[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Volt egy párszor alkalmam hallani beszélni a szóbanforgó egyént és az a véleményem, annyi köze van a kereszténységhez, mint az inkvizíció pribékjeinek az evangéliumhoz!
Hogy hogyan került bele az 56-os eseményekbe és milyen szerepe volt az ezután már csak hetedrangú kérdés

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Palotai Úr!
Pontosan fogalmazva a kereszténység (a magyarországi protestáns hívők szóhasználatában gyakran keresztyénség)[1] egyistenhívő[2] vallás, amelynek középpontjában a názáreti Jézus élete és tanításai állnak, ahogy az az Újszövetségben szerepel.[3] Mintegy 2 milliárd követőjével a legelterjedtebb világvallás. A zsidó és iszlám vallással együtt a bibliai Ábrahámhoz visszavezethető egyistenhívő vallásokhoz tartozik.

A kereszténység az Ószövetségen, valamint Keresztelő Jánosnak, Jézusnak és első követőiknek az Újszövetségben leírt életén és tanításaikon alapul. A keresztények egyistenhívőknek vallják magukat, és néhány felekezet kivételével azt is vallják, hogy az Egy Isten a Szentháromságot alkotó három személyben (Atya, Fiú és Szentlélek), mint az Isten szétválaszthatatlan lényegében (hiposztasis) létezik. A keresztények hite szerint Jézus az ószövetségi próféciák által megjövendölt Messiás (Fölkent), más néven Krisztus, az emberiség megváltója a bűntől. A kereszténység számos, kultúránként változó vallásgyakorlatból és számos különféle hitet valló felekezetből tevődik össze. Az elmúlt két évezredben kialakult keresztény felekezetek négy fő ágazatba, időrendben az ókeleti, az ortodox és katolikus, illetve a protestáns (és neoprotestáns) egyházakba csoportosíthatók.

Válasz

Palotai János üzente 13 éve

cSAK EGY PÁR SZÓ, AMI A KERESZTÉNYSÉGET ILLETI. éN AZÉRT MEGKÉRDEZNÉM MELYIKRE TETSZIK GONDOLNI, MERT VAN EGY JÓ PÁR.

Válasz

Palotai János üzente 13 éve

Mindent összevetve azért mindegyik oldalnak megvolt a szemetje, becsapottja és vétlen áldozata.Hogy milyen alapon és kiket hogyan lehet titulálni azokból az időkből , azt önök és mások is, máshol is nagyon szépen ki vesézték. Az eddigi vélemények (és nem csak az itt leírt véleményekről van szó) lehetne már egy summás megállapítás, igazsággal szembe nézés. Főleg ami a mai fiatalok agyát totálkárosra hülyítő dumát illeti ez ügyben. Le kellene zárni egyszer és mindenkorra már az 56-ot, második világháborút, holokausztot, szocializmust,meg az egyéb paraszt vakítást úgy ahogy van, és szépen tovább lépni, minden politikai párt, csoportosulás vakításai, uszításai nélkül. Hogy a fiatalabb korosztályok, békében, szeretetben és anyagi biztonságban feltudják nevelni unokáinkat. Jó sokan vélik, hogy mert a történelem ismerete. Ilyen , hogy történelem tanítást egyelőre megtiltanám, hogy ezzel kapcsolatban kormányok dönthessenek.Azért ne hozzanak törvényeket, hogy nemzedékeket előre történelem tanítás címén,lelkileg megfertőzzenek és becsapjanak aljas indokból. Én úgy vélem, ez a téma társadalmi békét nem hoz, még az ilyen taknyos politikai vigécek, (akiknek zöme még tervben sem volt )hivatkozzanak olyan eseményekre, melyekhez semmi közük, beleszólásuk nem volt.Az, hogy a vén szaros ,le vitézlet hatalomból kibukott politikusok és utódaik ilyen genya dolgokra hivatkozva tesznek tönkre egy országot ,ez már viszont felháborító, hogy a mostani értelmiségi réteg csak visítozik, reklamál, de ,hogy tegyen valamit ,azt már nem. Igaz is a ma még legbiztonságosabb anyagi háttérből, a nyugdíj mögül (kinek mennyi)osztani az észt az meg egy másik kategória.

Válasz

Bialkó Elemérné üzente 13 éve

Kedves Géza! A teljes igazságot írta. Én 14 éves voltam 1956-ban, és nem hűlye.

Válasz

Bialkó Elemérné üzente 13 éve

Nem vagyok hívő(a papok miatt),de ugy tudom az átok visszaüt arra aki kimondta.Remélem ő is ugy fog vergődni mint akinek kivánta.A baloldalt szidják, hogy milyen csunyán beszél róluk, de tölük mást sem hallani mint kötél, dögöljenek meg, nyugger, stb. És mi csak nyelünk.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Ennek a nőnek amilyen embertelen,primitív megnyilvánulásai vannak eltudom képzelni róla,hogy megtette amivel anno vádolták.Ez az egész a Fideszt minősíti.
Tartja a mondás:Ki ebbel lakik ebbé válik.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 13 éve

Ez annyira buta, véresszájú, sőt vérszívó, hogy emberi agy nem feltételezhető, hogy a fejében található. Nem találok szavakat a jellemzésére annál is inkább, hogy amikor felszólították bocsánatkérésre, a parlamenti hozzászólását még betetézte azzal, amit Toller Lászlóról mondott. Azt ugyanis, hogy "Toller sem tudott meghalni, mert királyt csinált abból a böszméből". Ez borzasztó. A böszme Wittner szerint Gyurcsány Ferenc.
Szépen nézünk ki, hogy a mai kormánypárt ilyen tagokat delegált országgyűlési képviselőnek, ráadásul az 5. helyen.

