beres san dorne üzente 12 éve

Nagyon megkérlek nefárasszatok marhasággal tudjátok ti honnanered a mai helyzet mitkel elsimitani ki miat ne is vegyétek a szátokra az Orbán nevet köszönöm

Válasz

Heil Edit üzente 12 éve

GYÖNGYI igazat adok neked. a közelmuútban nagyonsok pártkatona segitett a jelenlegi miniszternek külhonból is anyagi támogatásokkal./ nyugati KDNP/. akiknek most viszont kell segíteni pozicíoba tenni, " mert az igéret sz..../ rengetegembert kell most a jók helyébe betenni. Én csak ilyen egyszerűen kívántam megjegyezni. Miért váltogatják szíre szóra az embereket.

Válasz

Heil Edit üzente 12 éve

nN ezt nem olvasom végig. egy igazságtalan megkülömbeztetés van gyerekem vagy nem lehett gyereke? akinek gyermeke van mint Én is 3 szültem akkor mikor mindenki szegény volt. nem a Ratkó miatt. felneveltűk öket és nem kaptunk a három gyerekért külön kedvezményt. a nyugdij a ledolgozott időre az idős kornak járó pénz. aki gyermeket vállal az kap a gyerekek után támogatást. sokan ütr szülnek meggondolatlanul, majd valaki eltartja őket. a családi pótlék elég szép summa.

