor rúg, harap, és stb.) Tóth A. úrnak még a SZEMELLENZŐ is fenn van, nem csak a kantár.....
A baj az, hogy így későn veszi észre, hogy mikor jön a gödör.....
Ha a 168 óra nem tetszik, akkor csak olvassa tovább a narancsot,- pláne, ha az Magyar.....
A népbutítás helyszíne meg már több ezer év óta máshol van.....
De azért én is szeretnék abból az előréből okulni, kedves Attila !

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

tisztelt Tóth Attila!
Ha szabadna kérnem legyen szíves kifejteni:,"de legalább,azt látom,hogy előre megyünk!!"

Válasz

Toth attila üzente 12 éve

Nekem röviden az a véleményem,hogy a 168-óra a népbutítás,élén áll!!És az lenne a tisztelet teljes kérésem velük,szemben,és az Országunk lakóihoz,ha az elmúlt nyolc évet kibírták ,mindenféle,Provokáció,mentesen,legyenek már türelemmel,egy kicsit a kormányunk munkájához!Ráadásul a 168-Óra mindenféle, felelősség nélkül,csak kritizál!!!Nekem sem szeplőtlen a kormány munkája,de legalább,azt látom,hogy előre megyünk!!Tisztelettel Tóth Attila nyugdíjas,teljes kiszolgáltatott!Én egy Keresztény,egy politika mentes,demokráciában,szeretnék élni,de nem vagyok hülye és látom,hogy ha az ellenzéken múlik esélyem sincs ilyen életre!!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Móré úr!
A PSZÁF felelősségével kapcsolatos kérdése szerintem is jogos.Ismereteim szerint a vonatkozó törvények alapján a szervezet működésének elő kell segítenie, és folyamatosan felügyelnie kell:" a (1) a pénz és tőkepiac zavartalan és eredményes működését (2) a pénzügyi szervezetek ügyfelei érdekeinek védelmét (3) a piaci viszonyok átláthatóságát (4) a pénzügyi piacokkal szembeni bizalom erősítését (5) a felügyelt intézmények óvatos, felelősségteljes, jogszabályoknak megfelelő gazdálkodását (6) a felügyelt intézmények tulajdonosainak gondos joggyakorlását."
Szerintem ha feladatát maradéktalanul ellátta volna akkor gátat kellet volna hogy szabjanak a lakosság nem csak a devizaalapú hitelfelvételének,hanem a forintalapú hiteleknek is,nem szabad lett volna megengedni,hogy a lakosság ilyen mértékben eladósodjon.Emlékezhetnek a csapból is az "ingyen hitel" reklámja folyt,s a balga lakosság meg elhitte,hogy tovább nyújtózkodhat,mint ameddig a takarója ér nem fázik meg.Ebben a kérdésben az éppen regnáló kormány felelőssége is egyértelmű szerintem..Én azért a lakosságot sem menteném fel a felelősség alól,mert az sem várható el,hogy mindenkinek fogják a kezét.A saját sorsáért elsősorban maga az egyén felelős,s ha szabad felhasználású jelzálog hitelt vett fel a lakására és azt elnyaralta vagy eltőzsdézte viselje a következményeit is,az adófizetők pénzéből ne akarják megsegíteni.

Válasz

Hetesi Zoltán üzente 12 éve

Érdekes felvetés a PSZÁF felelőssége, de az "államé" is értve alatta a devizahitelek felvételi lehetősége körüli nagy hírverés idején regnáló kormány szakreferenseit. Mindehhez asszisztáltak mindketten s mivel többek között a lakosság szakszerű védelme feladatkörük része, a felelősség elvitathatatlan.

