Károlyi Mária üzente 12 éve

Kedves Mindenki!
Én úgy gondoltam süldő lány koromban,hogy majd mindig igy lesz én befizetem amit kell
és ezért tisztességes orvosi ellátást kapok-főleg idős koromban!
Az én történetem:
2010 dec, 24-én felálltam egy székre ami eltörött alattam.Földön kúszva értem el a mobilomat és hivtam a mentőket és a fiamat mert tudtam nagyon nagy a baj.
Mentők gyorsan megérkeztek és amikor levittek a kocsihoz "örömmel" konstatáltam
hogy ezt a kocsit NOÉ már kidobta 1x a bárkából,de visszaúszott kis hazánkban.
Megérkeztünk az egyik Pesti kórház sürgösségi részlegében,betoltak egy nagy
teremben ahol egy "kedves" nővérke imigyen fogadott-NA B,,,,,,,MEG MEGINT EGY!!!!!
Jött az orvos aki külömböző vizsgálatok után megállapitotta 5 bordám eltörött és a
májburkom megrepedt irány az őrző!!!!!!
Nagyon korszerű ágyon próbáltam levegőhöz jutni,mialatt az 1 azaz egy szem nővér
zsörtölődését hallgattuk némán-24h volt szolgálatban! A műtő mint egy gyár úgy műkődött
ontotta a combnyak törőteket ,kéz töréseket stb-Egy orvos óránként benézett a máj problémám miatt ez dicséretére váljon.Lassan elérkezett a reggel az ágyam lábához
leraktak egy lavór vizet mosakodjam meg.A baj ott volt felülni nem tudtam nem,hogy
mosakodni,tehát vártam a gyerekeimet.Délután a menyem segitett,iszonyatos fájdalmak
árán kivánszorogtam abban a fürdőben ahova a nővér küldött-KI DERÜLT A SZEPTIKUS
BETEGEK FÜRDŐJE VOLT-össze is szedtem valami fertőzést.Napi gyógyszereimmel
ellátatlan voltam-MÁSKOR HOZZAM EL A GYÓGYSZEREIMET!!!!! De a zárójelentésen rajta volt az összes be nem adott gyógyszer mintha beszedtem volna.Amikor kiraktak
osztályra,éjszaka hánytam én raktam rendbe magamat mert senki nem jött segiteni. A beteg társaimnak én segitettem vánszorogva mert mindenkinek a lába volt műtve.De
20000 ft úgy szét osztogattunk hogy 1 pohár vizet nem kaptam érte,sőt a zárójelentést készitő orvos mivel nem kapott semmit-délelőtt 10h-délután 17hig ültetett a folyosón,de
akkor már a fiamat úgy kellett visszatartanom,hogy ne csináljon cirkuszt!!!!
EZ AZ ÉN TÖRTÉNETEM-KÉREM A JÓ ISTENT HA VELEM MÉG EGYSZER ILYEN
TÖRTÉNIK HALJAK MEG!!!!! ÉS ÉN INNENTŐL KEZDVE EGY ROHADT FILLÉRT NEM
VAGYOK HAJLANDÓ ADNI SENKINEK!!!!!!! AZ ÁLLAM OLDJA MEG, HA ÉN EGÉSZ ÉLETEMBEN FIZETTEM SŐT PARASZOLVENCIÁT IS ADTAM-Adjon a sokat tanult és
szégyenletes bérért dolgozó orvosoknak tisztességes bért és megbecsülést ahogy a
HIPOKRATESZI ESKÜBEN VAN!!!!! Marcsi Sopronból------elnézést a hibákért de rossz
a klaviatúrám.
l

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Katalin!
Én azt gondolom,hogy az tökéletesen igaz,hogy az indulatos hangnem a helyzeten semmit nem javít mégis azt kell mondjam manapság a beteg joggal indulatos.Miért megy orvoshoz?Azért mert valami panasza van és gyógyírt vár.Mit kap?Időpontokat.mire végigjárja vagy meggyógyul magától,ha nem nincs szerencséje.Ez nem ellátás!!!!!!!!!Amikor először találkoztam azzal,hogy szívpanaszokkal orvoshoz forduló a kardiológiára 2 hónapra rá kapott időpontot nem hittem a fülemnek.Felháborodásomban természetesen az orvost hívtam aki felvilágosított,hogy nem tehet mást,ha nincs közvetlen életveszély soron kívül nem küldheti,ez a regula.Akkor megette ezt az egészet a csuda.
Gyermekgyógyászat:talán még rosszabb helyzetben van,mint a többi,nagyon kevés a gyermekorvos,holott közelmúltban olvastam,hogy a krónikus betegségben szenvedő gyermekek száma az utóbbi időben jelentősen nőtt.Egy szónak is száz a vége:az egészségügy ezer sebtől vérzik,igazat adok azoknak akik azt mondják,hogy túl jutott a 24.órán.

Válasz

Jakab Katalin üzente 12 éve

Kedves fórumozók!
(és elsősorban T. Juhász úr!)
Sajnos, teljes mértékben igaza van a hölgyeknek, az eü ellátásunk velejéig rohadt. nagyon sok lelkes, becsületes, gyógyítani akaró orvost is elkeserít, korrumpál, tönkre tesz a mai állapot. A vezető főorvosok hitbizománynak tekintik az osztályaikat, valóban egymaguk teszik zsebre a gyógyszerkipróbálási pénzek hatalmas hányadát, és sorolhatnám. Az egyetemi klinikákon sem jobb a helyzet, a professzor urak nem képesség, hanem egyéb tulajdonságok alapján válogatják a gyakornokokat, tisztelet a ritka kivételnek.
Juhász úrnak látni kellene, hogy amíg az OEP volumenkorlátokat vezet be, bizony várni kell a vizsgálatokra, de erről NEM A DR TEHET!!! Ez a fajta indulatos hangvétel, az igazságtalan bántás nem javít semmit a helyzeten. A betegellátás mindig is sokkal kevesebb pénzt kapott az állami kasszából, mint amennyibe került, csak azzal nem számolt el senki, hogy miért van ez. Lassan tényleg tarthatatlan lesz a helyzet, jártam olyan vidéki kórházban, ahol 1 azaz egy gyermekorvos volt.
Amikor biztosítás alapú ellátást emleget, nem gondol a 10- 15 éve nyugdíjba mentekre? Van ma olyan nyugdíj, amiből lehet eü biztosítást finanszírozni? Még rémálomnak is rossz. Minden eddigi kormány ígért eü reformot, de csak rontottak a helyzeten, a választások másnapján legutolsó helyre sorolódott ez a tennivaló. A megoldást én is nagyon szeretném látni.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Tisztelt Juhász úr!
Ime a "tékozló koldus".Ilyen csak szerintem egy velejéig romlott rendszerben lehet,A pénzt ugyanúgy ki kell rá adni,mintha rendesen csinálnák,miközben az egésznek ilyen formában semmi értelme sincs.Jól látja ,régen be kellett volna vezetni,hogy a biztosító a gyógyulás sikerének függvényében fizet.
A diagnózis felállítása tisztán szakmai kérdés,ott nagy szórások lehetnek annak függvényében ki mennyire képzett diagnoszta.Ez a legnehezebb,ha ezt tudja a többi gyerekjáték ha van egyáltalán gyógymódja.
A fiatal autószerelő bére is nagyon kevés,de nem az orvos fizet ilyen keveset,tőle biztos leperkálják legalább az 5000 Ft-os órabért.Aki ezt meg tudja fizetni biztosan nem fiatal orvos hacsak a papa nem tőkepénzes.
Jogos a kérdése:ki hallgatja meg a beteget?Szerintem az egyik legfontosabb dolog lenne fél gyógyulás.



















k

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Hát igen! Ez nem Amerika. És most nem is ezekről az orvosokról van szó, mert bármily hihetetlen, ez csak egy nagyon vékony réteg. Ami meg Amerikát illeti, ott sem fenékig tejfel, ugyanis az ellátás csak a biztosítás fajtájának megfelelő. És a fedezetet nagyon meg kell fizetni. Viszont kétségtelen, hogy a megfelelő biztosítási rendszer talán jobb lenne. Bár az ilyen rendszer sem jelentene megoldást a munkanélküliek vagy nagyon alacsony keresetűek részére. Bárhogy is nézzük nem jó ahogy van, és még nagyobb baj, hogy nem is arra megy a világ, hogy jobb legyen. Hogy pestiesen szóljak: "ezt jól megszívtuk!"

