dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Tisztelt Szegfű Úr!
Megvallom csalódtam,mert vártam volna a konkrét kérdéseimre a konkrét választ.No de sebaj,így is megfogalmazódik bennem egy két gondolat azon túl amit itt az előttem szólók elmondtak és amely véleményeket osztom.
Ismerve a hozzászólásokat én nem tapasztaltam olyan elvárást senki részéről,hogy ön pártolja a szocialistákat,a tisztánlátás még nem jelent semmilyen párt elkötelezettséget.
Ha alapos vizsgálat tárgyává tennénk kevés olyan családot találnánk ebben az országban akik nem szenvedték meg a Rákosi időket vagy a Kádár diktatúrát.Az,hogy még a párnákat is számba vették és csak annyit hagytak amennyi szerintük kell egy négytagú családnak örökre meg maradt bennem pedig ez semmi ahhoz képest,hogy apámat még a szabadságától is megfosztották semmiért.Talán ezért is gyűlöletes számomra a diktatúra csírája is.Az is a neveltetésem hozadéka,,hogy soha sem szabad csak úgy általában az emberekre vagy eszmékre haragudni, bűnös csak az egyes ember lehet aki visszaél a helyzetével,vagy félremagyarázza az eszmét.Így tudtak Isten nevében is milliókat feláldozni,de így küldtek milliókat vágóhídra ilyen olyan eszmék miatt.
Ha Orbán Viktor eddigi tetteit reálisan értékeli valaki,akkor látni kell,hogy minden tettét a kizárólagos hatalomgyakorlás biztosítása vezeti,nem vitatható,hogy módszeresen leépíti ,kiiktatja az ellensúlyokat s azok akik ebben segítségére vannak bizony a gátlástalan vazallusai akik a koncért mindenre képesek.Nem tűnt fel Önnek ,hogy hívei-legyenek bár Fidesz alapítók-ha csak a legenyhébb formában is kritikát megfogalmaztak eltűntek a süllyesztőben.Ez az alapvető baj,hogy semmilyen kritikát nem fogad el,s ha kritizálják azt az ország elleni támadásnak veszi,mint tette az Eu esetében is.
Én azt hiszem ,hogy aki felelősen gondolkodik az nem akarhat diktatúrát párt szimpátiától függetlenül.
Korábban feltettem Kasza László a SZER egykori riporterének Orbánhoz írott nyílt levelét,ajánlom figyelmébe.Talán róla elhiszi ,hogy nem kommunista,de több ismert jobboldali irányultságú szakember cikkét is feltettem korábban,akik bírálták Orbánt.

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

Tisztelt Szegfű úr! Sorsát megismerve irom a magamét. Nagytőkés nagyapám nevelt, aki meggyőződéses szociáldemokrata volt ! 1950.-ig a Szociáldemokrata Párt egyik gazdasági tanácsadója volt, kitelepiteni betegsége és korai halála miatt nem tudták, ja és még a Rákosi időkben betegen is szükség volt a tudására ! Magam osztályidegenként tengettem ifjú éveimet , megfosztottak az iskola nyilvánossága előtt tévedésből felkötött kék nyakkendőmtől, gimnáziumba nem jelentkezhettem , csak a sportnak köszönhettem hogy magánúton tanúlhattam.Remélem bevezetőm útán elhiszi nekem , hogy politikai nézetemim nem "komcsik", de itt és most kijelentem , bár sok szemétséget elkövettek ennyire kártékony kormányzást nem műveltek !
A nyugdijak űgyében is csak az Ön által kedvelt média érveit ismeri, úgyanis a magánnyugdij pénztárakba a kötelező befizetéseknek csak bizonyos hányada kerűlt ,a többi az államkassza nyugdijalapjába. Na ezt a magánrészt, magántulajdont államositották megoldva ezzel 1 vagy 2 év gazdasági problémáját,azzal fenyegetve /ez is gyönyörű/ hogy aki nem adja át az az állami nyugdiját sem fogja megkapni, Érthető?
Ami Szeged elszúrt épitkezéseit illeti , nálunk is elbaltázta egy épitési vállalkozó a lépcsőnket, pereskedhetnék vele, de ez nem az MSZP bűne.!!!!
Nagy Fidesz hivő voltam a székházügyig ! Azóta figyelem a "szalámi technikát" a vele pártalkút kötött pártok felszámolását stb, stb. Jobban tisztelem az igazhivő kommunistát, mint a liberalista oldalról jobbra átűlő csak a hatalom céljából magát konzervativnak ,valló politikust. A pártjukat elhagyó megélhetési politikusokat ,pedig kifejezetten útálom.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 13 éve

Arról folyik itt a vita, hogy a szocik 8 év alatt mit "követtek" el. Akiknek pillanatnyilag ez a legfontosabb, bizonyára meg vannak elégedve a jelenlegi helyzettel. Én nem közéjük tartozom, mégpedig az alábbiak miatt:
A szocik 2002-től igyekeztek azoknak az embereknek kicsit többet adni, akiktől elődjeik (OV által vezetett koalíció) elvettek, vagyis a szerényebb körülmények között lévőknek. Fizették az elődjeik által hozott intézkedések számláit is (kedvezményes lakáshitelek a rászorultság vizsgálata nélkül is), ami az államkasszát természetesen nem kis mértékben kimerítette. Voltak mindkét oldalon egyformán lenyúlások is, bár a kommunikáció egyik oldalra billentette a mérleget.
A Fidesz 8 év alatt árgus szemekkel figyelte a hatalmon lévő kormány minden lépését, próbálkozásait rendre meghiúsította. Ehhez minden eszközt igénybe vett. Nem riadt vissza a botrányos, erőszakos, törvénysértő eszközöktől sem.
Amikor elérkezett a várva várt választás ideje, a Fidesz az ország gazdaságáról naprakészen képben volt, gazdasági program készítésére a valós helyzetet felmérve kellett volna ugrásra készen lennie. Ezzel szemben elsődleges és legfontosabb feladatának nem a gazdaság fejlesztését tekintette, hanem a saját hatalmának olymértékű bebiztosítását, hogy megdöntésére sok-sok éven keresztül ne lehessen lehetősége sem a politikai pártoknak, sem a népnek.
A gazdaság fejlesztéséről, sőt szinten tartásáról teljesen megfeledkezett, miután kivetette a különadókat, a bankadókat, a magánnyugdíj pénztárban lévő vagyont pedig kisajátította.
Az, hogy a gazdaság és a költségvetés totálkáros, sokkal-sokkal rosszabb állapotban van, mint az előző kormány idején volt, bizonyítja a költségvetési hiány jelenlegi állapota. Olyan még a legnagyobb válság idején sem volt a rendszerváltás óta, hogy március végén a költségvetés hiánya több, mint az egész évre, azaz 12 hónapra tervezett.
Írja már ide valaki a másik oldalról, hogy mi lesz, ha ez így folytatódik? Mi lesz Magyarországgal? Palotaforradalmat akar ez a kormány, vagy mit? Vegyék már észre, hogy minden más ráér, az elsődlegesnek a gazdaság rendbehozatalának kellene lenni. Minél tovább húzzák-halasszák, annál nagyobb bajt kell helyrehozni. Ennek a levét is a "kisemberek" fogják meginni. Ennyire viszont nem vagyunk szomjasak!