szerintem mint egyszerű joghoz nemértő de praktikusan gondolkodó emberként.NEM SZABAD, NEMLEHET ÖSSZEKEVERNI A DOLGOKAT.éN AZT TUDOM, HOGY MA NAGYON KICSI A NYUGDIJAM. mERT NEM VOLT NAGYSZÜLÖ SENKI AKI SEGITETT VOLNA IGY EGYEDÜL NEVELTÜK TISZTESSÉGEL ŐKET MERT ELVEM AZ, HOGY NEM VAGYOK NYUL, HOGY SZAPORODJAK, HANEM NŐI MIVOLTOMBÓL FAKADÓAN VÁGYTUNK GYEREKEKRE, NAGY CSALÁDRA. DE RTOP LETT MERT NEHÉZ VOLT ELLTARTANI A CSALÁDOT. TISZTESÉGES FELNŐTKÉNT ÉLNEK. TEHÁT ÉN SOHA NEMKAPTAM KÜLÖN PÉNZT MÉG A NYUGDIJNÁL SEM MERT 3 LÁNYOM VOLT. KEVESEBBET DOLGOZTAM MERT VALAKINEK FELKELLETT NEVELNI ŐKET.
GYÖNYÖRKÖDNI A KIS BABÁKBA ÉS NEM AUTÓ, MEG KÜLSŐSÉGEK BEGYÜJTÉSE VOLT A CÉLUNK EZÉRT KICSI A NYUGDIJAM ÉS PERSZE A SZAKSZERVEZET A kÖZALKALMOZOTTAK SOHA NEM VOLTAK MEGFIZETVE. MA SEM.
ÉN NEMIRTAM ALÁ SEMMI PAPIRT, MENT A SZEMÉTKOSÁRBA. NEM NEKÜNK KELL ELDÖNTENI AZÉRT VANNAK A SZAKEMBEREK. KÜLÖNBEN IS NEM AZ ORSZÁG NÉPESSÉGE IRT VAGY KÜLDTE VISSZA A DRÁGA POSTAI KÜLDEMÉNYT, CSAK EGY KICSI %-A. TEHÁT NINCS JOGUK A NÉP NEVÉBEN BESZÉLNI..
JÓ LENNE VÉGRE NEM VISSZAMUTOGATNI, HANEM A JELNT NÉZNI ÉS ABBAN SEGITENI, HOGY MEGOLDJÁK A JELENLEGI PROBLÉMÁKAT ROSSZ SZERVEZÉSEKET. MEGGONDOLATLAN TÖRVÉNYEKET.. A JELEN A FONTOS!! /MI IS VOLTUNK SZÉPEK FIATALOK TALÁN SŐT MI IS AKKOR MÁSKÉP LÁTTUK A VILÁGOT., DE ANNAK VÉGE A JELNKORT KELL MEGJAVÍTANI MEGSZÉPITENI.hOGY AZ IDŐS KORUAK NYUGALOMBA ÉLHESSENEK. AZT A KIS IDŐT AMI MÉG ESETLEG ADVA VAN.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Többen, több helyen a rendszerváltás után színrelépő politikusokat mint Kádárista tanítványokat, politikusokat neveznek meg. Ezek az emberek vajon miért nem gondolkodnak el azon, hogy a rendszerváltáskor kiknek volt meg a lehetősége arra, hogy kampányoljanak, különböző felkészítésekre járjanak, napokra, hetekre vagy akár hónapokra megtehették azt, hogy nem mentek a munkahelyükre dolgozni, kvázi volt miből élniük, a családjukat így sem érte egzisztenciális törés.
A válasz egyszerű: nyilván azok tudtak ebben az időben is politizálni akik ma is, vagyis nem az egyik hónapról a másikra élő, anyagi gondokkal küszködő, kiváltságos embereknek párt hovatartozástól függetlenül. Tehát ezután már csak az különböztette meg a hatalmon lévő politikusokat a társaiktól, hogy ki mennyire volt kabzsi, mennyire nézte és tartotta szem előtt nemcsak a saját, hanem a szegényebbek érdekét is.
Az elmúlt évek történéseit végiggondolva azt láthatjuk, hogy míg a szocialisták a szegényebb rétegeket próbálták egy kicsit segíteni (nyugdíjasok, közalkalmazottak, családosok) esetenként a gazdagabbak rovására (ld. adórendszer, 13. havi nyugdíj bevezetése, közalkalmazottak 50 %-os béremelése, családi pótlék emelése, stb.), a jelenlegi kormány mindezt megfordította és a szegények rovására segíti a gazdagokat. El lehetne gondolkodni azon, hogy melyik jobb nekünk.
Ami a nyugdíjakat és a megállapításuk módszerét illeti: olyan össze-visszaság van, ötletelésekkel próbálják elterelni a figyelmet ez nyilvánvaló. Sajnos nem veszik azt sem figyelembe, hogy saját nyilatkozataiknak mondanak ellent akkor amikor a gyereknevelést, ugyanis egy másik ötletük arról szól, hogy a befizetett összeget kapja vissza a nyugdíjas. Kérdem én: a gyereknevelés után mennyi nyugdíjjárulékot fizetett be a dolgozó?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

A lentiekben irtakat figyelembe véve adódik, hogy végül is, az a korosztály, akik most az államot tartják kezükben ,csak egy helyről jöhetett a KÁDÁR szférából.Egyszerűen nem volt lehetőség más tanulásra és fejlődésre.Többek között elmondható így visszatekintve, hogy az erőszakos válogatás nélküli pártszervezési politikának is köszönhető, hogy a gátlástalanul törtetők, vagy jellemtelennek születettek mind bejuthattak az akkori hatalom egy kis szeletébe.Na ehhez egy kis igérgetés jelenlévő más szellemiségű kultúra, és már robbant is az egész jóléti és egyébb vivmányok.Meglátásom szerint, ha az egész redszer változtatást a kezében tudta volna tartani a KÁDÁR kormány, és nem korummpálodott volna el a vezetés, lelehetett volna a rendszer váltást vezényelni, tróger hatalom kiépülése, és szociális vivmányok lerombolása, és egyeltalán az ország kiárulása nélkül is, megválogatva, hogy az ujonnan alakult pártok tagjainak és a régi párt tagjainak alapos szanálása lévén erős a gyanum, hogy nem durvultak volna el a dolgok .