Válasz

juhász nagy sándor üzente 12 éve

Mindenkivel egyetértek,de
1, fiatal autószerelő aki az orvos BMW-jét javítja 86 ezer F.t kap és már családja is van.. gyeses felesége és senkinek sem fáj.
2,Magánorvoshoz járt egy közeli ismerősünk, nem javult ,orvost váltott aki közölte vele,hogy daganata van..volt orvosa ezt nem mondta ???
Rendelő intézeti orvosokban nem bízok,nem ők tehetnek róla,de mikor húszan voltak akkor is két perc alatt kivágott.A kardiológusomhoz 4 hónap a biztosított bejutás,viszont magánrendelőjébe 4 nap és rendbe tettük a gyógyszereimet,saját érdekem diktál.
Talán itt volna az idő a biztosítási módszer bevezetését.Én fizetem a biztosítót, ő fizeti az orvost a gyógyítás sikeréhez mérten...üzleti alapon
A lányom kint élt Amerikába és volt egy fejfájásos betegsége.Délután bement a Hosp-ba ahol levetkőzött kerekes székbe ültették és 26 óra után -minden vizsgálat/vese,ct, máj, hasi ultr, röntgen stb.,, elvégezve közölték vele mi okozza a fejfájást,
Érdekes dolog még,hogy az utolsó kivizsgálásom időponttal kezdődött,majd beutaló a belgyógyászhoz aki két hét múlva fogadott,és ellátott egy csomó beutalóval,és közölte,ha mind megvan vár.4 hónap azaz négy hónap...alatt végeztem, visszamentem hozzá két hét után fogadott és ledobta az asztalra a leleteket mondván ilyen régivel ő nem tud mit kezdeni.Lehet,hogy untattam önöket meg talán nem is a témához tartozót mondtam de azt akiért önök vannak ki hallgatja meg:?

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Kedves Borbála!
Teljes mértékig egyetértek, ugyanis a rosszul szervezett, óriási deficiteket termelő rendszerben, mint a baktériumok a nedves környezetben, kitermelték a haszonlesőiket. A paraszolvencia sokáig nem elvárás volt, azonban - különösen vidéken - ezzel tudták hálájukat kifejezni az emberek a sokszor valóban emberfeletti feladatokat vállaló körzeti orvosok munkájáért. Azután, hogy az életszínvonal romlott, szinte elvárássá fajult ez a dolog. De hozzájárultak maguk az emberek is, mert a magyar ember, közismerten borravalózó fajta. Más népek nem is értik sokszor, hogy miért szükséges vállalkozói formában szolgáltató fodrászoknak, pincéreknek, taxisoknak borravalót adni, amikor ők maguk szabják meg a saját áraikat, és már nem kell a jattot megosztani senkivel. Viszont nagyon is ismertek azok a kórházi, klinikai vezetők, akik eleve úgy válogatnak az ellátandó betegek között, hogy azok fizetőképessége az irányadó. Név szerint ismerem azokat a vezetőket, akiknek a gyógyszer klinikai vizsgálatokat végeztető intézmények sok-ezer dollárt vagy eurót fizetnek egy study-ért, (teljesen legális módon, nem névre hanem intézményre szólóan) és megcsináltatják a vizsgálatokat a beosztott, lehetőleg fiatal orvosaikkal egy fillér fizetség nélkül. Természetesen nem lepődöm meg, és nem gondolom, hogy csak az orvostársadalom korrumpálódott ilyen piszkos módon, csak ezek az emberek nagyon jól érzik magukat ebben az igazságtalan mocsokban, és eszük ágában sincs változtatni rajta. Ami pedig az állampolgári hozzájárulást illeti, nagy hiba volt annak idején félrevezetni az embereket, és leszavaztatni a vizit- és kórházi napidíjat, mert sokkal jobb lenne ma a helyzet. Nem volt az olyan vérszívó dolog, csak sajnos ott is az váltotta ki a nagy ellenállást, hogy 20 vizsgálatot kellett fizetni, és ha a szakrendelőben egy nap alatt három vizsgálatot le lehetett rendezni, az akkor egy fizetéssel ment volna. Csakhogy , a szakrendelők is ott húzták le az embereket, ahol tudták. Szóval gyökereiben rothad ez az egész. Különben más szakmákat ugyanígy érint az, hogy a tanult embereket nem becsülik meg, csak az orvos szakma közvetlenül érinti a társadalom minden tagját, ezért nagy az érdeklődés és a felháborodás. Nekünk már korunknál fogva nem nagyon vannak választási lehetőségeink, de hiszem, hogy nincs jogunk a fiatal nemzedéket röghöz kötni, és rabszolgaságra ítélni csak azért, mert nekünk ez jutott. Mellesleg, szomorúan tapasztalom, hogy az emberek nem ébrednek fel, és indulatból politizálnak és ítélnek. De az különösen aggaszt, hogy képesek többször is ugyanabba a piszkos vödörbe belelépni önként. Képzeld, ez a Leck Bernadett(e) már a Networkre küldözgeti nekem az idióta leveleit! Nem szükséges sehonnan kizárni, mert a közösségnek meg van az ereje a "kizáráshoz" egyszerűen nem kell tudomást venni róla. Sajnálom hogy így alakult a dolog, de az élet megy tovább. Szerencsére.
Üdv:: B.Edit

