Molnár Jutka üzente 13 éve

Kedves Kiss László!
Mint a szavaiból kitünik,Ön,és az Önhöz hasonlók csináltak forradalmat a szavazófülkékben,mondá a király.Kár volt!! A másik oldal intelligensen,meggondoltan,tette a dolgát.(a szavazófülkékben)

Válasz

Borbély Miklós üzente 13 éve

Az alapvető

élelmiszer árak közel 100 %-os emelése sem változtatta az infláció nagyságát ??? érdekes a számolás ,vagy csak a nyugdíjemelés miatt mondanak valamit ????

Válasz

Kné Mari üzente 13 éve

Kedves László!
Illik a beírására, "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna". Remélem undokoskodása nagy élvezetet jelentett Önnek, nagyobb öröme ne is legyen!

Válasz

KISS LÁSZLÓ üzente 13 éve

Bla-Bla Több mint Sok Miértnem tetszettek Forradalmat Csinálni, Most mindenki okosodik?

Válasz

Gyenge András üzente 13 éve

Orbánék megint megszegték-megszegik a törvényeket! NEM A NYUGDÍJAS FOGYASZTÁSI KOSÁR SZERINT HATÁROZTÁK MEG A VISSZAMENŐLEGES EMELÉST, HANEM AZ ÁLTALÁNOS SZERINT! Így elérik azt, hogy mivel a visszamenőleges nem éri, ill. haladja meg az 1 %-ot, az nem kerül bele a nyugdíjad összegébe, hanem csak kapsz most egy összegben kis pénzt.
Ha belekerülne, akkor a jövő évi emelés , ami elvileg az ÉRTÉKMEGŐRZÉS lenne, /amit ugye vezérünk állítólag garantál?/ -magasabb alapra jönne rá. A Ny.Kosár kb . 1,7-1,9 % lenne. Akkor a jövő évid a mostani 101.9-ére jönne rá. de nem jön, mert a 0,6 ne számít bele, nem jön hozzá az alapodhoz. Na most akkor ki hazudik éjjel és nappal??
Nem adok neki két évet, és az összes magánnyugdíjpénztárt is /!/ bekebelezik.
Már most nem csak az időseket lopják meg, hanem a fiatalokat is!
Hol vannak most az elmúlt időszak "hőbörgő" nyugdijas egyesületei?
Be vannak szarva rendesen? Vagy egyetértenek?

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Kedves Kné Mari! Egyetértek. Csak tudod az a legnagyobb baj,hogy az a szervezet,akinek az lenne a feladata hogy bennünket nyugdijasokat megvédjen,ő maga is fideszes,és ő is azt csinálja amit a király parancsol. Hiszen mindenhol az ő embereik ülnek,akkor kinek lenne érdeke,hogy ellenszegüljön a királynak? KI is penderitenék azonnal. Sajnos ez a kétharmados többség. Nem lett volna szabad!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

A tanár úr is egy agymosáson átment fidesz őrült,akinek remélem még a fizetését is meg fogják sarcolni,a nyugdiját meg majd eltüntetik a cilinder kalapban.

Válasz

Kné Mari üzente 13 éve

A kibicnek semmi sem drága. Remélem drága tanár út majd nyugdíjas korában örül, ha kevesebb pénzt kap, mint ami járna neki.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Múlthéten tanultunk róla és a közgazdász tanárunk inkább örül ennek !

Válasz

Kné Mari üzente 13 éve

Orbán megint meglopja a nyugdíjasokat. Azt nem értem hol vannak azok, akiknek a nyugdíjasok érdekeit kéne képviselni, védeni. Szervezhetne egyszer már a nyugdíjas társadalom is egy tüntetést, fel kéne hívni a figyelmet, hogy nem vagyunk mi hülyék, még ha Orbán annak is néz minket.

Válasz

Varga László üzente 13 éve

Kedves Kárvallott Társaim!

Sajnos nem lehet gátat vetni az ilyen többséggel rendelkező kormány arroganciájának.
Addig fognak mesterkedni,amíg a kis magánnyugdíj számlánkon gyűjtögetett pénzecs-
kénket is le nem nyúlják.Remélem sok aláíró lesz a népszavazás-kérő íveken.
Talán néhányan elgondolkodnak miért is jó nekik a mostani kétharmad!