Válasz

Moré Csaba József üzente 12 éve

Nagyon érdekes és furcsa, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete / PSZÁF/ állítólag már 2010. nyarán végzett vizsgálatokat a magán-nyugdíjpénztáraknál, de az állítólagos negatív megállapításait nem hozta nyilvánosságra eddig.. Egy pár kérdés azért felmerül: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete milyen ellenőrzések végrehajtására volt kötelezve az elmúlt évtizedben ? Mit kellett volna konkrétan felügyelni a pénzügyi szervezeteknél a PSZÁF-nak ? A PSZÁF maradéktalanul eleget tett feladatának ? Ha nem, akkor személy szerint kik a felelősök a PSZÁF-nál ? A bedőlt devizahitelesekkel kapcsolatban milyen felelősség terheli a PSZÁF-ot ? Miért nem figyelmeztette időben a hitelt felvevőket a közelgő veszélyre, s a hitelt kibocsátóknál miért nem tett intézkedéseket hitelbedőlés esetén a kölcsön átütemezésére, futamidő meghosszabbítására ? Miért járult hozzá vajon a PSZÁF ahhoz, hogy a devizahitelt felvevő visszafizetési gondja esetén átütemezési, futamidő meghosszabbítási kérelmével kapcsolatban - banki elutasítás esetén - nem fordulhat a rendes bírósághoz, mert a szerződésben ki van kötve a" banki hitel- bíróság" kizárólagos joga az ilyen peres hitel ügyekben , mely banki hitel-bíróság csak akkor foglalkozik az üggyel, ha az " ügyfél"' csekken befizeti az átütemezés alapösszegének 10 %-át, pl. 10 millió tartozás átütemezésénél 1 millió Ft-ot!!!. . Sok a kérdés a PSZÁF-al kapcsolatban, amire jelenleg nincs válasz...

Válasz

Pásztó Sándor üzente 12 éve

ilyen szemét kormánya,még nem volt ennek az országnak

Válasz

Pásztó Sándor üzente 12 éve

az érdekel a legkevésbé,hogy a kormány mit szól hozzá

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kínos a gyerekeimnek, mert gyakorlatilag magánpénzt vettek el tőlük, mint tette Rákosi Mátyás,-a szüleiktől- nagyszüleiktől. ( Mondjuk akkor volt a háborús jóvátétel...most meg...)
Bukta a propagandának, mert ugye csak a tőzsdére kerül az a pénz. amire lecsaptak és a MOL-ba rakták. (""Nem kerülhet állampolgári pénz a tőzsdecápák karmaiba!"") /ha ez így van, akkor a Soros, és a besszre játszók az országcsőd bejelentésekor milyen pénzhez jutottak ? (mikor is az árfolyam csak a duma, s a bizalomvesztés miatt elszaladt)?
Bukta az egész országnak, mert a kormány átvételkori Kósa-Szógyártó-Orbán-Kósa-Szógyártó - dumával jól megugrasztották az árfolyamot,- holott nagyon is jól tudták, hogy ezzel a lenyúlt tőkével teljes mértékben Ők rendelkeznek, és csődhelyzet OV. szerint ""amúgy sem állt fenn!""......Jelentősen megnőtt az adósságállomány, forintban kifejezve, és ha ehhez hozzáadjuk a főleg Fideszes önkormányzatok valutában ( svájci frank) kibocsátott , és mostanság lejáró KÖTVÉNYKIBOCSÁTÁSAIT,- akkor a bukta az nagyon nagy.
Ma reggel A KIRÁLYI TVBEN KÓSA ÚR "CSAK" 1300 MILLIÁRD FORINTNYI KIBOCSÁTOTT (150ft/ frank árfolyamon felvett(!!) - most olyan 224-226 ft/fr. körülin visszafizetendő kötvényről beszélt.....Más források /Hír tv. stb/ 1800 milliárdról beszélnek.
Mivel az igazság, mint tudjuk "odaát" van, -talán van fel nem használt olyan 150-200 milliárd,- akkor mennyi is a nettó, úgy, hogy az árfolyamrés 80 Ft körüli ma.., de nő.) .Ilyen alaposan megugrott?? Debrecen is csődhelyzetben van???
És a baj legnagyobbrészt az, hogy ezek a pénzek olyan Eu-s pályázatok elnyerésére-megvalósítására lettek felhasználva, amik CSAK viszik a pénzt a továbbiakban, - mert ha tetszik-ha nem fenn kell tartani őket. A kormány "rendezést" ígért....meg az államadósság egyszeri, jelentős csökkentését....( csakhogy kevésnek tűnik a lenyúlt pénz.)
Most akkor kínos-nem-kínos-bukta-nem-bukta ? Kinek a pap, kinek a papné.....(akik a 16 %-al igen jól jártak, azoknak a jánya jut.....)