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Edit!
Egyetértek,a továbbiakban nem szabad felvennünk a kesztyűt.
Hol is kezdjem?
Fiatal orvosok gondja:minden úgy igaz ahogyan leírtad.Az egészben az a legszomorúbb,hogy nem csak a hatalom,de maguk az emberek sem értékelik azt az áldozatot amit egy fiatal hoz azért,hogy beteg embereknek hasznára válhasson.Sokan vélekednek úgy,hogy a gyógyítás tudományának elsajátítása sétamenet. Ez a probléma nem mostani keletű,több évtized ellenséges propagandájának gyümölcse szerintem.Pedig a társadalom szolidaritása nagyon fontos lenne ahhoz,hogy megértse a hatalom, nem hagyhatja veszendőbe menni a fiatal értékeket,nem legyinthet,hogy el lehet menni,majd lesz valahogy.Úgy látom vége,a pohár betelt és nem lesz sehogy.Az idős,a már 60 feletti nem mobilis orvosokra nem lehet jövőt alapozni.
Sokan vallják -szerintem nagyon téves értelmezés miatt-hogy a taníttatás miatt indokolt lenne röghöz kötésük.Ennek milyen hozadéka lenne?Szerintem nem sok,mert igaz hogy szám szerint elegendően lennének de ez maga után vonná a fásultságot,közömbösséget. Itthon kell tartani őket,de tisztességes megélhetést biztosító fizetést kell kapniuk,mely nem lehetne kevesebb,mint más diplomások átlag kezdőfizetése.Amennyit kérnek:kezdő 200 000 szakorvosnak 300 000 Ft.szerintem teljesen reális,nem túlzott elvárás.
Mi az oka az egészségügy katasztrofális helyzetének kérdezed?Amióta állami egészségüggyé vált mindig alul finanszírozott volt.a béreket eleve úgy alakították,hogy voltak az alacsonyabb bérű úgynevezett borravalós és voltak kissé jobban fizetett nem borravalós -pl.röntgen,proszektúra,labor,közegészségügy,stb.-szakterületek.A borravalót a 80 évek végétől legalizálták,adóköteles jövedelemmé tették önkéntes bevallás alapján.Én azt gondolom az egész rendszer rákfenéje ez.Amíg ezt tűzzel vassal ki nem irtják nem fog változni alapjaiban semmi./Ez a véleményem több mint 20 éve/Miért mondom ezt?Azok akik döntési pozícióban vannak igen jól élnek abból,hogy a köz terhére és rizikójára működtetett kórházakban saját zsebre dolgoznak gazdasági kockázat nélkül.Kérdezem ki az a bolond aki az ilyen üzletet feladja ha nem muszáj.Tehát szerintem a fizetésrendezés mellett a paraszolvenciát kellene kiűzni a rendszerből,tiszta helyzetet kellene teremteni akár annak árán is .hogy a beteg fizessen némi hozzájárulást.Kíváncsi vagyok ezt hogyan látod?

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Kedves Bakai Borbála!
Azt hiszem eljött az idő, amikor el kell felejteni a közelmúlt eseményeit, mert ez már a rendőrség feladatkörébe tartozik, és visszatérni az eredeti témához, hogy mi is az oka az országunk tarthatatlan és katasztrófális egyészségügyi helyzetének. Hogy hogy ment tönkre a sok évtizeddel ezelőtt rossz alapokra helyezett és azóta sem javított rendszer, és milyen jövő előtt állunk. Attól félek, hogy nagyon szomorú ez a jövő, és nekünk kell megfizetni az árát. Ezért látom teljesen normálisnak, hogy olyan emberek, akik sokat tanulnak és áldoznak anyagilag arra, hogy tudásukat a többi ember javára fordítsák, egy idő után megcsömörlenek a kilátástalanságól, és élnek a lehetőséggel, hogy jobb életet élhessenek mint mi. Ahhoz, hogy valaki orvos legyen, 10 évet kell tanulnia, és ha még tudományos fokozatot is el akar érni, legalább még három évet kell rá áldoznia. Márpedig az orvostudomány nem csak gyakorlati munkából áll, mert ha tudományos kutatások nem támogatnák, akkor még mindig csak piócákkal meg érvágással kezelnék a betegségek nagy részét. Ezalatt a hosszú képzési idő alatt, az orvosjelölt nem gondolhat családalapításra, hiszen sem ideje, sem anyagi lehetőségei nincsenek. A családomban 8 fiatal orvos van, egyik sem készült külföldre menni, de most, három négy év kórházi gyakorlat után, mindegyik csak ebben látja a kiutat, mert külföldön paraszolvencia nélkül is megkeresi azt a pénzt, amelyből normális életet élhet. És szerintem, nem kell hozzá különösebben tájékozottnak lenni, hogy az ember felismerje azokat az anomáliákat, hogy kiművelt emberfőink 20 év alatt nem képesek olyan anyagi biztonságra szert tenni, mint bármelyik, 8 általánost végzett média-személyiség egy-két év alatt. Különös tekintettel "celeb" hölgyeinkre. Ugyan kit érdekel ma Magyarországon jobban a szervátültetésben elért eredménye miatt egy orvos, mint mondjuk a ValóVilág bármelyik szereplője? Ha valaki tud erre orvosságot, annak közzé kéne tennie, de nagyon sürgősen, mert ez az állapot terminális.
Barótfi Edit

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bernadette!
A viselkedésed tűrhetetlen.Az,hogy összekeverted a válaszokat-legalább is gondolom,mert nekem nincs mit megbeszélnem veled és nem is fogok- is mutatja,hogy már azt sem tudod kinek mit szánsz.Én nem fenyegetek hanem a kötelességem teljesítem amikor felhívom figyelmed,hogy tartózkodj mások sértegesítésétől,zaklatásától,mert ez a fórumokon nem engedhető meg.Hangsúlyozom az Edit nem sértegetett csak tiedtől eltérő véleményt fogalmazott meg ami teljesen normális dolog.Ami pedig a" kedves barátnő"magánlevelére való utalást jelenti gondolom nekem szántad.Először is én nem vagyok a barátnőd.A hozzám írt leveleidre való válaszaimat nyilvánosan is vállalom bármikor a tied kíséretében,nem kell szégyenkeznem miatta.
Még annyit:te se oktass senkit és téged se fog senki oktatni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Más szemében a szálkát, a sajátban a gerendát sem.
Eddig még csak Ti értékeltetek engem, de azt szünet nélkül. Én is feltehetném a kedves barátnő hozzám íntézett magán levelét, de én nem megyek másokhoz sírni.
Én is megkérlek Benneteket, hogy oktassátok ki a gyerekeiteket, de ne engem, ahhoz van jogotok!
Igaz, hogy Nálatok jóval fiatalabb vagyok, de gyerek az már régen voltam.
Tessék, ha nem tetszik, zárj ki, nem vesztek Veletek semmit. Ki is fenyegetetett most?
Hát igen, a lolgika.
Rátok meg csak annyit, "minden zsák, megtalálja a maga foltját."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csak így tovább, remélem jól szórakoztatnak tovább is.
Gratulálok Asszonyom, hogy többszörös nekifutással végre megtanulta a nevemet.
Folytassa csak nyugodtan a szapulást, meg az egyoldalú beállításokat, tehetném én is, de sajnos nem veszi észre, hogy már rég ignorálom. Na, majd néhány nap múlva eljut oda is.
Tervem pedig végrehajtom, akkármennyire is szitkozódik, mert az a véleményem, hogy két értelmes ember mindent meg tud beszélni. Nem értem miért fél?

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Hölgyem!
De igen, van probléma! Az például, hogy Ön olyan határokat lép át és fenyeget másokat, hogy az már bűncselekmény számba megy. Nekem nincs Önnel tisztázni valóm, mert nem tekintem vitapartnernek a történtek után. Mellesleg, milyen alapon küld ön üdvözleteket hozzám intézett levelében a férjemnek?! Teljesen felesleges. Ugyanis a férjem nem szakmabeli, nem orvos.
Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét!