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Gyöngyi! Szerintem mára már kétségessé vált az is ,hogy azok az utak ,pályák, velnesz fürdők, és még amik eztán épülnek pálma fás , meg kitudja tengeri akváriumokkal tervezett szálodák üdülő helyek, melyekre már előre garantálva van, hogy nem a Magyar emberek zöme fog ott pihenni. Ahogy az autópálya díjak és minden építménybe a belépő díjak és az árak kalkulálva vannak gondolom ez már önnek sem kétséges. Hogy kiknek épül és kik finanszírozzák abba had ne menjek bele.Valóban voltak tervek, de , hogy azok milyen piszkos és korrupciós háttérrel,és milyen titkolt szándékkal valósultak meg, és végül adó formájában ki fogja fizetni azt is mostanra már tudjuk. Számomra innentől kezdve még az akkor hangoztatott jó szándék is meg kérdő jeleződik. Az meg egyenesen nílván valóvá válik számomra, hogy mi végre és mi alakítja az eljövendő további jövedelem nyirbálás alapját. Kétségem nincs affelől, hogy ez a lepaktált elkötelezett kormányzatnak nevezett gengszter banda mire pendlizik. És az is biztos, hogy ezek már évekkel ezelőtt kidolgozott tervek voltak , melyeket mára nekünk kell megfizetni. És senkinek ne legyenek illuziói azzal kapcsolatban, hogy a fzetést (ha kell nyúzás árán is)nem ránk fogják testálni. Na ez ellenszere, hogy nagyon messzire és sok évre visszamenően visszanyulni, elszámoltatni ,vagyont zároltatni és kirugni( netán haza árulásért felakasztani őket) OV, anyiból most már belekerült a kakiba, hopgy az ő kormánya az, akinek a kötött szerződéseket és titkos paktumokat végre kell hajtania, ha nem akarnak kapálni menni. De mára már mind egy lenne, hogy FIDESZ vagy MSZP vagy JOBBIK lenne hatalmon a külföldi eladósító tőke behajtja az uri,muri és aljasság árát.

Válasz

Demjén Géza üzente 12 éve

Ezek olyanok mint a napraforgó!!!!!

Válasz

Kóczián Miklósné üzente 12 éve

Fideszeseink a Kádár rendszert szidják nagyon, csak azt nem értem, hogy miért, mivel ők is abban a rendszerben tanulhattak, méghozzá ingyen, és lehetett a jövőröl gondolkodnunk, de ma már a holnapról sem tudunk, nincs miből élni.
Ha Lázárnak meg a többieknek havi 70 ezerből kellene fenntartani magukat, kiváncsi lennék akkor is mondaná-e, hogy nem tartja azt embernek,aki erre a korra nem szedte meg magát. Valóban nem szedtük meg magunkat, de mi nem loptunk, becsületesen dolgoztunk, és mégsem fizettek meg bennünket rendesen, pedig nem tudom mitől lenne ma ilyen nagy szájuk, mert "ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik". Mégsem a dolgozó embert fizetik meg, hanem a naplopó politikusokat. Az egy havit pedig ők fizessék be mégpedig visszamenőleg, mert több hónapon keresztül nem mentek be dolgozni a parlamentbe, a fizetésüket meg mégis felvették, hát ők is fizessék vissza visszamenőleg, erre is hozzanak törvényt.

Válasz

Kóczián Miklósné üzente 12 éve

Azok kapjanak több nyugdijat, akiknek a gyereknevelés mellett, megfelelő időtartamú munkavégzésük van. Ez a családi pótlékra és a gyes-re is értendő. Alanyi jogú családi pótlékkal és gyes-el csak egyes fajta csoportok járnak jól. Ők nem is igyekeznek munkát vállalni.