Válasz

Gyenge András üzente 13 éve

T Szegfű Úr ! Én sem akarok vitatkozni, csak mondjuk "eszme csere" szintjén, így elektromosan "szót váltani". A lényegi dolgokra választ nem kaptam, de azzal egyetértek, hogy sok mindenbe belekezdtek, és sok minden abbamaradt, elhúzódott, -máig nem fejeztek be . Sok helyen maradt 2002-óta "gödör", és nem csak Pesten.
Az országgyűlési kivonulást először mintha Viktor csinálta volna, - úgy két évig be sem ment. Csak felvette a pénzeket. A harmadik évben nem csak kivitte a politikát az utcára, hanem megteremtette a Jobbiki szélsőséget. És az utcákat néha "dühöngő" békés tüntetőkkel töltötték meg.Jól látszottak még a Hír tv felvételein is, a most is kormányban és frakcióban levő "prominens" személyiségek", még a tv székház előtt is...
De,- ha én azt mondtam valamire eddigi életemben, hogy FELKÉSZÜLTEM , tudom mit kell tenne,- akkor az úgy is volt! Megtettem. És eredményesen, is. Most mi is történik ?
Amit itt ebben a tíz hónapban tettek, az IS csak pótcselekvésnek nevezhető. Ez az alkotmányozás körüli felesleges rongyrázás sem előbbre való a gazdaságnál. Ráadásul társították a "látszatdemokrácia" elemeivel is- jó látványosan...
BÁRMI lesz benne, semmit sem érünk vele, ha az állunk felkopik. Valamiért azt hallom az egyik brókerháznál dolgozó ismerősömtől, hogy mindenki "menekül kifelé" az Államkincstár jegyből, Állampapírokból. Ez jót nem jelent....Mástól azt hallom, hogy 01:01-től kéne kapnia a nyugdíját, -de még egy petákot se kapott, és az a válasz, ""a kormány még nem határozta meg a "szorzókat" a mai napig sem.""...
"Odaki felé" azzal dicsekszenek, amit a Bajnai Gordon elért, "idebe felére" meg ócsárolják. Mást írnak a törvény magyar, mást az angol fordításában -nem is egyszer...és a lebukások ellenére...
A gazdaság meg egyre gyorsuló szabadesésben .... A "Keresztapa vezette" rendőrség legfőbb gondja, hogy mi van a biciklisekkel....( mert azokat még utolérik....), különben meg 30-35 el hajtanak IV-V -ben, mert nincs benzin az rendőrautókba... , de "amint átvesszük a kormányzást akkor garantáltan KÉT HÉTEN BELÜL REND LESZ ! mondotta vala OV. (itt biztos arról volt szó, hogy nem küldenek több "békés " tüntetőt az utcákra.
Örülök, hogy örül a Szilinek. Talán be is léphetne hozzá. Akkor már legalább kétszemélyes lenne a pártja nékije
A magánnyugdíj pénztárat meg mintha I. O. kormány vezette volna be...
Egyébként sajnálom, amit az édesapjával történtek....

Válasz

Szegfű László üzente 13 éve

Tisztelt Hölgyem és Uraim!