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Kedves Bakai Borbála!
Köszönöm a beavatkozását, és hogy nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy nem szándékoztam és nem is bántottam meg Leck Bernadettet, aki láthatóan egyéni módon fogja fel a demokrácia jelentését. Mint az az Önnek írt leveléből is kitűnik, számára az én hozzászólásom nem eltérő véleményt, hanem súlyos, személyre szóló "problémát" jelent. És amitől tartottam, ezt Ő személyesen akarja úgymond "tisztázni" nem is egymagában, hanem két másik személy kíséretében. Ez nyílt fenyegetés, és fel fogom keresni a kerületi Rendőrkapitányságot, hogy panaszt tegyek az ügyben. A fórumot nem hagyom el, mert érdekel mások véleménye, és az a sok hasznos és érdekes információ, amit a többiektől kapok. Az ember ebben a korban csak örülhet, hogy vannak még fórumok, ahol emberszámba veszik, és véleményt cserélhet.
Még egyszer köszönöm:
Barótfi Edit

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bernadette!
Nagy tévedésben vagy.A demokrácia nem azt jelenti,hogy mindenki azt tesz amit akar,hanem azt,hogy a jogok mellett mindenki tudja a kötelességét is,azaz a játékszabályokat betartja,még Te is.A magán szféra nem sérülhet még általad sem.Hogy gondolod,hogy Te bárkit is magánlevélben fenyegethetsz,zaklathatsz?Arra nem gondolsz,hogy ezt a tényt jogi útra is lehet terelni?Miért nem vállalsz nyilvános párbeszédet?Ami Barótfi Edit nyilvános megnyilatkozásodra adott válaszát illeti abban semmi sértő nincs.Az nem sértő szerintem,hogy ellenvéleményt megfogalmazott .Ugyan Te arroganciáról beszélsz,pedig a válaszban semmi arrogáns nincs.Ha Te nem tudod elviselni az ellenvéleményt nem kell a nyilvánosság elé lépned.Azért azt ne gondold,hogy Te mindenkinél okosabb vagy,különben ezt nem tudom mire alapozod.A logikád nem gondolod,hogy valahol sántít:Te bármit megtehetsz,de neked annyit sem mondhat senki,hogy" nem oda Buda"?Ami a levelezésed nyilvánosságra hozatalát illeti azért jogos szerintem,mert Edit nyilvános fórumon fejtette ki véleményét és az ezzel kapcsolatos válasz is el kell bírja a nyilvánosságot.Ha nem akkor ott valami bibi van.
Ami a kizárásodat illeti eddig arra nem került sor,hogy miért kér a gép regisztrációt azt nem tudom,néha tőlem is kér,sőt nem fogadja el a hozzászólásomat azzal,hogy ehhez nincs jogosultságom.Bosszantó,de ez van.
Azt hozzáteszem,ha nem fejezed be a kioktatást ,mások zaklatását ki foglak zárni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Hölgyeim!

Nincs semmi probléma, mindent személyesen tisztázni fogunk, mert ha nem tudnák a hölgyek, demokráciában élünk, s mindenki azt mond, meg azt tesz, amit akar, ehhez nem kell egyes személyek engedélyét kérni.
Még azokét sem, akik a nevemet sem tudják tisztességesen leírni!

Egyébként érdekes, ha fel akarok llépni erre az oldalra, akkor valaki engem kizárt, s kérik a regisztrációt, holott ez már rég megtörtént!!!???

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Edit!
Remélem a fórumozás nem bicsaklik meg ilyen kicsinyes ügy miatt.Újfent elolvastam az összes hozzászólást ,abban én Lech Bernadettet sértő egyetlen szó sem hangzott el,csak Te is velem együtt egyet nem értésednek adtál hangot.Ezért van a fórum tudtommal.ezt a zaklatást nem szabad eltűrnöd,ehhez nincs joga.Hogy jön ahhoz,hogy fel akar keresni?Azt konstatáltam,hogy mindenkinél okosabbnak véli magát,szeret mindenkit kioktatni,de arra nem gondoltam,hogy odáig vetemedik,hogy magán levélben zaklasson,fenyegessen igazán azt sem értem miért.Arra emlékszem,hogy pár hónapja a Palotai urat kioktatta,mire Ő úgy rendesen helyre tette.Akkor úgy gondoltam oké,elintézték egymás között,ha nem lesz folytatás nem foglalkozom vele.Egyenlőre tanácstalan vagyok,hogy mit lépjek.
Kérem a fórumot ne hagyd el.

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Tisztelt Bakai Borbála!
Egyáltalán nem hibáztatható, amiért nem szerzett tudomást ezekről a zaklatásokról, mert Leck Bernadett nem ezen az oldalon válaszolt, hanem az iwiw üzenő fiókomba, ami furcsa, mivel én nem ismerem őt, és semmilyen kapcsolatom nincs vele az iwiw-en. Ami miatt mégis felhívtam a figyelmüket a jelenségre az azért volt, mert veszélyesnek tartom az ilyen megnyilvánulásokat, és a fenyegetés már zaklatást jelent, amelynek jogi következményei is lehetnek.
Sajnálom, hogy ez az egyébként nagyon érdekes vitatéma, melynek során sok régi és orvosolatlan probléma előkerült, ilyesmi miatt bicsaklik meg.
Üdvözlettel:
Barótfi Edit

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Kedves Palotai Úr!
Köszönöm a reagálását, nem vagyok igazán nyugodt, mert azért nem jutott a moderátorok tudomására a dolog, mert elég rejtélyes módon, Leck Bernadett nem erre az oldalra küldte a pocskondiázó és fenyegető leveleit, hanem az iwiw üzenő fiókomba. Ez azért is érdekes, mert én nem ismerem a hölgyet, és nincs is vele semmilyen kapcsolatom. Viszont elég pontosan ismeri a lakhelyemet és egyéb magánjellegű adataimat, amelyet nem erről az oldalról ismert meg. Természetesen fel hívtam a figyelmét arra, hogy az ilyen jellegű viselkedésre vannak hivatalos válaszok is, és mérlegelem, hogy a hatóságok figyelmét felhívjam a dologra. Nem csinálnék belőle nagy gondot, azonban ismeretlen emberek, ismeretlen lelkiállapotban elég furcsán tudnak viselkedni. Mivel egyetlen válaszomban sem szerepelt személyeskedés, csupán nem értettem egyet az illetővel, veszélyesen furcsának tartom a reakcióját. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen jó kis közösségi oldalon, ahol mindannyiunk kifejthetné a véleményét anélkül, hogy másokat megbántana, kicsinyes és beteges viták fészkévé válik.
Barótfi Edit

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Palotai Úr!
Osztom a véleményét!Jogos emberi elvárás.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvasta, és reagált rá. És bízom abban is, hogy a társalgás normális/ emberi/ mederben folyik tovább. A fórumozás számomra a vélemények csréjét , megbeszélést, tájékozódást jelent és nem az egóm hizlalását.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Palotai Úr!
A magán levelezésekről nincs tudomásom.Beleszólásom csak a nyilvános fórumokon megjelenő írásokba van.Nyilvános pocskondiázásokról,netán fenyegetésekről nem volt tudomásom.Nem hiszem,hogy lett volna olyan nyilvános megnyilvánulás amit nem olvastam,de ember téved!Ígérem éber figyelemmel fogom kísérni.

Válasz

Palotai János üzente 12 éve

Kedves Edit ! Ne aggódjon, annak idején én jó magam is megkaptam iwivw- n keresztül a magam pocskondiázó levelét. Ami itt kezdődött. Mivel figyelmen kívül hagytam az egészet, folytatás és a személyes megbeszélésre való felhívás elmaradt. Én csak azt nem értem, hogy a moderátor/ok/ miért engedik elfajulni a dolgokat?

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Tisztelt Vitatkozó Társaim!
Felhívom a figyelmet, hogy óvatosan bánjanak a vitapartnereinkkel, mert némelyik bizony nem igen bírja az ellentmondást, és ilyen fenyegetésekkel bombázza a neki ellentmondókat, természetesen nem itt ahol a téma fut, hanem személyes üzeneteket küldve az iwiw-en keresztül:
Látogatás

Kedves Asszonyom!
Miután látom, hogy mások pellengérre állításától sem riad vissza, úgy döntöttem, hogy hamarosan meglátogatom, s problémánkat személyesen megvitathatjuk.
Nem sokára egy kongresszuson veszek részt az Ön lakóhelyén. A szünetben férjemmel, meg az Ön volt. " ismeretlen" munkatársával fel fogjuk keresni.
Talán így hamarabb sikerül tisztázni a dolgokat.
Üdvözletem a doktor úrnak!

