[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A sógornőm is pl.: pedig tanult könyvelést is...A 102 ezerbe tartozik ......A férjét is rábeszélte,most egyikőjük sincs az államiban......

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

De az MSZP-sek csavarták annak idején,hogy legyenek pillérek és : magán - önkéntes nyugdíjak...balf.-ok voltak most meg a "KIS VEZÍR"-re kenik ????Matematikailag löf.-t se kap akik ott maradtak,de erőszakkal még se viheti vissza a népet az államiba...

Válasz

Vargha Lajos üzente 13 éve

Mi ez? Valami MSZP fórum? Ezt a nyugdíjas óázást!!

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 13 éve

A jog mesgyéje ingoványos. Munkám során gyakran fordultam meg bíróságokon és azt tapasztaltam, hogy a jogi csűrést.-csavarást magas fokon üzzük. A bírák bizonytalanok, hiszen minden állítást lehet cáfolni az ellenkezőjével, még a gyilkosságot is, pl.: méltányosság, rossz szociális háttér stb. A jogalkotásunkkal van baj. Látható jelenleg is, egyéni indítványokat fogadnak el a parlamentbe és minden vita, megfontolás nélkül fogadják el. A legnagyobb baki a jogban a visszamenőleges hatályú jogszabály. Így hogyan lehet jogbiztonságban az ember? Sehogy! Ami ma még szabályos az holnap már akár bűntethető is lehet és fordítva. Ez a mai jogalkotás. Aki a 2006 őszi zavargásokat is látta a TV képernyőin az láthatta, milyen álrcos "honfiak" randalíroztak Budapest utcáin és most Balsai felmenteti őket. Ő is jogász????? Hát erről is beszélek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Varga Ferenc üzente 2 napja
egyetértek a véleményeddel, OV keveset mondott, de sokat von el pont attól a rétegtől, akiktől a kicsit jobb létet remélték, na és a 14. havi nyugdíjat is.
Fantasztikusan sokat hazudott OViktor!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Diktatórikus rendet vezetett be a kis vezír....... sokan félnek az ellehetetlenüléstől!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Gyöngyi!.
Úgy van ahogy mondod,hogy már sokszor maga a slepp sem tudja mit lehet mondani mit nem.Számos jele van annak is ,hogy egyre jelentkeznek a kiskirályok,jó lenne mielőbb egymás torkának esnének.A legfrissebb a fővárosi egészségügyben zajló események,melyik kutya erősebb?Az hogy mi lesz a sorsa több mint 3 millió embert ellátó rendszernek kit érdekel?Dobjuk a gyeplőt a lovak közé,a szekér úgy is halad!
Géza Orbán és a slepp jogi végzettségére utal.Ezek nem a jogot tanulták meg,hanem azt,hogy hogyan lehet azt kijátszani,áthágni a mentelmi jog mögé bújva.Remélem mielőbb jön kutyára dér.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 13 éve

Bár megígérték, de attól tartok nem lesz rá lehetőség, mert az Orbán-kormány úgy látszik sokkal többet költ (ha a lenyúlt vagyont nem számítjuk), mint a Bajnai kormány tette ezt anno. Figyelembe kell azt is venni, hogy az árfolyamváltozás miatt az adósságállományunk lényegesen emelkedett. Siralmas. Amellett jelenleg nincs olyan politikai erő, aki kormányzóképes lenne. Ilyen ellenzékkel jelenleg semmit nem lehet tenni, mint felhívni a figyelmet a visszásságokra és problémákra.

Válasz

Sebő Géza Zoltán üzente 13 éve

Azért kiváncsi lettem volna, ha az átlépéshez - vissza az állami rendszerbe - kellet volna nyilatkozatot tenni, mennyien tették volna meg. Ebben ez esteben milyen sikert ért volna el a "pátunk és kormányunk". Orbánnak jogi diplomája van, volt? A stábja is jellemzően jogászokból áll. Senki sem meri neki megmondani "jöhet még kutyára dér"!!! Remélem a leváltó kormány, "úgy visszamenőlegesen" rendbe teszi ezt a félrelépést IS!