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

Imre! Egyszer hallottam egy élő betelefonálos műsorban, hogy a nevezett hölgy a forradalom elött egy nagy K. volt, a Köztársaság tér környékén lakott és ott lébecolt, varrónőnek tanult, de a munkát nem igazán szerette.Állitólag a galleri, / 56.-ban igy hivták a "jampi és balhés közterületen lébecoló ifjakat / vitte be a fegyveres felkelésbe.

Válasz

Kovács Imre üzente 13 éve

Nagyon elitélendő Wittner megnyílvánulása nem kevésbé a FIDESZ nyilatkozata.Igazán tudjuk hogy mit is csinált ez a Wittner 56-ba ,vagy akkor is csak szájhős volt és roszkor volt éppen rossz helyen?

Válasz

Gyenge András üzente 13 éve

Madarat tolláról, embert, - barátjáról, mondja a Magyar közmondás. Most éppen nagy barátok lettek OV. És Wittner M. A Fidesz önkormányzat nálunk is talált , már az előző önkormányzati ciklusában Nemzeti Hőst magának. Rövid története:
- volt vala, az 50es évek közepén derék városunkban egy csoport fiatal. Az úgynevezett "kemény mag". Melózni büdös, meg fárasztó volt nekik ! Tanulni meg magas, és unalmas. Élni, viszont a legjobb színvonalon szerettek, főleg a "szórakozást". Mondhatni, közutálatnak örvendtek. A pénzszerzésnek azt a módját kedvelték, amit a kormány. Csak Ők nem tudták törvényessé tenni. Lebuktak, mert egy "közrendőr tetten érte a bandát. A bandavezér 6 év fegyházat kapott, halmazatiban. És 56-ban kinyíltak a börtönkapuk. De mire őkelme szép lassan hazaért a városban normalizálódott a helyzet.Fenemód égett a bosszúvágytól. Ezért egy átzüllött éjszaka hajnalán hazafelé ballagtában eszébe jutott a őt lebuktató rendőr. Mivel nem volt messze a Rendőrkapitányság, ara vette útját. A kapu őrrel közölte, hogy bejelentést szeretne tenni. Az beengedte. Észrevette, hogy az ügyeletes tiszt a reggeli eligazítást tartja. Látta, hogy a fegyverek is ott vannak a fegyverállványon. Belépett az ajtón, felkapott egy PPS géppisztolyt. Csőre töltött, és azt kiáltotta "Mocsok zsaruk, most megkapjátok! "! És az egész tárat kiürítette.
Egy rendőr azonnal meghalt, és 12-en megsebesültek. A kapuőr combon lőtte. A tárgyalásán halálra ítélték, és az ítéletet végre is hajtották. -2006ban "Hőssé" avatták, lovagkeresztet és emléktáblát kapott. Roppant tiszteletreméltó mind ez ugye ?

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 13 éve

Itt és most még olyan emberek is megszólal(hat)nak akiknek fogalmuk sincs és nem is lehet 56-ról. Ogen, voltak hősök, de voltak rablók, gyilkosok a felkelők között is. Van tudomásom arrül, kik voltak a feleklók, forradalmárok között, közönséges bűnözők akik kiszöktek a börtrönökből. És a nagy forradalmároknak arról is kellet volna tudniuk, hogy a lámoavasra felaksztott "SORKATONÁK" kik lehettek. Olyan fiatalok, akiket besoroztak a seregbe és szerencsétlenségükre az ÁVH-hoz ( Államvédelmi Hivatal ) osztottak be és semmi közük sem volt az akkori kormányhoz.
wittner mária ( csupa kibetűvel, nem leírás ) a szememben, és remélem nem vagyok egyedül, nem EMBER! Hol a KDMP tiltakozása? A hithű katolikusok, a katolikus tanítás, vallás? Ez az igazi pofátlanság!
Ezekből áll ma az elit, itt a vég következik. Ezért fél ennyire Orbán is???? Érzi a vesztét??? Ezér tűr meg maga mellett ilyen embereket, hogy helyette mások vigyék a vásárra bőrüket, mert szerintem elképzelhetetlen, hogy Ő erről a felfogásról, mentalitásról ne tudjon. Ez kizárt. Ezért kell neki a páncélozott autó, különleges kommandós védelem, mert fél!!!

Válasz

hildebrand katalin üzente 13 éve

Kedves Borbála ! Hányingeredben osztozom !!! A Szabadság szobor helyére állitandó szent szobor avatását ezek még képesek W M.-ra osztani !! Pártállami sérelmek ? Egyes urak és hölgyek már Nagy Imre érdemeit is kikezdték !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocsánat az elütésért: fején találta a szöget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Borbála!
Nagyon fej´´en találta a szöget. Gratulálok!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Nem szégyenlik kimondani: "mi a tisztelet kultúrájának pártján vagyunk, de itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó. Ez is azt bizonyítja, hogy a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk."Még ők papolnak kereszténységről,keresztény erkölcsről,hányinger az egész.

Válasz