Üdvözlettel:
Leckné

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Absolute!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bernadette!
Igazad van ,én kértem, hogy ne térjünk el a témától,és a korábban felvetettekkel kapcsolatban fejtettem ki véleményemet ,nem szólítva meg senkit.Erre volt a válaszod:"Van aki mások irásbeli féligazságaiból informálódik, meg van olyan, aki tapasztalatból beszél."Már kívánkozik is a kérdés:miért? mi a nem igaz?Igaz felfoghattam volna úgy is ,hogy ez egy kinyilatkoztatás és el kell fogadni.Csakhogy én egy kíváncsi valaki vagyok.Mi tagadás ismereteimet mások által írott anyagokból nyertem ,nyerem,azt is elfogadom,hogy nem mindig lehetnek hitelesek,nem ritka ,hogy elferdítik a tényeket.Ezért is érdekelne,hogy mit tudok rosszul,mit ítélek meg helytelenül,mégis lenne valami közös a Németországi régi történések és a magyar orvosok és egészségügyiek kivándorlása között?Miért az 50 -nes évek?Mert a berlini fal felhúzásának évét,mint határpontot jelölted meg.Természetesen eszem ágában sincs,hogy bárki magánügyeiben akarjak vájkálni.Egyébként is szerintem egy család magántörténete nem egy ország története,lehet tipikus és már mindjárt nem is konkrét személyekhez kötött,vagy egyedi eset,s mint ilyen általánosításra nem alkalmas.Az meg végképp távol áll tőlem,hogy az NDK-ban születetteknek akarjam bemagyarázni,hogy milyen volt náluk a politikai és életviszonyi helyzet.Az igaz,hogy elfogadtam,hogy sem az államosítást,sem a kollektivizálást nem a károsultak örömére hajtották végre,elhittem azt is .hogy onnan is deportáltak embereket a Gulagokra és elkövettek egyéb disznóságokat is ugyanúgy mint Magyarországon,elvégre egy kaptafára ,szovjet mintára ment.Számomra innentől kezdve logikus,hogy az érintett ha volt lehetősége fogta magát és átment az ország másik részébe-mert soha nem ismerte el,hogy másik ország lenne.
Természetes a teljességhez az is hozzátartozik,hogy a kép sokkal árnyaltabb attól függően,hogy ki mekkora hátrányt szenvedett,vagy netán nyert.mert ott is nyilván nem csak vesztesek hanem nyertesek is voltak.
Még egy dolog amit nem értek:ha valaki egy főrumon hozzászól az csak természetes,hogy lesz olyan aki azzal nem ért egyet és ellenvéleményét kifejti.Miért kell ezt sértésként ,netán veszekedésként felfogni.A fórum szerintem azért van,hogy az emberek véleményüket kifejthessék,a problémát megvitathassák.Én nem hiszem,hogy a bölcsesség köve bármelyikünk zsebében ott lapulna és kizárólagos igazságát hangoztathatná .Szerintem mindennek van több olvasata és más más oldalról nézve többféle igazság kirajzolódik.Eszembe jut egy régi japán film a címére nem emlékszem.Alaptörténet egy gyilkosság három szemtanúval.A film a gyilkossággal indul majd a bíróságon folytatódik ahol a 3 szemtanú 3 módozatban adja elő a történetet s Te a néző a tanúk szemszögéből nézve mindegyik tanúnak igazat adsz.Jól példázta ez a film,hogy nézőpont kérdése is ,hogy mikor mit tartunk helyesnek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Borbála!

Nem egészen értem kérésed, mert ugye Te mondtad, hogy ne térjünk el az eredeti témától. Te sem térsz el? Sőt még forszírozod is! Hol itt a logika?
Kérésednek pedig azért nem teszek eleget, mert ehhez német családom egyrészének élettörténetét kellene leírnom, ami ugye magánűgy.
Miután német férjemnek meséltem erről a vitáról, csak csóválta a fejét, s azt mondta, hogy szeretem ha valaki távolról meg akarja egy más országan született, élt embereknek magyarázni, hogy mi is volt a politikai helyzet és életviszonyi körülmények náluk. Ezt még akkor sem fogadom el, ha valaki még a II. világháború előtt született.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Sem Lenkei dr-nak, sem másnak NEM KELL külföldre menekülnie,- mennek,- ha akarnak., és lehetőségük van rá.(szűk családi-baráti köröm jó fele "kintebb" van!)
Én "csak" gépész vagyok. -De, ha olyan 30-as lennék,- már nem lennék itt.
Az itteni körülmények között, a pici-mini kóbászolós vállalkozások, melyek vergődve tudnak a felszínen maradni,- nem is KELL képzett szakember. Eltartani sem bírják,- és a főnök a "legokosabb". Ehhez az ágazathoz képest még az egészségügy remek helyzetben van,- mert a "nagyüzemei" - a kórházak-klinikák- MÉG MEGVANNAK ! (és "alapanyag is volna!) DE MINT A LEGFRISSEBB példa -(négy kórház-hat orvos-és a beteg KISZÁRADÁSBAN(!) HAL MEG(!), -amit sima infúziós folyadékpótlással meg lehetett volna előzni!-Mondjuk ha egy tapasztaltabb "öregnővér mert vóna szólni !)). Ez is BIZONYÍTJA ,- nagyon sok homok keveredett a gépezetbe !
Azt tapasztaltam, és hihetetlennek tartom, hogy mindig, folyamatosan több pénzt kapott az egészségügy, - legtöbbször még a lehetőségeken felül is,- ÉS ANNAK ELLENÉRE FOLYAMATOSAN ROMLOTT- ROMLIK az általános állapota az egészségügynek !
Szinte FENEKETLEN vödörnek tűnik az egész,- így ahogyan van.
Lenkei dr.nak nem birodalma van.Ellenben azzal szerzett magának sok ellenséget a szakmai berkekben, hogy elkezdte más alapokon vizsgálni, és értelmezni az orvoslást, az egészségügyet, a gyógyszeripart, és az egészségügy "betegségeit". ( valószínű,- ön erről nem tud,- ezért bátorkodtam javasolni a tájékozódást.)
Ha jól megvizsgáljuk,-de nem is kell nagyon vizsgálgatni a dolgok jelenlegi állását, -itt, ebben a jelenlegi gazdasági ötletelési rendszerben CSAK egy nagyon-nagyon szűk rétegnek van MINDENFÉLEKÉPPEN elsőbbsége. A többiek másod-harmad osztályú, és felesleges elemei a rendszernek. Remélem, ön is tudja, kikről van itt szó! És egy darabig még ez így is lesz.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Bernadette!
A féligazságokat ha lehetne szeretném megismerni.Fölöttébb érdekelne az 50 -s években milyen tapasztalatokat szereztél?

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Tényleg nem szereti?!
B.Edit

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Kolerikus
Kedves Barótfi Edit

A véletlen úgy hozta, hogy egy régi kolléganőjét ismerem.
Elmeséltem neki a köztünk levő diskurzust, amire ő azt mondta, hogy nem csodálkozik rajta, mert Ön már annak idején is ilyen vollt. Ki ha nem én, utálatos, mindenkinél okosabbnak látszani akaró valaki, akit mindenki kimondottan utált. Szegény férjét is mindig terrorizálja.
Milyen kicsi a világ! Hát most már mindent értek.

