hildebrand katalin üzente 12 éve

Tisztelt Lass és Humayer Úrak ! nincs itt vita csak szíveskedjenek megtanulni úgy olvasni, hogy a szavak mögöttes értelmét is felfogják!
Lássuk: Az elmúlt 8 év minden reformtörekvését eltörlő megmozdulásait népszavazással és utcára vonulással ki szervezte? hol volt a Fidesz a szavazásokon és hány értelmes módosító indítványt nyújtott be. / csak arra emlékszem, hogy egyedül Navrasits üldögélt a teremben Balsai csak akkor ágált amikor a képviselők költség elszámolását akarták tételessé,/ számlával igazolt / tenni!!! / Ez nálam kiütötte a biztosítékot !Az elhíresült öszödi beszédet is érdemes lenne a fent említett módszerrel elolvasni / nem vagyok Gyurcsány rajongó /ugyanis pont a bevezetendő reformokról szól, meg a tisztesség bevezetéséről, ezért bukott meg a saját pártjában is / Végül: ezt a hírt a Fidesz és OV által létrehozott központi és egyeduralkodó hírközpont adta közre / a régi MTI azért szűnt meg, hogy a csókosok kapjanak helyet és még a nép tájékoztatását is kézben tartsák. Éljen Rákosi!!!

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Lehet,hogy ön tudja a válaszokat és a Lass úr csak szényenlős (vagy ne tán gőze nincs mit válaszoljon) Igazán kisegíthetné válasz adás terén.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Humayer Károly ! Ez az egy mondat , amivel jeleskedni tetszik, nem volt túl megerőltető? Szeretnék(nénk) olyan tényekkel alátámasztott írását(sukat!) olvasni, amiből tanulhatnánk, és mi is "megtérhetnénk".Ha gondosan elolvasta az írásokat, akkor kérem válaszát:
Ön kit tart "igaz" barátjának?

Válasz

Humayer Károly üzente 12 éve

Lass György úrral teljes mértékben egyetértek!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Bocsi,- átvettem az egy s.-t, a Miklóstól,- hiba! Nem néztem meg ,- de úgy néz ki KÉT s. ( mint a hozzászólása!) ! Helyesen: Lass!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Miklós! A Las úr nem akar megszólalni, csak vádaskodik! Álhírnek nevezi az MTA. hírét, ( teljes kormányirányítás alatt van a Magyar Távirati Iroda !)- a bírálatot rosszindulatú vádaskodásnak ! Ellenben a kérdésre NEM reagál! Cáfolni,- indokolni nem tud. Egy dolog a HIT,- és más dolog a TUDÁS! Ő csak hisz! Vannak, kik a hitükért mindenre képesek,- mások a tudás megszerzéséért áldoznak időt-energiát, ami a HITHEZ nem kell !!
Azért nem - mert akkor a tudás kerekedik felül! És a HIT ezt NEM engedi !