Válasz

Károlyi Mária üzente 12 éve

Kedves Mindenki!!!!
Nem értem????? megválasztottuk Őket-vagy NEM????
1-Miért kellett újabb adósságot felvenni,hogy visszavásároljuk a MOL-t???
2-Amikor alapot hoztak létre mindenki befizethet,hogy előbb letudjuk az állam
adósságot ( ha a csecsemőket is bele számoljuk minden magyar állampolg-nak
2 millió ft kéne befizetni) de mi a biztositék ,hogy oda megy a pénz!!!!!!
3-Gyógyszer,nekem egy vérlemez össze csapódás gátlót kell szednem ami 2 év alatt
2830-9800 ft emelkedett,ja és 28 szemes ami azt jelenti 1 évben 1kifizetek de nem
szedem be-Röhej!!!!!
4-Hol a 14 hónapos nyugdij?????? már 13-ik sincs.
5-MINDENKIT CSÓKOLTATÓK AKI EZEKET MEGVÁLASZTOTTA!!!!!!!!

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Kedves Ferenc!
A tapasztalat sajnos azt mutatja, hogy nem foglalkoznak a jelenlegi vezetőink olyan aprócska dolgokkal, hogy a szegény, alacsony jövedelműekkel mi történik. Egy személyes tapasztalat: tegnap kiváltottam 3 db vérnyomásra és szívre ható gyógyszeremet. Eredmény: a 3-ból 1 maradt a régi áron, egyiknek elvették a támogatását teljes egészében, a másik pedig 3300 Ft helyett 3985 Ft lett. Mindez úgy, hogy egy szó sem esik róla, csak a gyógyszertárban vásárláskor tapasztaljuk.
Foglalkozik azzal valaki, hogy mi történik azokkal az emberekkel akiknek a létfenntartásához szükségesek az ilyen jellegű gyógyszerek, ugyanakkor minden fillér számít? Nem akarom a fantáziámat szabadjára engedni!

Válasz

Várady Ferenc üzente 12 éve

Hát kedves Gyöngyi én is remélem,hogy csak tévedsz!! A mi alacsony átlagnyugdijainkat ha még adóval is terhelik akkor tényleg a szegények országa leszünk!

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Kedves János!
A Bartus Úrnak írt válaszomban éppen azt próbáltam boncolgatni, hogy 2010. előtt elkészültek (pártoktól és politikától függetlenül akár) azok az ország gazdaságának fellendítéséhez szükséges beruházások (autópályák ... stb.), amelyek elengedhetetlenek. A világválság nehezén túl vagyunk, voltak deviza tartalékaink (ameddig a MOL-ra el nem költötték az utóbbi napokban). A szakember gárda rendelkezésre áll, a feltételek tehát ma már biztosítottak.
A problémát éppen ott látom, hogy a fentiek ellenére lehetőségeket a jelenlegi kormány nem használja ki, és ahelyett, hogy a jó szakembereket megbecsülné és megfizetné, elküldi őket és helyettük hűséges pártkatonákat állít vezető pozíciókba még akkor is, ha az irányítása alá tartozó területhez max. hobby szinten ért. Így soha nem megyünk előre, csak visszamutogatással töltik az időt, és terelik el a legfontosabb dolgokról a figyelmet.
Ami a nyugdíjat illeti: a rendvédelmiseknél megpendített lehetőség: maradhat nyugdíjas, ha vállalja a 16 %-os adó fizetését. Ez számomra azt jelenti, hogy előbb-utóbb egységesíteni akarják, és kiterjesztik a 16 %-os adófizetést valamennyi nyugdíjasra. Remélem tévedek.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Valóban az András válasza reális mint általában. Nem lehet rá fogni, hogy pletyka az általa leírtak alapja. De amit a Kedves György ír abból kicsit fröcsköl a gyűlölet, amire éppen nincs szüksége ennek a nemzetnek. Nem kellene már leállni a hasonló megközelítésekkel. /netán provokálsz öreg?/

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Érdekes egy fazon vagy ember? Aki ilyen kijelentlésekkel jön és ezt nyíltan még el is mondja. Ez az "ember vagy hülye, vagy nagyon gyűlöli annak az országnak a népét, akinek mit keres a hatalmi rendszerében. Azt csak gondolni lehet. Adódik autómatice a kérdés, hogy ki az a barom aki őt ide segítette. Gondolom egy értelmű a válasz és a csapat is.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Szent igaz, de ma már valaki ad erre?