Leckné

Re: Kolerikus
Kedves Bernadett!

Örömmel tapasztalom, hogy sikerült témát szolgáltatnom egy kellemes, másokat pocskondiázó, vitaképtelen emberpárnak. Nem tudom ki az ominózus volt kolléganőm, de nyilván, vele nem tartom a kapcsolatot, mint annyi más volt kollégámmal és kolléganőmmel. Kétségtelenül nem hagytam soha annyiban, ha igazságtalannak éreztem valamit vagy valakit. Nem "ki ha én nem" voltam és vagyok, csak van tartásom. Ami a férjemet illeti, Ő nem az a fajta, akit terrorizálni lehetne, ha olyan lett volna, akkor 42 évvel ezelőtt nem Őt választottam volna. Ennyi idő után meg már majd csak átvészeli azt a kis időt ami hátra van. Nagyon sajnálom azokat, akiknek ez nem adatott meg. Azonban a keserűség, rosszindulatúság, pletyka-éhség nem pótolja azokat a kapcsolatokat, amelyekben úgy vitatnak meg emberek témákat, hogy közben nem haragszanak egymásra. Ezért fogadtam derűvel az ön üzenetét. Mindazonáltal köszönöm, hogy tudatta velem, hogy emberek nem felejtettek el, még ha nem is nagyon szerettek. Én ugyanis a számomra nem szimpatikus embereket már régen elfelejtettem, és csak azokra emlékszem, akiket kedveltem. Önnek és volt kolléganőmnek is melegen ajánlom a módszeremet!
Barótfi Edit

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Kedves Leck Bernadett!
Okulás és derülés végett, megosztom a fórumon az Ön nekem írott levelét és az általam adott választ.
Remélem nincs ellenvetése, hiszen egy nyilvános fórumon folyik a vita!
Barótfi Edit

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Tudomásom szerint, Lenkei doktornak nem kell külföldre menekülnie, hogy megélhessen. Ami természetesen nem elitélendő, de elgondolkodtató. Sajnos, minden végzett orvosunknak nem tudnak biztosítani egy birodalmat. Vagy tévednék?

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Ezeket a sorokat én is írhattam volna, mert szívemből szólnak. Csak attól tartok, hogy ezen a Fórumon nem az autentikus embereket találják meg. Örök probléma, hogy az elkeseredés gyűlöletet szül, és kicsinyes szúrkálódással próbálnak könnyíteni a lelkükön. Ime a példám, mennyire nem rendelkeznek az emberek vitakultúrával:

Kolerikus
Kedves Barótfi Edit

A véletlen úgy hozta, hogy egy régi kolléganőjét ismerem.
Elmeséltem neki a köztünk levő diskurzust, amire ő azt mondta, hogy nem csodálkozik rajta, mert Ön már annak idején is ilyen vollt. Ki ha nem én, utálatos, mindenkinél okosabbnak látszani akaró valaki, akit mindenki kimondottan utált. Szegény férjét is mindig terrorizálja.
Milyen kicsi a világ! Hát most már mindent értek.

Leckné

Re: Kolerikus
Kedves Bernadett!

Örömmel tapasztalom, hogy sikerült témát szolgáltatnom egy kellemes, másokat pocskondiázó, vitaképtelen emberpárnak. Nem tudom ki az ominózus volt kolléganőm, de nyilván, vele nem tartom a kapcsolatot, mint annyi más volt kollégámmal és kolléganőmmel. Kétségtelenül nem hagytam soha annyiban, ha igazságtalannak éreztem valamit vagy valakit. Nem "ki ha én nem" voltam és vagyok, csak van tartásom. Ami a férjemet illeti, Ő nem az a fajta, akit terrorizálni lehetne, ha olyan lett volna, akkor 42 évvel ezelőtt nem Őt választottam volna. Ennyi idő után meg már majd csak átvészeli azt a kis időt ami hátra van. Nagyon sajnálom azokat, akiknek ez nem adatott meg. Azonban a keserűség, rosszindulatúság, pletyka-éhség nem pótolja azokat a kapcsolatokat, amelyekben úgy vitatnak meg emberek témákat, hogy közben nem haragszanak egymásra. Ezért fogadtam derűvel az ön üzenetét. Mindazonáltal köszönöm, hogy tudatta velem, hogy emberek nem felejtettek el, még ha nem is nagyon szerettek. Én ugyanis a számomra nem szimpatikus embereket már régen elfelejtettem, és csak azokra emlékszem, akiket kedveltem. Önnek és volt kolléganőmnek is melegen ajánlom a módszeremet!
Barótfi Edit

Nos, ilyen körülmények között az Ön józan szavai nem biztos hogy célba érnek.
B.Edit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Van aki mások irásbeli féligazságaiból informálódik, meg van olyan, aki tapasztalatból beszél.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 12 éve

Kedves Fórumozó társaim!
Jó lenne ha a jövőben mindenki megpróbálna megmaradni az adott témánál.Nem értem,hogy kerül ide Németország ügye,mikor a magyar egészségügy helyzete az orvosok egészségügyi dolgozók elvándorlása és Németország II.világháború utáni helyzete között semmi párhuzam nincs,nem hogy a történelem ismétli magát.Ha emlékezetem nem csal,a győztes hatalmak Németországot 4 megszállási övezetre/amerikai,angol,francia és szovjet/osztották.A Marsall segélyt 1947 ben szavazták meg úgy hogy abból minden Európai állam részesülhetett volna beleértve a SZU-t is.A szovjet érdekszféra államai Sztálin utasítására nem fogadhatták el.1949-ben a nyugati hatalmak egyesíteni akarták a megszállási övezeteket,de ebbe a SZU nem ment bele így a keleti zónában megalakult a NDK,nyugaton az NSZK.Az NDK-ban 1952-ben megkezdődtek az államosítások,a mezőgazdaság kollektivizálása mely az 50 évek végéig tartott ,emberek ezrei váltak egyik napról a másikra nincstelen földönfutókká.,1953-ban zavargások törtek ki,amit a Vörös hadsereg segítségével vertek le.Az emberek a terror elől menekültek,meg a teljes kilátástalanság elől,gondolom ott sem ment ez másképpen,mint nálunk csak a magyaroknak nem volt hová menni és nem is volt rá mód a jól kiépített határzár miatt.Ott végül is egy nemzetről volt szó ,barátok,rokonok egymás segítségére voltak.Ez esetben én nem beszélnék agyelszívásról.
A cikk utolsó mondata világít rá a lényegre:" Megértünk mi mindent, csak azt nem, hogy miért értek ily hirtelen türelmük végére, hiszen az elmúlt hatvanöt évben semmivel sem bántak jobban velük."Szomorú.de ez így igaz.46 éve végeztem az egyetemet akkor is így kezdtem albérletben, ha szüleim nem látnak el élelemmel és nem vesznek télikabátot a fizetésemből létezni sem tudtam volna. A 4 segédorvosi év nagyon kemény volt,a szakvizsga után tudtam annyit keresni,hogy a saját lábamon megálljak 29.-ik életévemben..Lassan az unokáink végeznek és ugyan ez a sorsuk.Rendjén van ez?Erről még senki nem beszélt.A Kádár rendszerben azért szorultunk háttérbe,mert mint nem termelő ágazat a pedagógusokkal együtt csak visszük a pénzt,most meg azért,mert a politika nem merte felvállalni,hogy a felső kör hegemóniáját letörje,megszüntesse a paraszolvenciát.Nekem az a véleményem,úgy voltak vele,amíg a betegek önként és dalolva jól eltartják a döntési pozícióban lévőket nem kell hatékonyan beavatkozni,az orvos úgy sem fogja sorsára hagyni a rászorulót.Most telt be a pohár.
Szomorúan konstatáltam a hozzászólásokból hogy klubtársaim meglehetős ellenszenvvel viseltetnek az orvosok és egészségügyi dolgozókkal szemben.Nem értem mi kivetnivaló van abban ha egy orvos magánrendelést folytat,hétvégére kibéreli a kórház műtőjét és megoperálja a magán páciensét és fizet a hotelszolgálatért,ha nem egy napos műtétet csinált?Ez egy tiszta üzlet szerintem,ráadásul a hétvégéjét áldozta fel.Kérdezem:Egy orvos nem várhatja el,hogy tisztes munkája után tisztességesen meg tudjon élni?Igen azért szerzett diplomát,hogy beteg embereket gyógyítson netán el kellene fogadnia hogy az álla felkopik.
Azt mondják fogy a beteg.Ez így nem igaz,az orvoshoz fordulók száma fogy sajnos, a betegek későn mennek orvoshoz,csak ha nagyon muszáj mert féltik az állásukat.Az is igaz,hogy az életvitelük az embereknek sok kívánni valót hagy.
A tanulás költségei:Egy gyermek taníttatása mindig is jelentős terhet rótt a családra régen is .Ma meg többet.A teljes költséget sehol a világon nem viselik a tanulók.Én azt gondolom a tanulás nem csak az egyén érdeke,legalább annyi érdeke fűződik ahhoz az államnak is.A humán erőforrás minősége döntő egy ország gazdasági boldogulásában.Szerintem az adó forintok jó helyre mennek ha tanításra fordítják az igazi pazarlás az,ha a kiművelt főket nem becsülik meg.szerintem nem azokat kell elítélni akik a boldogulásukat keresik,hanem azokat akik nem teremtik meg a boldogulás lehetőségét.
.