Válasz

Yosa Miklós üzente 12 éve

Kedves Las György fel kellene ébrednedned, a tömegek éheznek és te meg itt okoskodol?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Kedves Lass György ! Hogy Ön elkeseredett azon, amit írtam, annak örülök. Nem azért, mert akkor már legalább ketten (!) vagyunk, akik el vannak keseredve,- hanem azért, mert legalább elkeseredettségében leírta azt, hogy akik az igazat próbálják megfogalmazni, azoknak "elveszett az önkritikai érzéke".MEGNYUGTATOM- NEM VESZETT EL.SEM A KRITIKAI, SEM AZ ÖNKRITIKAI .Egyébként talán próbálja meg sorról-sorra, szóról szóra megcáfolni azt , amit alább leírtam. Nagy figyelemmel várom, és fogom olvasni sorait ! Kíváncsiságom határtalan.SZERETNÉM TUDNI, MI AZ, AMI SZERETETT VEZÉRÜNK JELLEMÁBRÁZOLÁSÁBÓL KIMARADT ,- AZON KÍVÜL, HOGY ÁLSZENT MÓDON KÖZELEDIK A VALLÁS FELÉ IS ? ( Emlékszik 1993, országgyűlés : CSUHÁSOK TAKARODJ !! skandálására? No ki volt a kórusvezető? )Tanulni még mindig szeretek, sőt rendszeresen szoktam is ,- van még a zene területén rengeteg dolog, mit még szeretnék megtanulni,- ezért naponta szoktam új kottát is gyakorolgatni.
AZ ELMÚLT nyolc ÉV ALATT IS ,- MINDIG ÉS MINDENKOR,- DE ÁLLÍTHATOM, HOGY AZ elmúlt 60 (HATVAN ) ÉVEMBEN, MIÓTA NAGYKORÚNAK SZÁMÍTOK - mindig és mindenkor, és mindenhol elmondtam véleményemet az éppen aktuális vezetés, vezetők tevékenységeivel szemben. (pl: 1962-!! ráborítottam az írósaztalt Révész József Tanácselnök et.ra !!) Csak azóta már lehiggadtam....) Pl: mit csinált Ön1984-ben? Mert én már akkor elmondtam a szocialista rendszerről azt. hogy megbukott, és azt is , hogy miért. Mindezt annak a Horváth István et.nak, aki akkor még belügyminiszter volt,- kinek veje egyébként az I. O. kormány kabinetminisztere,-most éppen Fideszes alkotmánybíró. ("mi komonistánk-ti komonistátok" ?) És akkor ott többen is jelen voltak,- nem négyszemközti beszélgetés volt ám.Az elmúlt nyolc évben NEM CSATLAKOZTAM HANGNEMILEG az ocsmány alpári hangnembeli fogalmazással pocskondiázók táborához,- mert az nem az én stílusom.(mint írtam, kicsit lehiggadtam.) És nem is igen olvashat most ön sem olyan stílusú kritikai írásokat,- csak nagyon elvétve ! (valahogyan a KÖZÉPEN ÁLLÓK nem kedvelik és művelik azt a stílust !) És megfogalmaztam azt is, hogy ne tegyék tönkre az országot. De abban az akkori ellenzéki OV. felelősségét is,-mert ő, ők kb. olyan bűnösek a mostani k.sz@r helyzet kialakulásában, mint a rendszerváltás óta az összes politikus,- Antall Józseftől kezdődően, végig.( ha veszi a fáradtságot, és utána néz, akkor az öszödi beszéd TELJES egészét megtalálhatja,- és már az is az ÖSSZES politikus felelősségét próbálta "előhívni",- csak a hangnem, és a kifejezések....)
És ne feledkezzünk meg az istenáldotta nép felelősségéről sem!!! Ezen beül én úgy értelmezem a saját felelősségemet, hogy meg kell fogalmazni a konkrét és jogos kritikát még akkor is, ha annak valami retorziója következik be számomra, ami már számtalan esetben megtörtént...Végezetül egy nagyon egyszerű kérdésre szeretnék választ kapni öntől. _Kit tekint igaz barátjának?
Azt, aki mindig, és mindenkor azt mondja az ön szemébe, amit ön HALLANI SZERETNE,
és a háta mögött mondja el igazi véleményét, - VAGY AZT, AKI MINDIG ŐSZINTÉN ÉS KÖVETKEZETESEN elmondja, és indokolja véleményét. Ha netán rákérdez, esetleg még azt is elmondja, hogy őszerinte hogyan s mint kellene??? Várom válaszát....

