Sebestyén Miklósné üzente 13 éve

Kedves Judit. Igazán nagy hiba volt az olyan őrültségeket elhinni, mint a 13. 14. havi nyugdíj. Ha akarnának, de nem akarnak, akkor sem volna miből. Ekkorát hazudni csak azok tudnak és még az ő pofájuk jár. Csak az nem tudom, hogyan tudták ezt el hitetni az emberekkel! Ezt a badarságot! Nem baj, fel a fejjel polgártársak lehet majd pálinkát főzni otthon kuktába semmi gond. Ekkora nagy eredményt amit elértünk ez a nem semmi. Legalább majd pálinkagőzös aggyal nem látják milyen szar az élet. Meg aztán jó sokan feldobják hamar a pacskert, attól a pancstól amint kotyvasztanak. Jó kis réz eleje! EGÉSZSÉGÜNKRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 13 éve

Kedves Ági, ne add fel biztos, hogy lelhetsz barátokra is. Attól, hogy politikai nézetkülönbség van emberek között, attól még lehetnek barátok. Tiszteletbe tartod a más véleményt, meggyőződést és semmi probléma. Meg is lehet a dolgokat tárgyalni. Nem kell olyan hamar felkapni a vizet. Mindenki csak a saját rossz tapasztalatát írja le,ami nem feltétlenül kommunista nézet. Egyébbként zárójelbe megjegyzem nem értem a kommunistázást, mivel itt Magyarországon csak a szocializmusig jutottunk el. Teljesen helytelen keverni a dolgokat, ahogyan mindenki teszi, csak egy kicsit gondolkozni kellene.Igaz, hogy ebben az országban mégsem jött el az ígért kánaán, csak az a hiba, hogy aki ezt előre tudta az is cumizik. Az igazságos az lenne, ha szét lehetne választani az agymosottak és a hitetlenkedők között,egyék meg amit főztek. Sajnos ez nem lehetséges ezért mindenki a sárban rekedt. Borimama

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 13 éve

Biztos, hogy igazságos, de amint az köztudott, ISTEN MALMAI LASSAN DE BIZTOSAN ŐRÖLNEK. Egy a hiba, az, hogy LASSAN. Borimama

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát kedves nyugdíjas társak, valóban igaza van mindenkinek, főleg abban, hogy MINDEN SZENTNEK MAGA FELÉ HAJLIK A KEZE !, de ezt már az elején mondtam - igaz, halkan - hogy a vége ez lesz !!!
Arra vágyom, hogy egészségem legyen, és a családom is egészséges legyen, mert ha ez van, akkor minden van !
Odafentről pedig figyelnek ! Remélem és tudom, hogy ez a FIGYELŐRENDSZER IGAZSÁGOS IS !

Válasz

Bencsik Ildikó üzente 13 éve

Én nem vágyok ilyen "szegénységre"! Igaz még van néhány évem a nyugdíjig - ha megérem, hiszen 65 évesen mehetek majd el! Érdekes lesz annyi idősen idősek otthonközeli ellátásáról gondoskodnom!!!!!!!!! De ha 40 év munkaviszony után mégis megkapnám hamarabb a járandóságom, akkor sem fogok belőle naggggyon jól élni....! Addig pedig örülök, hogyha egészségesek a gyermekeim és nem kell gyógyszerre költenem. Ugyanis ha betegek, akkor valamelyik csekk befizetése biztosan eltolódik, s ennek következménye, hogy kamatot kell fizetnem. Egyetlen törlesztés nem maradhat el nálam: a lakáshitel, ami jelenleg havi 78.000.-Ft (5 évvel ezelőtt 36.000.-Ft/hó volt). Ez olyan magas összeg, hogy a legtöbb nyugdíjas 40 év munkaviszony után sem kap ennyit. Nem ragozom tovább: egy szónak is száz a vége, hogy a 2 M Ft/hó fizetést is sokallom, főleg, hogy ebből nekik a 16 %os leendő adókulccsal több marad, mint nekem a 97.000.-Ft bruttóból.