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Edit asszonynak ajánlom LENKEI doktor írásait, és előadásait, - bővebb,és mélyebb tájékozódás céljából !
Féligazságok, és félismeretek birtokában nem a legszerencsésebb kategorikus kijelentéket tenni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt így kategórikusan kijelenteni nem lehet, az igazság valahol középen van.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Baróti Edit!
Miután Ön mindent igen jól tud, s engem olyan dolgokról próbál meggyőzni, ami egyáltalán nem stimmel, értelmetlen vitákba Önnel nem bocsájtkozom.
Csak úgy mellékesen szeretném megemlíteni, hogy én Önnel ellentétben több évtizedet töltöttem abban az országban, s nem csak ott jártam, s mások elmeséléseiből tudom, hogy ott mi volt a helyzet.
Igaz az, hogy a határon átmenekülni épbőrrel nem lehetett, mert sokáig ilyen esetben fegyvert használtak. Nem új dolog ez, mert pld. még a mai napig is ezt teszik sok más országban pld. a mexikói határon. Nyugat-Németország is használt fegyvert a határsértőkkel szemben, egészen 1960-ig.
Az meg igen is igaz, hogy akik annak idején átmentek a másik oldalra, az állam pénzén tanultak. Én nem a máról beszéltem, érdemes lenne jobban odafigyelni, hogy mit is írtam.
Ma nálunk is fizetni kell, de ez csak egy hozzájárulás, a tanulás teljes költségét soha senkinek nem kell megfizetni. Nem hiszi? Nézzen utána!
Én azonban előbbi írásomban nem erről beszéltem.
Én ezzel a témát lezártam, mert szívesen hallgatok meg érveket, de az agresszivitást nem szeretem.

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Nem azért fogy a beteg, mert keveset töltenek velük az orvosok, hanem azért, mert későn fordulnak orvoshoz, és sokan semmit sem tesznek az egészségük megőrzéséért, és a betegségből való kilábalásért. Egyébként a világ más országaiban, így pl. Ausztriában (ott azért sokkal jobb az ellátás) az egynapos műtét nagyon régen elfogadott, mert minek kell valakinek kórházban feküdnie, ha nem igényel állandó orvosi felügyeletet? Az egészség nem alanyi jogon jár, nekünk magunknak kell sokat megtenni érte. Ezt persze az atyáskodó szocializmusban nem tanultuk meg. Az emberek oktalanul étkeznek, dohányoznak, isznak, nem mozognak, és csodálkoznak hogy mire orvoshoz kerülnek, az Isten sem segít már rajtuk.

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Onnan tudom, hogy én is jártam annak idején az NDK-ban, és szoros munkakapcsolata volt az emberekkel pár intézménynek, amelyek életébe betekintést nyertem. Első kézből - az emberektől - kaptam az információkat. Ami pedig a szakemberek képzését illeti, ugyan ki ismerte el, hogy az NDK és az NSZK két külön ország, amíg a Berlini Falat fel nem építették?! Ha holnap szétválasztanák a Duna két oldalát, és családok szakadnának széjjel évtizedekre, és élnének a halál árnyékában ha kapcsolatot keresnének, akkor érdeked lenne, hogy hol tanultak a gyermekeink? Miért nem kaphatták meg az NDK-beliek ugyanazt mint az NSZK-beliek? A példája egyébként sem jó, mert nem ez volt a fő gondjuk az állami vezetőknek! De az igazi bajokról és célokról talán a Stazi iratokból lehetne képet nyerni. Ezen kívül, a mai diplomások nagyrészét nem a társadalom pénzéből taníttatják, hanem a szülők keservesen kikínlódott hozzájárulásából! És ha egy ország nem képes megbecsülni a szakembereit, akkor nem érdemli meg, hogy maradjanak. Mindenkinek joga van a boldog élethez. Persze, a jó kis langyos szocializmusban, ahol csak az adósságokat termelték ez nem volt szempont. Azt hiszem, hogy azt ami ma van ( és ez nem jó) mi csináltuk, és csináljuk, mert nem volt bátorságunk (és most sincs) fellázadni az életünket megnyomorító politikai elnyomás ellen. Nekünk már késő, de ne vegyük el ezt a lehetőséget a gyermekeinktől!

Válasz

fehér jánosné üzente 12 éve

Na de Uraim, hölgyeim! A beteg is fogy, mert nem töltenek annyi időt az orvosok rájuk, sőt, otthon az ápolás is. alamikor egy epeműtét, hogy a szövődményt kivédjék, 3 hét. Most 3 nap, még a vágott műtétel is. Időpont is van, mi régen nem volt.
Valami nem stimmel, bűzlik. Gerjesztet szituáció. Más munkaerőt is jobban fizetnek, mint itthon, nem csak az orvosokét, ápolónőkét. Akkor mi az új dolog?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Baróti Edit!

Elhiheti, hogy amit írtam az így igaz, köztük éltem, s ismereteimet nem mások elmeséléséből vagy a médiából vettem.
Ha azonban Ön ezt jobban tudja itthonról, akkor írja le, hogy miért is volt ez? Kiváncsi lennék ismereteire?