Én csak próbáltam megjegyezni, hogy kicsit több időt kellene adni nekik a kibontakozáshoz. Nem írtam, hogy én maximálisan mindennel meg vagyok elégedve. De azt se mondja nekem senki, hogy az előző kormány maga volt a tökély. Ők 8 évet kaptak és mivel lett jobb? Ettől eltekintve egy kis rövid kitérő. Nagyapámat 56 után a lakásán nagyanyám előtt úgy összeverték, hogy eltört a karja, majd elvitték Kistarcsára, ahonnan a 60-as évek elején rákos betegen az utolsó évét otthon tölthette rendőri felügyelet mellett Aztán jött egy "rendszerváltás" és abban a faluban, ahol 26 évig iskolaigazgató volt egy utcát neveztek el róla. Na ennyit arról hogy kinek a kezében van a hatalom. Minden csak nézőpont kérdése. Ez a kis történet, - mielőtt ezt is megmagyarázná valaki - az én saját szoc problémám, amivel magamnak kell szembenézni. Nem részletezem, hogy ez annak idején az egész családra mikor milyen hatással volt, de ilyen háttérrel ne gondolja, hogy valaha is szimpatizálni fogok a szocialistákkal. Ami nálam kicsapta a biztositékot, az olyan kijelentések voltak mint : "De a honfitársaim többsége, a felelősen és értelmesen gondolkodó, öntudatos polgárok, a józan demokraták TALÁN még képesek rá." vagy "Orbán Viktor és gerinctelen vazallusai" ..... Miért kell ilyen cinikusan megítélni másokat, akik nem úgy gondolkoznak. Mert valakinek nem tetszett az a 8 év és másra szavazott? Nem vagyok egyik pártnak se a tagja és az elején leírtak miatt próbálom a politikától is valamennyire távol tartani magamat, de azért mert nem értek egyet valakivel, még nem tartom magamat GERINCTELENNEK. Szegedre kicsit még visszatérve, ha már szóba került. Mikor volt utoljára Szegeden? A fél város fel van durva, mert mindenbe belekezdenek és semmi nem készül el határidőre. Ha valaki idegen idejön, akkor elég neki tájékozódni a sok felbontott utcán. Ahol meg nincs felbontva, ott kátyúkkal van tele minden. Valami rendszert kellene belevinni és akkor mindenkinek jobb lenne. Ha belekezdek egy munkába, akkor azt fejezzem be és ne hagyjam félbe azért, hogy egy másikba is belekezdjek. Ezekkel a villamos projektekkel nem is csodálkozok már azon, ha megvonják a támogatásokat. Ezek is úgy készülnek, mint a pesti METRO. Nem hiszem el, hogy nem lehetne egy helyre csoportosítani a munkaerőt, hogy befejezzenek egy elkezdett munkát és miután kész, akkor fogjon a másikba. Dicsekedtek a világító körforgalommal. (Mert nekünk ilyen is van!) Hónapok óta nem működik, mert egyszer télen beázott. Akkor azt mondták, hogy meg kell várni még száraz idő lesz és akkor tudják megcsinálni. Azóta se történt semmi. Úgy látszik azóta se száradt ki. A kálvária sugárúton sikerült a villamos pályát felújítani úgy, hogy a síneket kiemelték és füves pályát csináltak az út közepére. a járda mellett pedig kis szigeteket képeztek a parkoló autóknak., hogy egy vékony sáv maradt közlekedni. Azóta már volt olyan is, hogy a parkoló autó kinyitotta az ajtaját és már a mellette elhaladó magával is vitte. Hely még véletlenül sincs, hogy kikerülje. De volt már olyan is aki a frissen füvesített pályára felszaladt. Gondolom az is kicsit félrekapta a kormányt, hogy valamit elkerüljön. Az, hogy a mentő se tud ott haladni, mert ha dugó van akkor lehetősége sincs a kerülésre, az már csak hab a tortán. Mikor ez felvetődött, akkor azt írták, hogy menjen a mellékutcába. (Ami szintén szűk és tele van parkoló autóval) Egyébként már azt az utcát is azóta lezárták és felbontották. Esélye sincs a mentőknek. A belvárosban egyre nagyobb területet díszburkolattal látnak el. Azóta több olyan probléma volt, hogy valamilyen okból egy nagyobb teherautó behajtott és a díszburkolat ezt már nem bírta el. Mi van, ha valahol tűz van? A tűzoltóautó is ott marad? Ha már megcsinálják, akkor végezzen normális munkát. Az rendben van, hogy az nem arra van, hogy rendszeresen kamionok száguldozzanak rajta, de azért ha valamit be kell vinni, vagy ki kell hozni onnan, attól még nem kellene utána felújítani az utcát. Szóval itt se minden fenékig tejföl. Most csak úgy kapásból ragadtam ki egy-két példát, de ez a város se különb mint a többi. Tudom, hogy Pesten is hasonló problémákkal találkozok, mert ott is van elég lezárt utca, de még ott a nagy városban relative kevesebbnek tűnik, mint ebben a kis városban. Az pedig, hogy inzultáltak valaki, az nem csak szegedi sajátosság, mert ezzel megint messzire el lehetne menni, hogy ki kit bánt és miért. Volt már az országban másutt is. Vannak bűnözők mindenütt. Ha kicsit körülnézünk, akkor van ennek az ellenkezője is. Nem állítom, hogy minden szocialista érzelmű ember ártatlan bárány. Ugyanez a másik oldalra is érvényes. Mind a két oldalon vannak becsületes és jóérzésű állampolgárok és azért mert másképp látják az eseményeket, még nem hülye gerinctelen emberek. Én csupán azt próbáltam érzékeltetni, hogy ha valaki más megvilágításban lát dolgokat, azért még nem kell sárral dobálni.
Ja és a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban. Annak idején a másik kormány ugyanezt csinálta, csak akkor fordítva történt a dolog. Akkor azt mondták, hogy bizonyos kor alatt CSAK magán nyugdíjpénztárba lehetett belépni. Ezzel azt akarták elérni, hogy lassan kivonuljon az állam a felelősség alól, hogy ellássa a nyugdíjasokat? Ha valamelyik pénztár csődbe megy? Mert ez is benne van a pakliba. Akkor a tagok éhen halnak? Itt a tisztességes megoldás az lenne, ha az állam garantálja nekem a nyugdíjat és ha én többet akarok, akkor kötök magánintézeteknél olyan biztosítást, ami később egy gondtalan öregkort biztosíthat. Akkor ha csődbe is megy a maszek, még akkor is van egy biztonsági háttér, hogy a megélhetésem biztosítva van. Szerintem ez nem akkora tragédia, mint amekkorát csinálnak belőle. Már csak ezeket a magánpénztárakat kell erre a célra átalakítani.
Ezzel én be is fejezem, mert nem vitatkozni akarok, csak azt szeretném, hogy ha van is valakinek véleménye, akkor azt úgy próbálja elmondani, hogy azzal ne sértsen meg másokat. Nem vagyunk egyformák és mindenkinek van hibája, amin lehetne másoknak nevetni. Meg lettek választva? Akkor próbáljuk segíteni őket javaslatokkal és ha nem úgy végzik a munkájukat, akkor legközelebb másra kell voksolni. De azzal, hogy kivonulok inkább, mint hogy egy ötletbörzén próbáljam befolyásolni a döntéseket és kintről támadom a másikat, azzal nem jutunk előrébb. Ebből a szempontból maximális tiszteletem Szili Kataliné, aki felvállalta, hogy részt vesz a munkába és el is fogadták a javaslatát. talán példát vehetnének a többiek is róla. Pedig ő is szoci.

Válasz

Gyenge András üzente 13 éve

T. Szegfű Úr ! Láttam Ön Szögedében éli nyugdíjas napjait. A legtovább ott tartott ki a "cucilista" Önkormányzat.. És ha jó láttam, akkor ott, abban a városban van az országosan legkisebb egy főre eső adósságállomány IS.( Olyanokról is tudok, akik arról a "kincses" Pestről oda költöztek,- a munkahely mián ! Fidesz "körökből" már az elmúlt önkormányzati ciklusban kiszivárgott az a "központi" irányvonal, hogy az önkormányzatoknál, ha lehetőség van rá, meg kell pályázni minden olyan Eu.-s dolgot, amit csak lehet. NEM baj, ha NEM a TERMELŐ szférában van(!) sőt, jó, mert "minél rosszabb,- annál jobb".
Ma reggel láttam- hallottam a"királyi" Mtv1-en, hogy :::. és már TÍZ hónapja NEM LETT LEHÍVA AZ EUS TÁMOGATÁSI PÉNZEKBŐL SEMMI SEM! És minden Eus programot - "FELFÜGGESZTETT A KORMÁNY !
Hogy mekkora országunkban a "demokrácia". pontosan akkora, mint a Fideszben ! Meg amekkora volt a Rákosi M. vezette MKP.-ben. LÁTSZATA VAN, -még.
Mint szögedi lakosnak, hallani kellett arról, mikor a lakossági fórumról hazafelé ballagó
"Pógárt" ismeretlen "azemberek" inzultáltak, úgy, hogy súlyos sérülésekkel kórházba került....Bűne az volt, hogy meg merészelte kérdezni, hogy "miből gondolja(ák), hogy csak Orbán Úr az az Istentől kiválasztott személy, aki alkalmas az ország vezetésére? "
És volt ottan hasonló eset Torgyán úr Kisgazdavezér esetében is az I. O.korm. alatt.
Remélem tagja a pártnak? Nekem csak "közeli" ismerős és haver van. Vagy csak Pógári Körös? Sok elvi, és tárgyi tévedését már javították az előttem szólók.
Klubot szerintem Ön is alakíthat, ha szándékában áll, és OTT Ön határozhatja ( moderálhatja) a hozzászólásokat, és írásaikat !
Igazából kit tart Ön a barátjának? Azt, ki mindig azt mondja, mit hallani szeretne, vagy azt ki őszinte, és NEM mindig azt hallja tőle, amit épp akkor szeretne?
(Valahogy így szól a bibliai idézet: "... szeresd bírálóid, mint tennmagad,- mert Ők tartanak a helyes úton....)
Tehát várjuk bírálatait! - Vagy egyéb tárgyú megtisztelő írásait - IS.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szegfű úr írja:
Nem akarok én itt az okostojás szerepébe tetszelegni, de talán ezekkel a kijelentésekkel lehetne várni pár évet.

Nyilván azokra a kijelentésekre gondol, amelyekre válaszolni igyekezett.