Válasz

Miltaller Judit üzente 13 éve

Sajnos én csak 10 éve és 5 hónapja vagyok nyugdíjas, de a ledogozott 41 év után (20 év kereskedelem, 20 év egészségügy) is "csak" 67.000.-Ft a nyugdíjam! Nincs de saját lakásom, (most már, hogy egyedül vagyok) csak egy önkormányzati 30m2-es nyögdíjas garzon a bérleményem, amiért havonta 11.500.-Ft díjat fizetek a többi rezsi nélkül. Saját házam, saját lakásom, kocsim (a babakocsin kívül) soha nem volt. Felneveltem egyedül 2 fiugyermeket, becsületre, tiszteletre, tehát nem is lett volna anyagi lehetőségem arra, hogy luxus dolgokat tudjak elérni. Nem is vágytam igaz olyan dolgokra. Volt, hogy 3 helyen is vállaltam munkát, hogy megéljünk, de most sem panaszkodom. Ez van ezt kell elfogadnom!!!!!!!!!! Én azonban bíztam az egyik párt igéretében, hogy az idős, nyugdíjas öregeket meg kell becsülni. s lesz majd 13. és a 14. havi nyugdíj is. Sajnos csalódtam!!!!!!!!! Első lépés a kettősállampolgárság, és a 2 000 000 Ft-os havi fizetésük megszavazása volt. Ehhez képest bizony én is szeretnék eurós nyugdíjas lenni, (mert ugye uniós /állam/polgár vagyok) mert akkor az 1 kg kenyér nem kerülne többe mint 1 euró. A becsülettel ledolgozott éveim alapján kapható eurós nyugdíjból ezt ugye bőven kitudnám fizetni, a drágább dolgokról nem is beszélve. (sajt, sonka, rezsi, stb.) Van 1-2 igaz magyar közmondás:
1. Minden szentnek magafelé hajlik a keze (a vezetőknek is)
2. Egyik holló a másiknak nem vájja ki a szemét (tehát egyik 19 a másik 1 hijján 20)
3. Aki a tűzhöz közel van, az jobban melegszik ( a fizetésüket könnyebb megszavazni)
Talán még megérem, hogy a gyerekeim a becsületes kétkezi munkájuk által, ki tudják fizetni a lakáskölcsönüket, a havi megélhetésük (nem luxus) és az unokáim nevelése mellett, s a felajánlható adójuk 1%-át megkaphatom én is, mint szülői segítséget.
Hát akkor addíg is amíg eljön nekünk nyugdíjasoknak is a KÁNAÁN, "ez van, ezt kell elfogadnunk"! A változtatásokhoz, már nincs erőnk! (már többször is megtettük, de sohasem sikerült)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ida!
Saját börömön fájdalmasan tapasztaltam, hogy mindent rá lehet iratni a feleségre, a gyerekre stb.
Van egy tetöteraszunk, amit a mesteremberek olyan jól megcsináltak, hogy beázott. Feljött az összes járólap, s az alatta levö garázs falai olyannyira vizesek lettek, hogy lepotyogott még a vakolat is, söt, miután közben tél és fagy volt, a jég a egyes téglákat szinte szétrobbantotta. Az egész épület összeomlással fenyegetett.
Kijavítani az illetékesek nem tudták, ezért kénytelen voltam egy céget az "ujjáépítésre" megrendelni.
2 Mio Ft-ba került. Ezt be akartam vasalni azokon, akik az okozók voltak. Nem sikerült!
Miért, mert az egyik iparosnak sem (2-en voltak) volt egy vasa sem, a háza meg a kocsija sem volt az övé, hanem a feleségéé, ahhoz meg hozzányúlni nem lehet.
Egy életen át spóroltunk azért, hogy építkezhessünk, azért, hogy nyugdíjas korunkban a sajátunkban élhessünk. Nagy ára lett!!

Válasz

varga ida üzente 13 éve

Kedves Berni
egyet értek veled,csak annyiban nem hogy nincs kocsija .de van és nem Trabant
-csak- amíg nem családi vagyon bevallás lesz addig a mi "kedves" politikusaink ilyen "szegények"maradnak hisz az 1 hónapos gyermekem nevére is rá írathatok egy száz -milliós házat hisz megdolgozott érte ugyan is a világra jött. sajna nincs száz millióm,de nem baj csak egészségem megmaradjon. Az orrunknál fogva meg azért tudnak vezetni mert a sok hiszékeny és nem gondolkodó ember örvendezett hogy győzött . de kik azok ?????????????? Na mindentől függetlenül ma Magyar-országon nincs és még egy ideig nem is lesz egy olyan párt amelyik hiteles és tiszta múlttal rendelkezne.

Válasz

varga ida üzente 13 éve

Kedves Ágnes
Nem kell se kommunisták se be gyepesedettnek lenni ahhoz hogy lásd mi történik ebben az országban,Ezek szerint nem jársz nyitott szemmel és csak nézel és nem látsz , vagy nem gondolkozol????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Eddig sem voltam elragadtatva a kortársaim hozzászólásaitól, de most ár sok !!!!Kizrárólag öreg begyepesedett kommunisták vannak itt?????????????? Gyorsan törlöm magam erről az oldalról, pedig azt hittem, itt még barátokra is lehletek.............

Válasz

Varga Ferenc üzente 13 éve

Igy él Orbán Viktor, meg a felső tízezer !
A többségnek elmarad a beigért Kánaán, ezt akarta a kétharmad ?

Válasz

Pál János üzente 13 éve

Beszélnek most begyűrűző válságról, nálunk min. 15 éve komoly válság van,
úgyhogy mi ezt észre sem vesszük! Üdv mindenkinek: Pál János.

Válasz

Túri Klára üzente 13 éve

Ó de szeretnék ilyen nyomorúlt lenni,csak ez hiányzik az életemből!!!!

Válasz

Fekete Margit üzente 13 éve

szeretnék én is ilyen csoro lenni

Válasz

Takács Marika üzente 13 éve

Nekem is jól jönne egy ilyen tetőnéküli,de a medence se rossz!!!!!!

Válasz

Temlin Anikó üzente 13 éve

Hát tényleg sanyaru a sors? Ezt veszem le cikkből. Bárcsak én is ilyen szerencsétlen lennék azt hiszem a fejem sem fájna.

Válasz

Kósa Éva üzente 13 éve

A legszörnyübb a tetőnélküli autó!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Károly!
Jót mosolyogtam a képeken. Nagyon találóak. Talán még annyival egészíteném ki, hogy nagyon sok magasrangßu politikusnak még "kocsija" sincs. Persze, hogy nincs, miért is lenne, hiszen luxus-limusint kap az államtól, söförrel.
Szóval az igazság az, hogy tulajdonképpen ezen mosolyogni nem lehet, inkább sírnom kellene. Nem azért, mert irigykedem, szerencsére nem kell éheznem, hanem azért, mert az orrunknál fogva vezetnek bennünket.

Válasz