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Tisztelt Lass Úr!
2011.máj.25 Párizs az OECD megalakulásának 50 évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédet Orbán Úr.Ezt a Magyar Nemzet rendkívül szűkszavú hírben tudósította.
Nem tisztem eldönteni,hogy melyik hírforrás mond igazat.De miniszterelnökünk nem először üzen külföldről,és annyira szereti a "nyuggereket",szegényeket-akiket nem először rövidítene meg-hogy nagyon is el tudom hinni.No de mindenki azt hisz amit akar.
Mellesleg,ha figyelmesen olvassa a cikket megtudhatta volna ,hogy hol és mikor hangzott el.Azt,hogy Ön mit olvas és mit nem ,egyoldalúan tájékozódik,vagy sem szíve joga.Nekem az a véleményem,ahhoz,hogy az igazsághoz közelíteni tudjunk,sok irányból kell tájékozódni,mert valahol elrejtve ott lapul az igazság.Ha így tenne észrevehette volna,hogy a Fidesz közeli sajtó sohasem hoz nyilvánosságra olyan hírt,amely kedvezőtlen a szeretett vezérre, pártjára vagy kormányára nézve.Miért is fontos a Fidesznek a sajtószabadság megnyirbálása?Elgondolkozott már ezen?Csak amiről nem tudunk az azért mégis csak létezik nem?
Tájékoztatóul még annyit:Akik ide híreket töltünk fel nem saját írásainkat közöljük,a különböző helyeken fellelhető cikkeket másoljuk be,a hírforrás a cikkből általában kiderül.Ha arra gondol.hogy ez különösebb magyarázatra szorulna úgy nehéz helyzetbe hoz,nem tudom erre mit lehet mondani?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves György! Az is elkeserítő egy kicsit, hogy ön kb ugyanazt teszi amit a bírálók vagyis mi akik OV-t. egy majomnak tartunk/legalább is jó magam/. Az egy dolog, hogy ön a másik véglet.Végül is szíve joga.Hát erre a 8-évre való vissza utalással csak egy bajom van. Nagyon övön aluli ütés az ön részéről. Mert azért ,isten tudja miért de Viktor- ka keze benne van abban is, hogy akik megfogalmazhatták volna, hogy elvtársak ne tegyétek, és ráadásul, mindezt jogilag ,politikai úton is tehették volna a lecsúszás ellen, könnyeb volt választaniuk a teátrális kivonulást. Tudja ,cinkosok közt vétkes aki néma.Egyedül az utolsó mondata az üzenetből, ami ül. Valóban gyűlöletre semmi szükség nem lenne , főleg így a sz@rb@n ücsörögve.De azért még megjegyezném önnek, hogy ezt vajon ki szította fel?

Válasz

Lass György üzente 12 éve

Kedves Borbála!
Ennél konkrétabb választ vártam,- például mikor?

A mai hírekben nem találtam (http://eu.mti.hu/hirek). Nem vagyok "regisztrált" olvasója az MTI híreknek.
Részemről álhírnek minősítem mind addig, amíg az igazáról magam is meg nem győződöm., - (nem az Ön részéről!) - mert ha igaz lenne, nagyobb port vert volna fel..

Válasz

Lass György üzente 12 éve

Kedves Gyenge András!

Elkeserítő az a szemlélet és bírálat, amivel a kormányfőt, Orbán Viktort illeti.
Amikor ilyen és hasonló hozzászólásokat olvasok, akkor mindig az jár az eszemben, hogy az "egyoldalúság" miatt elveszett az önkritikai képessége az írójának.
Önkéntelenül felmerül bennem a kíváncsiság, hogy az ilyen és hasonló gondolkodású kritikus/ok vajon az elmúlt nyolc /8/ év kormányzat alatt milyen kritikát fogalmazott/fogalmaztak meg például annak érdekében, hogy, - "ne tegyétek már teljesen tönkre az országot elvtársak"!

Az Ön írásából semmi más, - csak rosszindulatú gyűlölet sugárzik, amire az ország jelenlegi sz@r állapotában semmi szükség nincs!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Lass György!
A hír forrása.mint fent is olvasható:MTI

Válasz

Lass György üzente 12 éve

Kedves dr.Bakai Borbála!

A blog bevezetője:
"...Orbán Viktor Magyarország újjászervezéseként értékelte, hogy az embereket meg kell győzni arról, hogy mondjanak le egyhavi nyugdíjukról, fizetésükről, Bárhogy is erőltetjük az emlékezetünket, erről sem a választási programban, sem azóta nem esett szó."

Erről itt "hallok", illetve olvasok először:
"...valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le."

Konkrétan hol és mikor,- hogyan hangzott el ez a hangulatromboló (keltő!) mondat, amivel a blogot is bevezette?