Tételezzük fel, hogy önnek azt ígérik, hogy néhány év mulva minden milyen jó lesz..
Ön nyugdíjas. Nyugdíjas létére kielégíti ez a válasz? Megelőlegezem: nem.

Úgy vélem, hogy most akar emberhez méltó életet élni, és nem akkor, amikor már csak az emléke létezik.

Azért is kell most szóllani, mert fennforog a becsapás veszélye. Ez a mi életünk során már többször előfordult. Várható, hogy az Ön és a többi ember hiszékenységével vissza fognak élni. Jóhiszeműsége akkor is veszélyes, ha a politikusok tévedésből jószándékuak. Az idők során mindig közbejöhet valami. Eddig csaknem mindig közbe is jött.

Politikai pártoktól elvárható, hogy felkészültek legyenek. Hatalomra kerülésük esetén azonnal dolgozzanak. A jelenlegi csapatnak 8 év állt rendelkezésére a felkészüléshez. Látszik rajtuk, hogy felkészültek? Éppen csak megugatják a dolgokat.

Nem hiszek senki politikusnak. Olyan berendezkedésben egy kicsit igen, amely őket csak olyan térben engedi munkálkodni, amelyben a sanda szándékok nyilvánvalóvá válnak.

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

Kedves Szegfű úr! Azt , hogy mi a különbség az Únió és a Szovjetúnió között már kifejtették elöttem.Nekem csak a gazdasági okoból eredő ellenérveim felsorakoztatása maradt :
1: eddig mi nem fizettünk az Úniónak csak kaptunk különböző célokra
2: ha kilépünk még azt a kevés piacot is elveszitjűk ahova eladhatjuk a megtermelt semminket
3 a felvett pénzeket vissza kell fizetni / nő a hitelállomány , ezügyben nem ártana elolvasni Gyurcsány ex Miniszterelnők úr pontról -pontra irott kimutatását függetlenül a pártszimpátiájától/
Bankok megszoritása ügyében:
Ha a külföldi bankok kivonúlnak beruházási hitelek sem lesznek. Nem a magánszemélyek hitelfelvétele a fő tevékenységük. / aki hülye és a semmire vett fel hitelt, vagy nem nézett útána a szerződésének annak nem lehet segiteni /
Az OTP is magáncég. Csányi sem ad kamatot!
Fidesz : 8 év alatt mindent kifogásolt, állitólag az Mszp nem fogadta el a javaslataikat. Kérdem? Hol vannak? Most miért nem azzal kezdik a kormányzást?
Alkotmányozni, utcát keresztelni, köztisztviselők és közalkalmazottak kirugása és az útodok bebetonozása , pénzek és cégek államositása, mit gondol , ezek nem pótcselekvések? Hol vannak a beigért gazdasági változások, mert a nyugdijkassza lenyúlása csak átmeneti megoldás ennek még az útódaink megisszák a levét.
Azt még megkérdezem :ismer-e olyan Fidesz hivőt aki visszaküldte az MsZP közalkalmazotti béremelését vagy a 13.-ik havi nyugdiját,de ide sorolhatjuk a kárpótlást is.?
Ha Miniszterelnőkünk sokszor teszi fel a birálatok közben a tehettlen düh sapkáit és szakitunk IMF-el Unió.-val figyelje a valuta árfolyamot ami majd jelentkezik tejben kenyérben stb..stb..
Várom válaszát!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Tisztelt Szegfű Úr!
Előző hozzászólásomat kiegészítendő:
Kifogásolja miért politizálunk?Ön szerint a nyugdíjas klubban ennek nincs helye.Úgy gondolja,hogy az ország ,a kormány működésével kapcsolatos cikkeket nem szabadna feltölteni,vagy netán meg kellene tiltani az olvasónak,hogy véleményt alkosson?Nem hiszem,hogy helyes lenne.
Én azt javasolnám minden klubtagnak,hogy a neki tetsző témákban töltsön fel cikkeket,videókat,képeket,indítson fórum témákat.Nyugdíjas társak díjazni fogják.
Én azt tartom nagyon jónak,hogy az egér mindenkinek saját keze ügyében van,s ha nem érdekli a téma szabadon csak egy" katt " és volt nincs.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Szegfű László!
Látja,azt hiányolom,hogy mondatonként nem cáfolta amit írtam arra nagyon kíváncsi lettem volna.Ha megkérhetem legyen szíves pótolni.Annak lenne teteje nem egy ilyen általános eszmefuttatásnak.
Egy-két dolgot ragadnék csak ki :
-nem attól lesz valaki diktátor,mert keményebben lép fel.Azt kell mondjam Ön nincs tisztában a DEMOKRÁCIA és DIKTATÚRA lényegével.
-hogyan vonhatja egy kalap alá az Eu-t a Szovjetunióval?Az Eu-ba tudtommal önként léptünk be,mint a házasságba és akkor nem úgy dukálna,hogy a játékszabályokat mindkét fél betartsa amit erőszak nélkül önként felvállalt?A Szovjetunió pedig tudtommal megszállóként volt jelen,vagy a kényszerházasság ugyanaz,mint az önként vállalt?Érzi mennyire nem stimmel amit mond?
-a házasság példájánál maradva:mikor működik jól?Szerintem akkor,ha a házastársak az alapvető dolgokban nemre való tekintet nélkül betartják az írott és íratlan játékszabályokat,tiszteletben tartják egymást,anélkül,hogy a másik félnek egyéniségét fel kellene adnia.Valahogyan így gondolom az UNIO-val kapcsolatban is.Vannak dolgok amelyek megengedhetők,s vannak melyek nem.Ha ön szerint ez nyalás akkor bizony nem szerettem volna a felesége lenni,mert jaj annak az asszonynak.
-adósság:nagyon nyomasztó kétségtelenül.Tudtommal a jelenlegi kormány a GDP 77%-val vette át a kormánykereket most 82,5%.Ebben jelentős tétel az önkormányzatok tartozás állománya.2006 óta az önkormányzatok zöme Fidesz irányítású.Akkor hogy is van ez?
-Tudnék javaslatot tenni,hogy hol lehet megtakarítani:pl.vissza állítanám a két kulcsos adórendszert,hogy a nagy keresetűek nagyobb mértékben járuljanak hozzá a közös kiadásokhoz.A magas keresetűeknek nem adnék családi pótlékot.Nem engedném meg ,hogy egyes képvelő urak egy fenékkel több lovat üljenek s közben havi 1 millióért furikázzák őket .stb.
Még egy dologra szeretném ha válaszolna:Egy páttól,amely állítólag 8 évig a kormányzásra készült nem várható el .hogy legyen gazdasági programja?A Bajnai meddig kormányzott?Programja is volt,nem is rossz és végre is hajtotta.Nevén nevezte a gyereket,nem ködösített,hogy szebb fiúnak lássék.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tisztelt Szegfű Úr!

Nem lehetne okostojás, akkor sem ha akarna. Célszerű a döntő láncszem megragadására törekedni (Lenin után szabadon).

Miért is utálja egyre több ember ezt a tsodálatos Elnökünket? Azért, mert nem teljesíti legfőbb kötelezettségeit, amelyeket az Alkotmány ír elő neki. Mi lennének ezek?