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 13 éve

Kedves Borika!
Már ismerjük annyira a miniszterelnök urat, hogy tudjuk: ha az érdeke úgy kívánja a 24 % adó, ha pedig a járulék kifejezés a köpönyegforgadáshoz kedvezőbb, akkor a 24 % járulék. Azt mondjuk be kell vallani, hogy sokszor már a sleppje sem tudja, hogy mikor mit kell mondani. Ezzel aztán jól összezavarják a "zembereket", akik nem értik mi is a helyzet, ígyhát elfogadják amit a kétharmados többséggel választott kormány mond. Sajnos.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Fórumozó társaim!
Ha volt is valakinek illúziója az Orbán kormány demokratikus voltát illetően a tegnapi nappal ez az illúzió el kellett,hogy szálljon.Az,hogy Orbán Viktor ország világ előtt kijelentette,hogy ezt még az Alkotmánybíróság sem változtathatja meg,fényes bizonyítéka annak,hogy itt csak az lehet,amit ő akar,a törvényesség egy cseppet sem érdekli.Felháborító ez az arrogancia és pökhendiség,meg kellett érnünk,hogy jogtipró miniszterelnökünk legyen.
Egyébként szerintem ez az általuk vázolt nyugdíjügy úgy gennyes ahogy van.Kijelenti Orbán ,hogy ezután csak a befolyt járulékból fizetik a nyugdíjat.A munkáltatói járulékot,ami 24 %,a befizetés tetemes részét ezután adóként szedik be,csak a 10 %-ék kerül a nyugdíjalapba.Akkor miből fizetnek nyugdíjat?Eddig a nyugdíjalapba 25% folyt be és ez nem fedezte a kiadásokat,most a 10 %-ék fedezni fogja%?

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 13 éve

Amennyiben Ön a szociális hálóra költött pénzt sajnálja, amennyiben a szegényebb réteg körülményekhez képesti kedvezményeire gondol amikor azt írja "pénznyelőbe pumpálni az adóforintokat" nyilván más körülmények között él mint a nagy többség, így azt hiszem nem érti meg, miről is van szó valójában. A nyuggereknek és a panelproliknak még van önérzetük, és lehet, hogy még eljön az Ő idejük is.

Válasz

Nyitrai György üzente 13 éve

Ennyit a demokráciáról.A demokrácia arcon csapása.Ha nem lépsz át a járulékot még is fizetned kell.Ki dobnál 10%-ot az ablakon? Ök a kotelezött sem fizetik vissza.Közeleg a hatlom váltás itt is.Gyülekeznek a sötét fel hök.Olyanok mind a papok de még sem.Szegény jó apám akkoriban azért fizetet egyház adót párt adó helyett mer a papok leggalább imátkoztak a leki üdvéért.Én meg se hová mert a rendörök beszedték tölem igaz gépjármü a vagy szabájsértés gyanán igy hát én a rendöröknek adoztam.

Válasz

Nagy Józsefné Mária üzente 13 éve

Szendrei Liával értek egyet! Érthetetlen számomra miért csinálják ezt a fidesz szavazók, mintha nem tudnák, de nem is akarják tudni az igazat.Szerintem évekkel ezelőtt ez egy felkinált lehetőség volt a fiataloknak, ott voltam amikor az OTP illetékese tájékoztatott bennünket, én már "öreg" voltam, de a lányom és a kollégái megértve mi is akar ez lenni - beléptek. Most egyszeröüen meg lettek félemlitve és tulajdonképpen nem csináltak semmit, mert nincs lehetőségük sorbanállni, mert a munkából nem jöhettek el.
Miért mondja a min.elnök ur, hogy mindegy mit dönt az Alkotmánybiróság? Miért jó, ha ebben a kis nyomorult országban mindent fölforgatnak és minden rosszabb. Na de szerintem még a véleményünkkel is kár fáradozni, hiszen ami el van határozva, az el is van döntve és kész.

Válasz

Varga Ferenc üzente 13 éve

A lényeg, a lényeg!
Orbán Viktor és az általa vezetett 2/3-os parlamenti képviselők, félrevezették a vállasztók nagy többségét, mert nem ismerték fel a kettős beszédet!
A fidesz által okozott kárt, az ország szegényei fizetik meg!

