gulán irén üzente 12 éve

Igaz a munka nemesit azért nincs a parlamentben egyetlen nemes jellemű megbizható ember sem!!Mennyit dolgoztak a nép honatyái ezen mindig vihognom kell.HONATYA MELYIK???Az iskolapadból a parlamentbe pottyantak.GRATULÁLOK NEKIK SIKERES NAGYOTMONDÓK:

Válasz

Török Éva üzente 12 éve

Erre megy ki az egész! Dobja fel a bakancsot minél hamarabb, legalább nem kell nyugdíjat fizetni. A fiataloknak meg úgyse lesz annyi ledolgozott ideje, hogy majdan nyugdíjba mehessen...
A sok birka meg csak nyomorogjon, nekik már meg van a betevőjük életük végéig!
Szívesen cserélnék legalább egy hónapra velük: az én jövedelmek- az ő jövedelmükért!!!
T.Nagyhangú, mindentudó képviselő urak! Ki cserél velem????

Válasz

Várady Ferenc üzente 12 éve

Hát igazat adok az elöttem lévőknek.A kormánypárti képviselők nagy része az iskolák - főiskolák és egyetem - padsoraiból a Fidesz aktivisták soraiba léptek és kezdtek politizálni és igy haladtak előbbre majd a Parlament padsoraiba.De a munkapad mellett - kemény testi ill.fizikai munkával,vagy kétkezi tevékenységgel - nem végeztek semmit.Igy az élet árnyékos oldalán nem nagyon töltöttek el hosszú éveket! Akik ezt tették 30-40 éven keresztül kevésbé látni a parlament soraiban őket.De ha 30-40 évi kemény munka után lebetegszik a polgár és ráadásul leszázalékolásra kerül akkor azt már sajnálják tölle.Hiába 50 vagy 55 éves a kreált törvény visszaküldi a munkafrontjára még dolgozni még vagy 10 évet.Aztán ha az a polgár 60-65 évesen netán "eltávozna az örök munkamezőre" hát azzal is hasznot hajtani az államnak mert nem kellene majdan nyugdijat fizetni neki.
Sajnos igaz az a mondás,hogy " Az élet kemény de igazságtalan." Vagy valakiknek mégsem???

Válasz

gulán irén üzente 12 éve

Bizony aki nem dolgozott soha az nem tudja mit jelent kis pénzből élni.Dolgozna le nővérként 40 évet és menne el 50 ezer forint nyugdíjjal a boldog öregségbe.Aztán rá egy évre lenne egy súlyos rákos megbetegedése és mind ezt finanszírozná a nagyra becsült nyugdíjból.Aki kétségbe vonja a nyugdíjban lévők nehézségeit része legyen benne!!!Ennyi becsületes honatya ami nyakunkon ül még soha nem volt negyede elég lenne adnák oda a szegéneknek a pénzüket

Válasz

Győrffy Kálmán üzente 12 éve

Inkább osztogatta volna az mszp által hagyott megtakarítást!

Válasz

Kerék Tibor üzente 12 éve

A munkanélküliek számának 10%-os csökkenése egyszerű statisztikai manipuláció. Lehet, hogy a Mercédesz és az Audi teremtett új munkahelyeket, de számoljuk csak össze mennyi közszolgálatban dolgozó embert tettek utcára. Nézzük meg hány kisvállalkozás ment tönkre, amely szintén munkahelyek megszűnését vonta maga után. Jómagam fél éve próbálok munkahelyt keresni a nyugdíj mellett, de egyszerűen lehetetlen. Az eszetlen politikusok pedig a csökkent munkaképességűek, a korengedélyes és korkedvezményes nyugdíjasokat akarják visszaterelni a munka frontjára. Azt szeretném kérdezni HOVA????
A munkaképes fizikailag tökéletes emberek sem találnak munkát. HOVÁ akarják alkalmazni a rendvédelmiek korkedvezményes nyugdíjba vonult állományát???? Ezek az emberek akik még életükben nem dolgoztak nekem ne papoljanak a kötelező munkáról.

Válasz

Demjén Géza üzente 12 éve

Ezek nem tudják hogy mi az hogy munkás mert még nem dolgoztak 1 percet se csak az adó fizető pénzén élősködtek,és amit a rendszerváltás óta el lopdostak azt mind munka hely teremtésre kellet volna fordítani nem a társadalmat szét züleszteni!!!!

Válasz

Jakab Katalin üzente 12 éve

Orbán Bécsben másképpen demagóg, mint Budapesten! Legutóbb még egymillió !!!! munkahely létesítést blöffölte 10 év alatt (az egy más kérdés, hogy eddig reméli bebetonozni magát a hatalomba!). Ehhez képest a most kijelentett 10 % igencsak jelentős csökkenés. Eldönthetjük, hogy sírni vagy nevetni kell azon, hogy ezek a pasik soha nem végeztek valódi, értékteremtő munkát. Már az egyetemen megkezdték a politikai szájtépést, és azóta is csak a nagy dumából élnek, és ők dumálnak a munkatársadalmáról??