"A magyar köztársasági elnök a Magyar Köztársaság Alkotmányának III. fejezete szerint
kifejezi a nemzet egységét és
őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Melyik felelősség teljesül? Egyik sem. Természetesen nekifoghat ellenkező nézetének bizonyításához, de feleslegesnek tartom. A kérdést én tettem fel, amely arról szólt, hogy hogy miért is utálja egyre több ember a Köztársasági Elnököt. Nem baj, ha Ön is tudja.

Van itt még más is. Célszerű a következőt elolvasni .

"Ha a köztársasági elnök a törvénnyel vagy annak valamelyik rendelkezésével nem ért egyet, azt aláírás előtt az imént említett határidőn belül megfontolás végett, észrevételeinek közlésével visszaküldheti az Országgyűlésnek, vagy véleményezésre megküldi az Alkotmánybíróságnak, ha annak valamelyik rendelkezését alkotmányellenesnek tartja."

Számos esetben elmulasztotta ezen kötelezettségét az Elnök úr. Mentségére legyen mondva nem érthet mindenhez. Akkor ezért kell a tervezetet Alkotmánybírósághoz küldeni.

Nos ezért is utáljuk.

A helyesírás? A helyesírás miatt röhögőgörcsöt lehet kapni. Szemembe örömkönnyek gyűlnek. Ez jelenti a színt számomra a sivár, kegyetlen politikai színjátékokban. Nemcsak bosszankodni lehet, hanem jót kacagni is. Ha már nem tanulta meg, akkor miért nem szervezte meg az irodáját. Negyven fő körül van azok száma, akik segítik a munkáját. Ebben a számban persze a takarítónő meg a portás nincs is benn. Kiket vett maga mellé? Egyik sem tud helyesen írni?

Most hogy lassan kimulatom magam, meg kell állapítanom, hogy megállapításával egyetértek. Einstein, Demosthenész pédája nyomán nem kell ezt a helyesírást olyan komolyan venni. Igaz, ez csak az érem egyik oldala. Javaslom nézze meg a másik oldalt.

Üdvözlöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocs az ismétlésért, de azt hiszem itt már nem lehet törölni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Erzsébet!
Sajnos nem vagyok elég művelt. A közölt verssel egy kis örömet is akartam szerezni, azoknak, akik elolvassák. Megjegyzésemmel csupán világosságot akartam gyújtani. Már amennyire tőlem tellett. Sajnálnám, ha megbántottam volna.
A következő verssel is örömet szeretnék szerezni. Ez nem kérkedés a műveltségemmel, hiszen a "Mama" és a "Füstbement terv" című verset is az általános iskolába tanultam.

Petőfi Sándor


FÜSTBEMENT TERV



Egész uton - hazafelé -
Azon gondolkodám:
Miként fogom szólítani
Rég nem látott anyám?

Mit mondok majd először is
Kedvest, szépet neki?
Midőn, mely bölcsőm ringatá,
A kart terjeszti ki.

S jutott eszembe számtalan
Szebbnél-szebb gondolat,
Mig állni látszék az idő,
Bár a szekér szaladt.

S a kis szobába toppanék...
Röpűlt felém anyám...
S én csüggtem ajkán... szótlanúl...
Mint a gyümölcs a fán.

Elismerem szokatlan e helyen verset olvasni, de nem kötelező.


Petőfi Sándor
FÜSTBEMENT TERV



Egész uton - hazafelé -
Azon gondolkodám:
Miként fogom szólítani
Rég nem látott anyám?

Mit mondok majd először is
Kedvest, szépet neki?
Midőn, mely bölcsőm ringatá,
A kart terjeszti ki.

S jutott eszembe számtalan
Szebbnél-szebb gondolat,
Mig állni látszék az idő,
Bár a szekér szaladt.

S a kis szobába toppanék...
Röpűlt felém anyám...
S én csüggtem ajkán... szótlanúl...
Mint a gyümölcs a fán.

Válasz

Szegfű László üzente 13 éve

Kedves Borbála!