Válasz

Hetesi Zoltán üzente 12 éve

Történelmi hagyomány bármely rendszer velejárójaként: paraziták siserehada alatt nyög az őket eltartó nép.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Amit most csinálnak..ezt ép-elmével felsem fogható....hihetetlen ,hogy mennyi ingyen élő uralkodik felettűnk...

Válasz

Kántor Aranka üzente 12 éve

Én a gyerekeimnek drukkolok, hogy megkapják a rájuk eső hozamrészt!!!!!!!!! Aztán, hogy nekik lesz-e nyugdíjuk, az már kétszersem biztos!!!!! Csak azt nem értem, hogy akkor miért tették kötelezővé a Magánnyugdíj befizetéseket annak idején!!! ezért????????????

Válasz

Humayer Károly üzente 12 éve

Mi ebben a kínos? Mi a bukta?
Vagy csak a zavar szítás a fontos?
Önök kinek drukkolnak?

Válasz

Hetesi Zoltán üzente 12 éve

Mennyi pénz került vissza az államhoz a nyugdíjvagyonból?A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összesítése szerint valamennyi nyugdíjpénztár átadta az államnak az átléptetett tagok utáni értékpapír- és készpénzállományt.


Összesen 2 946 milliárd forintos magánnyugdíj-pénztári vagyon került át az államhoz - mondta az InfoRádiónak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. A vagyonból mintegy 140 milliárd forintnyi volt a készpénzállomány.

Binder István kiemelte: a törvény alapján az állami rendszerbe visszalépett tagok vagyonának értékét május 31-i árfolyamon rögzítették, de a rögzítés és az átadás között keletkezett hozam is visszakerül az állami rendszerbe, így a pénztártagok számlájára.

A szóvivő kifejtette: ellentétben az elmúlt napokban megjelent egyes sajtóhíresztelésekkel, a május 31. és az átadás tényleges időpontja, vagyis a törvény szerint legkésőbb június 12. közötti, az értékpapírok árfolyamváltozása, illetve a kamatozó eszközökre elért hozam teljes egészében az állami nyugdíjrendszeré, végső soron az itt létrejövő egyéni állami nyugdíjszámlák tulajdonosaié lesz. Az állam tehát az átadás ütemét meghatározó törvény elfogadásával "nem mondott le" 12 napi árfolyamnyereségről és hozamról, csakúgy, mint a PSZÁF sem ezeknek a "hosszú hétvégére" eső hányadáról. Május 31. óta ezek az eszközök az állami nyugdíjrendszerbe visszatért tagoknak termelnek hozamot, árfolyamnyereséget - tette hozzá.

A szóvivő közölte azt is, miután a pénztárak kiszámolták, hogy a tagok mekkora reálhozamot értek el, az Államadósság Kezelő Központ visszautalja ezt az összeget a társaságoknak, akik a pénzt legkésőbb augusztus végéig eljuttatják a tagoknak.

Binder István emlékeztetett arra, hogy voltak olyan portfóliók, amelyeknél nem volt reálhozam, ezért nem számíthat minden magánnyugdíjpénztár-tag arra, hogy pénzt kap vissza.

A PSZÁF a következő napokban indítja el a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépésével kapcsolatos vizsgálatának második ütemét. Míg az első ütemben a vagyonátadás megfelelő módszertanának meglétét ellenőrizte a felügyelet, a második lépcsőben kiemelt szerepet kap a vagyonátadás jogszerűségének vizsgálata - emelte ki a szóvivő.

InfoRádió

Válasz

Hetesi Zoltán üzente 12 éve

Mi a kínos, kinek és hol a bukta?

Válasz