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Gyöngyi! Nem tudom, hogy kapásból jött-e Önből ez a válasz, de nem ártott volna átgondolnia. Ha a realitás talaján maradunk , (és félre téve az eddigi uralkodó pártok "áldásos" tevékenységét) gondolom az ön számára is nyilvánvaló az "eredmény". Mutogatni vissza felé, vagy előre felé irreális ígéreteket tenni ,mindkettő felelőtlenség. Az eredményét meg elsírják az emberek a neten is. Tehát úgy gondolom a politikai megoldások ,ígérgetések hitele, ideje lejárt. Talán megfelelő szakembereket a megfelelő helyre, és szigorúan párton kívülieket.

Válasz

Szabó József üzente 12 éve

Rajtam nem múlik! Ha holnap lennének választások én-úgy mint eddig is - bizony nem rájuk szavaznék. Párttag sohasem voltam semilyen színben sem. Csak dolgoztam, mint egy güzü, és a sok takony, aki azt hiszi, hogy mindent megtanult az egyetemen-tisztelet a kivételnek-, most engem ingyenélőz, és nyuggerez le! Nem vagyok eltartott senki által! A fiúk az én és a korosztályom által fenntartott iskolákba jártak, természetesen ingyen! Jogot tanultak, de milyent? Emberségből, becsületből igaz tisztességből ez a garnitúra nulla. Rajtunk, rajtatok múlik, hogy ez a társaság meddig marad ott, ahol most van. Nem lesz egyszerű, mert a katonáikat a komplett államigazgatásba bebetonozták több ciklusra. De ők fogadták el a törvényt, hogy aki MÉLTATLANNÁ vált ,elküldhető a bús francba, hogy szépen mondjam! Arra persze nem gondoltak a fiúk, hogy lehet olyan idő még, hogy nem ők döntenek arról, hogy ki méltatlan és ki nem!

Válasz

Kovács Rozália üzente 12 éve

Ma olvastam a blikkbe hogy ez a majom Répássy mit mondott a régi rendőr nyugdíjasokról.Ezek szerint mindenkitől aki a Kádár rendszerbe élt dolgozott azoknak csökkenteni kellene a nyugdíjukat.Ilyen pofátlanságot nem tudtam feltételezni róluk, de ezek után már semmin se csodálkozom.Mindenhez hozzá nyúlnak amihez lehet csak sajnos az ő fizetésüket nem csökkentik.Remélem egyszer véget ér a hatalmuk!!!!!!!

Válasz

Várady Ferenc üzente 12 éve

Én nem voltam rendör ezt előre kijelentem.De azt amit tegnap Répássy Róbert képviselő és államtitkár kijelentett mélységesen elitélem! A belügyminiszernek is nekitámadt a fideszes politikus.
Idézetek:"Amikor védik a szolgálati nyugdijba vonult rendöröket,akkor többek közt a Kádár-rendszerben szolgáltakat védik." "Mi a különbség egy Kádár-huszár (rendör) és egy tanácselnök között?" "Miért ismerik el szolgálati nyugdijra jogositó időként például a 80-as
évek Kádár-huszárainak munkáját? Azért nem kellene ezt a munkát elismerni amit egyébként a Kádár-rendszer szolgálatában végeztek."Ezt vonatkoztatta Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszterre is aki egyébként is nyugdijas rendőr és szolgált a Kádár-érában is mint rendőrtiszt.
Mindezen kijelentések a Parlamentben hangzottak el a jelenleg folyó szolgálati nyugdijak megszüntetése kapcsán.
A mai Blikkben megjelent kommentár cikkben foglaltak alapján következnek a tanárok akik üttörönek ill.a KISZ-be terelték fiatalokat annó, vagy a bolti eladók mert a szocialista országok termékeit árulták s igy támogatva a rendszereket?És persze ne feledjük az egypártrendszer fő szekértolóit,a tűzoltóket se.Folyton tüzet oltottak,ezért nem lehetett kifüstölni a kommunistákat.
Lassan aki élt halt a Kádár rendszerben az mindenki bünös??
Valami nagyon nem jól megy a mai kormányzás alatt,hogy ilyen kijelentéseket engednek meg maguknak egyesek.
Tapasztalni is a napokban,hogy egyre csökken a Fidesz népszerüségi listája.Ne csodálkozzanak ha ilyen támadásokat tesznek az idősebb korosztályokkal szemben.
Még csak egy másik példa,hogy az özvegyi nyugdijakat is felülvizsgálják és majd hoznak azokat megnyirbáló határozatókat.Ezzel is segitve az elszegényedés szintjét!