Nem akarok én itt az okostojás szerepébe tetszelegni, de talán ezekkel a kijelentésekkel lehetne várni pár évet. Egy ország életébe 10 hónap nem akkora idő, hogy azonnal látványos változásokat lehessen hozni. (Nem akarok itt példákat felhozni, hogy pl. egy bírósági tárgyalást hány évig el lehet húzni és mikor születik abból kézzel fogható eredmény) Megválasztottuk őket? Igen. Akkor legyen több türelmünk kivárni, hogy mit tudnak letenni az asztalra. Ha állandó támadásokkal kell szembenézniük, akkor ők se tudják végezni a munkájukat, mert folyton a védekezésre kell gondolni. Valóban a legegyszerűbb bírálni a másikat. Mindenkinek van hibája és én is elkezdhetném mondatonként megcáfolni, amiket leírt. Mindenre lehet választ találni. Támadni a legegyszerűbb. Én nem állítom, hogy ebben az országban nincs alkalmasabb ember a köztársasági elnöki posztra, de ha már őt ültették oda, akkor őt kell elfogadnunk. Nem tud helyesen írni? És? Ez a legnagyobb bűn? Einstein 6 éves koráig nem beszélt. A műszaki egyetemre első lépésben nem vették fel. És mi lett belőle? A legnagyobb görög szónok Démoszthenész volt. Közismert az is, hogy Démoszthenész kavicsot helyezett a nyelve alá, hogy dadogását leküzdje. De lehetne sorolni nagyon sok nagy ember hibáit. Attól még emberek voltak. Ön szerint viszont ("Orbán Viktor és gerinctelen vazallusai, ...") nem ember, aki rá szavazott, vagy ne adja Isten egyetért vele? Nem egészen világos előttem, hogy mi a baj. (Előre mondom, én is nyugdíjas vagyok és nem vagyok agyon fizetve!) Attól, hogy valaki kicsit keményebben lép fel, még nem jelenti azt, hogy DIKTÁTOR. Lehetnek nekik is hibáik, mint mindenkinek. Nem állítom, hogy nincsenek néhol kisebb túlkapások, amik nem úgy sikerülnek, ahogy azt a többség szeretné, de talán ki kellene várni a végét. Abban 100%-ig igaza van, hogy a nagy nemzetközi bankok befolyását kicsit meg kell nyirbálni. Ne más mondja meg nekünk, hogy mi a jó. Az itt a legnagyobb baj, hogy mindenki nagyon okos és a sok vita közt nem veszik észre, hogy lassan úgy járunk az UNIÓ-val is, mint annak idején a nagy Szovjetunióval. Miért kell nekünk mindenkinek nyalni? Miért kell minden hülye megszorítást elfogadni? Az USA egy egységes állam. Ott állítólag demokrácia van. Ennek ellenére meg lehet nézni a törvényhozásukat. Vannak államok, ahol még mindig van halálbüntetés és vannak olyanok ahol tilos. Van ahol van szabad fegyvertartás, van ahol szigorú feltételekhez van kötve. Ez most csak hirtelen 2 példa, de lehetne sorolni a különbségeket, de attól még egy egységes állam. Itt ha a gyógyszer lobbi kitalálja, hogy a gyógynövények csak gyógyszertárban vásárolhatók, akkor nekünk mint a birkáknak el kell fogadnunk. Miért??? Hogy ezután azt is dupla áron kapjuk meg a gyógyszertárakban, ami eddig sok emberen segített?? Ezzel a légből kapott indokkal, csak az ő hasznuk lesz több. Ha eltűnik a kamilla tea és a többi gyógynövény, és majd ők árulják drága pénzért, akkor azok akiknek ez segített nem tudják megvásárolni a kis pénzükből, sokkal több kárt okoznak vele, mert több lesz a beteg ember. Vagy ez a cél?? Ott volt a libatöméssel kapcsolatos probléma. Mekkora kárt okoztak vele? Hány ember került miatta az utcára? Érdekes módon a franciák egy egyszerű indokkal (nálunk ez tradicionális eljárás) és már a piacot el is vették tőlünk. Ezért is az előző kormány tétova magatartása miatt kellett milliárdoktól elbúcsúzni. Egyébként ha már itt tartunk. Az előző kormány nem követett el semmilyen hibát?? Ők makulátlanok voltak? Mikor ők voltak hatalmon, akkor ugyan úgy lecserélték a vezetőket a saját embereikre. Most ez a kormány visszacseréli őket, akkor már baj van, mert elbocsájtják a becsületes dolgozókat. Szerintem minden vezető, ha fel akar valamit mutatni, akkor azt a saját embereivel tudja megtenni. Ha az ellenzék emberei vannak pozícióba, akkor azok betarthatnak azzal, hogy nem a megfelelően hajtják végre az utasításokat azután a sikertelenség esetén lehet vitatkozni, hogy ki volt a hibás. Mi ebben a meglepő? Ha az előző kormány jól végezte volna a munkáját, akkor még most is ott lehetnének a toppon. De nem azért írok, hogy a múltat kezdjem felemlegetni, mert akkor egy regényt írhatnék. A bankokkal kapcsolatban én még drasztikusabb lennék. Azt se engedném meg nekik, hogy reklámokra költsenek. Hány gyanútlan embert vittek bele a zavarosba? Az INDOKOLATLANUL MAGAS kamatterhekkel arra megy ki a játék, hogy mindent fillérekért megszerezhessenek. Ha az ügyfél nem tud fizetni, már viszik is a feje fölül a házat. Ha fizet, akkor meg búsás haszon (kamatok, kezelési költség, stb.) üti a markát. Mi ez, ha nem uzsora?? De megteheti, mert ő egy BANK és a hatalom ott áll mögötte, mert az is el van adósodva és neki is a bankok dirigálnak! Na ezt kell legelőször megszüntetni. A hatalomnak nem szabad pár nemzetközi pénzintézetet rabszolgájának lenni. Én is kapok időnként bankoktól leveleket kapni, hogy milyen előnyös ajánlatokkal vegyek fel milliókat lakásvásárlásra, felújításra, árú vásárlásra, vagy csak személyi hitelnek. Végig se olvasom, már dobom a szemétbe. Nem tud olyan kedvező ajánlatot adni, hogy az nekem jó legyen. Ebből csak ő húz hasznot. Már a bankkártyámat is lemondtam, mert a pénzfelvétre, kezelési költségekre, ... több pénzt von le, mint amennyit a pénzem kamatozna náluk. Inkább adok a póstásnak, ha hozza a nyugdíjat, mert akkor még mindig én jövök ki jobban ebből az üzletből és akkor még örömet is okoztam egy embernek. Nyugdíjasként pedig ráérek a csekkekkel a postára elsétálni. Még jól is esik egy kis séta. Szóval mielőtt rágalmazzuk, szidjuk kritizáljuk (a legkülönbözőbb jelzőkkel) a másikat, talán kellene várni egy kicsit. Most rosszabb? Igen. De ennek előzménye volt. Nem ők rontották el 10 hónap alatt, hanem próbálnak egyenlőre visszaállni egy olyan szintre, ahonnan majd lehet tovább lépni.ha az előző kormány által létrehozott adósságból sikerül csökkenteni, akkor lesz tőke arra is, hogy új munkahelyeket teremtsenek és ezzel elinduljon egy fellendülés. Lehetett volna úgy is, hogy hatalomra kerülve ők is beleugranak egy nagyobb hitelbe és akkor lett volna egy látszólagos fellendülés. Lehetett volna mondani, hogy éljen a FIDESZ, de annak később lettek volna még súlyosabb következményei. Én örülök, ha ennyivel megússzuk. Még a bankok biztosan próbálnak fogást keresni a pénzpiacon és ehhez kell nagyon keménynek lenni. Ha háború van, akkor kemény határozott kézre van szükség. Winston Churchill is a háború idején sok kemény intézkedést hozott és nem mondanám, hogy nagyon demokratikus környezetben. Kemény volt és annak is kellett lennie, ahhoz, hogy győzni tudjon. Most ez is egyfajta háború a közpénzekből kifizetett végkielégítések ellen és a bankok ellen, valamint az indokolatlanul nagy hasznot bezsebelő cégek ellen. Az első és legfontosabb cél, most a magas államadósság csökkentése és ennek érdekében nekünk is inkább segítenünk kellene. ha nem tudunk ésszerű javaslatot adni, hogy hol lehet még pénzt megtakarítani, akkor inkább hallgatni kellene és nem az embereket uszítani egymás ellen. Sajnos így írásban nehéz és nem sok értelmét látom, hogy meggyőzzek vele másokat és ezért nem is folytatom. Nekem röviden ez a véleményem. Ja és ezeket az írásokat nem egy nyugdíjas klubba kellene betenni. Vannak erre megfelelő fórumok és ott lehet politizálgatni.

Válasz

Gyenge András üzente 13 éve

Kedves Gaál Annamária ! Remélem feltűnik Önnek, hogy micsoda változatos betűkkel ír az én gépem. Van rajta kis és NAGY betű is. Ha már ennyire a lelkén viseli a Köztársasági Elnök Úr, és a Miniszter Elnök Úr tekintélyét, akkor szíveskedjen megtalálni a klaviatúráján "sift", (ez általában felfelé irányított nyíllal jelzik )azt lenyomvatartva a következőnek lenyomott billentyű a NAGY BETŰ lesz,és a Caps Lock-ot egyszer megnyomja, akkor azután minden betű NAGYBETŰ LESZ !
Azon kívül, nem ártana, ha csatlakozna az Alkotmány preambulumában IS kiemelten szereplő Magyar nyelvhelyességi pontban írtakhoz, és MAGÁÉVÁ TENNÉ,- azaz megpróbálna helyesebben írni, mint példaképe ! (ha csak nem akar alkotmányt sérteni !)
Most befelyezem a gépírási tanácsok adását, és ezért nem kérek mást, csak válaszoljon egy kérdésemre, ami két részből áll.
Kit tart Ön barátai ( női) közül IGAZÁBÓL BARÁTJÁNAK ?
1.- Azt, aki mindig, minden körülmények között azt mondja, amit Ön hallani akar ??
2.- Vagy azt, aki Őszintén megmondja Önnek MINDENKOR, ÉS MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT AZ IGAZAT ??
Vigyázzon ! Becsapóssssssssss!
Egyébként osztom az előttem szólók véleményeit.....
Nos ?....