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Játszhatnak a számokkal,csürhetik-csavarhatják,a lényege a dolognak az,hogy megint a nyugdijasokat röviditik meg.Mint egyszer már amikor kormányon voltak. Emlékeznek kedves nyugdijas társaim?Csak a szavakból lett mondatok vannak szépen megformálva,hogy a sok """buta""""" nyugdijas ne jöjjön rá,hogy már megint jól átvágták.
Amit most csinálnak a nyugdijjal,az kritikán aluli. Valóban,kedves Ilona előbb kellett volna meggondolni magát sok-sok embernek.

Válasz

Bakó Lászlóné Ilona üzente 13 éve

Köszönöm már én is túl vagyok ezen. De azért aggaszt, hogy a gyerekeimmel mi lesz.Rájuk is kell gondolni.Már késő, előbb kellett volna felébredni, és jól meggondolni, hogy hova vezet a nagy bizalom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

KÖSZÖNÖM DE ÉN MÁR TULVAGYOK EZEKEN ÉLVEZEM A KEVÉSKE NYUGDIJAM.

Válasz

Zentai Ferenc üzente 13 éve

Sajnos a választások előtt beígért 1,1%-os visszamenőleges nyugdíjemelés nem igaz, mivel a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint csak 0,6%-os (közel a fele) emelés valósul meg.
A kormányszóvivői tájékoztató szerint a nyugdíjkiegészítés számítása úgy történt, hogy 2010-re 4,1%-os pénzromlást terveztek, de a várható fogyasztói árindex 4,7%-ra módosult. Ez 0,6%-os különbözetet jelent a januárban tervezetthez képest. Az ennek megfelelő összeget januártól visszamenőlegesen, egy összegben kapjuk meg. Az intézkedés 2 millió 730 ezer nyugdíjast érint, átlagosan 6 ezer Ft összegben. A nyugdíj kiegészítést az éves várható infláció mértékéig a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény írja elő.

Válasz

Kovács Rozália üzente 13 éve

Mivel már engem nem érint a nyugdíjjakkal való huzavona sajnálom a fiatalokat mert őnekinem mindegy mi történik évek múlva. Most olvastam az államnak az az elgondolása hogy a magánnyugdíjasokat állami nyugdíjba térítse vissza.Jenő papának űzi hogy novemberi nyugdíjjal jön a visszamenőleges emelés.1,1%-os









ó?

Válasz

Szemere Judit üzente 13 éve

Én kb 15-16 éve fizetem, a volt munkahelyem hozzájárult a kétszeresével, majd vállalkozó lettem tovább fizettem egyedül. 4 éve nyugdíjba mentem de havi 6e forintot most is fizetek, ennyi nem megterhelő, lassan növekszik az összeg. Ha már nem tudok dolgozni, vagy fontos dologra szükségem lesz kiváltom, mivel nyugdíjas vagyok nem kell adót fizetnem a kivett összeg után. Ma reggel kérdeztem az AB-t a TV interjú alapján, az ügyintéző azt mondta mivel ez önkéntes nem érvényes az állam befagyasztási tervezete , ha így lenne azonnal kivenném és máshová betenném. De nem vagyok nyugodt, figyelem a híreket, ne az én kis megtakarított pénzemet használja az állam, megdolgoztam érte. Bármikor beteg lehetek és mihez nyúljak? Judit

Válasz

kroboth jenő üzente 13 éve

lehet e számitani a valamilyen emelésre ? a rádió tegnapi adásában mondtak valami olyasmit hogy jan .1 ig visszamenően valami nyugdij emelést kaounk ? mi a helyzet ezzel ??
kösz . jenő papa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Számomra ez a konstrukció érthetetlen!

Válasz

Horváth Jutka üzente 13 éve

No, de most államosítják! Nézzétek meg a Híradót!!!!

Válasz

Rácz Zsuzska üzente 13 éve

Legyen több a nyugdíjam! Önkéntesnek jelentkezem.

Válasz

Koleszár József üzente 13 éve

Hol itt az önkéntes keresés?

Válasz