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Valóban igaza van Andrásnak. Gondoljunk bele! Ha a saját háztartásunkat nézzük. Kockáztatjuk akkor a saját vagyonunkat, ha azt látjuk, hogy lépten nyomon visszamenőleges olyan törvénykezés folyik, hogy szerzett jogokat, összegyűjtött vagyonokat egyszerűen kisajátít, elvesz a kormány? A válasz egyértelmű. Így van ez nagyban is. Csak feltehető ezek után a kérdés: Ezek után mire számíthatunk? Ami munkahely létrejött a kormányváltás óta azt még Bajnaiék készítették elő. Orbánék csak a közmunka programot forszírozzák. Már kitalálták a módját is, amit szinte látok magam előtt: rokkantak, munkanélküliségük miatti elkeseredésükben lezüllött emberek mellett ott áll a nyugdíjból visszaterelt munkafelügyelő ostorral a kezében és mint a gályarabok építik, felvirágoztatják hazánkat.
Ez kell nekünk?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Csatlakozva a Gyöngyi mondandójához, azért még az is nagyon fontos dolog a beruházóknak,- akik a munkahely teremtés alappillérei, -HOGY JOGBIZTONSÁG LEGYEN ABBAN AZ ORSZÁGBAN, AHOL ŐK A TŐKÉJÜKET MUNKAHELYTEREMTŐ BERUHÁZÁSRA SZÁNDÉKOZNAK FORDÍTANI !
Ott, ahol sorra-rendre "VISSZAMENŐLEGES" ""törvénykezés"" van, és bizonyos ágazatok "VISSZAKÉNYSZERÍTÉSE" A CÉL AZ ÁLLAMI TULAJDONBA,- OTT AZTÁN CSAK DUMA A MUNKAHELYTEREMTÉS, mert az épeszű tőkés százszor is meggondolja, ide fektesse e be a pénzét.. Ugye az évértékelőn a Merci berházással kapcsolatosan a vezérigazgató "diplomatikusan" szóvá is tette. A DEMJÉN ÚR (Skála kópé) meg egyenesen arról beszélt, hogy a munka becsületét NEM SZLOGENEKKEL, meg SZÓLAMOKKAL lehet MEGTEREMTENI, hanem azzal, hogy elismerik mind anyagilag- mind erkölcsileg a fizikai munkást! Hol is tartunk most ettől? mint Makó vitéz Jeruzsálemtől? vagy mint a legközelebbi galaxis ?
És mivel KIMONDOTTAN AZ A CÉLJA A KORMÁNYNAK, hogy a gazdagok zsebeit tömködje a mindannyiunk pénzéből, egyenlőre reményünk sem lehet, hogy a józan ész útjára próbálnak lépni,- hiába a figyelmeztetések sora!
(Míg a külső piac stagnál, a belső pedig csökken, valamiféle bibliai csoda sem segíthet, sajnos...)

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Már televan a hócipőm azzal, hogy Orbánék hatalomra törése óta azt sugallják az egész világnak, hogy a magyarok segélyből akarnak élni, és büdös nekik a munka, s Ők ezen akarnak változtatni és a munkába állást szorgalmazzák, ezért tesznek a munkába állástól függővé különböző jogosultságokat. Ez nemcsak csúsztatás, ez becsapás, hazugsággal indokolt szerzett jogok elvétele. Ezt viszont próbálják titkolni.
Addig nem jutnak el a picurka agyukkal, hogy a munkahelyet nem lehet egy csettintéssel teremteni. Valószínű nem lehet tudomásuk azon egyszerű tényre, hogy a befektetők akkor ruháznak be, ha a szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll, a profiljukhoz megfelelően képzett szakembereket találnak a térségben, és egyértelmű az is, hogy az ide hozott beruházást folyamatosan továbbfejleszteni is csak úgy tudják, ha itt helyben megfelelő szellemi tőke is rendelkezésükre áll. Az ilyen oktatáspolitika ami kilátásba van helyezve sajnos meg sem közelíti a kívánatos szintet.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Némi igazságtartalma ellenére, ez nem más, mint egy "gyakorlat nélküli" jogász buta okoskodása .Mekkora marhaság a "jóléti társadalom"ledegradálása "munkanélküli társadalommá, és a "munka társadalmától" imígyen elválasztani. A kettő szoros összefüggését a kevés, illetve alacsony intelligenciával, empátiával, gazdaságpolitikai ismeretekkel felvértezett , felfuvalkodott, hatalommániás ember, - még ha a bugyuta választói kegyéből miniszterelnök is,- felfogni-megérteni úgy látszik képtelen.
Vagy csak nem is akarja! Nem is tudom, hogy hogyan is voltak képesek a bécsi fórumon a hozzáértők hangos röhögés nélkül , fegyelmezetten végighallgatni?
A JÓLÉT természetesen az eredményes BŐVÍTETT ÚJRATERMELÉSBŐL lehetséges,- természetesem kivétel Svájc, és az olaj-gázrétegeken úszó országok.Svájc az összerablott vagyonok kamatos kamataiból is megélne,- de ott is van bővített újratermelés. Az olaj-gáz országainak elég a lelőhelyek kiaknázására munkát fordítani. (Ha nem gondolnak a jövőjükre !)
A munkanélküliség lassú csökkenése nem a JÓ gazdaságpolitika eredménye, hanem a meghozott megszorító rendelkezések, és a közmunka 4 órásra csökkentése! Meg a kecskeméti Merci gyár beruházás. ( De ezt még a Bajnaiék intézték!)
Ugye a közmunkában már a foglakoztatott létszám akkor már meg is duplázódott!! Éljen Orbán Viktor és csapata és családjaik napi négy óra közmunka béréből !

Válasz