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

Kedves Annamária! Köztársasági elnőkünk sajnos olyan pályaivet futott be ami nem makulátlan.Ha Ön itt élt kishazánkban és megtanúlt olvasni a sorok között is a pártállam idején / 1950-1990/ tudnia kell, hogy külföldi kapcsolatokkal és valutával csak a Párt által
megbizhatónak itélt és a hatóságok felé rendszeresen jelentő egyén lehetett.
Na már most: Elnőkünk szálloda igazgató volt. Volt jelentési kötelezettsége egy külföldieket fogadó szálló igazgatójának ?
1990 után már nem emlékszem melyik évbkben és igy lehet hogy keverem a sorrendet.de Volt MSZP által kiküldött követ , volt jelőlve Mszp által budapesti polgármesternek, /csak veszitett Demszkyvel szemben, a lányai azóta is külföldön élnek

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 13 éve

Kedves Szűcs Géza!
Köszönöm a hideg zuhanyt és ha kérdezhetem ha maga szerint olyan rossz
írás amit feltett? ( mert ön szerint nem vers ) Miért osztotta meg velünk?
Szeret nagyon hivalkodni a műveltségével?????????

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Annamária!
Való igaz a cikk tesz megjegyzést a köztársasági elnök úrra is s ha erre gondolt akkor elnézését kérem. Az Ön szemszögéből igaza is lehetne,ha mérlegelte volna,hogy a jelenlegi elnök megfelel-e egy köztársasági elnökkel szemben támasztott demokratikus követelményeknek.Egy köztársasági elnöknek pártok felett állónak kell lenni,minden állampolgárt pártérdekektől függetlenül kell ,hogy képviseljen,nem lehet párt elkötelezett,egyforma távolságot kell tartson minden párttól..Smidt Pál nem ilyen,nem is titkolta, jelölésekkor kijelentette,hogy a kormány motorja akar lenni,ami nem szabadna ,hogy legyen,neki ellensúlyt kell képviselni a kormány túlhatalmával szemben.
Ami a tekintélyét illeti: tett róla rendesen,hogy lejárassa magát,hányszor röhögött rajta a fél világ,mert még helyesen írni sem tud.Nos ezekért kapta szerintem jogosan a súlytalan és méltatlan jelzőt./Megjegyzem,vannak akik Orbán háztartási alkalmazottja jelzővel illetik./
Ha ellendrukkernek tekint,nagyon téved.itt nem erről van szó,hanem arról,hogy 10 hónapos kormányzás alatt sokat vétettek a demokrácia ellen,máig nincs elfogadott gazdasági programjuk,nem lehet tudni ma sem hová is akarnak jutni.Intézkedésük okán a szegények még szegényebbek,a gazdagok még gazdagabbak lettek,egyre több ember kerül kilátástalan helyzetbe.Támadásaik fő csapásiránya a legkiszolgáltatottabb rétegek ellen irányul- pl.:rokkant nyugdíjas,nyugdíjas,fogyatékos,beteg,korengedményes nyugdíjas-stb.A miniszterelnök rendre összerúgta a port az Brüsszellel,a szomszédos államokkal,megsértette a németeket,lassan sehol sem látják szívesen,elszigeteli magát,semmi kritikát nem hajlandó elfogadni csak a pökhendi ,ki ha én nem arrogancia vezérli.Ez a magatartás forma nem bölcs államférfire vall.
Én azt hiszem az itt bírálók nevében is bátran mondhatom,hogy szívesebben mondanánk dicséretet a kormányra,bár csak erre lenne okunk.Azok akik a szavukat felemelik a hibák ellen azt az ország érdekében teszik.

Válasz

gaál annamária üzente 13 éve

jo lenneha a cikket végig olvasná és azután birálna én a sulytalan,méltatlan jelzőkre reagáltam...szerintem ön is az ellen drukkerekközé tartozik mindegy hogy jo vagy rossz csak ne a fidesz prograja legyen gyözzön meg ha nem igy van ,kár ostobának hinni a z embereket

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Annamária!
Aki annyira tájékozatlan,hogy azt sem tudja,ki a Magyar Köztársaság köztársasági elnöke és micsoda Orbán Viktor az biztosan" JÓL" ítéli meg a körülötte zajló eseményeket.Ilyen ismerethiány láttán minden szó felesleges hisz fogalma sincs semmiről.Ez nagy baj,ezért lehet az ilyen embereket orruknál fogva vezetni.

Válasz

gaál annamária üzente 13 éve

végig olvastam és az az érzésem,hogy egy megsértődött volt mszp-s irománya és elfogadhatatlannak tartom hogy ilyen hangot hangoztasson a köztársasági elnökről.Kiváncsi lennék hogy Ön mit tett le az asztalra a közösségért,tett-e már valamit és volt-e már segitségére a rászorulóknak, kritizálni pocskondiázni igen könnyű de ha kell akkor ön vajon kiállna az emberek érdekébe?mindenki csak szajkózza a sok sületlenséget kinek ártott a köztársasági elnök? szerintem rendkivüli és példamutató sok-sok ilyen emberre lenne szükség. nem baj ha kapok rá hideget-meleget üdv Annamária

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Erzsébet!

Igazán leírhatta volna, hogy mitől szép az idézett vers.

Idézek Önnek egy szép verset:

József Attila
Mama

Már egy hete csak a mamára
gondolok mindíg, meg-megállva.
Nyikorgó kosárral ölében,
ment a padlásra, ment serényen.

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében.

Érzi-e a különbséget a két vers között. A fő különbség az, hogy az egyik vers, a másik pedig nem. A "petőfivers" szerzője nem annyira buta, hogy ne tudná ezt. Ő egyszerűen csak seggnyaló. Ezzel a förmedvénnyel kívánt bevágódni a "Vezír" előtt. Nem törődött azzal, hogy rövid idő mulva szégyelni fogja ezt az irományt. Kucka Péter, Kónya Lajos, Juhász Ferenc hasonlóképpen jártak. Bennük viszont volt tehetség. Tudtak váltani.
A "petőfivers" szerzőjéből a tehetségnek a szikrája is hiányzik. Nem csodálkoznék azon, ha valami díjat juttatnának neki. Díjat kell adni azoknak, akik kiszolgálják a hatalmon levőket. Ez a folyamat elkezdődött. Nem utolsó sorban a Kossuth díjak esetében.

Na, ettől aztán még nagyobb disznóól az én hazám.