Válasz

Szabó József üzente 12 éve

Drága Barátaim!

Nem volt az nagyon régen, amikor ezeken az oldalakon arról szólt a kérdés, hogy meddig tarthat és mi gyengíthati a Fidesz hatalmas fölényét? Én akkor azt írtam, hogy csak addig tarthat, amíg a zemberek rá nem jönnek, hogy iszonyúan át vannak verve. A magas keresetűeket kivéve mindenki. Akkor arról írtam, hogy nagyon mohók a fiúk, és ne higgye egyetlen egy nyugdíjas se, hogy az ő járandósága majd szent lesz! Láss csodát! Ha tudnám biztosan, hogy minden jóslatom így bejön, istenemre lottóznék!
Most is azt mondom: nem csak a rendvédelmiek előrehozott nyugdíjáról van szó, hanem MINDEN nyugdíj felülvizsgálatáról, és, ha úgy adódik, ezek az "emberek" csökkenteni fogják minden érintett járadékát!
Egyébként nagyon szomorúan, de belátom, hogy minden nép megérdemli a saját maga által választott " elitet".
Barátaim! Sohase valami ellen szavazzatok a jövőben, hanem valamire!! Tisztelettel: Szabó József.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 12 éve

Kedves Bartus Úr!

Írja Ön, hogy az elmúlt 8 évben amit tönkre tett a szocialista kormány, nem lehet jóvá tenni, amíg a foglalkoztatás nem növekszik legalább 30 %-kal. Drága Uram! A szocialista kormány az elmúlt 8 évben megalapozta az ország fejlesztését, a foglalkoztatás növelését az autópályák és egyéb infrastruktúrák építésével. Most a jelenlegi kormányon a sor, hogy ezzel a lehetőséggel éljen, és végre növelje a foglalkoztatottságot. Ennek viszont még halvány csíráját sem látjuk, hisz az elmúlt 1 évben a foglalkoztatottság csökkent, a munkanélküliség nőtt, tehát épp az ellenkezője valósul meg, mint amit ígértek. Történik mindez úgy, hogy a világválságot az előző kormány élte túl, és annak megoldása sem a mostani kormányra hárult. Mindezek ellenére az éves költségvetési hiány 98 %-a jelenleg is "teljesült", mégpedig úgy, hogy közben az ország lakosságának 80 %-a sokkal rosszabbul él, mint 1 évvel korábban. Nagyon sok réteg el van keseredve és kilátástalannak látja helyzetét.
Szomorú, hogy a legelesettebbek várhatnak a legkevesebb segítséget, sőt ...
A nyugdíjasok, a betegek, a hajlék nélkül élők ahelyett, hogy támogatnák őket, szinte az utolsójukról is kénytelenek lemondani csak azért, hogy a gazdagoknak még jobb, könnyebb legyen. Ez a mostani kormány politikája. Ha Önnek és elvbarátainak ez jó, saját magukról is bizonyítványt állítanak ki.

