Heil Edit üzente 13 éve

Elolvastam véleményem, hogy ezt é mindent azok akiknek nem adatik meg a számitógép ahol minden információt megkapnának, vajh mi keveset értenek a rendelkezésekből. a vidékiek sokan vannak akik nagyon egyszerü alulisikolázottak, azok bizony a szóból értenek és, hogy amilyük van ne vegyék el. Elhiszik, hogy ha hallják az igéretet ,azt biztos betartják. Nagyot fognak nézni, de sajno már késő
Ma nekem azt mondták ne legyek vagy legyünk türelmetlenek ez hoszú távú dolog.
Sajnos kapkodás aminek nem lehet jó vége. Helyes volt a béké demonstráció, most hallom a TV ben hogy megint változtatnak é még kitudja hányzor a nép nyomására még sokmindent fognak igérni és változtatni, sajnálom, mert segiteni nemtudok a ssok elszegényedett emberen. Jó magam is kis nyugdíjas vagyok Aki békeégre vágyik

Válasz

Dúzs Sándorné üzente 13 éve

Igazad lehet! Köszönöm a válaszodat!

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Szia Katika!

Ezt nem megígérték,ez jogszabályban így van rögzítve,a társadalombiztosításról szóló törvényt még a Gyurcsány kormány módosította így:pontosan .
öregségi nyugdíjra jogosult az a nő aki
-59.életévét betöltötte
-legalább 40 év szolgálati viszonnyal rendelkezik
-biztosítási jogviszonya nincs.Tehát a biztosítási jogviszonyodat meg kell szüntetni,azaz a munkáltatónak el kell bocsájtani,és akkor kérheted a nyugdíjazásodat.Nyugodtan menj el a TB ügyfélszolgálatára,a kellő felvilágosítást meg fogod kapni.
Orbán valóban mondta a kampányban,hogy a nők 40 év szolgálat után nyugdíjba mehetnek ha hatalomra kerülnek,ez szerintem olyan mézesmadzag volt,aminek nem sok teteje volt,mert ez már ma is így van.Az 59 évet be nem töltöttek is kérhetik nyugdíjazásukat,csak teljes nyugdíjra nem lesznek jogosultak és egyéb hátrányok is érik.Arról
a tisztelt úr nem beszélt,hogy a feltételeken akarna változtatni.

Válasz

Dúzs Sándorné üzente 13 éve

Szia Borika!
Azt én is hallottam, hogy 2011 jan -tól megígérték a 40 év felettieknek teljes öregségi nyugdíjba majd el lehet menni, de azóta egy szó sem esett róla. Én is közalkalmazott vagyok
egy háttérintézményben, mint sokan mások velem eggyütt, és az idő bizony eljárt felettünk.
Köszönöm válaszodat: Kati

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Kati!

Ismereteim szerint 2009 január 1-től öregségi nyugdíjra jogosultak azok a nők,akik 59.életévüket betöltötték és rendelkeznek legalább 40 év szolgálati idővel.Újabb módosításról nem tudok,de esetedben nincs is rá szükség szerintem.Érdeklődj a TB-nél.Üdvözöllek Bori

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Gigi!

Menj csak nyugodtan. Mi nem vagyunk itt egy egyházi egyesület, mi az élet komoly, bennünket érintö problémáiról beszélünk. Jobb lesz Neked a templomban, mert majd ott Neked mindent megmagyaráznak, hogy mi miért van, ami nem is biztos, hogy igaz.
A magyarázatokból meg elegünk van, azért nem lehet kenyeret venni a boltban. Nektek meg legyen elég a manna.
Szívesen elbeszélgetnék Veled, ha érvelsz, biztos válazolok rá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon drukkolok !Én is 15 éves koromtól dolgozom.

Válasz

Dúzs Sándorné üzente 13 éve

Üdvözletem küldöm mindenkinek!
-Én a segítségeteket kérem! Arra gondoltam, hátha valaki többet tud mint én. 59 éves leszek 2011. június 09-én. 44 éves munkaviszonyt okt.31-én töltöttem. Még mindig dolgozom és már nagyon nehéz. Elhangzott egyszer, hogy 40 éves munkaviszony után, el lehet menni nyugdíjba, de azóta semmi hirt nem hallottam felőle.Az az igazság még ez a pár hónap is jó lenne jan.01-től! Nem beszélve a 3 unokám is adna munkát. Az Orbán úr bezzeg a pálinkafőzés szabadságát bezzeg elintézte!