Válasz

Zsadony István üzente 13 éve

A leírtakkal egyetértek, nagyon jó a megfogalmazás. Csak üdvözölni tudom a tettekre való felhívást! Viszont ezzel csak az a baj, hogy nincs senki, aki felvállalja, az MSzP is attól fél, hogy mi lesz, ha veszít. Sajnos a nyugdíjasok nem tudnak sztrájkolni, más meg - szerintem - félti az állását. Ma (sajnos) minden megtörténhet.
Az érdekes gondolatmenet, hogy a jelenlegi "kormányerő" "választási csalással" került hatalomra, hiszen "nem ezt ígérték".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Viccelni tetszik?

Ezzel a fércművel gúnyolódtam. Rémes.

Válasz

Szabó Julianna üzente 13 éve

Igen,mint nyugdíjas,és semmilyen pártnak nem tagja,tényleg úgy látom hosszú évek óta ,hogy mindenki a saját érdekét tartja szem előtt.Sokszor felvetődött bennem a gondolat,vajon miért is szavazunk? Az nem fordulhat elő,hogy ebben a kis országban,nem lehet tisztességesen élni,és egymást segíteni,elfogadni az embereket hibájukkal,tévedésükkel együtt.És a vezetőink,miért nem tudnak a kis emberre is gondolni?
Nagyapám mindig azt mondta:gyermekem ne politizálj,mert az nem nekünk egyszerű embereknek való.Így hagytam a politikát másoknak.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Szia Katika!
A verset Pelle József szerezte Orbán Viktor 2006-s békéscsabai nagygyűlése után.Az igazi aktualitását most nyerte el szerintem.
.

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

A szerző nevét, ha szabad kérni !!! Vajh Kölcsey dijra mikor számithat?

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 13 éve

Köszönöm ezt a verset " szép s igaz " Géza.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az én országom disznóól. Újabb kultúrforradalom van a láthatáron. Ennek bizonyságául szolgáljon a következő vers.

"Békéscsabán nyert a Fidesz, tehát a városban sikerült megvédeni a demokráciát. Valószínűleg ez tette lehetővé, hogy a város önkormányzati lapja a következő versel kínálja meg olvasóit."

Hol vagy Petőfi?

Gyere vissza Petőfi Sándor,
ordíts a süket-bénák fülébe:
"Talpra magyar, hí a haza!",
s nézzünk kirablóink szemébe.

Bajban a hazánk, szenved a nép...,
elvették kenyerét és eszét;
koldusok, idősek éheznek,
könny áztatja sok gyermek szemét.

Szabadság? Látszólag van, mert
egyeseknek mindent szabad;
az ellenük küzdő tüntető
űző fegyveres előtt szalad...

Szólásszabadság szintén van,
csak honi kisistent ne szidj,
szájkosarat kap a bátor,
ha kiáltja: "Nekik ne higgy!"

Panaszunk már állandósult,
meghallgatója a "jajgatófal";
válaszok telve hazugsággal,
legfeljebb Isten vigasztal...

A tudomány és a kultúra
- sajnos - siralomvölgyben fetreng,
az értelem kivándrolt,
alattunk pedig a föld reng...

Népünk egészsége veszélyben,
gonoszok siralomházba tették;
de van bennük élni akarás,
sokan összefogtak, hogy mentsék.

Elöregedtünk, kevés a gyermek,
csak fogyunk, arat a halál;
az ifjúság nem lát jövőt...,
üldözött lett a turulmadár.

"Hol sírjaink domborulnak,
unokáink leborulnak..."(?)
Talán, kik itthon maradnak...,
és akik kivándorolnak?

Hinni és bízni kell. Petőfi
bízott, s így szólt a nép szívéhez:
"A magyar név megint szép lesz,
méltó régi nagy híréhez..."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Éva!

A demokrácia egyik legfontosabb ismérvének annak kellene lennie, hogy a képvseletünkre jelöltek előállnak elképzeléseikkel, és mi választunk közülük.

A demokrácia működésének egyik legfontosabb ismérve az, hogy a képviletünkre jelöltek manipulálnak minket (pejoratíve: hülyét csinálnak belőlünk), és mi úgy választunk közülük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kinek higgyünk?

Nagyon könnyű kérdés. Senkinek ne higgyünk. A politika nem hit kérdése. A politika érdekek mentén zajlik. Ez a tétel sarkalatos. Igaz, ebből kiindulva már a további kérdések is bonyolultak, a válaszok meg pláne. Sok problémára válasz sem létezik.

Emlékeztetem az "Érem harmadik oldala"-ra. Van ugye a fej meg az írás, meg az érem igen keskeny harmadik oldala (az éle). Van olyan nézet, amely csak a fejet (uralkodó csapat) , vagy csak az írást (ellenzék) látja. Valójában az érem harmadik oldalát kell megtalálni, mert a lényeg abban van.

Mondhatni, hogy soha ne higgyünk az uralkodóknak, mert elsőrendű céljuk, hatalomban maradni. Ha "jót" tesznek, azt is csak ennek érdekében cselekszik. Ne higgyünk az ellenzéknek, mert elsőrendű céljuk hatalomra kerülni. Mindent ennek vetnek alá. Bízzunk a saját érdekünkben. Nos, ez az érem harmadik oldala.

Válasz

Török Éva üzente 13 éve

Tisztelt hozzászólók!

Szeretném, ha újból megnézné mindenki azt a videót, amire hivatkozik a cikk írója! Én ugyanis akárhányszor látom, mindig azt mutatja, hogy Orbán a régi Széchenyitervre mondta azt, hogy egy disznóól. Éspedig annak kapcsán, hogy igen nagy volt benne a bürokrácia, amit ki fog takarítani.
Nomármost: én a kemény ellenzékhez tartozok, ami a Fideszt illeti. Ezért kérem, ne alacsonyodjunk már le ennyire, hogy akár hazugságok árán is, de mindenképpen a célunk, hogy a kormányt lejárathassuk!!!
Szerintem, ha az ellenzék is hazudik, akkor végképp nehéz a döntés: Kinek higgyünk?

Válasz

Gyenge András üzente 13 éve

Gyerekek ! Sajnos nagy igazságotok vagyon !!

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

Orbán azért takaritja a disznóólat, mert birkakarámokat akar épiteni és ahogy látom sok itt kis hazánkban a birka!!! A parlamenti disznók nem mennek holmi ólakba azok palotákba laknak
és nem a vályúkba szarnak hanem az asztalra! A végterméket meg velünk etetik meg !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az enyém bizony disznóól.

Pszt! Maradjon köztünk. Nehogy a disznók megsértődjenek. Mármint az igazi disznók.

Az igazi disznók igazi ólban laknak. A nem igazi disznók a pártokban, a parlamentben, az önkormányzatokban és ki tudja még hogy hol képesek előfordulni.

Az igazi és a nem igazi disznók sok mindenben különböznek. Az igazi disznók röfögnek, a nem igaziak itt-ott felszólalnak. Megfigyelték, hogy gyakran előfordul, hogy a felszólalásnak gyakran nincs több értelme a röfögésnél.

Egyben közösek. Mindkét fajta beleszarik a vályujába.

Válasz