Válasz

Szendrei Lia üzente 13 éve

Molnár Úr! Csak sajnálni tudom szűklátókörűsége miatt. Fel nem foghatom, hogy felnőtt ember ennyire nem képes látni, érteni, azt, hogy ez a FIDESZ kormány nyílt zsarolással, fenyegetéssel és egy teljességgel tisztességtelen, a magán-nyugdíjpénztári tagság lényegével teljesen ellentétes logikájú nyilatkozat tételi kötelezettség előírásával egyszerűen lenyúlta, elvette a "zemberek" magán-nyugdíjpénztárban gyűjtött magán befektetéseit, magán vagyonát!!! Ez durva kárpótlás nélküli államosítás, amelyre nem az állami nyugdíjak védelme érdekében, hanem olyan pusztán csak ahhoz és amiatt kellett, hogy a "csodás" SZJA adórendszer miatt a költségvetésben FIDESZ kormány által okozott hiányt betömje!!! Beszélt már olyan emberrel, aki most, januári fizetés kézhezvételekor szembesült azzal, hogy jól átverte a FIDESZ kormány, mert adócsökkentése eredményeként több ezer, tíz ezret is meghaladó forinttal csökkent nettó keresete??? És magának tetszik, és igazságos, hogy a milliós havi jövedelmet élvezők, pl. Kormány szóvívó, és a képviselők, stb. fizetése százezres nagyságrenddel több lett új, FIDESZ-s SZJA találmánytól? És belegondolt már abba, hogy mi lesz, mit vesz el ez a kormány, ha kiderül, (mert kiderül 1-2 év múlva), hogy a lenyúlt magán-nyugdíjpénztári pénz kevés "gigantomániás", a gazdagokat segítő, még gazdagabbá tevő gazdaságpolitikájuk megvalósításához?! Mit fognak és kitől elzabrálni akkor?! Nem lenne baj ha ezen néha elgondolkodna.

Válasz

Bujtor Gyöngyi üzente 13 éve

Többen, több alkalommal azzal érvelnek, hogy a magánnyugdíjpénztárak megalakulásakor is kényszerből kellett belépni, és ezzel érvelnek a jelenlegi kényszerrel szemben. Az viszont nyilván felmerül azokban az emberekben akik józanul gondolkodnak, hogy akkor nem változott semmi érdemben, vagyis a nyugdíjjárulék összege változatlan, csupán annak egy kis részét (kb. 1/4-ét) magánnyugdíjpénztárba utalja a munkáltató. Ennek fejében a magánnyugdíjpénztár plusz kedvezményeket (pl. örökölhetőség, plusz hozam, stb.) biztosít a dolgozónak. Az akkori szabályozás szerint ennek a befizetési megosztásnak köszönhetően a nyugdíj összegének 75 %-át az állami, 25 %-át a magánnyugdíj pénztárból kapja.
A 2011-es törvény szerint aki marad a magánnyugdíj pénztárban változatlanul köteles a 24 %-ot megfizetni (munkáltatója), de a jövőben végzett munkája után nem részesül a nyugdíj 75 %-ában.
Összegezve: ez annyit jelent, hogy pl. a szalagon dolgozók közül egyiknek ugyanolyan munka után lesz nyugdíja, a másiknak nem. Ez nem diszkrimináció?
Selmeczi nagyasszony rettentő rosszul adta elő hamis érveit.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Ráczné!
Úgy ahogy mondod kényszerhelyzet volt,a nyugdíjreform részét képezte.Ahhoz,hogy magánpénztárból is részesüljön nyugdíjban meg kellet határozni a minimális tagsági időt,ezt 10 évben rögzítették ami érthető,hisz rövidebb idő alatt mennyi halmozódott volna fel?Ez szerintem nem volt diszkriminatív.

Válasz

Rácz Tiborné üzente 13 éve

A magánnyugdíj rendszerbe lépés szintén kényszerhelyzet volt, mivel kötelezővé tették a nyugdíjazást megelőző 10 évre. Persze, aki előbb mehetett nyugdíjba, azokat pedig kirekesztették a magánnyugdíjpénztári rendszerből. Akkor ezt hogyan is kell értékelni..?

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Molnár úr maga sem gondolja komolyan amit ide írt,Miért nem azt választották,hogy az jelentkezzen aki menni akar?Itt megmutatkozott volna az önkéntesség.Maga szerint az nem kényszer,ha alaposan megfenyegetnek valakit,hogy ilyen meg olyan hátrányod lesz ha nem így cselekszel.Vagy Ön szerint a fegyveres bankrablónak is önként adja át a bankár a pénzt?
Figyelmébe ajánlanám a Fidesz 2010 április 11-ei választási szórólapját,melyen még az MSZP-t támadta a magánpénztárak államosítási szándéka miatt egyúttal ígérve,ha hatalomra kerülünk megőrizzük azokat.Akkor látta jól,vagy most?Mikor hazudott?

Válasz

Molnár Sándor üzente 13 éve

Hol van itt kényszer? Ki kényszerített és kit? A biztonságos nyugdíj kifizetés érdekében lépett a kormány! Már régen kellett volna, nem pénznyelőkbe pumpálni az adóforintokat!

Válasz