Válasz

Gyenge András üzente 12 éve

Nem vagyok benne biztos, hogy azok az orvosok panaszkodnak, és elfele kacsingatnak, akik a legalacsonyabb jövedelműek....
Nagyon kettészakadt az orvosi társadalom is.
-1.Vannak egyszer az egyenlők közt az "elsők".( az idézőjel értelme remélem kiderül mindjárt)
-2. Azután vannak a tényleg elsők.-tudásban, hozzáállásban, emberségben, elismerésben.
-3. És a többiek....Akik a hierarchia alján helyezkednek el,-hiába tudnak, akarnak, csinálják, - a kialakult rendszer " fogjai"
Az 1. -ek, a legelsők: -mindnyájan főorvosi titulussal, és a hozzá járó sallangokkal .
Magánrendelés, esetleg osztályvezető főorvosként az " aratás ". A betegek közt ismerős, az általában "csak" látogatási időben fürgén járó-kelő Ov. Főo.- aki learatja az egész osztály felé irányuló "hálát".
A jelenlegi helyzet nekik (is) nagyon kedvező. Kapsz időpontot egy vizsgálatra 90-100 napra,- de délután elmész a magánrendelésre, -viszel minden papírt, akkor 5 rugótól felfelé, és 5 perc alatt másnapra,-harmadnapra meg van az időpontod,- számla-áfa-adó stb. nélkül...Természetesen a vizsgálat-ellátás a TB költsége,- hisz neked az jár...
Sajnos ez a JÉGHEGY CSÚCSA. EZ LÁTSZIK MESSZIRE. EZ(ek) ALAPJÁN ÍTÉL A KÖZ....
És ott van a maradék, aki(k) mint Atlasz- hátukon viszik a "szándékosan" rokkantított egészségügyet.
Igazából a dolog így leegyszerűsített, - és nem teljes igényű a probléma feltárás.....
Mikor "illetékesek " a témáról beszélnek, akkor őrületes pénzősszegekről, számokról hallunk !
Ha az igaz, - és persze legális, és eloszlásában is reális volna, akkor lehet, hogy sokkal kevesebb bajuk (!)- bajunk volna.
És ettől még az úgynevezett " agyelszívás " még mindig meg lenne, mert a képzés költsége óriási.... a tanulási-gyakorlati idő meg hosszú, és "rázós"....
A kezdő orvost is pont úgy kezelik odakint, mint a kezdő szakmunkást... nem kell,- csak X év gyakorlattal...

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Tehát aki nem vállalkozó, bankár, vagy ügyvéd, az mind "piszkos" munkát végez? A nyomdafesték néha a hülyeséget és a tájékozatlanságot sem kellene hogy tűrje! Az öregség nem indok arra, hogy gyűlölettel tekintsünk a gyermekeinkre. Az az ország, amelyik nem tudja értékén kezelni a polgárait,, meg is érdemli hogy kiürüljön!

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Nem ezért emelték a Berlini falat. El sem tudtak szerencsétlenek menni, pedig nem Budáról Pestre kellett volna elmenniük, az elszakított családtagjaikhoz. Semmi analógiát nem látok a példában.

Válasz

Barótfi Edit üzente 12 éve

Talán azért fogyott el a türelmük és lépni próbálnak, mert nem akarnak még 65 évet eltölteni kussolással. Egyébként meg lehetne pénzt találni a költségvetésben, ha nem szórnák két kézzel politikai célú "jópontok" szerzésére. Pl. Miért is fontos a kettős állampolgárság megadása? Miért kell szavazati jogot is adni embereknek, akik nem viselik a mi terheinket, és jó nagy pofával akarnak beleszólni a mi életünkbe? Miért kell régen megszokott utcákat, tereket, intézményeket újjákeresztelni, és viselni annak nem kevés anyagi konzekvenciáit? Miért fontos, hogy Magyarország azt higgye magáról hogy futball nagyhatalom? Miért is kell ennyi képviselő? Miért kell nekik minden forrásból biztosítani a luxus életet? És miért kellene a jól teljesítő, nagy tudású, nehezen iskoláztatott gyermekeinknek a fentiek miatt itthon tengetni az életüket, amikor tudatlan, felelőtlen nagyjaink pazarul élnek, annak ellenére, hogy még a nevüket is szótárral képesek leírni? Lehet kezdeni felébredni, és gondolkodni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A történelem megismétlődik.

A második világháború befejezése után Németország még egy ország volt. Mindkét ország a padlón volt. Aztán jöttek az amerikaiak, s be akartak tartani a keleti országrésznek, s adtak a nyugatiaknak országuk felépítésére egy nagyon komoly kölcsönt. (Marshall-Plan).
Beindult a gazdaság, fellendült az életszínvonal.
Ráadásul a rájuk szabott jóvátételt sem fizették, ezért az egészet, az ő részüket is a keletieknek kellett kifizetniük!
Ezek után nem győzték magukat a keletiek felé reklámozni. Rázták a rongyot az idegen pénzből, s mindent megtettek annak érdekében, hogy elcsábítsák a szakképzett embereket. Ez nekik mindenképpen jó üzlet volt, hiszen azok nem az ő költségükön tanultak. Igen, a pénznek nagy ereje van! Aztán kezdett elvérezni az ország. Csapatostul hagyták el a szakképzett, az NDK költségén tanult szakemberek az országot. Elmentek a mérnökök, az orvosok, a jól képzett szakmunkások! Az ország ezer sebből vérzett.
Ekkor húzták meg 1961 augusztusában a BERLINI FALAT.
Ma falat húzni szószerint nem lehet, de nagyon gyorsan kellene egy megoldás, hogy ne süllyedjünk le a gyarmatok színvonalára.

Válasz

varga ida üzente 12 éve

Kommentálnám de az nem tűrne nyomda festéket .
Hol a hiba magán rendelés kórházi berkeken belül,bocs
nem jó a kifejezés csak nem találom a megfelelő szót rá.
Hagyományos műtét ha nem akarsz fizetni,ha fizetsz lézeres.
Hétvégi műtétek mert bérlik a kórháztól a műtőt hétvégére,
várakozási idő szinte 0. kezdő ár egy kisebb műtétnél 280 eft.
na erre varjál gombot, ezt ki tudja megfizetni?.Ezért adtunk diplomát a kezükbe .?
Egy egy diplomás mennyibe is került az államnak?azaz nekünk.
Jó lenne ha kormány észhez térne és rendezné a soraikat,mert az egészség ügy egy feneketlen zsák.Sajnálom a tisztességes eü. dolgozokat kik próbálják menteni a mundér becsületét és tisztességgel helyt állnak azok nem is"sírnak"hogy kevés a pénz hanem teszik a dolgukat.mint ahogy milliónyi honfi társuk,mert nen mindenki ügyvéd meg bankár. S ha ezt nézzük akkor az egész ország kiürülne mert többen vagyunk alul fizetettek,mint akik munkájuknak megfelelő bért kapnak, és nem mindenki lehet vállalkozó
sem mert akkor ki végzi el a "piszkos" munkát? no írhatnék sok mindent de felesleges
ez oz ország ezer sebből vérzik, és nem mostani keletű, és nem is az utolsó 8 év.
Nagyon kényes dolog ezért nem mertek és nem mernek hozzá nyulni kiknek kötelességük lenne rendbe tenni ezt is.

Válasz

Halter Gabriella üzente 12 éve

Az tudott, hogy orvos-növér hiány van! De miért az idősökkel kell azért kiszurni? Édesanyám 2008 jan.22-ota krónikus azaz elfekvő osztályon van. 99 éves, s a fizetnivaló miatt kell mostantol félévente korházat váltani. Hát ez szomorú. Hazahozni állapota miatt nem lehet. Hiába vagyunk hárman testvérek!!

Válasz