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!
Üdv,és Békés Megemlékezést a hétvégére mindenkinek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát bizony, nagyon igaz, amit írsz. Több ilyen józan gondolkodású ember kellene ebbe az országba.
Kellemes hétvégét kivánok, kedves majdnem szomszédasszony. (Diszel-B.Ederics).

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Kedves Bernadette,nagyon-nagyon egyet értek. Ha mindenki olvasna ujságot megnézné a TV ilyen irányu adásait,követné a napi eseményeket,és nem lenne elvakult,akkor sokmindent másként látna. Én is ezt teszem,ezért vagyok a realitások embere, miközben soha életemben nem voltam,és már nem is leszek egyetlen pártnak sem a tagja.
Az biztos,hogy az a sok szitkozódás a mégtöbb gyülöletkeltés meghozta gyümölcsét a fidesznek. Mikola mondta régebben,hogy ha a határon tuliak is szavaszhatnának,20 évre bebetonoznák magukat a hatalomba. Emlékeztek?? De akkor a népszavazás nemet mondott. De most? Minden-minden ugy lesz ahogy ők akarják.
Hát ezért kellett volna meggondolni mindent,kedves Embertársaim!!

Válasz

Kovácsné Edit üzente 13 éve

8 millió szavazati joggal rendelkező állampolgárból csak 3 milló ment el szavazni. Itt a baj.
Most majd a külföldi magyarok is rájuk szavaznak az lesz csak a cudar világ. Jól bebetonozta magát Orbán úr és csapata. Nem nyugdijas barát kormány volt Ő 98 ban sem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocsánat, a több szó természetesen két b-vel irandó.
Sokat elgondolkodom az új kormányfön. Ö a szocialista korszakban az USA egyik legjobb egyetemén tanult. Kinek is a költségén?
Aztán most jött a pálfordulás!
Lehet, hogy a jelenlegi helyzet kialakulásában az amerikaiaknak is benn van a keze? Csodálkoznék, ha nem így lenne.

Válasz

Juhász Pál üzente 13 éve

Igaza van !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az én zsebemben már a kampányolás ideje alatt kinyílt a bicska, mert már akkor látható volt, hogy mire megy ki a játszma, de az emberek olyan vakok voltak, hogy szinte hihetetlen.
Én mondtam ugyan a magamét, bár ne tettem volna, mert gondolom, hogy a hátam mögött lekomcsiztak, pedig soha nem voltam ennek a pártnak a tagja, csak éppen józanul gondolkodom, s olvasom néha a külföldi sajtót is.
Bár ha belegondolok, a szocialista rendszerben töb becsülete volt az embernek.
Gondololm, hogy most egyesektöl kapok hideget-meleget, de nem baj. A véleményemen nem változtatok, az biztos!

Válasz

Borbély Miklós üzente 13 éve

Nincs itt probléma A kormány úgy döntött ,hogy az infláció ennyi és kész A nyugdíjasokat képviselő hőlgyek-urak szórakoztassák az embereket --- agytornával -- :ezt érdemlik A régi Rómában másképp nevezték az ijet

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Teljességgel igy igaz Borika!!
Már most is napról napra teljesen más ára van mindennek.Követem,direkt figyelem az egyes termékek árait. Csak a nagyon naiv emberek hiszik el,hogy nem épitik be az árakba.Mindent mi fizetünk meg,még a bank adót is.Pl kártyahasználati dij emelés.
Ugy tudják a szavakat egymásba illeszteni,hogy egyes emberek elolvadnak tőlle.De nem látják át mi van mögötte. Csunyán rászedték a népet. De mint mondták még ezután jön a feketeleves.Jól "bemocskolódták" beszidalmazták magukat a hatalomba,mostmár azt tehetnek amit akarnak,mert a Nép,az Istenadta Nép,ezt akarta,(én nem) mert meghülyitették őket.
Bocsánat,de mindig "kinyillik a bicska a zsebembe" ha a fideszről van szó.
Üdv