Válasz

Tóth János György üzente 12 éve

A makói gázlelőhelyeket már lefoglalták a SÁMÁNOK sippal dobbal nádihegedüvel.Megnyugodhatsz már a miénk.Kedves Tiborc! Olyan brossura izü szöveged van, mintha FIDESZ netán JOBBIK szemináriumot tartanál.Javaslom Gyenge András pontos tárgyilagos üzenetét tanulmányozni.

Válasz

Moré Csaba József üzente 12 éve

Nagyon sok olyan idős nyugdíjas él hazánkban - főként vidéken- akik átélték a két világháborút, felépítették a romokból az országot, becsületesen dolgoztak munkahelyükön, közben 2-3, vagy több gyermeket felneveltek és jelenleg megalázóan alacsony nyugdíjat kapnak. A Szociális Konzultáció nem oldja meg a problémákat, a Választópolgárok négy évente azért választják meg a parlamenti és helyhatósági képviselőket, hogy azok a választási kampány során meghirdetett programjukat megvalósítsák, ígéreteiket beváltsák. Ettől pedig nagyon messze vagyunk ! A kormány eddigi intézkedései érthetetlenül a több millió szegény embert, családot sújtja, s veszélybe kerülnek azok a szerzett jogok is, melyek éppen a szegényebb emberek érdekeit szolgálták. A demokrácia alapvető emberi jogok is folyamatosan szűkülnek.Az utóbbi időben sok olyan 60-80.000 Ft- nyugdíjban részesülővel beszélgettem, akik elmondták, hogy szerény nyugdíjukból kifizetik a közmű és egyéb csekkeket, s a maradék pénzből egy hónapig kell megélniük úgy, hogy saját maguk döntsék el: a 8-10 életmentő gyógyszerreceptet váltsák ki, vagy a hihetetlenül dráguló alapvető élelmiszereket vásárolják meg, mert hallották, ha valaki nem váltja ki a gyógyszereit,megvonják tőlük a kedvezményeket.Ez pedig veszélyes terv, mert a különféle gyógyszerek mellékhatásai - megfelelő étkezés hiányában - előre nem látható súlyos egészségi állapotokat idéznek elő. Egyetlen megoldás látszik célravezetőnek: azonnal vissza kell állítani a progresszív személyi adózást, hogy a régi Alkotmány 70/I.§-ban foglaltak " A Magyar Köztársaság minden állampolgára köteles jövedelmi és vagyoni viszonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni."- megvalósuljanak. Továbbá utána kéne nézni, hogy miért van a vállalkozásoknak 2125 Milliárd Ft. teljes adótartozása, melyből állítólag már csak 534 Milliárd Ft-ot lehet esetleg behajtani...Azt is felül kellene vizsgálni, hogy az önkormányzatok miért vettek fel mértéktelen külföldi hiteleket és miért adósodtak el, miért nem ellenőrizték a felvett devizahitelek jogosságát és felhasználását! Ha ilyen problémák nem lennének hazánkban, nem lennének problémái a nyugdíjasoknak sem, s azoknak sem, akik a későbbiekben mennek majd nyugdíjba. Akkor a nyugdíjasok megfelelően, egészségesen táplálkozhatnának és étkezés után vehetnék be az előírt gyógyszereiket és tovább élnének .Mert senki se feledje el, hogy a legnehezebb körülmények mellett élő nyugdíjasok inkább éheznek, de támogatják gyermekeiket, unokáikat a megspórolt kis pénzükből. Arra már nem is marad idejük, hogy " Szociális kérdőíveket" töltsenek ki.....