Válaszát várva,- üdvözlettel: Lass György

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Ez az ember egy demagóg "MAJOM" Nem akar ez elszámolni senkivel, még magával sem.Azt sem tudni milyen érték rend és eszme és erkölcs mentén lavírozik és gondolkodik. Csak tetteiből és intézkedéseikből következtethető ki, hogy minek is tartjuk őket. Nekem már OV. és társai ne ígérgessenek mert azt sem hiszem amit kérdeznek.Nem tudom menyien vannak már ebben az országban akik szintén ezt a konkluziót vonták le. Nem is várunk semmi jót, főleg látván a zavarodott, megosztott vagy megvett értelmiséget. Na innentől kezdve egy forradalomig bármi jöhet. Már csak arra alapozva is gondolom, hogy sok családos ember aki komoly beosztásban volt, és nem éppen a magyar tarka nagy barom katogóriába sorolható , és a családja jövője a tét. Ráadásul nem mondhatók gyávának, még ha nem is állnak ki itt Magyarkodni. Én úgy vélem még az ő véleményük nem került napvilágra, de ha odakerül, annak más jellegű nyomatéka is lesz. Innentől bármi elő fordulhat. Ha netán úgy gondolják , hogy majd az EU segít szerintem nagy tévedésbe vannak, csak nem akarják elhinni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egyik kutya a másik eb...

Válasz

vukman györgy üzente 12 éve

Orsós Vikike olyan messze van Magyarországtól,a Magyar néptől mint Makó jeruzsálemtől

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Még mindig nem veszi Viktorka tudomásul, hogy az elmúlt nyolc év reformtörekvéseinek megbuktatása,- ami az ő legfőbb törekvése volt ellenzékként- TELJES MÉRTÉKBEN HITELTELENNÉ TESZI minden újabb próbálkozását. CSAPDÁBAN VAN !! És ezt a csapdát saját kezével készítette és helyezte el ! Most meg aztán bele is lépett !! ! Alaposan "elk...rta !
A különbség az, hogy ez a beszéd, körülbelül egyenlő három öszödi beszéddel ! És ráadásul nem is itthon mondta el....(Párizs OECD. 50. évford.)
Namármost: A politika hitelének-helyesebben a HITELES POLITIZÁLÁSNAK alapfeltétele az, hogy a politikus - jelen pillanatban Őfőméltósága, szerezze vissza hitelességét. Az, aki az elmúlt HÚSZ ÉVBEN - soha nem volt egyenes, korrekten következetes és őszinte,- azt hitte, hogy demagógiával minden elintézhető- mert az mindenkivel megetethető, ha szépen adagolja,- az akkor, mikor már besokallt tőle és módszereitől a KÖZ,- (azemberek),- az egyhamar NEM VÁLIK HITELESSÉ ! Mert mitől is válna? Az csak úgy,- egy csettintésére NEM MEGY !
Ugye ígér,- de nem teljesít,- beszél- de nem mond SEMMIT,- és ha mond valamit, az akkor nem más, mint a HARC, HARC, HARC....Harc a saját népe többsége, az "elesettek" ( az ő fogalmazása !), a rendvédelem , a demokratikus közintézmények, a nyugdíjak-nyugdíjasok, és a már lecsúszott középréteg, meg a szegények ellen....
A másik oldal politikusait nem meggyőzni,hanem legázolni akarja,- a saját oldalán levőket meg autokrata hűbérúri rendszerben tartja, - mert egyénisége nem bír el mást,- tanácsot-javaslatot nem fogad el és nem tűr el ....
Semmilyen politikai játékszabályt NEM TART BE , ha pillanatnyi érdeke, vagy szorultabb helyzete azt kívánja. Márpedig a játékszabályok betartása kötelező !! Ha máshol nem,- akkor a hobbifocista múltjából ezt megtanulhatta volna. Igaz,- ott van vezető bíró, meg taccsbíró, aki felügyeli a szabályok betartását.
A játékvezető most a csicskása ( SP. úr), és a jelzőzászlókat is kiveszi, ill kivenni szándékozik az eddigi demokratikus fékrendszer szereplői kezéből ! ( Alkotmánybíróságtól az Egyeztető Tanácsig).
Ebben a felállásban ( Kósa-Kövér-Szógyártó-lázárjani és társaik ) -a politika,- a politikus(ok) hitelét- hitelességét visszaállítania nagyon valószínűtlen . "Munkásságát" már a külföldi politikusok-médiák is igencsak fanyalogva nézik,-figyelik.
A kérdés az, hogy mikor látja végre be ? Vagy egyáltalán belátja e valaha ? Képes e saját magával korrekten elszámolni?? Mert hogy velünk NEM,- az biztos !

Válasz