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Bernadett!
Nagyon igazad van,olyanok a vezetőink amit megérdemlünk,mert soha sem látunk az orrunkon túl.
A szlogen:megőrizzük a nyugdíjak vásárló értékét,nem a" zemberekkel "fizettetjük meg a hiányt.Számoltam egy kicsit,mit jelent az ,hogy az 1,1% helyett csak o.6% az emelés.Az átlag nyugdíj durván 90 000Ft.A különbözet 0.5% vagyis havi 450 ft tagonként, az éves 5400 Ft/fő mely megtakarításként jelentkezik .3 millió nyugdíjassal számolva ez több,mint 16 milliárd Ft.
Tovább megyek:Ha az 1.1% emelés 2011-ben beépült volna ez durván átlag 1000Ft -s emelést jelentene havonta,évi 12000 Ft.A megtakarítása az államnak ez esetben36 milliárd Ft-.
Tehát 2 évben spórolnak rajtunk 52 milliárd Ft-t.
Nos?Ki fizeti a révészt?
Etetnek,-a szegény ember szívesen hallja,s ezt akarja hallani-hogy a multikat adóztatják,pedig azt is mi fogjuk megfizetni,tovább fogják hárítani ügyesen,szinte észrevétlenül,a kereskedelmi láncokról nem is beszélve,szabad piac szabja az árakat.
S az emberek még mindig hiszik,hogy ez így van jól.
Ami a magánnyugdíj pénztárakkal történik szerintem az közönséges lopás,az állampolgárok megtakarításait nyúlják le megkérdezésük nélkül.Nagyon elszomorít ami itt történik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Van egy jó közmondás, külföldön hallottam. "Mindennek népnek olyan vezetöi vannak, mint amit ök megérdemelnek."
Így igaz, mert öket választotta a többség.

Válasz

dr.Bakai Borbála üzente 13 éve

Kedves Irma !
Meg kell hagyni elég kacifántos a megfogalmazás.A tévedések elkerülése végett :0,6% emelést kapunk januárig visszamenőleg.Mivel az emelés nem éri el az 1%-ot így ez nem jár a2010 januárjában megállapított nyugdíj 0.6%-os emelésével,azaz a 2011 januári emelést a 2010januárihoz fogják viszonyítani.Ezért kapjuk egy összegben a 12×0,6 azaz a havi nyugdíj 7.2%-át egy összegben novemberben.
Ha törvény szerinti nyugdíjas kosarat vették volna figyelembe akkor járt volna 1,1% amit közzétettek az önkormányzati választások előtt.Ez volt a beetetés.Ez évre megrövidítettek havi 0.5 %-l, s mivel a mostani emelés nem épül be az alapba,a jövő évi eleve kevesebb lesz 1.1%-al.
Nyugdíjasok megrövidítésében Orbánnak már gyakorlata van .1998-ban is megtette csak még durvábban,akkor 11%-ot csalt el.
Szabad-e kecskére bízni káposztát? Most mindenből az folyik,hogy az állami a biztos,hát ennyire.
Úgy igaz az adócsökkentést maguknak találták ki,néztem az adókalkulátort,egy egyedülálló embernek legalább 300000 ft-ot kell keresni,hogy ne csökkenjen a nettó bére.

Válasz

Vajdaházi Imréné Irma üzente 13 éve

Az adókulcsot maguknak találták ki. Épp reggel hallottam, hogy egy négy gyermekes családnak, hogy jól járjanak, több mint 700 000- Ft ot kellene keresni havonta. Miből és hol, mikor igyekszenek a fiatalokat minimál összegért dolgoztatni napi 12-14 órában. Ha foglalkoztatják őket egyáltalán. Ha jövőre elküldenek 1000 főt a vasúttól, hogy lesz abból munkahely teremtés?

Válasz

Vajdaházi Imréné Irma üzente 13 éve

Nem tudom mi az igaz? Ugyanis nálunk (Debrecen) az a hír járja, hogy csak 0,6%-ot fogunk kapni. Mi az igaz? Írjátok már meg., legyetek szívesek. Részemről a 7,2-nek nagyon örülnék. Vajdaháziné Irma

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Azért követelte a 13. és 14. havit, hogy ő lehessen a nagyvezííííír. Sikerült nekik.
Bárcsak ők is ennyiből élnének csak egy kis ideig. De még a 16%-os adókulccsal is ők járnak jól. Mondták a tv-ben,hogy több 100 000-el marad több a képviselőknek. Akkor hogy is van ez???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Most aztán boldogok lehetünk!
Mit is követelt tisztelt O.V.? 13. és 14. havi nyugdíjat.
Hát az akkor most hol van????
Köszönjük az alamizsnát! Ezért dolgoztunk le több évtizedet, ezért építettük fel ezt az országot.

Válasz

Túri Terézia üzente 13 éve

A 7,2 az egész évre vonatkozik, novemberben csak 11 hónapot kapunk nem?
üdv. terézia

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

HURRÁ!

Válasz