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Tiborc ! A makói gázlelőhelyet a kanadai cég itt hagyta ! Az elkövetkező kb. 50 év technológiai fejlesztése, és iszonyatosan teméntelen pénz kell a kitermelés MEGPRÓBÁLÁSÁHOZ ! A gáz mezőhőmérséklete 860 C. fok ! ( ugye Boyl-Mariott gáztörvénye szerint akkor a nyomása mekkora is ?? Ez azt jelenti, hogy ezen a hőfokon a szénacélok VÖRÖS IZZÁS ÁLLAPOTÁBAN VANNAK ! Terhelhetőségük a 0-hoz közelít ! Jelenleg NEM áll rendelkezésre (NINCS!) olyan anyagú cső,- ami a hőt a nyomást és a csavaró-nyíróerőt elviselné !! És a legkisebb oxigén jelenléte azonnali ROBBANÁST (!) EREDMÉNYEZ !!! Egyébként honnan származik az az információ, hogy a munkavállaló jövedelme 2013-ra a jelenlegi két és félszerese lehet?? Meg aztán miből ?? Onnan,- ahonnan a gázlelőhellyel kapcsolatos ?? Mert akkor nagyon fars ! Egyébként is a lelőhelyet NEM adta el senki! CSAK koncesszióba adták, és meghatározott időre ! A cég már 2009-ben visszatelepült Kanadába ! Rengeteg vasat, és temérdek pénzt hagyott a makói határban a föld alatt!! (sztem ezt Szeged városában is lehet(ne) tudni.)
Információim attól a gyerekkori játszó-osztálytárs-barátomtól származik, aki olajipari mérnökként a kutatásban részt vett!! Most meg éppen Orosházán él, de már mint nyugdíjas....azonban a régi kapcsolatai meg vannak még.....Féligazság és félinformáció a legveszélyesebb dolog !! Ez a politikai módszer , és eredménye - ehol van e !
Most akkor az Orbán-Kövér és stb. ofschore cégek azok nem offschore cégek?(ugye az én "komonistám NEM komonista", de a tietek ! - HÚ AZ AZTÁN....)
És a foglalkoztatás kb 30 %-os (1 milla mhely:) növelését O.V. is csak 2020-ra vizionálja...( ha csak hirtelen nyolcszázezer ember nem lesz holnaptól "ÖNFOGLALKOZTATÓ" !) Jelenleg is csak úgy emelkedett a foglalkoztatottság közel 20EZER fővel, hogy megfelezték a közmunkások munkaidejét, ezért 1 helyett most 2 ember áll (mert 2x4 az NYÓC!) alkalmazásban,- valamint a nyilvántartás és a járadékolás szabályainak módosítása miatt akik kiestek a statisztikából, ugye - azok dolgoznak (?)....( STATISZTIKAILAG...)

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 12 éve

Mind azt, amit az elmúlt nyolc év alatt elszalasztott az ország és tönkre tett a szocialista kormány, nem lehet jóvá tenni, amíg a foglakoztatás nem növekszik legalább 30 %-kal.
Minden ellopott forintot és az obhsor cégekbe kimenekített KEST nem hozatja vissza a kormány- nemzet nevében, nem lehet ábrándozni. Vissza kell venni a Makói gázlelőhelyet és azt felhasználni- majd akkor a munkavállalók jövedelme 2013 után a mainak két és félszerese lehetne !Magyar nemzet elleni bűntény volt a Gáz lelőhely értékesítése!

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

8 évig készülődtünk-szervezkedtünk-ellenkeztünk. Most meg álmodunk-kapkodunk-csapkodunk-harcolunk-ellen megyünk (saját magunknak is(!)-rosszabbak vagyunk, mint sok éven keresztül, SOKKAL JOBB EREDMÉNYEKET ÉRT EL A KOMONISTA EGYPÁRTI RENDSZER !!!! Nagyasszonyuk rázogatja Viktorkát, rázogatja, majd kis pofonokkal ébresztgeti.... ERRE IJEDT FEL MÉLYÁLMÁBAN MONDOTT BESZÉDÉBŐL NAGY-NAGY VEZÉRÜNK,- ijedten kérdi: és a tv is közvetítette ??

Válasz